Herkese merhaba, hemen hemen hepsini okudum fakat kendi soruma ve sorunuma yakin olanla karsilamadim maalesef, ve cok stresliyim. Ben 2010 yilinda bir Yuksek Lisans programina kaydoldum, ve 2014 Ocak ayinda tecilim bitti, yuksek lisans egitimime devam edemedim bazi ozel nedenlerden. Bu durumda bakaya kaldim, askerlik subesine de hic gidemedim. Gectigimiz ay gittim ve bakayalarimi kaldirttim, bana askerlik durum belgesi verildi. Celp donemim Kasim 2014. Siniflandirma tarihim 27.ekim.2014; ve '27.Ekim.2014 tarihine kadar askerlikle ilgili sakincasi yoktur' yaziyor, ikinci sayfasinda da lisans egitim ve kimlik bilgilerimin bulundugu yazinin altinda '30.Eylul.2014 tarihine kadar yukaridaki bilgilerimde degisiklik oldugu takdirde bildirecegim...' İceren bir bolum var. Sorum şu: ben bu askeriyeye gidip islemlerimi hallettikten sonra, yani durum belgemi aldiktan sonra, universitemden yuksek lisans kaydimi sildirmek icin dilekce yazdim ve kaydim silindi, ilisigim kesildi. Ayni universite ve bolumde tekrar kayit yaptirsam tecil hakkim dogar mi? Yoksa baska bir universitede mi kaydolmali miyim? Ve baz almam gereken son tarih 30eylul mu, 27 ekim mi? Bu tarihlerden hangisine kadar tecil talebim askeriye ulasmali? Kendi universitemin ders baslangici ekim, digerinin 15 eylul 2014. İkisinin de sinavina grdim ve kazandim ama hareket edemiyorum. Cevabiniz icin simdiden cok tesekkurler, saglikla kalin...