Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

aktan

Doçent
Durumumu kısaca şöyle anlatayım tezli yüksek lisans'a (bilimsel hazırlık) kayıt oldum. bildiğim kadarıyla bir yıl tecil alacağım hazırlık olduğu için. şimdi bir de hazırlığı olmayan kendi alanımda bir yüksek lisansa başlayacağım bu durumda bu yüksek lisansın tecil süresi olan 3 yıl 4 ayı alır mıyım diğerinden kayıt sildirmeden yoksa önce kayıt sildirdikten sonra mı tecil alabilirim. mevcut tecilim eylülde bitiyor. kasım celbinde askerdim bilimsel hazırlığa yerleşmeseydim.

Önce yeni programa kayıt olmalısınız, sonra önceki programdan kaydınızı silmeli ve tecilinizi yeni programın size vermiş olduğu dökümanlarla yapmalısınız

S

smtt92

Guest
Kayıt yaptırsanızda YÖK'ün lisansüstü eğitim yönetmeliğine göre 3 sene içerisinde yüksek lisansı bitirmeniz gerekmektedir. Kaydınızı dondurmadığınız takdirde askerde geçen zamanınız bu süreden götürecektir.

Teşekkür ederim. yani ben kaydımı dondurmasam da atılma gibi bir durumum olmuyor değil mi?

çaplin

Öğrenci
herkese merhabalar.

tezli yüksek lisans yapmaktayım ve tez aşamasındayım. ancak 3 yıllık süreyi doldurduğum için tecilim önümüzdeki celp döneminde bitiyor. bildiğim kadarıyla y.lisans kaydını sildirip başka bir y.lisans programına kayıt yaptırınca yeniden tecil olunuyor. peki acaba kaydı sildirmeyip dondursam ve öyle başka üniversitede y.lisans programına kaydolsam yeniden tecil hakkım olabiliyor mu acaba?

nss911

Öğrenci
merhaba arkadaşlar
özel bir üniversitede yüksek lisans kaydım var. dün de bir devlet üniversitesinde yeni bir yüksek lisans programına kaydoldum. şimdi gidip ilk kaydolduğum özel üniversiteden kaydımı sildirmeden sadece tecilimin bozulması için dilekçe versem daha sonra ikinci kaydolduğum üniversiteden tecil talep edebilir miyim? yardımlarınız için çok teşekkür ederim.(eğer mecbur kalırsam ilk kaydolduğumdan kaydımı da sildirebilirim.)

hsg6768

Öğrenci
Herkese merhaba, hemen hemen hepsini okudum fakat kendi soruma ve sorunuma yakin olanla karsilamadim maalesef, ve cok stresliyim. Ben 2010 yilinda bir Yuksek Lisans programina kaydoldum, ve 2014 Ocak ayinda tecilim bitti, yuksek lisans egitimime devam edemedim bazi ozel nedenlerden. Bu durumda bakaya kaldim, askerlik subesine de hic gidemedim. Gectigimiz ay gittim ve bakayalarimi kaldirttim, bana askerlik durum belgesi verildi. Celp donemim Kasim 2014. Siniflandirma tarihim 27.ekim.2014; ve '27.Ekim.2014 tarihine kadar askerlikle ilgili sakincasi yoktur' yaziyor, ikinci sayfasinda da lisans egitim ve kimlik bilgilerimin bulundugu yazinin altinda '30.Eylul.2014 tarihine kadar yukaridaki bilgilerimde degisiklik oldugu takdirde bildirecegim...' İceren bir bolum var. Sorum şu: ben bu askeriyeye gidip islemlerimi hallettikten sonra, yani durum belgemi aldiktan sonra, universitemden yuksek lisans kaydimi sildirmek icin dilekce yazdim ve kaydim silindi, ilisigim kesildi. Ayni universite ve bolumde tekrar kayit yaptirsam tecil hakkim dogar mi? Yoksa baska bir universitede mi kaydolmali miyim? Ve baz almam gereken son tarih 30eylul mu, 27 ekim mi? Bu tarihlerden hangisine kadar tecil talebim askeriye ulasmali? Kendi universitemin ders baslangici ekim, digerinin 15 eylul 2014. İkisinin de sinavina grdim ve kazandim ama hareket edemiyorum. Cevabiniz icin simdiden cok tesekkurler, saglikla kalin...

