Yüksek Lisans Başvuruları ve Mülakat Soruları

Merhaba;
Sakarya üniversitesi ve kocaelinde muhasebe finans yüksek lisansa başvurdum. Sakarya da sınav yazılıydı. Kocaelide sözlü olacakmış sanırım. Daha önce kocaeli muhasebe finans mülakatına girenler tecrübelerini paylaşabilir mi acaba?

LenovoA3300-H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba. Kendi üniversitemde, kendi bölümümde tezli yüksek lisans düşünüyorum. 3. Sınıfı yeni bitirdim ve not ortalamam 3.82. Sanıyorum ki fakülte ve bölümümü derece ile bitireceğim. Hocalarımın çoğu ile aram iyi. Mülakat sohbet havasında mı geçer yoksa bilgimi ölçme çabaları mı olur, hocaların yaklaşımı nasıl olur merak ediyorum. Teşekkürler...

jenis

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Kendi üniversitemde, kendi bölümümde tezli yüksek lisans düşünüyorum. 3. Sınıfı yeni bitirdim ve not ortalamam 3.82. Sanıyorum ki fakülte ve bölümümü derece ile bitireceğim. Hocalarımın çoğu ile aram iyi. Mülakat sohbet havasında mı geçer yoksa bilgimi ölçme çabaları mı olur, hocaların yaklaşımı nasıl olur merak ediyorum. Teşekkürler...

hocalarınızı daha iyi tanıdığınız için aslında bu sorunun cevabını siz verebilirsiniz. bölümünüzdeki yüksek lisans öğrencilerine sormanız en iyisi herhalde.

Reann

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar
Ege üniversitesin sağlık bilimlerinde mülakata giren olup mu? Bilim sınavı yapılıyor mu bilen var mı?

ressam

Öğrenci
Değerli forum ahalisi forumunuzun demirbaş ressamı olarak bir maruzatım var :) Moda tasarımı yüksek lisans mülakatında ya da sınavında (sınav oluyorsa şayet) neler soruluyor acaba,portfolyoda nelere dikkat ediliyor,bilimsel hazırlık eğitimi veriliyormu ve resim bölümünden lisansta mezun olmuş adayın bu alanda yüksek lisans yapmasının sektörde ne kadar önemi var ya da bu alanda ilerlemeye izin veriliyormu(öğretim görevlisi,asistan olmak) mülakatına çağırıldığım yerde bir öğretim görevlisinin özgeçmişinde onunda resim mezunu olup m.tasarımında master yapmış olduğunu gördüm,kişilere kısaca destek veriliyormu,bana yardımcı olursanız çok makbule geçer özellikle sorular için neleri gözden geçirmeliyim, 8'inde görüşmem olacak çünkü :)

not:Bu başlığı görünce ekstra başlık açmadım açmalımıyım bilemedim,tasarımcı arkadaşlar görürmü ki..

Son düzenleme:

teacher88

Öğrenci
Bir Karabük üni. bilim sınavı mağduru olarak merhaba arkadaşlar,
Sorular İngiliz Dili ve Edb. değil de eğitimle daha çok alakalıydı.O moral bozukluğu ve şokla pek aklımda tutamadım ama hatırladığım kadarıyla 'important approaches and methods' kullanarak edebiyatın dildeki rolü ve bir madde(unuttum) açıklayın diye soru vardı.Diğeri Modernism'in birkaç tanımını verdikten sonra yazarları referans göstererek bunların antitezini yazın.(Sanki y.lisans değil de doktora!!!) .Ve CEFR in learner autonomy,teaher education ve 2 madde daha üzerindeki etkisiydi.Ben böyle bir sınav ne gördüm ne de duydum.Üstelik sınav salonunda son dk. açıklamasıyla ilanda belirtilmediği halde mülakat olacağı söylendi(Dışarıdan gidenlerin otobüs saatlerini,şartlarını önemsemeden). Konuyla ilgilenen hatta ev kirası ve şehir bilgisi almak isteyen arkadaşlara çok güzel(!) gözlemlerimi anlatabilirim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Yüksek lisans başvurularında referans kullanılabilir mi? Eğer kullanılabiliyorsa, referans mektupları yahut referansların isimleri nereye eklenir? Teşekkürler..

MGB

Öğrenci
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Bölümü Bilim Sınavı için Ne Tarz Sorular Gelebilir ? Bilgisi veya Tahmini Olan Arkadaşlar Paylaşımda Bulunabilir misiniz ?

D

derindeniz

Guest
Adnan Menderes Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatından yüksek lisans yapmak istiyorum. Yds şartı bu bölüm için var mı?

arzutok

Öğrenci
Merhaba, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunuyum, not ortalamam 2.27 . Elimde olmayan sebeplerden dolayı vize sınavlarına giremedim ve ortalamam düştü( mazeret kabulü yoktu ), Trakya Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak istiyorum, Sonbahar dönemi ALES'e gireceğim, Ocak-Şubat ayında başvurular olacakmış, sizce tezli yüksek lisansa kabul edilme şansım olur mu?

HAYRUNNİSA1

Öğrenci
Merhaba kahramanmaraş sütçü imam üni de 2015 program geliştirme bilim mülakat sınavına giren varmı. Soruları hatırlıyormusunuz. Yazarmısınız.

- - - Güncellendi - - -

SINIF ÖĞRETMENİYİM ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ SORULARUNI DA YAZABİLİRSİNİZ.

A

Akademik Forum

Guest
İşletme mezunuyum iktisat gıda ekonomisi ve işletmeciliği bölümünden yüksek lisansı yapmak üzere mülakata giricem. Fakat bölümle ilgili ne kitap ne not bulabiliyorum. Acaba bu bölümdeki mülakata giren varmı varsada ne sordular lütfen giren varda paylaşın :) yoksa hazırlıksız gitmiş olucam. Bu arada Akdeniz üniversitesinde giricem

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba kahramanmaraş sütçü imam üni de 2015 program geliştirme bilim mülakat sınavına giren varmı. Soruları hatırlıyormusunuz. Yazarmısınız.

- - - Güncellendi - - -

SINIF ÖĞRETMENİYİM ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ SORULARUNI DA YAZABİLİRSİNİZ.

hocam eğer soruları bulabildiyseniz burada paylaşır mısınız?

yertac

Öğrenci
izmir dokuz eylül gsf enstitüsü resim, heykel, seramik, grafik mülakata giren var mı? Neler soruluyor?Neler isteniyor? Referans gerekiyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar. Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitesi tarih bölümünde yazılı sınav ve mülakatta neler sorulur. Cevap verirseniz sevinirim.