Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

ishma-el

Öğrenci
Merhaba hocam,

Hukuk fakültesinde, Özel hukuk alanında yüksek lisans yaparken, öyp ile kamu hukuku alanında anayasa hukukuna yerleşsem ve dil puanım da 65 altında olduğu için dil kursuna yönlendirileceğim muhtemelen, başlamış olduğum kadromla alakası olmayan yüksek lisans programının akıbeti ne olacak? Kadroya yerleştikten sonra özel hukukta yüksek lisans kaydımı sildirmem mi gerekir, yüksek lisans kaydını sildirmek mümkün mü?

Sercan

Profesör
Merhaba hocam,

Hukuk fakültesinde, Özel hukuk alanında yüksek lisans yaparken, öyp ile kamu hukuku alanında anayasa hukukuna yerleşsem ve dil puanım da 65 altında olduğu için dil kursuna yönlendirileceğim muhtemelen, başlamış olduğum kadromla alakası olmayan yüksek lisans programının akıbeti ne olacak? Kadroya yerleştikten sonra özel hukukta yüksek lisans kaydımı sildirmem mi gerekir, yüksek lisans kaydını sildirmek mümkün mü?

Eğer dil kursunuz aynı şehirde ise yüksek lisansınıza devam edebilirsiniz. 6 yarıyıla kadar zaten harç ödemiyorsunuz. Diyelim ki farklı şehire düştünüz, dönem kaydınızı yapmazsanız donmuş sayılır. YL kaydınızı dilekçe vererek kalıcı olarakda sildirebilirsiniz. ÖYP'de atanmış olduğunuz ABD ile aynı anda da okuyabilirsiniz.

babayaro87

Öğrenci
Nazmi Hocam Mrblar
1988 doğumluyum. 11/07/2014 tarihinde yükseklisanstan mezun oldum okuldan bir mail geldi . KASIM/2014 CELBİNE tabisiniz diye. askerliği tecil etmek mümkün müdür ? ve ne kadar uzatabilirim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar.

30 Temmuz'da tecilim bitiyor ve ben 3 Eylül'de kayıt olmak üzere tezli bir yüksek lisans programına kabul aldım. Aradaki süre beni bakaya veya kaçak olarak bırakır mı? Tecil konusunda bir sıkıntı yaşama durumum nedir?

Eğer herşey olumlu giderse ocak döneminde iş yerim izin vermediği için şu an hak kazandığım yüksek lisans programını bırakıp izin alabileceğim başka bir yüksek lisans programına başvurmayı ve kazanırsam katılmayı düşünüyorum.

Bu durumda tecil durumum nasıl olacak?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bakaya okursunuz ama kaydınız yapılır sonra da siz kendi tecilinizi yaparsınız bir sıkıntı olmaz. 3 yıl tecil alırsınız zaten diğerini kazanınca da eskisini sildirip baştan yenisi için 3 yıl tecil hakkınız olur.

askerlik tecilimi ağustos 15 e kadar bozdurmam lazımmış kasımda gitmek için . bu tarihten sonra bir yüksek lisans programına yerleşirsem sorun çıkmaz değil mi devam edebilirim yüksek lisansa. askerlik durum belgesi isterse basvuruda üniversite tecilimin olmadıgını görürse sorun olur mu?

son olarak celp dönemlerinde benim ilçe şubat 2014 görünüyor onu anlamadım
Artık yüksek lisans başvurularında askerlik belgesi tecilli olmasa bile kayıt yapılıyor onda bir sorun yok bakaya olup olmamanız önemli değil. Celp dönemi şubat 2014 ise siz çoktan bakaya kalmışsınız demektir.
Nazmi Hocam Mrblar
1988 doğumluyum. 11/07/2014 tarihinde yükseklisanstan mezun oldum okuldan bir mail geldi . KASIM/2014 CELBİNE tabisiniz diye. askerliği tecil etmek mümkün müdür ? ve ne kadar uzatabilirim
Merhaba, evet tecil edebilirsinzi 1 yıl hakkınız var, yüksek lisans diplomanız ile askerlik şubesine gidiniz.

babayaro87

Öğrenci
hocam şöyle bir sıkıntı var diploma kasım ayında elime geçecek o zamana kadar askerlik şubesine gitmesem diploma elime geçtiğinde gitsek bakaye kalmış olurmuyum. elimde mezuniyet geçici belgem var fakat süreyi uzatmak için diploma geldiğinde gitsem askerlik şubesine

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam şöyle bir sıkıntı var diploma kasım ayında elime geçecek o zamana kadar askerlik şubesine gitmesem diploma elime geçtiğinde gitsek bakaye kalmış olurmuyum. elimde mezuniyet geçici belgem var fakat süreyi uzatmak için diploma geldiğinde gitsem askerlik şubesine

Hayır hocam kalmazsınız, ama süre uzamaz mezun olduğunuz günden itibaren 1 yıl olur.

