Yüksek Lisans Başvuruları ve Mülakat Soruları

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar hiç test usulü sınava giren oldu mu??
bi de marmara üniversitesi, başvuru için sisteme onaylı ve imzalı transkript yüklememi istiyor, okuduğum şehirde değilim şu an, mezun da değilim son yılım ne yapmalıyım? okula mail mi atmalıyım?

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar sınıf öğretmenliği ve yönetim ve denetim bölümlerinden marmara ya başvurdum neler sorarlar acaba bilim sınavında mülakatta neler olur acaba

arkadaşlar soruyorsunuz, şu bölümden hangi konu çıkar diye ama bunu kestirmek imkansız.

size verebileceğim en iyi tavsiye şu olur;
1. hangi okulun hangi bölümünde girecekseniz sınava, o bölümün ağır hocalarını, yani sınavı hazırlama ihtimali olan hocalarının kitaplarını, makalelerini, bildirilerini falan okumanız, ona çalışmanız lazım. öyle kesin çıkacak sorular hiç bir zaman olmaz. ben türkçe bölümünde okuyorum, ama önemli hocalardan birisi eski türk edebiyatçısı ise, adamlar osmanlı türkçesi çevirisi sorabiliyorlar. Ya da hiç edebiyatla ilgili soru çıkmadığı da oluyor.

Yani işiniz bilginizden öte, şansınıza kalmış da olabilir. Çünkü öğrenci halinizle size şu dediğim şeyleri bilmeniz çok zor.

biregitimci

Öğrenci
herkes soruyor ama hiç deneyim edinipte paylaşımda bulunmak isteyen yok mudur ? :( bende okul öncesi alanında ankarada ki ünilere başvuracağım ve ilk defa bir yüksek lisans yazılı sözlü sınavlarına gireceğim ne gibi sorular sorulur neye göre nasıl hazırlanmak gerekir?

Hocam deneyim edindiyseniz sizden bilgi almak isterim Bnde bu yıl Bursa'ya okul öncesi ile ilişkili bi bölüme başvuracağım yardım ederseniz çok sevinirim

- - - Güncellendi - - -

Aynı anabilimdalında birden fazla bölüme başvurmak mülakatta negatif etki yapar mı? "Ne istediğine karar verememiş" tarzında bir düşünce oluşur mu yoksa birden çok bölüme başvurulması alışılmış bir şey mi?

Güzel soru

Platon

Öğrenci
Mimar Sinan GSU Sosyoloji bölümü hakkında bilgisi olan var mı? Bilim sınavı yapıyor mu? Bilim sınavı ve mülakatlarda nasıl sorular bizi bekliyor olacak? Bana sadece verdiğimiz tez önerisi hakkında konuşmak için mülakata çağırıyorlar denildi. Doğruluk payı var mı?

maunal39

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bu yıl marmara üni. Gazetecilikte yüksek lisans mulakatlarına gireceğim. Bu konuda az çok bilgisi olan, yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? Başlık altina benim gibi gazetecilik alanı için soru soran arkadaşlar olmuş fakat herhangi bir geri dönüş göremedim. Gazetecilik alanında bir tane bile YL yapan arkadaşımız yok mu?

Sercan K

Öğrenci
bu sene de ben aynı sorunun cevabını arıyorum! Umarım geçmişsinizdir.hatırladığınız kadarıyla yardımcı olursanız çok sevinirim:)

3 tane makale yazmamızı istediler ve inanın hiç hatırlamıyorum hayli zaman oldu ama bi akımın post modern İngiliz edebiyatına göre yorumlanması istenmişti diğer iki soru da buna benzer şekildeydi ben mütercim tercümanlık mezunu olduğumdam sorulara fransız kaldım neticede boş kâğıt verdim. Size tavsiyem şehir dışından geliyorsanız ve alan dışındansanız boşuna gitmeyin.
Saygılar.

teacher88

Öğrenci
3 tane makale yazmamızı istediler ve inanın hiç hatırlamıyorum hayli zaman oldu ama bi akımın post modern İngiliz edebiyatına göre yorumlanması istenmişti diğer iki soru da buna benzer şekildeydi ben mütercim tercümanlık mezunu olduğumdam sorulara fransız kaldım neticede boş kâğıt verdim. Size tavsiyem şehir dışından geliyorsanız ve alan dışındansanız boşuna gitmeyin.
Saygılar.

Öncelikle estağfrllh, saygılar benden! Alan dışı değilim fakat alan dışı kadar ürktüm diyebilirim. Zaten bir tanesini açıklamak kaç dk alıyor değil artık 3 tane. Alım yapan üni. sayısı parmağının sayısını geçmezken bir de böyle ultra zorluktaki sorularla ve maksat sormak olsun da biz zaten yine kabul edeceğimiz öğrenciyi biliyoruz dermişçesine yapılan sınavlara biz gençler alışkınız.Yine de her şeye rağmen gidip görmek sonradan pişman olmamak en iyisi:) Çok teşekkür ederim.

Sercan K

Öğrenci
Öncelikle estağfrllh, saygılar benden! Alan dışı değilim fakat alan dışı kadar ürktüm diyebilirim. Zaten bir tanesini açıklamak kaç dk alıyor değil artık 3 tane. Alım yapan üni. sayısı parmağının sayısını geçmezken bir de böyle ultra zorluktaki sorularla ve maksat sormak olsun da biz zaten yine kabul edeceğimiz öğrenciyi biliyoruz dermişçesine yapılan sınavlara biz gençler alışkınız.Yine de her şeye rağmen gidip görmek sonradan pişman olmamak en iyisi:) Çok teşekkür ederim.

Peki şimdiden başarılar sınav önümüzdeki haftadaydı sanırım. Sınavdan sonra çıkan soruları burada paylaşırsanız merak eden arkadaşlara büyük iyilik yapmış olursunuz.

A

Akademik Forum

Guest
GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 egitim-ogretim yili guz yari yili ingilizce öğretmenliği alanında yuksek lisansı kazanan, kayıt yaptıran, sınava giren, ya da konuyla ilgili bilgisi olup paylaşmak isteyen kimse var mı ?

A

Akademik Forum

Guest
matematik bölümünde mülakatta hangi sorular gelir arkadaslar geometriden basvurucam

A

Akademik Forum

Guest
Cevap lutfennn!!!

Arkadaslar merhabalar
Turizm işletmeciliği bolumunde yuksek lisans yapmayı dusunuyorm. Bilim sinavinda neler sorulabilir? Özellikle karabük universitesi nde giren varsa cvb verirse cok sevinirim