Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

barisyildiz

Öğrenci
Yüksek lisansı bitirdiğiniz zaman askeriyeye bildirilir ve ilk celp dönemine kaydınız alınır yani teciliniz yarıda kesilir ancak siz bu durumda isterseniz askerlik şubenize giderek 1 yıl y.lisans mezuniyet tecili alabilirsiniz.

Anladım. Bu durumda mezun olduktan sonra, diplomamla başvurmam gerekiyor,değil mi? Gerçi akademik yılın ortasında diplomayı nasıl verdiklerini de bilmiyorum ama o sonra düşünülecek durum

A

Akademik Forum

Guest
İyi günler ,meraba.
Nazmi hocam size zahmet bi konuda fikrinizi alcam.
Lisans mezunuydum kasımda tecilim bitiyordu fakat sevk işlemlerini yaptırdım ağustosta askerim.
İş ve ailevi durumlarımda değişiklik olduğu için şu an askere gitme durumumu nasıl erteleyebilirim?

Biraz araştırma yaptım lakin tam bir bilgi edinemedim. Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum onlarınsa kayıtları ağustos eylül aylarında, bakaya kalsam o zman bakayalığımı kaldırıp y.lisansa kayıt olabilir miyim ?
Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İyi günler ,meraba.
Nazmi hocam size zahmet bi konuda fikrinizi alcam.
Lisans mezunuydum kasımda tecilim bitiyordu fakat sevk işlemlerini yaptırdım ağustosta askerim.
İş ve ailevi durumlarımda değişiklik olduğu için şu an askere gitme durumumu nasıl erteleyebilirim?

Biraz araştırma yaptım lakin tam bir bilgi edinemedim. Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum onlarınsa kayıtları ağustos eylül aylarında, bakaya kalsam o zman bakayalığımı kaldırıp y.lisansa kayıt olabilir miyim ?
Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin
Tecilinizi bozdurduysanız artık bundan sonra sadece yeni bir üst eğitimle tecil edebilirsiniz. Bakaya kalmanızda sakınca yok hatta aynı durumda olan bir arkadaşımız askerlik şubesi ile bu durumu görüşmüş ve ilk başta yüksek lisansı kazandığı yerden alacağı bir yazı ile kendi iptal ettiği tecili bekleteceklerini söylemişler sonrasında da yüksek lisansa kayıt yapılır ve 3 yıl tecil edilir denilmiş.

A

Akademik Forum

Guest
Tecilinizi bozdurduysanız artık bundan sonra sadece yeni bir üst eğitimle tecil edebilirsiniz. Bakaya kalmanızda sakınca yok hatta aynı durumda olan bir arkadaşımız askerlik şubesi ile bu durumu görüşmüş ve ilk başta yüksek lisansı kazandığı yerden alacağı bir yazı ile kendi iptal ettiği tecili bekleteceklerini söylemişler sonrasında da yüksek lisansa kayıt yapılır ve 3 yıl tecil edilir denilmiş.

Çok teşekkür ediyorum hocam, iyi günler.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam selamlar
Benimde bir sorum olacak
29 da lisans tan mezun oldum ve 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Fakat herhangi bir yüksek lisans a kaydımı yaptırmadım.01.01.2015 tarihinde tecilim bitecek .Yüksek lisans yapmadan tecilimi uzatabilir miyim? Bu süreyi nasıl uzatabilirim
Teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam selamlar
Benimde bir sorum olacak
29 da lisans tan mezun oldum ve 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Fakat herhangi bir yüksek lisans a kaydımı yaptırmadım.01.01.2015 tarihinde tecilim bitecek .Yüksek lisans yapmadan tecilimi uzatabilir miyim? Bu süreyi nasıl uzatabilirim
Teşekkürler
Yüksek lisansa başlamadan tecilinizi uzatma imkanınız bulunmamaktadır.

Bucalı

Öğrenci
Yüksek Lisans -Askerlik

Merhaba,

Halihazırda İst Ticaret Üniversitesi'nde yüksek Lisans yapıyorum. 2014/1 KPSS alımlarında Ankara'da bir kuruma atandım. Bu sebepten yüksek lisansadevam edemeyeceğim, kaydımı iptal edeceğim. Ancak askerlik hususunda nasıl hareket etmem gerektiğini bilemedim. Şöyle ki;

Üniversite askerliğimi 2017 yılına tecil ettirdi. Ancak okulu bırakacak olmam bende soru işaretleri oluşturdu. Sorularım şunlar;

- Kaydımı iptal ettirdiğimi askerlik şubesine iletmek zorunda mıyım?
- Bildirmem durumunda tecil hakkımı yitirir miyim?
- Tecil hakkımı yitirirsem askere en kısa sürede gitmek zorunda mı olacağım?

