YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

finduilas

Profesör
İhtilaf konumuz tekraren yazdığınız husus değil, çırağın kadroya atanmasında ustanın etkisinin olup olmamasıdır. Siz çırak işe alınırken hocasının görüşü önemlidir diyorsunuz. Ben ise değildir diyorum hocanın öğrenciyi beğenip beğenmemesinden bağımsız olarak, öğrencinin belirli kriterlere göre kendisini ispatlaması, liyakatli olup olmadığını geliştirilecek yöntemlerle göstermesine istinaden atamasının yapılması gerekir. Yoksa hocanın çok taktir ettiği biridir veya değildir önemli değil. O yüzden Dr. Öğr. Üyesi alımı iyi demiştim. Ustayı da çırağı da sanayiye bırakıp biz akademiye dönelim artık.

Benim için iyi bir muhabbet oldu. Teşekkürler. Siz hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama memlekette gece yarısına geldiğinden ben istirahate geçiyorum. Kalın sağlıcakla

Su ana kadar yazdiklariniz bu degildi. Siz "hocanin gorusu tek kriter olmamalidir." dediniz su ana kadar, ben de "zaten tek kriter degil, kriterlerden biri olmalidir." dedim. Simdi de "ben kriterlerden biri de olmamalidir, dedim." diyorsunuz. Ama neden olmamasi gerektigine dair bir dayanaginiz da yok. :) Neyse caniniz sagolsun. :) Kismen guzel bir muhabbet oldu benim icin de. Iyi istirahatler dilerim.

tumua

Araştırma Görevlisi
Bu tartismalardan ziyade anadoludaki bilgi topladim 6 universite ar gor ilanlari icin yök izni bekliyorlar arkadaslar. Kandiriliyoruz goz gore gore. Bunun uzerine gitmek gerekmez mi

akademi20

Öğrenci
Henüz kurulmamış bir fakültenin araştırma görevliliği sınavını kazandım. Fakülte henüz kurulmadığı için İstanbul'da olan hami üniversitede görev yapacakmışım. Ancak ben başka bir şehirde ikamet etmekteyim. Ayrıca şu an yüksek lisans ders dönemindeyim. Güvenlik soruşturması başladı. Atamam yapıldıktan sonra doğrudan hami üniversiteye yatay geçiş mi yapmam gerekir? Ayrıca bana senet vb. imzalatma hakları var mı? Kadro 50-d statüsünde. Yardım edebilirseniz memnun olurum hocam ilk girdiğim sınavı kazandım, dolayısıyla çok tecrübesizim.

Bilgisi olan yok mu?

Aralık ayında yapılan araştırma görevliliği alımları, öğretim üyesi alımlarının hemen ardından yapılmıştı. Acaba bu kez de böyle bir durum söz konusu olabilir mi ?

Adessss

Öğrenci
Arkadaşlar en başından beri bu sıkıntılı süreçte buradan gelişmeleri takip ettim, kimi zaman umudumu yitirdim fakat sonunda beklediğim kadro çıktı, darısı sizlere. İlgili başlığa yazdım fakat cevap alamadım doktor öğretim üyesi güvenlik soruşturması emniyette mi, mitte mi yapılıyor bilgisi olan var mı?

tumua

Araştırma Görevlisi
Vahdet Ozkocak YOK yetki devrinin bir kismini iptal etti diye bir tweet atmis. Bu twitin gorselinde YOK’ten cikan bir belge var ve kadrolar icin herhangi bir usulsuzluge karsi norm ici ya da norm disi tum kadrolar dahil YOK’ten aktarim izni adi altinda izin alinmasi gerektigi yaziyor. Yani yukarida yazdigim sekilde kadrolarin yayinlanmadan once YOK’e gittiginin ve alinan iznin de aktarim izni adi altinda verilen bir onay oldugunun kaniti.Bu sebeple daha onceden ongoruldugu gibi yöke gonderilen ar gor kadrolari Mart ayi sonuna dogru izin alip resmi gazete yayinindq bulunabilir belki de

