YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhero06

Öğrenci
Teşekkürler hocam yanıt için.

Normalde norm kadro yönetmeliğine göre asgari kadro 3 - norm 6 şeklinde belirlenmişti ve asgari sayıyı geçen her durumda 2/3 kuralı uygulanması gerekiyordu.

Bandırma ise 4 kişi aynı ünvanda ilan çıkarak (YÖK 'ün yeni yayınladığı mühendislik için asgari koşullara uymak için) 2/3 kuralını esnetmiş oldu diye anlıyorum doğru mudur ? Bandırma'da 3. sınıf öğrenciler olsaydı 7 kişi olması gerekiyordu yine 2/3 kuralını esneteceklerdi öğretim üyesi sayısını diye düşünüyorum bu durumda.

Aynen hocam, esnetmekten ziyade, her zamanki gibi bir yaptıkları bir diğerini tutmuyor. Bir ak bir kara, bir beyaz bir siyah diyerek memleketin önünü tıkamaya, insanları huzursuz etmeye, çalışanların motivasyonunu bozmaya ve nasıl hakettikleri belli olmayan pozisyonlarını korumaya devam ediyorlar. bakalım devletimiz bunları ne zaman görecek ve düzeltecek. Sabredip bekliyoruz.

ozcanalp

Öğrenci
2/3 kuralını kısaca açabilir misiniz?

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

https://www.memurlar.net/haber/7865...landi-iste-detaylar.html?utm_source=headlines

BÖLÜMLERDE UNVAN DENGESİNİN SAĞLANMASI YÜKSEKÖĞRETİME NASIL YANSIYACAK ?

Yönetmelikte yer alan en önemli hususlardan birisi de öğretim elemanı kadrolarına atamalarda bölüm içi unvan sınırlamasının getirilmesi oldu. Buna göre; öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan bütün atamalarda asgari kadrolar da dahil olmak üzere kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılacak. Bu hesaplamada çıkan sayı küsuratlı ise aşağıya doğru yuvarlanacak.

Örneğin, Yükseköğretim Kurulunun İktisat Bölümleri için "ASGARİ KADRO SAYISINI" 4 olarak belirlediğini varsaydığımızda;

Bayburt Üniversitesi İktisat bölümünde halihazırda 4 doktor öğretim üyesi görev yapıyorsa; 5 inci atamanın yine aynı unvanlı olması (doktor öğretim üyesi) olması artık mümkün değil

Biyosistem

Öğrenci
hocam, yönetmelikte diyorki asgari kadroları sağlamak için 2/3 oranı dikkate alınmaz. bu maddeye görede Bandırma univ. bilgisayar müh. bölümünde 4 anabilimdalı olduğu için 4. maddenin 4. fıkrasına göre kadro talep etmişler ise her anabilimdalına bir öğretim üyesi vermek koşulu ile asgari 4 kadro hakkı bulunuyor. Bu sebeple de herhangi bir sıkıntı bulunmuyor.

ogulhero06

Öğrenci
hocam, yönetmelikte diyorki asgari kadroları sağlamak için 2/3 oranı dikkate alınmaz. bu maddeye görede Bandırma univ. bilgisayar müh. bölümünde 4 anabilimdalı olduğu için 4. maddenin 4. fıkrasına göre kadro talep etmişler ise her anabilimdalına bir öğretim üyesi vermek koşulu ile asgari 4 kadro hakkı bulunuyor. Bu sebeple de herhangi bir sıkıntı bulunmuyor.

hocam hangi yönetmelik hangi madde acaba paylaşabilirmisiniz. 2/3 ü hükümsüz kılan.

kalamarr123

Öğrenci
Herkese merhaba bir sorum olacak, herhangi bir fakülte Dekanı, mesela eğitim fakültesinde ki dekan rektörden x bölüm için mi kadro ister yoksa böyle bir şey söz konusu değil mi, yani şöyle bir duyum aldım; Dekan bizim bölüm için bir araştırma görevlisi kadrosu istemiş Rektör'den, bu resmi olarak doğru mudur ?

pHDoktor

Öğrenci
Kadro ilanlarının Mart-Nisan döneminde hızlanacağı söyleniyor acaba doğru mu? Norm kadro planlamaları ne durumda? Sanırım hala planlama yapmayan üniversiteler var

MaxPayne

Öğrenci
Ben de Nisan dönemi yoğun geçecek gibi bir duyum aldım ama bakıp göreceğiz arkadaşlar. Bu arada yaz dönemi nasıl oluyor kadro durumu, ilana çıkılıyor mu yoksa güz dönemi mi bekleniyor genellikle, bilgisi olan var mı acaba?

R

Riberii34

Guest
İlân tarihleri

Ben kendi tahminimi söylüyorum, önümüzdeki aylarda cok az üniversite ilana çıkacak. Sebeplerine gelince:

1. Piskolojik olarak piyasa yerel seçimlere kilitlenmiş ve herkes seçim sonuçlarını bekleyip değerlendirip ona gore pozisyon almak istiyor.