ArdaCaglar

Öğrenci
Bakaya okursunuz ama kaydınız yapılır sonra da siz kendi tecilinizi yaparsınız bir sıkıntı olmaz. 3 yıl tecil alırsınız zaten diğerini kazanınca da eskisini sildirip baştan yenisi için 3 yıl tecil hakkınız olur.

Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ederim Nazmi Bey.

Ancak kafama takılan bir durum var. Bu şekilde yaparak hiç okul okumadan yaş haddi dolana kadar tecil yapılabilir gibi duruyor. Bu yasal bir açık gibi mi? Yoksa bu konuda bir düzenleme var mı?

Diğer bir sorum da şu olacak. Kazanmış olduğum yüksek lisans bölümünde bilimsel hazırlık okumam gerekiyorsa ve bilimsel hazırlık derslerinden başarısız olursam tecil hakkım da yüksek lisans hakkım gibi kayboluyor mu? Yoksa tecil yüksek lisansa ilk kabulde yapılacağı için yüksek lisans yapıyor muşum gibi devam ediyor?

trexq

Öğrenci
Artık yüksek lisans başvurularında askerlik belgesi tecilli olmasa bile kayıt yapılıyor onda bir sorun yok bakaya olup olmamanız önemli değil. Celp dönemi şubat 2014 ise siz çoktan bakaya kalmışsınız demektir.

hocam ben yeni mezun oldum yalnız ve geçen belge için gittiğimde kagıtta 2016 nın sonuna kadar tecilim görünüyordu. şimdi diplamamla falan mı gitmem lazım üniversitenin bittiğini söylemek için yoksa sistemde görünür mü? ne yapmam lazım kısaca

portmanto

Öğrenci
2012 yılında yüksek lisansa başladım. 31 temmuz 2014'te de lisans sonrası kullanmış olduğum 2 yıllık tecil hakkım doluyor. bu sene kpss'ye girdim iyi sayılabilecek puanlar aldım. fakat ilan açan kurumlarda erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak ibaresi var. yüksek lisans tecilimi kullanıp 2015e kadar tecilimi uzatmam gerekiyor fakat 4. yarıyılda kayıt yenileme yapmamak gibi bi hatada bulundum. bugün enstitüye gittiğimde kayıt yaptırmadığım için öğrenci olarak görünmediğimi ancak 1 eylülde açılacak olan kayıt yenileme sisteminde kaydımı yenileyince dilekçe verip tecilimi uzatabileceğimi söylediler. fakat başvurmak istediğim bir kurum adaylardan istenilen belgeleri 27 ağustosa kadar istiyor. bu belgelerin içinde doğal olarak askerlik belgesi de var. (daha ilan etmemiş bu belgeleri ama askerlik belgesi de dahildir diye tahmin ediyorum) bu durumda askerlik belgem olmadığı için kadroya başvurmayacağım :/ yapabileceğim bir şey var mı bu konuda? sizlere danışmak istedim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ederim Nazmi Bey.

Ancak kafama takılan bir durum var. Bu şekilde yaparak hiç okul okumadan yaş haddi dolana kadar tecil yapılabilir gibi duruyor. Bu yasal bir açık gibi mi? Yoksa bu konuda bir düzenleme var mı?

Diğer bir sorum da şu olacak. Kazanmış olduğum yüksek lisans bölümünde bilimsel hazırlık okumam gerekiyorsa ve bilimsel hazırlık derslerinden başarısız olursam tecil hakkım da yüksek lisans hakkım gibi kayboluyor mu? Yoksa tecil yüksek lisansa ilk kabulde yapılacağı için yüksek lisans yapıyor muşum gibi devam ediyor?
Hayır bu konuda yasal düzenleme yok bizzat yaptım bunu 3 kere ve deidğiniz gibi bir açık bu ama sonunda askere alıyorlar :) Hayır bilimsel hazırlıkla ilgili öyle bir sorun yok.
hocam ben yeni mezun oldum yalnız ve geçen belge için gittiğimde kagıtta 2016 nın sonuna kadar tecilim görünüyordu. şimdi diplamamla falan mı gitmem lazım üniversitenin bittiğini söylemek için yoksa sistemde görünür mü? ne yapmam lazım kısaca
Sizin gitmeniz gerekir, sistemlerinde eğer okul göndermişse görünür.
2012 yılında yüksek lisansa başladım. 31 temmuz 2014'te de lisans sonrası kullanmış olduğum 2 yıllık tecil hakkım doluyor. bu sene kpss'ye girdim iyi sayılabilecek puanlar aldım. fakat ilan açan kurumlarda erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak ibaresi var. yüksek lisans tecilimi kullanıp 2015e kadar tecilimi uzatmam gerekiyor fakat 4. yarıyılda kayıt yenileme yapmamak gibi bi hatada bulundum. bugün enstitüye gittiğimde kayıt yaptırmadığım için öğrenci olarak görünmediğimi ancak 1 eylülde açılacak olan kayıt yenileme sisteminde kaydımı yenileyince dilekçe verip tecilimi uzatabileceğimi söylediler. fakat başvurmak istediğim bir kurum adaylardan istenilen belgeleri 27 ağustosa kadar istiyor. bu belgelerin içinde doğal olarak askerlik belgesi de var. (daha ilan etmemiş bu belgeleri ama askerlik belgesi de dahildir diye tahmin ediyorum) bu durumda askerlik belgem olmadığı için kadroya başvurmayacağım :/ yapabileceğim bir şey var mı bu konuda? sizlere danışmak istedim.
KPSS ile atanacağınız kurumun zaten isteyeceği belgelerde askerlik belgesi olmuyor beyana dayalı olarak yapmaları lazım atamanızı.

