YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
Arkadaşlar üniversitemde norm kadro dahilinde çıkılacak kadroların bugün YÖK e gönderildiği söylendi ama Norm kadro dahilinde olanlar da bilgilendirme amaçlı yöke gönderiliyor mu? Ben gönderilmiyor diye biliyordum. Tahmini ne zaman resmî gazetede çıkar acaba ?

Bildiğimiz kadarıyla norm dahilinde olanlar direk yayınlanıyor. Norm dışı talep edip onay aldıysa onları da yayınlayabiliyor.

- - - Güncellendi - - -

"Hocam süreç o zamana kadar bitmeyebilir. Çok yakın zamanda bir örneği yaşandı devlette devamlılık esas olsa da Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde yaşanan Rektör değişimi sonrası yeni yönetim ilanı tümden iptal etti hem de kadroları yakma pahasına. O yüzden bunun bir garantisi maalesef yok."

Hocam ben de bahsettiğiniz olayın nasıl ve nerede olduğunu hatırlayamadığım için sormuştum aslında soruyu. Peki Hocam gerekçeler neydi? Yani bir resmî gerekçe vardır. Hukukî bir karşılığı vardır herhalde bu durumun. Bir de gayrıresmî bir sebebi vardır herhalde. Yeni Rektör'ün, eski Rektör'ü sevmemesi gibi. Bizde yeni Rektör'le ilgili çeşitli varyasyonlar var: Eski Rektör üçüncü dönemine devam edebilir, yeni Rektör eski Rektör'ün dekanlarından biri olabilir ya da tamamen başka biri de Rektör olabilir. Zannederim ilk iki ihtimalde sorun çıkmaz; ama üçüncü ihtimal sıkıntılı.

Allah'ım, neleri hesap ediyoruz! Neleri konuşuyoruz akıl alır gibi değil. Rektör'ün görev süresinin mayısta biteceği biliniyorken bugüne bırakmaları akıl alır gibi değil. Daha önce de ifade ettiğim gibi ben Öğr. Gör. Dr.'um ve Dr. Öğr. Üyeleri ile tamamen aynı durumda olup aramızda 2000 liraya yakın maaş farkı olması akıl alır gibi değil.

Ama bu aklın bunları alması gerekiyor. Galiba aklıma mukayyet olmam gerekiyor.

Bu kadar maaş farkı olduğundan emin misiniz?

Kartvel

Öğrenci
Hocam ben bazı üniversitelere verilen bir ödenek var, adını unuttum, onun olduğu bir üniversitedeyim. Bu üniversitelerde bu ödenek kadrolara eşit oranda verilmiyor. Mesela öğretim görevlilerine yüzde bilmem kaçı, araştırma görevlilerine tamamı, Dr. Öğr. Üyelerine de yine tamamı veriliyor. Mesela bir öğretim görevlisinin bu tür üniversitelerdeki maaşı 6.000 civarındadır. Dr. Öğr. Üyeleri de 8.000 civarında alıyor olmalılar.

Şaşırdınız belki bazılarınız ama evet bu üniversitelerdeki bir Dr. Öğr. Üyesi Bati'daki bir üniversitede görev yapan bir Doçent kadar maaş alır.

Edit: Hatırladım: Kuruluş geliştirme ödeneği.

Edit 2: Hangi yılda yayımlandığını bilmediğim bir yazı var konuyla ilgili:

https://www.memurlar.net/haber/690307/butun-yonleriyle-gelistirme-odenegi.html%3famp=1

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
"Hocam süreç o zamana kadar bitmeyebilir. Çok yakın zamanda bir örneği yaşandı devlette devamlılık esas olsa da Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde yaşanan Rektör değişimi sonrası yeni yönetim ilanı tümden iptal etti hem de kadroları yakma pahasına. O yüzden bunun bir garantisi maalesef yok."

Hocam ben de bahsettiğiniz olayın nasıl ve nerede olduğunu hatırlayamadığım için sormuştum aslında soruyu. Peki Hocam gerekçeler neydi? Yani bir resmî gerekçe vardır. Hukukî bir karşılığı vardır herhalde bu durumun. Bir de gayrıresmî bir sebebi vardır herhalde. Yeni Rektör'ün, eski Rektör'ü sevmemesi gibi. Bizde yeni Rektör'le ilgili çeşitli varyasyonlar var: Eski Rektör üçüncü dönemine devam edebilir, yeni Rektör eski Rektör'ün dekanlarından biri olabilir ya da tamamen başka biri de Rektör olabilir. Zannederim ilk iki ihtimalde sorun çıkmaz; ama üçüncü ihtimal sıkıntılı.

Allah'ım, neleri hesap ediyoruz! Neleri konuşuyoruz akıl alır gibi değil. Rektör'ün görev süresinin mayısta biteceği biliniyorken bugüne bırakmaları akıl alır gibi değil. Daha önce de ifade ettiğim gibi ben Öğr. Gör. Dr.'um ve Dr. Öğr. Üyeleri ile tamamen aynı durumda olup aramızda 2000 liraya yakın maaş farkı olması akıl alır gibi değil.

