YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Adessss

Öğrenci
Arkadaşlar norm kadro dışındaki kadrolara YÖK’ten bir hafta içinde izin alınabiliyor. Kendi üniversitemden takip ettiğim kadarıyla böyle.

pHDoktor

Öğrenci
Arkadaşlar norm kadro dışındaki kadrolara YÖK’ten bir hafta içinde izin alınabiliyor. Kendi üniversitemden takip ettiğim kadarıyla böyle.

Hocam cidden 1 hafta içinde yanıt alınabiliyor ise (muhtemelen sağlam gerekçeler ile) güzel bir haber. Ancak YÖK ile yazışmalar ve onay bu kadar kısa sürüyor mudur düşünmeden edemiyorum. Demek ki bu ilana çıkanlar hepsi onay aldı ancak bir bölümde 18 gibi yüksek sayıda öğretim üyesi varken ilan verebiliyorlar ise gariplik var derim onay nasıl çıkıyor? Belki de üniversite uygun gördükten sonra yapılacak bir şey olmuyor.

Adessss

Öğrenci
Ben de kadro beklediğim için yakından takip ediyorum kendi üniversitemde bu süreci, yöke gönderdikten sonra yaklaşık 7-8 gün içerisinde onay aldığını söyledi üniversite. Üniversite sistem üzerinden kadro taleplerini gönderiyor ve YÖK değerlendiyor. Hatta üniversitemin YÖK temsilcisini aramıştım ne kadar sürer bu süreç kadro bekliyoruz mağduruz minvalinde görevli çok uzun sürmeyeceğini söylemişti zaten . Şu an resmi gazetede yayımlanmasını bekliyoruz.

pHDoktor

Öğrenci
Norm dışı kadro taleplerinde 2/3 kuralının uygulanması can sıkıcı. Bu kuralı esneten üniversiteler var mı?

Bırakın esnetmeyi bizim üniversite norm dışı kadro talebinde bile bulunmuyor. Norm kadronuz dolu ilan veremeyiz diyor.

- - - Güncellendi - - -

Ben de kadro beklediğim için yakından takip ediyorum kendi üniversitemde bu süreci, yöke gönderdikten sonra yaklaşık 7-8 gün içerisinde onay aldığını söyledi üniversite. Üniversite sistem üzerinden kadro taleplerini gönderiyor ve YÖK değerlendiyor. Hatta üniversitemin YÖK temsilcisini aramıştım ne kadar sürer bu süreç kadro bekliyoruz mağduruz minvalinde görevli çok uzun sürmeyeceğini söylemişti zaten . Şu an resmi gazetede yayımlanmasını bekliyoruz.

Ne mutlu ki norm kadro talebinde bulunan hatta onay alan üniversiteler var. Bu üniversiteler birbirinden habersiz mi? Bizimki norm kadronuz dolu ilan veremeyiz diyor.

- - - Güncellendi - - -

Norm dışı kadro taleplerinde 2/3 kuralının uygulanması can sıkıcı. Bu kuralı esneten üniversiteler var mı?

Birde 2/3 kuralı ne zaman devreye giriyor? Mesela bölümün norm kadrosu 6 ise ve 5 doçent 5 profesör varsa kimler norm dışı? kadro talebinde peki 2/3 kuralı istenen kadro sayısına göre mi bölümdeki sayıya göre mi devreye giriyor çok karışık

ofy

Öğrenci
Norm dışını geçtim, norm içi kadrolardan da haber yok. Bu kadro ilanlarını senelerdir Aralık ayına toplamalarının mantığı nedir bir türlü çözemedim. İhtiyacın varsa bütçe onaylandığı takdirde Aralık hariç 11 ay var, serpiştirin bütün yıla da millet nefes alsın.

kalamarr123

Öğrenci
Ben şunu merak ediyorum, bu yıl yüksek lisansta 2. senem (Tez dönemindeyim) ve halen bir üniversiteye yerleşemediğim için uzatmak durumundayım. Gelecek yıl haziran ayına bırakmak istemiyorum çünkü düzeltme alırsam yüksek lisanstan atılırım, Aralık ayında savunmaya çıksam Aralıkta ilan edilen kadrolara başvuru yapamam mı ?

