A
Akademik Forum
Guest
lisans diplomasıyla 2 yıl tecil almada yaş sınırı var mı? 29 yaş içinde alınabilir mi? yoksa en son 28 yaşını doldurmamak mı gerekli?
lisans diplomasıyla 2 yıl tecil almada yaş sınırı var mı? 29 yaş içinde alınabilir mi? yoksa en son 28 yaşını doldurmamak mı gerekli?
Evet eskisinden kayıt silmedikçe yenisi ile tecil edemezsiniz. 3 yıllık süre sonunda da uzatma olmaz ne yazık ki. Pasif duruma düşerse kayıt silme gibi işlem yapılmaz ve tecil bozulmaz.merhabalar nazmi hocam...
hocam benim yüksek lisans tezim 2016 güz dönemine uzadı ve askerlik tecil işlemim(3 yıllık süre) kasım 2015 de son buluyor hocam askerliğimi 1 yıl daha tecil ettirme hakkım var mı? eğer yoksa bu ara dönemde yeni bir yüksek lisansa başlarsam tezde olduğum yüksek lisansı kaydımı silmem gerekir mi?
- - - Güncellendi - - -
hocam birde yüksek lisansın pasif duruma geçmesi daha önce ertelenmiş olan askerliği etkiler mi yani pasif duruma düşersek tecil bozulup askere alırlar mı...
Herkese merhabalar. Yüksek lisans ın 2.dönem ders aşamasındayım(3 ders verdim önceki dönem), bu dönem de 3 ders alıyorum, muhtemel 3.döneme bir dersim kalacak(ders açılmaması sebebiyle şimdi).
2015 Haziran sonu, o tek dersimi de verdikten sonra; Temmuz ayında Tez girişini yapacağım. Çünkü tez teslim süresinden 6 ay önce girdi yapılması gerekiyor.
Yani 2015 Güz Döneminde Ocak ayı civarında belki Aralık sonu tezi teslim ederek mezun olacağım inş. Fakat sorum şu olacak.
En son aldığım yakın zamanda, askerlik durum belgesinde; aşağıdaki yazdığım tarihler var.
Muhtemel sevk tarihi: 31.12.2015
Erteleme bitim tarihi:25.09.2015
Celp Dönemi: Şubat 2016
Bu durumda ben üniversiteyi(master) Ocak sonu gibi bitirdiğimde(tezi teslim ettiğimde); bundan önceki tarihler için yukarıda belirtilen tarihlerde askerde olmam gereken bir zaman var mıdır? Yoksa Şubat a kadar ilişkim yok mu askerlikle ilgili?
Hocam dediğinize göre koyu biçimde yazdığım soruya cevap " evet " o zaman. yani üniv. tecil edecek.