çaplin

Öğrenci
herkese merhaba tekrar. 30 eylüle kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur belgesi var elimde ama üniversite askerlik belgelerini 30 eylüle yetiştiremezse sıkıntı olur mu(o ana kadar kesin kaydımı yaptırmış oluyorum ama) bu arada kayıt olacağım üniversite 2.yüksek lisansım olacak, diğerinde 3 yıl 4 ayı doldurdum. diğerinde de kaydımı sildirmeli miyim yoksa tecili mi bozdurmalıyım hala bilmiyorum. yeni ylisansa eskisinin kaydını sildirip mi başvurmalıyım?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar hepinize selamlar sevgiler.. forumu severek ve dikkatli bir sekilde takip ediyoru. NAZMI ustad bu konularda supheizki bilgili ve yardimci oluyor. Benim sormak istedigim soru su. Forumda cok ornegini gordum ancak kafama takilan bir soru oldu. Simdi ben X universitesinde yl yapiyorum. Tecilim 2015 eylulde bitiyor. Ben 2015 in haziraninda Y universitesine basvursam ve kabul alsam yeni tecil ettirmem icin, oncelikle ilk olarak X teki kaydimi sildirip tecilimin bozulmasinimi istiyim? (NAZMI hocam onceki sayfalardan birinde boyle demis:Kaydınızı sildirmeniz gerekiyor yeni yüksek lisansınızdan 3 yıl daha tecil alabilmeniz için, eskisinden kaydınızı sildirip tecilinizi düşürmeden yenisi ile tecil yapamazsınız)peki simdi sormak istedigim soru su..eski unideki kayit silmemden dolayi dusurecegim tecilim bana sorun cikarmazmi? Cunku yeni kayitta askerlik durumuma bakacak. Tecilimi dusurdugum icin senin tecilin yok ben yeni kayit yapamam dermi? Yani bunun duzgun mevzuati nasil olmali. Mesela benim durumumda 2015 eylulde tecil bitiyor, 2015haziranda yeni uniden kabul alsam, eski askerlik belgemle once kayitmi yaptiriyim yoksa once eski uniden kayidi sildirip tecili bozdurup sonra bu islemimi yspayim. Simdiden cok TESEKKUR EDERIM ARKADASLAE

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba lisanstan mezun olduktan sonra 2016 nsan ayına kadar tecil ettirdim y.lisansa kabul edildim yüksek lisanstan sonra kaç yıl daha tecil etme hakkım bulunuyor.

A

Akademik Forum

Guest
aynı sbe'nin farklı bir bölümünde kayıt hakkı kazandım. ilki yakın alan. ikincisi alandışı. öğrenci işlerine kayıt tamamlandıktan sonra sordum. üniversitenizde aynı sbe 'de iki farklı bölümde şu an kaydım var. farklı üniversitelerde birden fazla alanda ylisans yapılabiliyor. acaba aynı sbe içinde iki farklı alanda ylisans yapılabiliyor mu diye sorduğumda "hayır, birisini silmemiz gerekiyor." dediler. bunun üzerine ilk kaydımı sildirdim. şu an askerlik tecilim yok. bugün askerlik durum belgesi alıp (30.09.2014e kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur ibaresi var) sbe'ye teslim ettim. müsaadenizle sorum şu:ylisans sebebi ile tecil işlemlerinde azami sınır (35 yaş hariç) var mı? yani daha önce ylisans sebebi ile 3-4 kez tecil aldım. ama hepsinde aksilik çıktı. ve hiçbirisine gidemedim. şu an derse devam fırsatım var. üni ile aynı şehirdeyim. daha önce aynı sebeple 3-4 kez tecil almışsınız. bu sefer olmaz diyebilir mi askerlik şubesi? öğrenci işleri olumsuz bir yazı gelirse adresinize gönderiyoruz dedi. aklıma takıldı acaba bu sebeple olumsuz bir yazı gelir mi? gerçi asal'ın sayfasında ve farklı üniversitelerin askerlik işlemleri için düzenledikleri rehberlik niteliğindeki sayfalarda bu yönde bir şey yazmıyor. not: mezuniyet 2008yaş: 30

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam merhaba size bir sorum olacaktı,

Bu 2014 temmuzunda lisans derecesiyle mezun oldum ve inşallah 2014 eylül ayında yurtdışında yüksek lisansa başlıayacağım. Askerlik şubesıne gidip tecil yaptırmam gerekli mi yoksa beklemeliyim

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar, ben 24 yaşındayım ve üniversite mezuniyetimden 3 yıl geçti, yani 1 senedir bakaya durumdayım, bu yıl yüksek lisansı kazandım, bu durumda tecil hakkı elde edebilecek miyim? edemezsem, en azından kayıt olabilmek için ne yapmam gerekir?

Engin_

Öğrenci
Tabiki var hem de tecil süresi doldurmadan silmelisiniz.

Nazmi hocam size bir sorum var lütfen cevap verin. Ben geçtiğimiz temmuz ayından Marmara Sbe'ye kayıt yaptırdım kayıt yaptırırken tecilimi yapmayın kasımda askere gideceğim dedim ve kendi 2 yıllık tecil hakkımı bozup kasımda askere gitmek için başvurumu yaptım ama geçen gün okula uğradım okul benim adıma tecil istemiş tekrar. Bu durumda ne olur? Ben askere başvurdum tecilimi bozdurup. (tekrar tecil olur mu yoksa askerlik şubesi okula tecil redimi verir?)