Son düzenleme:
Vahdet Ozkocak YOK yetki devrinin bir kismini iptal etti diye bir tweet atmis. Bu twitin gorselinde YOK’ten cikan bir belge var ve kadrolar icin herhangi bir usulsuzluge karsi norm ici ya da norm disi tum kadrolar dahil YOK’ten aktarim izni adi altinda izin alinmasi gerektigi yaziyor. Yani yukarida yazdigim sekilde kadrolarin yayinlanmadan once YOK’e gittiginin ve alinan iznin de aktarim izni adi altinda verilen bir onay oldugunun kaniti.Bu sebeple daha onceden ongoruldugu gibi yöke gonderilen ar gor kadrolari Mart ayi sonuna dogru izin alip resmi gazete yayinindq bulunabilir belki de

İlginç. Kadro aktarım izni, bir anabilim dalında ya da bir bölümdeki kadronun bir başka anabilim dalı ya da bölüme aktarılması için yapılan işlemdi. Şimdi tüm kadrolar mı birimler arasında aktarılıyor?

tumua

Araştırma Görevlisi
İlginç. Kadro aktarım izni, bir anabilim dalında ya da bir bölümdeki kadronun bir başka anabilim dalı ya da bölüme aktarılması için yapılan işlemdi. Şimdi tüm kadrolar mı birimler arasında aktarılıyor?

ben de cok garip buldum.hatta oyle ki anabilim dali arasi aktarma yöke dahi sorulmuyoe uni senatosunda hallediliyordu bolumler arasi aktarma ile yök ilgileniyordu. Ama bu durum benim bir haftadir uni idari kadrosundan aldigim bilgilerle birebir ortusuyor

Melakademi

Öğrenci
Onlar aile işletmeciliği altında havacılığın tüm konularını incelemişlerdir. Allah bunların belasını ne zaman verecek merakla bekliyorum.

Bende ayni haksızlıklara defalarca maruz kaldim.... liyakata hakedene degilde yziklar olsun çürümüşluge sinirlenmemek üzülmemek elde değil senelerce doktora dahil ne çilelerle ....

yaşadığım haksızlıgi önceki sayfalarda belirtmiştim :(((hemde ne hukuksuz dolaplar döndü ne yapilabilirndiye sormuştum arkadaşlar:((((

- - - Güncellendi - - -

Hocam kendi yorumum değil ne yazık ki. Şöyle ki, YÖK'ün farklı tarihlerde yaptığı açıklamalarda bu duruma sıklıkla bire bir değinildi zaten.

Ceza ve yaptırımlara gelince, bu konuda doğrudan YÖK ile görüştüm, ilgili herhangi bir ilanın iptaline ilişkin tek bir yol var. YÖK personel daire başkanlığına şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor.

ilanın norm kadro yönetmeliğe aykırı olduğuna dair veya belli bir adayın kriterlerini ön plana çıkaran ilanlara ilişkin durumlarda, YÖK dilekçeyi inceleyerek ilanı iptal eder. Aksi taktirde YÖK asla bu ilanlara müdahale etmeyeceği bilgisini doğrudan YÖK ile görüşerek aldım.

Kullandıkları ifadeyi yazıyorum; ''Yetki devri yaptığımız için ilanlara müdahale edemiyoruz, tarafımıza şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor''.

Özür dilerim bu dilekçeden tam olarak kastıniz.nedir HOcam? sadece norm.kadro içinmi dr ogretim üyesi ve Doç ilanlari ve benim yukarda bahsettigim durumum.için geçerlimidir?... içinde haksiz adamina ilanlara da itiraz edilebiliyor mu ?

A

Akademi5282.

Guest
Sıkayetttt

Özür dilerim bu dilekçeden tam olarak kastıniz.nedir HOcam? sadece norm.kadro içinmi dr ogretim üyesi ve Doç ilanlari ve benim yukarda bahsettigim durumum.için geçerlimidir?... içinde haksiz adamina ilanlara da itiraz edilebiliyor mu ?[/QUOTE]

Evet bu dilekçe tüm akademik ilanlar için geçerli. Aynı şekilde norm kadro olup olmaması önemli değil. Sizin yukarıda bahsettiğiniz durumla birebir geçerli. Bakin YOK'ün bana söylediklerini tekrar yazıyorum;
Eğer herhangi bir ilanda hata veya belli bir adayın özel kriterlerini ön plana çıkaran durumlarsa vs. YOK personel daire başkanlığına şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor.