03/04/2012 tarih ve 28253 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki “Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez.” hükmü gereğince, vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil, askerlik durum belgesi, sağlık durum belgesi istenmeyecektir.

mmtegr

Öğrenci
20 Eylül 2014'te tecilim doluyor ve Şubat 2015 celb döneminde askere alınıyorum. az evvel aradığım askerlik şubesinden söylediler.

yüksek lisans tezim bitmek üzere en fazla 1 ay kadar tamamlayacağım.

soru 1: geçici mezuniyet belgesi ile askerlik tecili yapılıyor mu?

soru 2: yüksek lisanstan mezun oldum varsayalım. tecil için 20 eylül'e kadar mı zamanım var, yoksa 2015 şubat'a kadar mı?

cevaplarınız için teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
tecil

Merhabalar, 84 dogumluyum ve doktora yapmaktayım, agustos ayında doktorayı bırakıp ocak gibi baska bir universitede doktoraya baslama durumum var, doktorayı bırakınca askere cagıracaklar mı? askeriyeye durumu anlatsam tecil ediyor mu? tesekkurler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
20 Eylül 2014'te tecilim doluyor ve Şubat 2015 celb döneminde askere alınıyorum. az evvel aradığım askerlik şubesinden söylediler.

yüksek lisans tezim bitmek üzere en fazla 1 ay kadar tamamlayacağım.

soru 1: geçici mezuniyet belgesi ile askerlik tecili yapılıyor mu?

soru 2: yüksek lisanstan mezun oldum varsayalım. tecil için 20 eylül'e kadar mı zamanım var, yoksa 2015 şubat'a kadar mı?

cevaplarınız için teşekkürler.
Geçici mezuniyet belgeniz ile mezun olduğunuz günden itibaren 1 yıllık tecil alabilirsiniz, 2015 şubata kadar zamanınız var ama deidğim gibi tecil ne zaman giderseniz gidin mezun olduğunuz günden itibaren başlayacağı için bir kazancınız olmaz.

Merhabalar, 84 dogumluyum ve doktora yapmaktayım, agustos ayında doktorayı bırakıp ocak gibi baska bir universitede doktoraya baslama durumum var, doktorayı bırakınca askere cagıracaklar mı? askeriyeye durumu anlatsam tecil ediyor mu? tesekkurler
Durumu anlatmakla tecil olmaz :) söze dayalı bir şey değil bu ne yazık ki, bıraktığınız yerdeki doktoradan kaydınızı sileceksiniz ve oradaki enstitü askerlik tecilinizi iptal edecek, iptal edilince diğer enstitüye gidip tecil isteyeceksiniz ve 6 yıl tecil baştan başlayacak.

O

oslemma

Guest
Merhabalar ben suan yüksek lisans tez aşamasına geçtim fakat farklı bir bolume yuksek lisans icin basvurmak istiyorum.Benim icin bu durum problem teşkil eder mi,bir bilginiz var mi acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Tsk

Cevap icin tesekkur ederim, fakat kayit olacagim yeni universite kayit esnasinda askerlik durum belgesi isteyecek ve tecilli olmadigini gorecek, bu isin icinden nasil cikarim peki

A

Akademik Forum

Guest
Ben de az once askerlik subesine gidip ogrendim, bakaya kalirsin 250 lira gibi bir cezasi var onu odersin ifadeni verirsin dedi, bir defaya mahsus bakaya kalanlar icin askerlik durum belgesi veriyoruz onunla kayit yaptirirsin dedi, peki universiteler kesin kayitta askerlik durum belgesi istiyorlar ya, son kac ay icerisinde alinmis olmasi gerekiyor

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ben de az once askerlik subesine gidip ogrendim, bakaya kalirsin 250 lira gibi bir cezasi var onu odersin ifadeni verirsin dedi, bir defaya mahsus bakaya kalanlar icin askerlik durum belgesi veriyoruz onunla kayit yaptirirsin dedi, peki universiteler kesin kayitta askerlik durum belgesi istiyorlar ya, son kac ay icerisinde alinmis olmasi gerekiyor
SOn 6 ay içinde alınmış olması yeterli bakaya kalsanızda sorun değil.