Ama bu aklın bunları alması gerekiyor. Galiba aklıma mukayyet olmam gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla ilgili üniversite ön değerlendirme aşaması geçmiş olmasına rağmen keyfi şekilde yani gerekçe sunmadan hem de hukuksuz bir biçimde senato ve yönetim kurulu kararıyla ilanı iptal etti (Senato ve Yönetim Kurulunun böyle bir yetkisi yok).

sosyum

Öğrenci
peki Hocam bir sorum olacaktı. Değerlendirme aşaması tamamlanıp evraklar teslim edildikten sonra henüz kadroya atanma gerçekleşmeden rektör değişirse, yeni rektörün kadro iptal ihtimali var mıdır.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
peki Hocam bir sorum olacaktı. Değerlendirme aşaması tamamlanıp evraklar teslim edildikten sonra henüz kadroya atanma gerçekleşmeden rektör değişirse, yeni rektörün kadro iptal ihtimali var mıdır.

Daha önceki soruya verdiğim yanıt bu durum için de geçerli. Kadroya atama yapma yetkisi Rektörlerin elinde isterse atamayı yapmayabilir ancak dava yolu açıktır ve bu tür davalar (ortada haklı bir gerekçe olmadığı için) genellikle kazanılır.

qrace07

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Memurlar.net Akademik İlanlar kısmında Akdeniz Üniversitesinin ilanı var ama ben bu ilanı Resmi Gazete de göremedim. Böyle bir şey olma durumu söz konusu olabilir mi?

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

pHDoktor

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Memurlar.net Akademik İlanlar kısmında Akdeniz Üniversitesinin ilanı var ama ben bu ilanı Resmi Gazete de göremedim. Böyle bir şey olma durumu söz konusu olabilir mi?

Evet resmi gazetede yok ama ilan var. Akdeniz Üniv. norm kadrosunu da ilan etmedi

qrace07

Öğrenci
Son düzenleme:

Alfonso

Öğrenci
Akdeniz’ üniversitesinin ne kendi sitesinde ne de resmi gazetede ilanı yokken memurlar.nette nasıl ilanı çıkabiliyor hayret doğrusu. Gerçekten enteresan ülkeyiz.

sosyum

Öğrenci
Bugün yanınlandı. Geçen gün ortalıkta ilan yokken memurlar.net'in yayınlamasını anlayamadık zaten hocam sorun buydu.

Geçtiğimiz aylarda sıkı sıkıya takip ediyordum tam 00:00 'da bir anlık ulaşabiliyordu resmi gazeteye. Sanırım bu açıklıktan faydalanıyorlar.

Melakademi

Öğrenci
Hocam, bilenler cvblarsa sevinirim ne yapmam gerekmekte ...Başvuru yapanların ön basvurisu incelendi sinav tarihi şudur listesinde bsv. Dosyasi cdve belgelrimi tam teslim almalarina rağmen okul web sitesinde ilan edilen listeye adımıkoymamalari suç değilmidir ?ne yapmaliyim

Son düzenleme:

sgk152535

Öğrenci
Hocam, bilenler cvblarsa sevinirim ne yapmam gerekmekte ...Başvuru yapanların ön basvurisu incelendi sinav tarihi şudur listesinde bsv. Dosyasi cdve belgelrimi tam teslim almalarina rağmen okul web sitesinde ilan edilen listeye adımıkoymamalari suç değilmidir ?ne yapmaliyim
Pazartesi ilgili kurumu arayın. Nedenini öğrenin. Belki eksik evrak veya geçersiz belge vs vardır. Yoksa sıkıntı var demektir.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Melakademi

Öğrenci
Pazartesi ilgili kurumu arayın. Nedenini öğrenin. Belki eksik evrak veya geçersiz belge vs vardır. Yoksa sıkıntı var demektir.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok hocam ,tlfla zor ulasiliyir ama Eksik evrak yok onceden teyit ettirdim sadece dertleri hukuksuzluk adamını alma :((((...okadar sene okuyalim dra kac saat evrak hazirla ve sahsen tesllim diye kmce masraf yapip elden verelim sinrasinda hukuksuzluk :(((

insani dalgayi alir gibi insanin emegini ekmegini calmak bu kadar da ... olmamali yaziklar olsun!caresi yokmu YÖKun yada baska yer hukuksuzluklara kadro alimlardaki sikayet denetim mekanizmasi yokmu arkadslar ???

finduilas

Profesör
Arastirma gorevlisi ya da ogretim gorevlisi ilani mi? Eger oyleyse tum sartlari sagladiginiza ve ilk 10a girdiginize emin misiniz?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

spain

Öğrenci
Oncelikle kargonuzun zamaninda gidip gitmediginden emin olun ben bu sıkıntıyı 2 defa yaşadım. Ikinci olarak da belgeleri istenildigi gibi yolladiginizdan emin olun. Örneğin orjinal transkript istemislerdir ve siz fotokopi yollamissinizdir. Bunlari tekrar gozden gecirin. Eger bu ve buna benzer durumlar yoksa boyle birsey yapamazlar. Ancak ben artniyetli birsey yapacaklarini sanmam. Sebepleri vardir siz ilgili kurumu bir arayin.

Son düzenleme:
A

Akademi5282

Guest
Akademik ilanlar.

Konya Selçuk Üniversitesi ilanlarını bir inceleyin, bu ülkede adamına göre kadro nasıl açılıyor görün. Nokta atışı, adrese teslim ilanlar.