Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

İ

İmpibo

Guest
ÖYP ve Askerlik

Merhaba Nazmi Hocam,

Şu an kısa dönem asker olarak görev yapmaktayım ve tezkere için yaklaşık 2 aylık sürem kaldı. Askerlik süresi için de ÖYP de açılacak 2014 Temmuz kadrolarına başvurabilir miyim ve eğer başvurup kazanırsam, haklarım saklı kalır mı askerlik bittikten sonra devam edebilir miyim ?

kemalöztürk

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam,

Şu an kısa dönem asker olarak görev yapmaktayım ve tezkere için yaklaşık 2 aylık sürem kaldı. Askerlik süresi için de ÖYP de açılacak 2014 Temmuz kadrolarına başvurabilir miyim ve eğer başvurup kazanırsam, haklarım saklı kalır mı askerlik bittikten sonra devam edebilir miyim ?

Atandığınızda, sizden bir takım belgeler isteyecekler. Bunların arasında sanırım askerlikle ilginizin olmadığını gösterir belge de vardı. Bu durumda bu çokta mümkün görünmüyor. Ama [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam farklı bir bilginiz varsa paylaşabilirsiniz.

Ali Tetik

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam,

Lisans mezunuyum ve 1 Temmuz itibari ile bakaya kalmış bulunmaktayım. Yüksek lisans başvurularında bulundum ama bunların kayıt süreleri genel olarak Temmuz-Ağustos arası değişiyor.Birincisi benim bakaya kalmış olmam yüksek lisans yapmama engel olur mu ? İkincisi yüksek lisansı kazanıp kaydolursam bakaya durumum kalkar askerliğim ertelenir mi? Bir de şuan formasyon eğitimi görmekteyim acaba bu durumun bir etkisi olur mu tecil işlemleri için ? Şimdiden teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
19/09/1985 dogumluyum ve bu yılın aralık 31'ne kadar tecilliyim, 2015 ocak ayında yuksek lisans 3.yılını doldurmus olacak ve bu tarihte tezimi teslim edip doktoraya basvurmayı dusunuyorum, yalnız askerlik durumum nasıl olucak tecil ettirebilicekmiyim tekrardan yada askere zorunlu goturme durumu olabilirmi?, yardımlarınız için teşekkürler.

akademi75

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam,

Ben bu temmuz ayı itibariyle lisans mezunu oldum ve aynı zamanda yüksek lisans için de kabul aldım. Benim sorum şu ki eğer ben lisans mezuniyetimden dolayı elde ettiğim 2 senelik tecil hakkımı kullanmak yerine yüksek lisanstan kaynaklanan 3 senelik tecil hakkımı kullanırsam ve yüksek lisansa başladıktan birkaç ay sonra da kaydımı sildirirsem yüksek lisanstan doğan tecil hakkım da sona ereceği için lisans mezuniyetimden doğan 2 yıllık tecilimi bu süre boyunca kullanma hakkını elde edebilir miyim? Ya da bu hakkımı kullanabilmem için yüksek lisans kaydımı yaptırdıktan sonra okulumun askerliğimi tecil ettirmesi yerine benim bizzat askerlik şubesine gidip lisans mezuniyetimden doğan 2 yıllık tecil hakkımı mı kullanmam gerekir?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba Nazmi Hocam,

Lisans mezunuyum ve 1 Temmuz itibari ile bakaya kalmış bulunmaktayım. Yüksek lisans başvurularında bulundum ama bunların kayıt süreleri genel olarak Temmuz-Ağustos arası değişiyor.Birincisi benim bakaya kalmış olmam yüksek lisans yapmama engel olur mu ? İkincisi yüksek lisansı kazanıp kaydolursam bakaya durumum kalkar askerliğim ertelenir mi? Bir de şuan formasyon eğitimi görmekteyim acaba bu durumun bir etkisi olur mu tecil işlemleri için ? Şimdiden teşekkür ederim.
Bakaya kalmışsanız yüksek lisansa kaydolmanız için gerekli olan askerlik durum belgesini alamazsınız demektir. Formasyon erteletmiyor maalesef bir sertifikasyon programıolduğu için. Askerlik şubesine bir sorun celp döneminiz ne zamana ertelenmiş ona göre konuşalım.

