finduilas
Profesör
İhtilaf konumuz tekraren yazdığınız husus değil, çırağın kadroya atanmasında ustanın etkisinin olup olmamasıdır. Siz çırak işe alınırken hocasının görüşü önemlidir diyorsunuz. Ben ise değildir diyorum hocanın öğrenciyi beğenip beğenmemesinden bağımsız olarak, öğrencinin belirli kriterlere göre kendisini ispatlaması, liyakatli olup olmadığını geliştirilecek yöntemlerle göstermesine istinaden atamasının yapılması gerekir. Yoksa hocanın çok taktir ettiği biridir veya değildir önemli değil. O yüzden Dr. Öğr. Üyesi alımı iyi demiştim. Ustayı da çırağı da sanayiye bırakıp biz akademiye dönelim artık.
Benim için iyi bir muhabbet oldu. Teşekkürler. Siz hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama memlekette gece yarısına geldiğinden ben istirahate geçiyorum. Kalın sağlıcakla
Su ana kadar yazdiklariniz bu degildi. Siz "hocanin gorusu tek kriter olmamalidir." dediniz su ana kadar, ben de "zaten tek kriter degil, kriterlerden biri olmalidir." dedim. Simdi de "ben kriterlerden biri de olmamalidir, dedim." diyorsunuz. Ama neden olmamasi gerektigine dair bir dayanaginiz da yok. Neyse caniniz sagolsun. Kismen guzel bir muhabbet oldu benim icin de. Iyi istirahatler dilerim.