S

Sabır taşıı

Guest
Merhaba, ilk defa yazıyorum. Bu başlığın konusu olmadığı için öncelikle özür dilerim. Ancak, bu konu başlığı çok aktif olduğu için buradan sormak istedim. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Bildiğiniz gibi, bazı üniversiteler akademik kadro ilanlarında "doçentler dr.öğretim üyesi kadrosuna, profesörler de doçent kadrosuna başvuramaz" koşulunu bildiriyor. Bazılarında ise, böyle bir koşul yok... Anlayamadığım konu şu: doçent unvanlı bir kişi dr. öğretim üyesi kadrosuna razı ise; üniversiteler neden daha donanımlı olan bu kişiyi almamak için direnir??

Bu koşulun yasal bir dayanağı var mıdır? Hukuki açıdan yapılabilecek bir şey var mıdır, acaba? Örneğin, bu koşul dava edilip, yürütmeyi durdurma kararı alınması mümkün müdür? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sayın Yaşar Hocam, bu konuda bir bilginiz var mı? Lütfen yardımcı olur musunuz?

pHDoktor

Öğrenci
Akdeniz Üniversitesi yine öğretim üyesi ilanına çıktı. İlanlara bakıldığında nerdeyse hepsi norm dışı kadro. Üniversitenin web sitesinde norm kadro planlaması bile yok. Buna nasıl bir açıklama getirilebilir?

qrace07

Öğrenci
Noktaatışı ilanlar da bugün!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sivil Havacılık Yönetimi Dr. Öğretim Üyesi ilanına "işletme alanında doktora yapmış, çalışan mutluluğu ve aile işletmeciliği üzerine çalışmalar yapmış olmak." diye nitelik belirlemiş. Havacılık mezunu olup, alanımda da uzun yıllar deneyim sahibi olarak söylüyorum ki, lisans eğitimim ve deneyimim boyunca 'aile işlemeciliği vb.' bir söylem duymadım.

Şaşırdık mı? Tabiki de hayır!

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Arafta

Öğrenci

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sivil Havacılık Yönetimi Dr. Öğretim Üyesi ilanına "işletme alanında doktora yapmış, çalışan mutluluğu ve aile işletmeciliği üzerine çalışmalar yapmış olmak." diye nitelik belirlemiş. Havacılık mezunu olup, alanımda da uzun yıllar deneyim sahibi olarak söylüyorum ki, lisans eğitimim ve deneyimim boyunca 'aile işlemeciliği vb.' bir söylem duymadım.

Onlar aile işletmeciliği altında havacılığın tüm konularını incelemişlerdir. Allah bunların belasını ne zaman verecek merakla bekliyorum.

agoodperson

Öğrenci
Öğretim üyesi ilanlarının %99'u isme özel açılır. Keşke böyle olmasa fakat bu böyle. Aksini beklemek sizi hayal kırıklığına uğratır. Kabullenip, planları buna göre yapmak gerek. Maalesef...

qrace07

Öğrenci
Öğretim üyesi ilanlarının %99'u isme özel açılır. Keşke böyle olmasa fakat bu böyle. Aksini beklemek sizi hayal kırıklığına uğratır. Kabullenip, planları buna göre yapmak gerek. Maalesef...
Öğretim üyesi veya öğretim elemanı farketmiyor, birçoğu kişiye özel açılıyor. Kabullenip planları buna göre yapacaksak, akademik bir kariyer planlamayalım demektir bu. Yazık!

