Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar, yeni mezunum eylülde yüksek lisansa baslayacagim inşallah,askerlik şubesine gidip bildirmem gerekiyormu? Yoksa birşey yapmama gerek yok mu? Gitmem gerekiyorsa ne zamana kadar gidip tecil ettirmem gerekir?
Siz öncelikle bir gidip askerlik durum belgesi alın ona göre söyleyelim size, bitirdiğiniz okul tarafından bildirilir sadece tecil etmek isterseniz sizin diplomanızı götürmeniz gerekir.

limnology

Öğrenci
Merhaba nazmi hocam ben bir şey öğrenmek istiyorum. Marmara üniv doktora öğrencisiyim. Bu sene 1. senem bitti. İlk dönem kayıt oldum derslere ama gitmedim. 2. dönem de kayıt yenilemedim. Benim askerlik tecilim bundan sonra kayıt yenilesem ama devam etmesem derslere 6 yıl devam eder mi? Bu konuda beni bilgilendirir misiniz? Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
tEZİMİ 3.SENENİN SONUNDA BİTİRDİM DİYELİM. 1 SENE DE TECİL HAKKIM OLUR MU?

merzer

Doçent
Devam eder

Merhaba nazmi hocam ben bir şey öğrenmek istiyorum. Marmara üniv doktora öğrencisiyim. Bu sene 1. senem bitti. İlk dönem kayıt oldum derslere ama gitmedim. 2. dönem de kayıt yenilemedim. Benim askerlik tecilim bundan sonra kayıt yenilesem ama devam etmesem derslere 6 yıl devam eder mi? Bu konuda beni bilgilendirir misiniz? Teşekkür ederim.

tEZİMİ 3.SENENİN SONUNDA BİTİRDİM DİYELİM. 1 SENE DE TECİL HAKKIM OLUR MU?

Olur (yaşa takılmıyorsanız).

ftrbly

Öğrenci
merhaba hocam. YL tezini 3.yılda bitirdikten sonra da mezuniyet belgesi ile 1 yıl tecil edebiliyor muyuz? toplamda 3 yıl değil miydi? doktora işlemleri ekim-kasımı bulacak ve tecilim agustosta bitiyor. eğer 1 yıl daha tecil hakkım varsa bunu yapıp sonra doktora kayııttan sonra 6 yıl daha mı yapacagım?

Cvplarsanız sevinirim.kolay gelsin (yaşım 25 bu arada)

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba 20 Ekim 2009'da önlisans mezuniyetimle beraber 21.02.2012 tarihine kadar tecil yaptırmıstım. Ardından 2010 yılında lisansa basladim ve bu dönem mezun oldum. İnşallah Y.Lisansa başlicam bu durumda tecil hakkım var mı ya da y.lisans yerleşemezsem tecil hakkım bitiyor mu?

Lütfen yardımcı olur musunuz...

aykuteem

Öğrenci
Nazmi hocam sorum çok acil. şu an tezsiz 2.öğretim yüksek lisans yapiyorum geçen dönem kesin kayıt olup harcımı yatirdim. amacım sadece tecil ettirmek okulu bitirme gibi derdim yok. askeriyede 2017 ye kadar tecillidir yazısını da aldım. fakat önümüzdeki 2 veya 3 dönem ben dönem harcını yatirmak istemiyorum. amacım zaten askerlik tecili . harç paralari çok fazla boşa vermek istemiyorum ama kayit esnasındaki dönemde verdim kayıt oldum tecil kağidimda var... İLERLEYEN 2-3 DÖNEM BOYUNCA HARÇ YATIRMASSAM OKUL ASKERİYEYE BU ADAM HARÇ YATIRMADI ASKERE ALIN GİBİSİNDEN YAZI GÖNDERİRİR Mİ ? azami süre dolmadan ve ben istemeden? çok merak ediyorum Nazmi hocam illa harç yatirmam gerekiyor mu tecilin devami için ? okulu bitirme gibi derdim yok bana 3 yıl yetiyor daha başlayalı 1 dönem oldu ama gelecek dönemlerde harç yatirmak istemiyorum . 3 yıl sonra zaten askere gidicem . ama 3 yıldan önce harç yatirmadım diye 2-3 dönem direk benim tecili bozarlar mı ben istemeden? tek sorum bu hocam. saygilar