Konuyla alakalı olarak yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

merzer

Doçent
Tabii kaydı sildirirsen gitmek zorunda kalırsın. Sen bildirmesende okulun bildirecek zaten sen bildirmeyeceksin.
Kaydı sildirmezsen de para ödemek zorunda kalırsın özel üni sonuçta :)
Kayıt dondurudca para yatırılıp yatırılmadığını öğrenin, buna göre dondurabilrsiniz. O ara bir devlet üniversitesine başvurabilirsiniz ya da askere gidersiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Nazmi Hocam ,
26.09.2011 yüksek lisans girişim var ve 3 yıl içerisinde iş ve aile sebebiyle tezimi veremedim .Bu yıl 3.yıl bitti . Askerlik ile ilgili tecil tarihini okula sorduğumda kendilerinin daha önce bildirdiklerini ilettiler ancak bu yıl sonu ile okul ile ilişkim kesilmiş olacak . Tecil tarihini bilmediğim için 3 yıl 4 ay olarak hesaplasam önümüzdeki şubat ayına yeni bir yüksek lisans kaydına yetişebilirmiyim . Bu arada yaşım şu an 28 ocakta 29 olacak.
Teşekkürler.

Bucalı

Öğrenci
Kaydı dondurmayı daha önce düşündüm; ancak sağlam bir para ödemem gerekiyor :) En son çare dediğiniz gibi başka devlet üniversitelerine başvurup kabul almak.

Tabii kaydı sildirirsen gitmek zorunda kalırsın. Sen bildirmesende okulun bildirecek zaten sen bildirmeyeceksin.
Kayıt dondurudca para yatırılıp yatırılmadığını öğrenin, buna göre dondurabilrsiniz. O ara bir devlet üniversitesine başvurabilirsiniz ya da askere gidersiniz.

N

Nedim61

Guest
Benim de buna benzer bir sorunum var. 2011 de lisanstan mezun oldum yine 2011 eylülde yüksek lisansa başladım. eve kağıt geldi geçen gün yoklama kaçağısınız diye. ankara askerlik şubesinin söylediğine göre benim yüksek lisans memleketteki askerlik şubesinden red almış. yani ben y.lisansla tecil yaptıramamışım. şuana kadar yoklama kaçağı olarak gezmişim. en son şubeye gittiğimde lisans mezunu olduğun için son tecil hakkımı kullandırdılar o da 2015 mayıs a kadar. yani celp dönemim 2015 mayıs görünüyor. ben şuan y.lisans dvm ettiği için bir daha tecil ettiremezmiyim. yardımcı olursanız sevinirim NAZMi bey çok teşekkürler.

Sercan

Profesör
Benim de buna benzer bir sorunum var. 2011 de lisanstan mezun oldum yine 2011 eylülde yüksek lisansa başladım. eve kağıt geldi geçen gün yoklama kaçağısınız diye. ankara askerlik şubesinin söylediğine göre benim yüksek lisans memleketteki askerlik şubesinden red almış. yani ben y.lisansla tecil yaptıramamışım. şuana kadar yoklama kaçağı olarak gezmişim. en son şubeye gittiğimde lisans mezunu olduğun için son tecil hakkımı kullandırdılar o da 2015 mayıs a kadar. yani celp dönemim 2015 mayıs görünüyor. ben şuan y.lisans dvm ettiği için bir daha tecil ettiremezmiyim. yardımcı olursanız sevinirim NAZMi bey çok teşekkürler.

Valla hocam askerlik şubesinin YL eğitimi yapan birisine red vermesini ilk defa duydum :culpability: Kaldı ki mezun olduğunuz senenin eylül ayında hemen YL eğitimine başlamışsınız. 2015 Mayıs'a kadar YL'den mezun olursanız, bir yıl daha YL sonrası Doktora eğitimine başlamanız için tecil hakkınız var. Bu süre içerisinde Doktora eğitimine başlarsanız eğitim süreniz boyunca tecilli olursunuz. Kolay gelsin.

A

Akademik Forum

Guest
slm hocam benim askerliğe 8 ay var subatda gitcem 95/1 çıktı açık öğretıme yazılsam erteletme imkanım olurmu askere gıtmeden kaç ay once erteletme gibi sansım var

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocam ,
Askerlik durum belgesinde Ertelem bitişi tarihi 01.01.2015 , 31.03.2015 tarihine kadar sorun askerlikle ilgili sorun bulunmamaktadır yazıyor .
Y.Lisans 7.dönemdeyim . Farklı üniversiteye yatay geçiş yada ara dönemde yeni bir y.lisansa başlasam erteleme olurmu ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba hocam ,
Askerlik durum belgesinde Ertelem bitişi tarihi 01.01.2015 , 31.03.2015 tarihine kadar sorun askerlikle ilgili sorun bulunmamaktadır yazıyor .
Y.Lisans 7.dönemdeyim . Farklı üniversiteye yatay geçiş yada ara dönemde yeni bir y.lisansa başlasam erteleme olurmu ?

Ara dönemde bir başka üniye geçerseniz ve diğerinden kaydınızı sildirirseniz olur.

Edeb Yahu

Öğrenci
Merhaba 20 Ekim 2009'da önlisans mezuniyetimle beraber 21.02.2012 tarihine kadar tecil yaptırmıstım. Ardından 2010 yılında lisansa basladim ve bu dönem mezun oldum. İnşallah Y.Lisansa başlicam bu durumda tecil hakkım var mı ya da y.lisans yerleşemezsem tecil hakkım bitiyor mu? Şimdiden teşekkürler.

F

fatihs

Guest
askerlik

Merhabalar, yeni mezunum eylülde yüksek lisansa baslayacagim inşallah,askerlik şubesine gidip bildirmem gerekiyormu? Yoksa birşey yapmama gerek yok mu? Gitmem gerekiyorsa ne zamana kadar gidip tecil ettirmem gerekir?