tumua

Araştırma Görevlisi
Yahu araştırma görevlisi ilanına çıkılmadan önce üniversitelere dağıtılan araştırma görevlisi kadrolarının kullanılacağı bölümler YÖK'e gönderiliyor. Bu nedir? Bizim üğniversite böyle bir yol izliyor. YÖK onaylama izni olmasa dahi ar gör kadrolarının kullanılacağı bölümleri görmek istiyormuş??? [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam ve diğer arkadaşlar bu yasal bir durum mu? ar. gör. ilanları bu yüzden mi geç çıkıyor

Son düzenleme:

parafiskalite

Yardımcı Editör

Ikı hafta kadar once bır vakıf unıversıtesının Sıvıl Havacılık Kabın Hızmetlerı bolumu ılanında (ogretım gorevlısı) Radyo Sınema ve Televızyon mezunıyet sartı vardı.
Sonra tepkı almıs olmalı, ılanın gerı cekıldıgını duyurdu.

Norm planlaması yapılmamış/norm planlamasında gösterilmemiş bir bölüme herhangi engel yoksa, norma açıksa yıl içerisinde herhangi bir zamanda öğretim üyesi ilanına çıkılabilir mi yoksa o bölüm norm planlamasında gösterilmedi diye o bölüm tüm yıl öğretim üyesi ilanına kapalı mıdır, aralık ayında norm kadrosu yapılıp bir sonraki yıl o planlamanın yayınlanması ve ardından ilana çıkılmasını mı beklemek zorundadır?

qrace07

Öğrenci
Ikı hafta kadar once bır vakıf unıversıtesının Sıvıl Havacılık Kabın Hızmetlerı bolumu ılanında (ogretım gorevlısı) Radyo Sınema ve Televızyon mezunıyet sartı vardı.
Sonra tepkı almıs olmalı, ılanın gerı cekıldıgını duyurdu.
Hocam, bu bölüme deneyim şartı ile Öğretim Görevlisi alımı yapılabildiği için kısa yoldan kişiye özel alım yapmaya çalışıyorlar, olay bu bence...

Kartvel

Öğrenci
Öğretim üyesi veya öğretim elemanı farketmiyor, birçoğu kişiye özel açılıyor. Kabullenip planları buna göre yapacaksak, akademik bir kariyer planlamayalım demektir bu. Yazık!

Hocam daha önce de yazmıştım ben. Akademi, üzerine plan yapılacak bir kariyer değil. "İsme özel" dediğiniz şey bütün dünyada böyledir. Kimse sadece puanı yüksek diye bir akademik pozisyona birini getirmez. Ha torpil oluyor mudur? Kesinlikle. Ama şu durum da var. Ben mesela öğretim görevlisiyim. Yıllardır bölümü, üniversiteyi, dersleri, öğrencileri biliyorum tanıyorum. Doktoramı bitirmişim. Ve doktoramı bitirdiğim için Dr. Öğr. Üyesi olmak istiyorum. Üniversitenin de esasında ders anlatacak fazladan birine ihtiyacı yok. Ne yapılıyor? Evet, bu tür durumlarda ilan isme çıkıyor. Diğer türlü ben, beni alacak başka bir yere gideceğim. Bu defa oraya alışmaya çalışacağım vs. Benim yerime bir Dr. Öğr. Üyesi gelecek. Bunlara gerek var mı? Yok. Bu yüzden doktorasını bitirmiş öğretim görevlisinin üniversite bir anlamda yükselmesini sağlıyor. (Doçent alımları da, profesör alımları da hep böyledir. Normalde doçentliğini kazananı, profesorlugunu hak edeni direkt ata değil mi? Yok. Yine ilana çıkılıyor. Bölümün doçente ihtiyacı olsa bile, bölümde doçentliğini almış biri varken neden macera arasın ki üniversite? Ha iş dönüp dolaşıp "Ama ben daha nitelikliyim."e geliyorsa az önce de dediğim gibi, bir kuruma dahil olmada tek kriter yüksek puanlara sahip olmak, iyi yayınlar yapmak olmuyor. Dünya çapında bir akademisyeniz yaptığınız yayınlar nedeniyle, boşta kalmanız zaten mümkün değil.)