A

Akademik Forum

Guest
tecil işlemleri

bakaya kalsanız asker kaçağı olsanız dahi her halukarda lisans mezunu olduğunuz takdirde 2 yıl tecil hakkınız var.
Yüksek lisansla da 35 yaşına kadar askere gitme durumunuz olmaz

aykuteem

Öğrenci
ben 2. öğretim tezsiz yüksek lisans durumundan bahsediyorum hocam. harç yatirmassam ne olur . ayrica lisans bitireli 2 yıl olduktan sonra başladım yani lisanstan sonraki 2 yil tecil hakkim bitti tezsiz yüksek lisansa başladim yeniden tecil ettiler 2017 ye kadar ama harçlar çok pahali amacım bitirmek değil 2017 ye kadar tecilim bozulmadan beklemek ertelemek. harç yatirmassam öğrenciliği siliyorlar askeriyeye yazimi gönderiyorlar onu yukarda yazdiğimi merak ettim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ben 2. öğretim tezsiz yüksek lisans durumundan bahsediyorum hocam. harç yatirmassam ne olur . ayrica lisans bitireli 2 yıl olduktan sonra başladım yani lisanstan sonraki 2 yil tecil hakkim bitti tezsiz yüksek lisansa başladim yeniden tecil ettiler 2017 ye kadar ama harçlar çok pahali amacım bitirmek değil 2017 ye kadar tecilim bozulmadan beklemek ertelemek. harç yatirmassam öğrenciliği siliyorlar askeriyeye yazimi gönderiyorlar onu yukarda yazdiğimi merak ettim
Harç yatırmazsanız okul ilişiğinizi kesebilir ancak çok büyük ihtimal ile yeni atılma kanunu çıkana kadar da kesemez. Keserse askeriyeye bildirilir ve teciliniz bozulur.

aykuteem

Öğrenci
nazmi hocam okuldan atılma ilişik kesmeyle yeni kanuna göre harç yatirmama durumunda artik geçerli değil olması lazım . harç yatirmadığın dönemi sonra alabiliyorsun harcını yatirmak koşuluyla sanırım. öğrencilik statün bitmiyor olması gerekmiyor mu? yani 2 dönem 3 dönem harç yatirmadim diyelim yeni dediğiniz kanunda gelmedi şu an ki durumu kasdediyorum . 3 dönem harç yatirmadiği için askeriyeye yazı gönderelim gibi bi durum olur mu? halen öğrenci gözüküyorum harç yatirma durumu askeriyeyi bağlar mı? harç yatirmamak öğrenciliğin gittiği anlamına mı geliyor? askeriyeye yaz göndermesi için " bu adam öğrenci değildir" durumuna düşmemiz lazım. ama harç yatirmayinca sadece o döneme ait derslere kayit olamiyoruz öğrenciliğimiz statü olarak devam ediyor hocam .

aktan

Doçent
merhaba hocam. YL tezini 3.yılda bitirdikten sonra da mezuniyet belgesi ile 1 yıl tecil edebiliyor muyuz? toplamda 3 yıl değil miydi? doktora işlemleri ekim-kasımı bulacak ve tecilim agustosta bitiyor. eğer 1 yıl daha tecil hakkım varsa bunu yapıp sonra doktora kayııttan sonra 6 yıl daha mı yapacagım?

Cvplarsanız sevinirim.kolay gelsin (yaşım 25 bu arada)

Evet hocam yüksek lisans mezunu olduktan sonra da 1 yıl tecil hakkınız bulunmaktadır.

aktan

Doçent
Merhaba 20 Ekim 2009'da önlisans mezuniyetimle beraber 21.02.2012 tarihine kadar tecil yaptırmıstım. Ardından 2010 yılında lisansa basladim ve bu dönem mezun oldum. İnşallah Y.Lisansa başlicam bu durumda tecil hakkım var mı ya da y.lisans yerleşemezsem tecil hakkım bitiyor mu?