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba,benim de bir sorum olacak. şimdi istanbul üniversitesi'nde bir yüksek lisans programı kazandım. askerlik durum belgesinde 30.09.2014 tarihine kadar askerlik yönünden herhangi bir sakıncası yoktur diye bir ibare yer alıyor. malum üniversitenin başvuruları 1-5 eylül arasında yapılacak. üniversite başvurunu kabul edemeyiz askerliğin gelmiş diyebilir mi? askerlik sorun çıkarsa bile başvuruyu kabul etmek zorunda mı? askerlik sorun çıkarmama ihitmali var mı yani enstitü elini çabuk tutup kayıt yaptırdıktan sonra 30 eylüle kadar tecil işlemlerini tamamlayabilir mi?

ahmedoff

Profesör
Herkese merhaba,benim de bir sorum olacak. şimdi istanbul üniversitesi'nde bir yüksek lisans programı kazandım. askerlik durum belgesinde 30.09.2014 tarihine kadar askerlik yönünden herhangi bir sakıncası yoktur diye bir ibare yer alıyor. malum üniversitenin başvuruları 1-5 eylül arasında yapılacak. üniversite başvurunu kabul edemeyiz askerliğin gelmiş diyebilir mi? askerlik sorun çıkarsa bile başvuruyu kabul etmek zorunda mı? askerlik sorun çıkarmama ihitmali var mı yani enstitü elini çabuk tutup kayıt yaptırdıktan sonra 30 eylüle kadar tecil işlemlerini tamamlayabilir mi?

Üniversite kaydınızı kabul eder, eğer daha önce yüksek lisans bitirmediyseniz veya 35 yaşında değilseniz enstitü tecil işleminizi yapabilir. Tecil işlemleri üniversiteden üniversiteye farklılık gösteriyor, bazı üniversitelerde enstitüler siz talep etmediğiniz sürece tecil işlemi yapmıyorlar, dolayısıyla kayıt sırasında tecil yapılmasını istediğinizi söylemenizde ve bunun için nasıl bir prosedür izlendiğini sormanızda fayda var)

Ericsson A1018 cihazımdan gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Üniversite kaydınızı kabul eder, eğer daha önce yüksek lisans bitirmediyseniz veya 35 yaşında değilseniz enstitü tecil işleminizi yapabilir. Tecil işlemleri üniversiteden üniversiteye farklılık gösteriyor, bazı üniversitelerde enstitüler siz talep etmediğiniz sürece tecil işlemi yapmıyorlar, dolayısıyla kayıt sırasında tecil yapılmasını istediğinizi söylemenizde ve bunun için nasıl bir prosedür izlendiğini sormanızda fayda var)

Ericsson A1018 cihazımdan gönderildi

gecenin köründe daha doğrusu sabahın köründe cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) enstitüye kayıt esnasında söyleyeceğim umarım tecil edebilirler...

sempati

Öğrenci
Yeni lisansüstü yönetmeliğine göre (şubat 2013) yüksek lisans'ın 3. yılı bitince öğrencilik haklarından yararlanamıyorsunuz ve askere alınıyorsunuz. Yoksa yüksek lisans 10 yıl sürüyor öğrencilik hakkı olmadan askeriye beklemez bu kadar süre tabiki.

hocam selamlar ya bişey danışacağım da ,matematik analiz üzerine lisansüstü kazandım , fen bilimleri enstitüsü kayıt esnasında askerlik tecilini 3 veya 3,5 yıl olarak biz yapıyoruz dedi bana (ayrıca lisans sonrası askerliğin 2015 temmuza kadar tecilliydi zaten) öncelikle şimdi yeni tecile göre tecil eğer 3 yıl tecil edilecek varsayarsak 2018 e kadar mı yoksa enstitü kayıt tarihinden itibaren sayılarak 2017 mi olacak ... ayrıca hocam 25 yaşındayım ve gelişmeler ne gösterir belli olmaz ama çoğu kişi matematik bölümünü kötülüyor gelişmelerden aldığı yüksek puanlı atamalardan dezavantajları gerekçe göstererek ,bende o yüzden kpss öğretmenlik için uğraşı göstermeyi düşünülebilecek bir seçenek olarak düşündüm ,fakat aynı anda hem kpss öğretmenlik hem matematik analiz (ki seçeceğim fonksiyonel analiz daha ağır )aynı anda yapılamaz birini seçmem gerekecek gibi ,kpss öğretmenlik düşünürsem derslere devam edemeyebilirim dolayısıyla derslere devam edemezem askerlik tecil iptal mi olur ? birde özel bir sorum var ,fonksiyonel analizle daha ilgiliyim aslında mülakat esnasında da bu alanda ihtiyaç duyulduğu sanki söylendi tam ahatırlamıyorum dolayısıyla abd başkanıyla dersler başlmadan acaba bir iki dönem içersinde ar.gör. için kadro açılabilir mi benim için diye görüşme yapmayı planladım eğer olumlu cevap gelirse ,kimlerin bölümü kötülediğine bakmadan yine hatta daha fazla özveriyle çalışırsam hata etmiş olmam değil mi? (çünkü emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum)

limnology

Öğrenci
Tabiki var hem de tecil süresi doldurmadan silmelisiniz.

Nazmi hocam doktorada ilk senem bitti ancak derslere devam etmedim bu sene de bazı sebeplerden dolayı derslere devam edemeyeceğim. 2019'a kadar askerlik tecilim var doktoradan dolayı. Derslere devam etmesem de bu tecilim 2019'a kadar devam edecek mi kayıtsız şartsız. Bu konuda beni bilgilendirir misiniz?