Keşke bu tür durumlar başka türlü çözülse. Ama millet olarak birbirimize hiç güvenmedigimiz için böyle kılıflar buluyoruz.

Bunları genel anlamda söylüyorum. Yoksa sizin verdiğiniz örnekte belki de sıradışı bir durum vardır. Genel anlamda söylüyorum; çünkü sosyal medyada bu meselenin önü arkası bilinmeden boş yaygaralar kopariliyor çoğu zaman. Ama akademik camia işin aslını astarını bilir ve normal görür bunları.

Son düzenleme:

qrace07

Öğrenci
Hocam daha önce de yazmıştım ben. Akademi, üzerine plan yapılacak bir kariyer değil. "İsme özel" dediğiniz şey bütün dünyada böyledir. Kimse sadece puanı yüksek diye bir akademik pozisyona birini getirmez. Ha torpil oluyor mudur? Kesinlikle. Ama şu durum da var. Ben mesela öğretim görevlisiyim. Yıllardır bölümü, üniversiteyi, dersleri, öğrencileri biliyorum tanıyorum. Doktoramı bitirmişim. Ve doktoramı bitirdiğim için Dr. Öğr. Üyesi olmak istiyorum. Üniversitenin de esasında ders anlatacak fazladan birine ihtiyacı yok. Ne yapılıyor? Evet, bu tür durumlarda ilan isme çıkıyor. Diğer türlü ben, beni alacak başka bir yere gideceğim. Bu defa oraya alışmaya çalışacağım vs. Benim yerime bir Dr. Öğr. Üyesi gelecek. Bunlara gerek var mı? Yok. Bu yüzden doktorasını bitirmiş öğretim görevlisinin üniversite bir anlamda yükselmesini sağlıyor. (Doçent alımları da, profesör alımları da hep böyledir. Normalde doçentliğini kazananı, profesorlugunu hak edeni direkt ata değil mi? Yok. Yine ilana çıkılıyor. Bölümün doçente ihtiyacı olsa bile, bölümde doçentliğini almış biri varken neden macera arasın ki üniversite? Ha iş dönüp dolaşıp "Ama ben daha nitelikliyim."e geliyorsa az önce de dediğim gibi, bir kuruma dahil olmada tek kriter yüksek puanlara sahip olmak, iyi yayınlar yapmak olmuyor. Dünya çapında bir akademisyeniz yaptığınız yayınlar nedeniyle, boşta kalmanız zaten mümkün değil.)

Keşke bu tür durumlar başka türlü çözülse. Ama millet olarak birbirimize hiç güvenmedigimiz için böyle kılıflar buluyoruz.

Bunları genel anlamda söylüyorum. Yoksa sizin verdiğiniz örnekte belki de sıradışı bir durum vardır. Genel anlamda söylüyorum; çünkü sosyal medyada bu meselenin önü arkası bilinmeden boş yaygaralar kopariliyor çoğu zaman. Ama akademik camia işin aslını astarını bilir ve normal görür bunları.
Genel anlamda bakıldığında bazı noktalarda size katılırım ama kalkıp X bölümü için Z nitelikli birini aday göstermek yanlış, ben bunu kastediyorum.

Örneğin benim alanım havacılık, ilanlara bakıyorum nitelik olarak, Çeko, Radyo Televizyon, Endüstri Müh. vs. alakasız nitelikler belirleniyor. İsyanımız buna bizim.

Kartvel

Öğrenci
Genel anlamda bakıldığında bazı noktalarda size katılırım ama kalkıp X bölümü için Z nitelikli birini aday göstermek yanlış, ben bunu kastediyorum.

Örneğin benim alanım havacılık, ilanlara bakıyorum nitelik olarak, Çeko, Radyo Televizyon, Endüstri Müh. vs. alakasız nitelikler belirleniyor. İsyanımız buna bizim.

Bunda da haklısınız Hocam.