2. Diğer bir nedeni ise seçimlerden dolayı şuan ki yoğun siyasi atmosferde hicbir rektör ilana çıkmaya cesaret edemez. İlana çıkıldığı gibi siyasî bürokratlar kendi adamlarını yerleştirmek için üniversitelere baskı yapacaktır. Hicbir rektör seçim atmosferinde bu talepleri geri çevirmeye göze alamaz.

İlân tahminime gelince, yaz ortası gibi yavas yavas baslar diye düşünüyorum. Çünkü güvenlik soruşturmaları ortalama 6 ay sürüyor ve 2019 a yetişmesi için en geç yaz ortası bu ilanların verilmesi gerekiyor.

qrace07

Öğrenci
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi de ilana çıktı. Dilerim diğerleride kısa zaman içerisinde ilana çıkarlar...

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Kartvel

Öğrenci
Arkadaşlar mayıs ayında görev süresi bitecek olan Rektör'ün üniversitesinde gelecek hafta çıkacak ilanın tüm prosedürü, Rektör'ün görev bitimine kadar biter mi sizce? Diyelim ki güvenlik soruşturması süreci sırasında üniversiteye yeni Rektör atandı. Yeni gelen Rektör "Ben bu kadro alımını onaylamıyorum." diyebilir mi?

Adessss

Öğrenci
Arkadaşlar üniversitemde norm kadro dahilinde çıkılacak kadroların bugün YÖK e gönderildiği söylendi ama Norm kadro dahilinde olanlar da bilgilendirme amaçlı yöke gönderiliyor mu? Ben gönderilmiyor diye biliyordum. Tahmini ne zaman resmî gazetede çıkar acaba ?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlar mayıs ayında görev süresi bitecek olan Rektör'ün üniversitesinde gelecek hafta çıkacak ilanın tüm prosedürü, Rektör'ün görev bitimine kadar biter mi sizce? Diyelim ki güvenlik soruşturması süreci sırasında üniversiteye yeni Rektör atandı. Yeni gelen Rektör "Ben bu kadro alımını onaylamıyorum." diyebilir mi?

Hocam süreç o zamana kadar bitmeyebilir. Çok yakın zamanda bir örneği yaşandı devlette devamlılık esas olsa da Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde yaşanan Rektör değişimi sonrası yeni yönetim ilanı tümden iptal etti hem de kadroları yakma pahasına. O yüzden bunun bir garantisi maalesef yok.

Arkadaşlar üniversitemde norm kadro dahilinde çıkılacak kadroların bugün YÖK e gönderildiği söylendi ama Norm kadro dahilinde olanlar da bilgilendirme amaçlı yöke gönderiliyor mu? Ben gönderilmiyor diye biliyordum. Tahmini ne zaman resmî gazetede çıkar acaba ?

Hocam size bu bilgiyi kim verdiyse ya yeni sürece hakim değil, ya alışkanlıktan ya da oyalamak için böyle bir bilgi vermiş norm dahilinde hiçbir kadro ilanı YÖK'e gönderilmiyor. Üniversiteler ilanlarını direkt olarak yayımlanmak üzere Resmi Gazeteye gönderiyorlar bu da gönderildiği gün yayınlanıyor.

Kartvel

Öğrenci
"Hocam süreç o zamana kadar bitmeyebilir. Çok yakın zamanda bir örneği yaşandı devlette devamlılık esas olsa da Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde yaşanan Rektör değişimi sonrası yeni yönetim ilanı tümden iptal etti hem de kadroları yakma pahasına. O yüzden bunun bir garantisi maalesef yok."

Hocam ben de bahsettiğiniz olayın nasıl ve nerede olduğunu hatırlayamadığım için sormuştum aslında soruyu. Peki Hocam gerekçeler neydi? Yani bir resmî gerekçe vardır. Hukukî bir karşılığı vardır herhalde bu durumun. Bir de gayrıresmî bir sebebi vardır herhalde. Yeni Rektör'ün, eski Rektör'ü sevmemesi gibi. Bizde yeni Rektör'le ilgili çeşitli varyasyonlar var: Eski Rektör üçüncü dönemine devam edebilir, yeni Rektör eski Rektör'ün dekanlarından biri olabilir ya da tamamen başka biri de Rektör olabilir. Zannederim ilk iki ihtimalde sorun çıkmaz; ama üçüncü ihtimal sıkıntılı.

Allah'ım, neleri hesap ediyoruz! Neleri konuşuyoruz akıl alır gibi değil. Rektör'ün görev süresinin mayısta biteceği biliniyorken bugüne bırakmaları akıl alır gibi değil. Daha önce de ifade ettiğim gibi ben Öğr. Gör. Dr.'um ve Dr. Öğr. Üyeleri ile tamamen aynı durumda olup aramızda 2000 liraya yakın maaş farkı olması akıl alır gibi değil.

Ama bu aklın bunları alması gerekiyor. Galiba aklıma mukayyet olmam gerekiyor.