Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
lisans diplomasıyla 2 yıl tecil almada yaş sınırı var mı? 29 yaş içinde alınabilir mi? yoksa en son 28 yaşını doldurmamak mı gerekli?

A

Akademik Forum

Guest

Cevap için teşekkürler ama kafa karıştı biraz. çünkü özel olarak mezun olan öğrenci 2 yıl tecil etme hakkına sahip olur gibi bir madde göremedim. hem diyor ki "YILLAR İTİBARİ İLE 29 YAŞ SINIRINDA OLDUĞUNDAN DOLAYI ASKERLİKLERİ ERTESİ YILA TERK EDİLMEYECEK DOĞUMLULAR" (tablo halinde gösterilmiş) hem de "Askerlikleri her ne sebeple olursa olsun ertelenenlerden, erteleme süresinin bitiminde öğrenci olduğu anlaşılanların (29 yaş sınırı içinde bulunmak kaydıyla) askerlikleri ertelenecektir."
daha önce bu problemi yaşamış olanlar vardır. bilginiz var mı? net olarak, erteleme olmuyor mu?

erdoman12345

Öğrenci
merhabalar nazmi hocam...
hocam benim yüksek lisans tezim 2016 güz dönemine uzadı ve askerlik tecil işlemim(3 yıllık süre) kasım 2015 de son buluyor hocam askerliğimi 1 yıl daha tecil ettirme hakkım var mı? eğer yoksa bu ara dönemde yeni bir yüksek lisansa başlarsam tezde olduğum yüksek lisansı kaydımı silmem gerekir mi?

- - - Güncellendi - - -

hocam birde yüksek lisansın pasif duruma geçmesi daha önce ertelenmiş olan askerliği etkiler mi yani pasif duruma düşersek tecil bozulup askere alırlar mı...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar nazmi hocam...
hocam benim yüksek lisans tezim 2016 güz dönemine uzadı ve askerlik tecil işlemim(3 yıllık süre) kasım 2015 de son buluyor hocam askerliğimi 1 yıl daha tecil ettirme hakkım var mı? eğer yoksa bu ara dönemde yeni bir yüksek lisansa başlarsam tezde olduğum yüksek lisansı kaydımı silmem gerekir mi?

- - - Güncellendi - - -

hocam birde yüksek lisansın pasif duruma geçmesi daha önce ertelenmiş olan askerliği etkiler mi yani pasif duruma düşersek tecil bozulup askere alırlar mı...
Evet eskisinden kayıt silmedikçe yenisi ile tecil edemezsiniz. 3 yıllık süre sonunda da uzatma olmaz ne yazık ki. Pasif duruma düşerse kayıt silme gibi işlem yapılmaz ve tecil bozulmaz.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar Nazmi Hocam,

Ben 2011 Bahar döneminde (24.01.2012) yüksek lisans eğitimime başladım. Şuan haliyle 6. dönemim içindeyim ve büyük olasılıkla tezimi bitirmek için bir döneme daha ihtiyaç duyacağım.

Bildiğime göre yüksek lisans programına kayıt tarihinden itibaren 3 yıl tecil hakkımız var.

-Bir dönem daha tecil etmemin bir yolu var mıdır?

yoksa

-Bu dönemin sonunda yüksek lisans programımı mecburen dondurup askere gitmem durumunda, askerliğim bittiğinde tezime devam edebilir miyim?