19/09/1985 dogumluyum ve bu yılın aralık 31'ne kadar tecilliyim, 2015 ocak ayında yuksek lisans 3.yılını doldurmus olacak ve bu tarihte tezimi teslim edip doktoraya basvurmayı dusunuyorum, yalnız askerlik durumum nasıl olucak tecil ettirebilicekmiyim tekrardan yada askere zorunlu goturme durumu olabilirmi?, yardımlarınız için teşekkürler.
35 yaşına kadar yüksek lisans bitirme durumunda bakaya kalsanız bile 1 yıl tecil alabilirsiniz, kimse orla götürmez.
Merhaba Nazmi Hocam,

Ben bu temmuz ayı itibariyle lisans mezunu oldum ve aynı zamanda yüksek lisans için de kabul aldım. Benim sorum şu ki eğer ben lisans mezuniyetimden dolayı elde ettiğim 2 senelik tecil hakkımı kullanmak yerine yüksek lisanstan kaynaklanan 3 senelik tecil hakkımı kullanırsam ve yüksek lisansa başladıktan birkaç ay sonra da kaydımı sildirirsem yüksek lisanstan doğan tecil hakkım da sona ereceği için lisans mezuniyetimden doğan 2 yıllık tecilimi bu süre boyunca kullanma hakkını elde edebilir miyim? Ya da bu hakkımı kullanabilmem için yüksek lisans kaydımı yaptırdıktan sonra okulumun askerliğimi tecil ettirmesi yerine benim bizzat askerlik şubesine gidip lisans mezuniyetimden doğan 2 yıllık tecil hakkımı mı kullanmam gerekir?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Hayır bir kere yüksek lisans tecili yaparsanız lisans tecili hakkınız kalmaz, bir üst öğrenimden tecil edip sonra dönüp alt öğretime geçemezsiniz aynı öğretimden ikinci ya da 3. tecil bile alabilirsiniz ama tekrar yüksek lisansa kaydolup.

tcws

Öğrenci
Merhabalar Nazmi Hocam,

04.07.2014 tarihinde lisans mezunu oldum. GSÜ' de tezsiz yüksek lisansa kabul aldım. Askerlik şubesine bugün gittim ve durum belgemi aldım. Ancak tecil ettirmedim. Belgede 31.03.2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncamın olmadığı belirtilmiş. Kayıt tarihi 08.09.2014. Bu durumdan ötürü kafama bazı sorular takıldı;

1) Tecil ettirmemiş olmam kayıt aşamasında herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

2) Herhangi bir sıkıntı yaratmaması durumunda, tecil edilen 2 yıl daha sonra üniversitenin tecil ettireceği 3 yıla mı eklenir yoksa hükmünü kayıp mı eder? Yani 2+3 şekilden mi olur yoksa yüksek lisansa kayıtla beraber lisans sonrası 2 yıllık tecil sıfırlanıp yalnızca yüksek lisansı yapacağım kurumun yaptığı tecil mi geçerli olur?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar Nazmi Hocam,

04.07.2014 tarihinde lisans mezunu oldum. GSÜ' de tezsiz yüksek lisansa kabul aldım. Askerlik şubesine bugün gittim ve durum belgemi aldım. Ancak tecil ettirmedim. Belgede 31.03.2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncamın olmadığı belirtilmiş. Kayıt tarihi 08.09.2014. Bu durumdan ötürü kafama bazı sorular takıldı;

1) Tecil ettirmemiş olmam kayıt aşamasında herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

