Arkadaşlar üniversitemde norm kadro dahilinde çıkılacak kadroların bugün YÖK e gönderildiği söylendi ama Norm kadro dahilinde olanlar da bilgilendirme amaçlı yöke gönderiliyor mu? Ben gönderilmiyor diye biliyordum. Tahmini ne zaman resmî gazetede çıkar acaba ?
Bildiğimiz kadarıyla norm dahilinde olanlar direk yayınlanıyor. Norm dışı talep edip onay aldıysa onları da yayınlayabiliyor.
- - - Güncellendi - - -
"Hocam süreç o zamana kadar bitmeyebilir. Çok yakın zamanda bir örneği yaşandı devlette devamlılık esas olsa da Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde yaşanan Rektör değişimi sonrası yeni yönetim ilanı tümden iptal etti hem de kadroları yakma pahasına. O yüzden bunun bir garantisi maalesef yok."
Hocam ben de bahsettiğiniz olayın nasıl ve nerede olduğunu hatırlayamadığım için sormuştum aslında soruyu. Peki Hocam gerekçeler neydi? Yani bir resmî gerekçe vardır. Hukukî bir karşılığı vardır herhalde bu durumun. Bir de gayrıresmî bir sebebi vardır herhalde. Yeni Rektör'ün, eski Rektör'ü sevmemesi gibi. Bizde yeni Rektör'le ilgili çeşitli varyasyonlar var: Eski Rektör üçüncü dönemine devam edebilir, yeni Rektör eski Rektör'ün dekanlarından biri olabilir ya da tamamen başka biri de Rektör olabilir. Zannederim ilk iki ihtimalde sorun çıkmaz; ama üçüncü ihtimal sıkıntılı.
Allah'ım, neleri hesap ediyoruz! Neleri konuşuyoruz akıl alır gibi değil. Rektör'ün görev süresinin mayısta biteceği biliniyorken bugüne bırakmaları akıl alır gibi değil. Daha önce de ifade ettiğim gibi ben Öğr. Gör. Dr.'um ve Dr. Öğr. Üyeleri ile tamamen aynı durumda olup aramızda 2000 liraya yakın maaş farkı olması akıl alır gibi değil.
Ama bu aklın bunları alması gerekiyor. Galiba aklıma mukayyet olmam gerekiyor.
Bu kadar maaş farkı olduğundan emin misiniz?