​Cevap için şimdiden teşekkürler.

melamy

Öğrenci
hocalarım uzun zaman sonra sorularımla tekrar karşınızdayım . :) adnan menderes üniversitesi tıbbi parazitolojiye öyp ile atanmaya hak kazandım . ama yds den 60 aldığım için dil kursuna gitcem sıkıntım ise şu ki 30 eylülde askerlik zamanım doluyordu ve dil kursun askerkiği tecil ettirmediği için özel bir üniversitede yüksek lisansa başladım ve bu sayede askerliğim 3 yıl tecil edildi. şimdi sorum agelcek olursak ingilizceyi bu ilkbahardaki yds geçtiğimi varsayarsak inş öyp ile doktoraya başayacağım tıp mezunları direkt doktoradan başlıyor. doktora başladığım zaman normalde askerlik 6 yıl tecil ediliyor ,ama benim yüksek lisansımdan dolayı askerliğim 3 yıl tecil edildi. doktorya başladığım zaman özel üniverstedeki kaydımı sildirip kendi kurumuma askerlik tecili yaptırmam konusunda bilgi versem doktoraya başladığım tarih itibariyle askerliğim 6 yıl tecil edilir mi ? ve herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım özel üni den kaydımı sildirceğim için ? ama kaydımı doktoraya başlamadan sildirmeyeceğim garanti olsun diye :)

Broker

Öğrenci
Acil mümkünse bu hafta ders ekleme-çıkarma bitiyor, kusura bakmayın, sıkboğaz gibi olacak.
Herkese merhabalar. Yüksek lisans ın 2.dönem ders aşamasındayım(3 ders verdim önceki dönem), bu dönem de 3 ders alıyorum, muhtemel 3.döneme bir dersim kalacak(ders açılmaması sebebiyle şimdi).
2015 Haziran sonu, o tek dersimi de verdikten sonra; Temmuz ayında Tez girişini yapacağım. Çünkü tez teslim süresinden 6 ay önce girdi yapılması gerekiyor.
Yani 2015 Güz Döneminde Ocak ayı civarında belki Aralık sonu tezi teslim ederek mezun olacağım inş. Fakat sorum şu olacak.
En son aldığım yakın zamanda, askerlik durum belgesinde; aşağıdaki yazdığım tarihler var.

Muhtemel sevk tarihi: 31.12.2015
Erteleme bitim tarihi:25.09.2015
Celp Dönemi: Şubat 2016

Bu durumda ben üniversiteyi(master) Ocak sonu gibi bitirdiğimde(tezi teslim ettiğimde); bundan önceki tarihler için yukarıda belirtilen tarihlerde askerde olmam gereken bir zaman var mıdır? Yoksa Şubat a kadar ilişkim yok mu askerlikle ilgili? Y.lisans da 2. yılın sonunda enst. doğrudan bir yıl daha uzatıyor mu acaba bu adamın tezi devam ediyor falan diye?

Yani duruma bir çözüm üretmek adına; önümüzdeki ara dönemde(Aralık-Ocak) ya da Haziran döneminde başka bir üniv. ya da aynı üniv. de başka bir alanda y.lisans a başvurmuş olsam ve kabul alsam; tecil im yukarıda belirttiğim tarihlerde öteleme yapılır mı acaba?

Aslında sorularımın cevabı; bu sorunun cevabı evet ise sıkıntı yok, yoluma devam edeyim. [2. yılın sonunda enst. doğrudan bir yıl daha kendisi tecil ediyor mu acaba?]

Son düzenleme:

çokooprensss

Öğrenci
Herkese merhabalar. Yüksek lisans ın 2.dönem ders aşamasındayım(3 ders verdim önceki dönem), bu dönem de 3 ders alıyorum, muhtemel 3.döneme bir dersim kalacak(ders açılmaması sebebiyle şimdi).
2015 Haziran sonu, o tek dersimi de verdikten sonra; Temmuz ayında Tez girişini yapacağım. Çünkü tez teslim süresinden 6 ay önce girdi yapılması gerekiyor.
Yani 2015 Güz Döneminde Ocak ayı civarında belki Aralık sonu tezi teslim ederek mezun olacağım inş. Fakat sorum şu olacak.
En son aldığım yakın zamanda, askerlik durum belgesinde; aşağıdaki yazdığım tarihler var.