2) Herhangi bir sıkıntı yaratmaması durumunda, tecil edilen 2 yıl daha sonra üniversitenin tecil ettireceği 3 yıla mı eklenir yoksa hükmünü kayıp mı eder? Yani 2+3 şekilden mi olur yoksa yüksek lisansa kayıtla beraber lisans sonrası 2 yıllık tecil sıfırlanıp yalnızca yüksek lisansı yapacağım kurumun yaptığı tecil mi geçerli olur?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sizin celp döneminiz 31.03.2015'e atılmış yani zaten o tarihe kadar tecillisiniz demektir, bu belge ile kayıt aşamasında bir sıkıntı yaşamazsanız tam da istenen şartı taşıyorsunuz zaten. Eklenmez ve yüksek lisansa başladığınız günden itibaren 3 yıl tecil alırsınız, geriye yönelik başlar tecil.

aykuteem

Öğrenci
nazmi hocam , üniversitelerin tüm yönetmeliklerini inceledim , dönem harç parasını yatirmayan 2.öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri askeriyeye bildirilir diye birşey bulamadım . okuldan kaydı da silinmiyormuş.. hocam birde 2.öğretim tezsiz yüksek lisansa askerliği ertelemek için başladık tecil ettirdik kağitta 2017 ye kadar tecilim var. şimdi 2-3 dönem harç paramı yatirmicam askeriye ye okul bu adam harç parası yatırmadı ders kaydi yok gelin götürün gibisinden yazi gönderir mi henüz yüksek lisans başlayali 5 ay oldu azami bitirme süresi de dolmadı .

erhana1985

Öğrenci
Askerlik şubenize bir an önce yüksek lisansa kabul edildiğiniz ile ilgili enstitüden alacağını yazıyı götürün yazı da kesin kayıt tarihleri de bulunsun, o şekilde bekletiyorlar.

Hayır yüksek lisans tecilleri kayıt gününden itibaren 3 yıl yapılır, ancak bitirdikten sonra 1 yıl daha tecil hakkınız olur ama sorun değil 1 dönem bakaya kalırsınız bitirene kadar sonra 330 tl ceza öder ver tecil edersiniz.

Yüksek lisansı bitirdiğiniz günden itibaren 1 yıl tecil edilir ve ondan sonraki ilk celp dönemine aktarılırsınız.
Hocam çok teşekkürler, bi sorum daha olacak, o tarihe kadar (30.05.2015) yüksek lisansım bitmezse ne olur? her türlü gidecek miyim ?

Engin_

Öğrenci
Selamlar benimde bu konuda bir sorum olacak;

Ben yüksek lisans'ı kazandım, yüksek lisans'a kayıt yaptırıp daha sonra hemen kaydımı dondurup Askere erken sevk alıp gitme hakkım var mı? Askerliği aradan çıkarıp öyle başlamayı düşünüyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Selamlar benimde bu konuda bir sorum olacak;

Ben yüksek lisans'ı kazandım, yüksek lisans'a kayıt yaptırıp daha sonra hemen kaydımı dondurup Askere erken sevk alıp gitme hakkım var mı? Askerliği aradan çıkarıp öyle başlamayı düşünüyorum.
Var tabiki hocam, askere gittiğiniz anda dondurabilirsiniz. Sonra dönünce kaldığınız yerden başlarsınız.

Engin_

Öğrenci
Var tabiki hocam, askere gittiğiniz anda dondurabilirsiniz. Sonra dönünce kaldığınız yerden başlarsınız.

