Norm planlaması yapılmamış/norm planlamasında gösterilmemiş bir bölüme herhangi engel yoksa, norma açıksa yıl içerisinde herhangi bir zamanda öğretim üyesi ilanına çıkılabilir mi yoksa o bölüm norm planlamasında gösterilmedi diye o bölüm tüm yıl öğretim üyesi ilanına kapalı mıdır, aralık ayında norm kadrosu yapılıp bir sonraki yıl o planlamanın yayınlanması ve ardından ilana çıkılmasını mı beklemek zorundadır?
Hocam benzer bir durumu ben yaşıyorun şuan. Norm planlamasında gösterilmeyen ancak normunda boşluk bulunan bir bölüm ile görüşme halindeyim. Bu durumda yazdığınız gibi bir sonraki seneyi beklemek gibi bir zorunluluk yok. Fakülte kurulu toplanarak norm değişiklik talebini üniversite senatosuna sunuyor. Senatoda geçtikten sonra üniversite sitesinde norm planını güncelliyor. Fakülte güncellenen norm üzerinden üniversite yönetiminden bu kez kadro kullanım talebinde bulunuyor. Bu aşamada onaylanırsa üniversite yöke kadro kullanım için yazı yazıyor ve o kadronun tanımlanmasını bekliyor (arkadaşlar bana anlatılan normda boşluk olan bölümler için yökten onay istenmesede o kadronun resmi gazetede ilan edilmesi için yökten o kadronun üniversiteye tanımlanması gerektiği yönünde ki bu sürecin kadro talebine göre çol daha kısa süreceğide söylendi ayrıca). Sonrasında kadro tanımıda olursa Rektör hocanın takdiriyle kadro ilanları resmi gazeteye gönderiliyor. Süreç biraz uzun anlayacağınız gibi ancak bu sene normda yer verilmedi muhakkak seneyi beklemek gerek gibi bir durumda söz konusu değil.