Muhtemel sevk tarihi: 31.12.2015
Erteleme bitim tarihi:25.09.2015
Celp Dönemi: Şubat 2016

Bu durumda ben üniversiteyi(master) Ocak sonu gibi bitirdiğimde(tezi teslim ettiğimde); bundan önceki tarihler için yukarıda belirtilen tarihlerde askerde olmam gereken bir zaman var mıdır? Yoksa Şubat a kadar ilişkim yok mu askerlikle ilgili?

okulla ilişkin kesilene kadar tecillisin . ilişkin kesildikten sonra tecilin bitiyor tekrar yaptırman lazım işin özeti bu lisansa başlayan birinin tecili 7 yüksek lisansın 4 .

çokooprensss

Öğrenci
Hocam dediğinize göre koyu biçimde yazdığım soruya cevap " evet " o zaman. yani üniv. tecil edecek.

sistem şudur . lisansdan üniversiteyi azami bitirme 7 yıldır. 4 yıl normal 3 yılda uzatma eklersek 7 yıl olur. siz okula başladığınızda otomatik olarak okul sizi 7 yıl ertelettirir. yüksek lisansda azami bitirme 4 yıl ( bazı yerlere göre değişebilir ben 2+2 olarak kabul edersek ) yani 2 yıl normal 2 yıl uzatma olursa 4 yıl tecil ettirir okul yerinize :)

A

Akademik Forum

Guest
ACİL YARDIMMM hocam 1-30 eylül yoklama tarıhın celp donemım kasım 2014.tezsız yüksek lısans ıcın başvuru yapıcam ama askerlik durum belgesı gerekiyor ne yapmam lazım? kayıt yaptırabılırmıyım ?

melamy

Öğrenci
Hocam 30 eylule kadar basvuru yaparsan yirtarsin . Ekimin 1 inden itibaren kacak durumuna dusersin ve yuksek lisansa basvuru yapamassin . Aslinda olmasi gereken bu ama mesela bazi ozel universteler biraz geciksende bu skntiyi cozebiliyolar . Mesela atilim universtesinden biriyle bu konuda konusmustum ekime sarksada cozebilcegini soylemisti daha onceden cok olmus çozmusler. Ama risk sonucta

A

Akademik Forum

Guest
yoklama kacagı durumuna dussem de yuksek lısans basvurusu yapıcam deyıp subeye gıtsem sorunu cozemezmıyım acaba?cunku basvurular daha baslamadı..

melamy

Öğrenci
Hocam askerlik subesi karismaz biseye bakaya kaldigin icin ceza odersin ama 30 eylulden sonraya sarkarsa bidaha yuksek vasvurusu yapamama gibi bir ihtimalin var. Cunku belki bi yere kadar cozebilirler ama sonucta her yuksek lisans basvurusunda askerlik dur7m belgesi istenir ve sen kacak durumuna duscegin icin askerlik yonunden engelin bulunacagi icin bence 30 eylule kadar yapabiliosan git ozel bi uniye hemen yazil . Atilim olur izmir gediz olur fiyatlari uygundu bu ikisinin

A

Akademik Forum

Guest
tamam da hocam basvururken askerlık durum belgesı ıstıyorlar bende kasım celp donemıne tabıyım kayıt olurken o belgeyı nasıl halledıcem dıyorummm

melamy

Öğrenci
Hocam suan senin 30 eylule kadar askerlik yonunden bir sakincasi yoktur yazcak askerlik durum belgende. Gitceksin askerlik subesine 30 eylul olmadan alcaksin , suan hala bi sknti yok yani gidip almanda. Yuksek lisansa basliyorum o yuzden aliyorum diceksin ,bende kasim ayinda gitcektim daha 1 hafta once hallettim 2017 ye kadar uzadi simdi askerligim. Git bugun hmen askerlik subesinden al , son 7 gunun kaldi aldin aldin .

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar merhaba. ben 1 senedir bakaya durumdayım, bu sene yüksek lisans kazandım, okul durum belgesi istemedi ve kayıt olabildim. bu durumda tecil işlemi gerçekleştirebilecek miyim? (yaşım 24)