İstanbul Üniversitesinin ardından bugün Sütçü İmam ve Hitit Üniversiteleri olmak üzere iki üniversitede daha araştırma görevlisi ilanı gördük bu bir başlangıç olur umarım. Yök'ten bir izin dahi bekleniyorsa bunun hızlı ilerlediğini bu ilanlara dayanarak söyleyebilir miyiz ?

tumua

Araştırma Görevlisi
hocam ben de öyle düşünüyorum zaten Martın sonunda ilanlar çoğalacak tarzı söylevler de bunu gösteriyor. Mesela eskiden belirli bir dönmede ilanlar çoğunlukta olurdu çünkü YÖK'ün bu takvimine göre okullar hareket ederdi ancak artık her okul kendi kendine bu işten sorumlu olsaydı yılın her anı çok ya da az demeeden kadro ilanı beklenmesi gerekliydi. Ancak şimdi ne diyorlar mart sponunda ilanlar yoğunlaşacak demek ki yök elindeki gayriresmi izinleri bu dönemde çıkartacak

akademi20

Öğrenci
Şu anda 50d kadrosundaki araştırma görevlileri, doktoralarını bitirdikten sonra yüzde 20'lik kotaya girebilirlerse bulundukları üniversitede dr. öğretim üyesi kadrosu alacaklar. Yüzde yirmiye giremeyenlere başka bir üniversitede en az 1 eğitim öğretim yılı öğretim üyesi olarak görev yapma şartı getirilmiş. Bunu yapanlar kadrosunun bulunduğu üniversiteye geri dönebilecek. Sistem böyle mi tam olarak?

pHDoktor

Öğrenci
Norm kadro nedeniyle bölümlerde Dr. Öğr. Üyesi kadrosu bulmak çok zor. Başka bölümlere diyorlar onlar çok mu kolay. Diğer fakülteler de doktora bitirmiş biri gelsin de Dr. Öğr. Üyesi kadrosu vereyim diye beklemiyor, kendi adamları var. İşler çok karışık. 50d sonrası kadrolar düşer %20 çok çok zor

akademi20

Öğrenci
Norm kadro nedeniyle bölümlerde Dr. Öğr. Üyesi kadrosu bulmak çok zor. Başka bölümlere diyorlar onlar çok mu kolay. Diğer fakülteler de doktora bitirmiş biri gelsin de Dr. Öğr. Üyesi kadrosu vereyim diye beklemiyor, kendi adamları var. İşler çok karışık. 50d sonrası kadrolar düşer %20 çok çok zor

Yani 50d statüsünden dolayı artık araştırma görevlisi olmanın anlamı kalmadı mı diyorsunuz? Köklü devlet üniversitelerinde doktora yapmış bir araştırma görevlisi okulunda kalmasa bile mutlaka başka yerde kadro bulur diye düşünüyorum. Yanlış mıyım? Uygulamadan hiç haberim yok.

Kartvel

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. YÖK'e yapılan kullanım izni başvuruları kısa sürede sonuçlanıyor diye duymuştum var mı aslı? Bize "Normu aşan talepler de YÖK'e gidiyor. YÖK de bunları tek tek incelediği için süreç uzuyor. Sadece norm içi talepler olsa birkaç günde izinler çıkar." dendi. Bilgisi olan var mı?

Adessss

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. YÖK'e yapılan kullanım izni başvuruları kısa sürede sonuçlanıyor diye duymuştum var mı aslı? Bize "Normu aşan talepler de YÖK'e gidiyor. YÖK de bunları tek tek incelediği için süreç uzuyor. Sadece norm içi talepler olsa birkaç günde izinler çıkar." dendi. Bilgisi olan var mı?

Bizim üniversitenin norm dışı bir hafta kadar sürdü.