Hocam okula kayıt yaptırdıktan sonra dondurmak için tekrar okulla görüşmek zorundamıyım yoksa direk askerlik şubesine gidip erken sevk mi almalıyım? (okul kayıtta askerlik durum belgesi istiyor o yüzden tecil ettirdim)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam okula kayıt yaptırdıktan sonra dondurmak için tekrar okulla görüşmek zorundamıyım yoksa direk askerlik şubesine gidip erken sevk mi almalıyım? (okul kayıtta askerlik durum belgesi istiyor o yüzden tecil ettirdim)
Askerlik şubesine giderek tecilinizi bozmak ve askere alınmak istediğinizi söyleyeceksiniz onlarda tecili bozacak siz de askere giderken enstitüye dilekçe vererek donduracaksınız ( bu işlemleri lisans mezuniyetiniz ile tecil yaptığınızı düşünerek söylüyorum)

aykuteem

Öğrenci
nazmi hocam iyi geceler ; 2.öğretim tezsiz yüksel l. harcını 1 dönem yatırmassak askeriyeye yazı gönderip tecili bozduklarını söyledi enstitüteki öğrenci işleri şefi , fakat diğer döneme kadar kaçak kalabilip diğer dönem yatirirsak tekrar tecil yazısı geri gönderdiklerini söylediler. hiç bir kanunda yönetmelikte bunun yeri yok , ben bunun için tazminat davası açmayı düşünüyorum okula.. harç vermeyince öğrencilik hakkımla ilgili hakları elimden alamazlar .

umbra

Öğrenci
Nazmi Hocam belki burada yakalayabilirim seni :) sorumun cevabını alabilmek için
Ben Şubat ayında öyp ile arş gör kadrosuna yerleştirildim ve ardından Master için başvurum ve kabulum gerçekleşti. Daha önce yurt dışındaydım orada askerlik işlemlerim tecil durumundaydı (muaftım) yalnız yurda dönüş yapınca ordaki muafiyet ortadan kalktı. Ben burda Askerlik şubeye beyanda bulunmadım durumumla alakalı. Nasıl olsa Okul Master yaptığıma dair bilgileri Askerlik Şubeye bildirmiştir ve tecilim için gerekli işlemler yapılmıştır diye düşündüm ama tereddütlüyüm benim herhangi bir şey yapmam gerekirmi yoksa düşüncem dogrumudur .

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
nazmi hocam iyi geceler ; 2.öğretim tezsiz yüksel l. harcını 1 dönem yatırmassak askeriyeye yazı gönderip tecili bozduklarını söyledi enstitüteki öğrenci işleri şefi , fakat diğer döneme kadar kaçak kalabilip diğer dönem yatirirsak tekrar tecil yazısı geri gönderdiklerini söylediler. hiç bir kanunda yönetmelikte bunun yeri yok , ben bunun için tazminat davası açmayı düşünüyorum okula.. harç vermeyince öğrencilik hakkımla ilgili hakları elimden alamazlar .
Hocam böyle bir durum söz konusu bile olamaz, hiçb ir okulda görmedik bu durumu ayrıca kaydınızı sildirmedikçe de sizin tecilinizi bozamazlar.

ArdaCaglar

Öğrenci
Merhabalar.

30 Temmuz'da tecilim bitiyor ve ben 3 Eylül'de kayıt olmak üzere tezli bir yüksek lisans programına kabul aldım. Aradaki süre beni bakaya veya kaçak olarak bırakır mı? Tecil konusunda bir sıkıntı yaşama durumum nedir?

Eğer herşey olumlu giderse ocak döneminde iş yerim izin vermediği için şu an hak kazandığım yüksek lisans programını bırakıp izin alabileceğim başka bir yüksek lisans programına başvurmayı ve kazanırsam katılmayı düşünüyorum.

Bu durumda tecil durumum nasıl olacak?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

trexq

Öğrenci
askerlik tecilimi ağustos 15 e kadar bozdurmam lazımmış kasımda gitmek için . bu tarihten sonra bir yüksek lisans programına yerleşirsem sorun çıkmaz değil mi devam edebilirim yüksek lisansa. askerlik durum belgesi isterse basvuruda üniversite tecilimin olmadıgını görürse sorun olur mu?

son olarak celp dönemlerinde benim ilçe şubat 2014 görünüyor onu anlamadım