Lütfen yardımcı olur musunuz...

1 sene içerisinde yüksek lisansa yerleşemezseniz tecil hakkınız biter. Şu an lisans mezunu olarak tecil hakkınız bulunmakta

A

Akademik Forum

Guest
1 sene içerisinde yüksek lisansa yerleşemezseniz tecil hakkınız biter. Şu an lisans mezunu olarak tecil hakkınız bulunmakta

aktan hocam çok teşekkür ederim. şuan herhangi bir işlem yaptırmam gerekiyor mu ? Okuldan henuz çıkışım gerçekleşmedi.

yeni belge almana gerek yok ama yüksek lisansa başladıktan sonra tecilinin bitimine yakın enstitüye söylersin tecilini uzatırlar

- - - Güncellendi - - -

Yaş 29 olduysa yüksek lisans yapsanda uzatamayabilirsin.. Herhangi bir kamu kurumuna atanırsan kuruma göre değişmekle birlikte 2 yıla kadar uzatabilirler. tabi kurumun bunu istemesi lazım.
Hocam selamlar
Benimde bir sorum olacak
29 da lisans tan mezun oldum ve 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Fakat herhangi bir yüksek lisans a kaydımı yaptırmadım.01.01.2015 tarihinde tecilim bitecek .Yüksek lisans yapmadan tecilimi uzatabilir miyim? Bu süreyi nasıl uzatabilirim
Teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
merhaba ben tecilimi kendim mayısta bozdum agusta askerim normal şartlarda ama bu hafta y.lisans kabulu aldım. askerlikten geridönüş mümkün mü? saygılar

Ufuk Balaban

Öğrenci
Merhaba hocam,
1986 doğumluyum, yüksek lisansın 3. yılı doldu tezimi eylülde savunacağım. tecil hakkım 31 aralık 2014 olarak görünüyor. son 1 yıl daha tecil hakkım olduğunu söylemişti askerlik şubesi. tez aşaması uzadığı için tecil edebilir miyim 1 yıl daha ?

erhana1985

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,
Benim askerlik tehirim 30.05.2015 te bitiriyor. Yüksek Lisansımı o tarihe kadar bitirirsem, YL sonrası 1 yıl ertelemeyi o zaman mı kullanıyorum? Cevap verirseniz sevinirim NOT: 30.05.2014 tarihinde yüksek lisasımın 3 yıl 4 ayı doluyor.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba ben tecilimi kendim mayısta bozdum agusta askerim normal şartlarda ama bu hafta y.lisans kabulu aldım. askerlikten geridönüş mümkün mü? saygılar
Askerlik şubenize bir an önce yüksek lisansa kabul edildiğiniz ile ilgili enstitüden alacağını yazıyı götürün yazı da kesin kayıt tarihleri de bulunsun, o şekilde bekletiyorlar.
Merhaba hocam,
1986 doğumluyum, yüksek lisansın 3. yılı doldu tezimi eylülde savunacağım. tecil hakkım 31 aralık 2014 olarak görünüyor. son 1 yıl daha tecil hakkım olduğunu söylemişti askerlik şubesi. tez aşaması uzadığı için tecil edebilir miyim 1 yıl daha ?
Hayır yüksek lisans tecilleri kayıt gününden itibaren 3 yıl yapılır, ancak bitirdikten sonra 1 yıl daha tecil hakkınız olur ama sorun değil 1 dönem bakaya kalırsınız bitirene kadar sonra 330 tl ceza öder ver tecil edersiniz.

Merhaba Arkadaşlar,
Benim askerlik tehirim 30.05.2015 te bitiriyor. Yüksek Lisansımı o tarihe kadar bitirirsem, YL sonrası 1 yıl ertelemeyi o zaman mı kullanıyorum? Cevap verirseniz sevinirim NOT: 30.05.2014 tarihinde yüksek lisasımın 3 yıl 4 ayı doluyor.
Yüksek lisansı bitirdiğiniz günden itibaren 1 yıl tecil edilir ve ondan sonraki ilk celp dönemine aktarılırsınız.