Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Memmet

Öğrenci
Yüksek lisans tecil

Merhaba Arkadaşlar

Askerlik durum belgemde 30.09.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur ibaresi var. 16.09 da yüksek lisansa kaydoldum fakat ünv. tecil belgesini Ekim ayı içerinde şubeye gönderebileceklerini bildirdi.Bu durumda bakaya kalır mıyım,ya da ne yapmam gerekiyor ?Yurtdışına çıkarsam problem teşkil eder mi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba Arkadaşlar

Askerlik durum belgemde 30.09.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur ibaresi var. 16.09 da yüksek lisansa kaydoldum fakat ünv. tecil belgesini Ekim ayı içerinde şubeye gönderebileceklerini bildirdi.Bu durumda bakaya kalır mıyım,ya da ne yapmam gerekiyor ?Yurtdışına çıkarsam problem teşkil eder mi
Bakaya kalırsınız ama çok kısa bir süre kalırsınız ve sonra o ceza iptal edilir, yurtdışına çıkışta sorun olabilir ekim ayında.

A

Akademik Forum

Guest
bir şey sorucam, cevaplarsanız sevinirim.
benim tecil aralığın sonunda bitiyor. son yds ile öyp puanım yukseldi, atanma ihtimalim yükseldi. atamalar aralık ayında. ben bu durumda öyp'e başvurabiliyor muyum? yoksa belgeleri teslim süreci ocak ayına sarkacağı için ve kısa süreliğini de olsa, bakaya kalmış olacağımdan atamam yapılmaz ve hakkım yanar mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
bir şey sorucam, cevaplarsanız sevinirim.
benim tecil aralığın sonunda bitiyor. son yds ile öyp puanım yukseldi, atanma ihtimalim yükseldi. atamalar aralık ayında. ben bu durumda öyp'e başvurabiliyor muyum? yoksa belgeleri teslim süreci ocak ayına sarkacağı için ve kısa süreliğini de olsa, bakaya kalmış olacağımdan atamam yapılmaz ve hakkım yanar mı?
Tam olarak askerlik belgenizin üzerindeki **** tarihe kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur tarihini öğrenebilir miyim?

melamy

Öğrenci
31 aralik tecilin bittigi tarihtir ondan sonra 3 aylik bi zaman daha oluyor nazmi hocam o yuzden soruyor tam tarihi ona gore cevap verebiliriz. 31 aralikta tecil mi bitiyor yoksa 31 araliga kadar askerlik yonunden bir sakincasi yoktur nu yaziyor

A

Akademik Forum1

Guest
31 aralik tecilin bittigi tarihtir ondan sonra 3 aylik bi zaman daha oluyor nazmi hocam o yuzden soruyor tam tarihi ona gore cevap verebiliriz. 31 aralikta tecil mi bitiyor yoksa 31 araliga kadar askerlik yonunden bir sakincasi yoktur nu yaziyor

tecilin son günü.

melamy

Öğrenci
Ozaman sknti yok hocam benim tecilim 31 haziranda bitti ama 30 eylule kadar suresi oluyor ve bende oyp ile daha bu ay başladım ve askerlik tecil ettirdim. Yani tecil tarihinden sonra 3 aylik bi suren var. Ama sen askerlik subesine git askerlik durum belgesi al bence emin olalim orda tam ne yazdigindan. Boyle duyma bilgi yaniltabilir dedigim gibi o kagitta 2 ayri tarih var ve bunu net bilmek onemli. Sen askerlik subesine bidaha git kagidini al burda yaz biz tekrar cevaplayalim net bilgi olsun

slmozcy

Öğrenci
Yüksek Lisans Öğreniminde Azami Süre ve Askerlik Tecili Hakkında

Merhaba,

en doğru bilgiyi buradan tecrübeli arkadaşlardan alabileceğimi düşünerek yazmak istedim.

tezli yüksek lisansımda 6. yarıyılı bitirmemden ve azami süreyi aşmamdan dolayı enstitü öğrenci işleri Eylül 2014 itibariyle tecil işlemimin gerçekleşemeyeceği bilgisini iletti.

Tez jürimin vermiş olduğu düzeltme kararına göre, tezimin eksikliklerini tamamladım ve yeniden jüri sınavına gireceğim.
Eğer jüri tezimi onaylarsa, en geç 2014 Kasım veya Aralık ayında geçici mezuniyet belgemi almış olacağım.

Bildiğim kadarıyla, yüksek lisans mezunlarının başvurmaları halinde +1 yıl tecil hakları bulunuyor. Azami süreyi aşmış olmam, bu süreyi kullanmama engel midir?

Askerlik şubesi ile telefonda görüştüm. Azami sürenizi doldurduğunuz için okulunuz artık tecil işlemi yapmayacak. 31 Aralık 2014 tarihine kadar askere hazırlık işlemlerinizi yaptırmalısınız dediler. Ancak, henüz yüksek lisansım bitmedi ve tez aşamam devam etmekte. Tez jürisinde önümüzdeki ay başarılı olursam geçici mezuniyet belgem bana 1 yıl ek tecil süresi kazandıracak mı merak ediyorum.

İzlemem gereken yol ne olmalıdır?
Deneyimli arkadaşların görüş ve önerileri benim için oldukça önemli olacaktır.

Teşekkürlerimle.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,

en doğru bilgiyi buradan tecrübeli arkadaşlardan alabileceğimi düşünerek yazmak istedim.

tezli yüksek lisansımda 6. yarıyılı bitirmemden ve azami süreyi aşmamdan dolayı enstitü öğrenci işleri Eylül 2014 itibariyle tecil işlemimin gerçekleşemeyeceği bilgisini iletti.

Tez jürimin vermiş olduğu düzeltme kararına göre, tezimin eksikliklerini tamamladım ve yeniden jüri sınavına gireceğim.
Eğer jüri tezimi onaylarsa, en geç 2014 Kasım veya Aralık ayında geçici mezuniyet belgemi almış olacağım.

Bildiğim kadarıyla, yüksek lisans mezunlarının başvurmaları halinde +1 yıl tecil hakları bulunuyor. Azami süreyi aşmış olmam, bu süreyi kullanmama engel midir?

Askerlik şubesi ile telefonda görüştüm. Azami sürenizi doldurduğunuz için okulunuz artık tecil işlemi yapmayacak. 31 Aralık 2014 tarihine kadar askere hazırlık işlemlerinizi yaptırmalısınız dediler. Ancak, henüz yüksek lisansım bitmedi ve tez aşamam devam etmekte. Tez jürisinde önümüzdeki ay başarılı olursam geçici mezuniyet belgem bana 1 yıl ek tecil süresi kazandıracak mı merak ediyorum.

İzlemem gereken yol ne olmalıdır?
Deneyimli arkadaşların görüş ve önerileri benim için oldukça önemli olacaktır.

Teşekkürlerimle.
Merhaba, aralık sonuna kadar ertelemeniz mevcut zaten o yüzden bu tarihten önce geçici mezuniyet belgeniz ile askerlik şubenize giderseniz yüksek lisansı bitirdiğiniz tarihten itibaren 1 yıl daha ek tecil alabilirsiniz uzatma süresini geçmek sizin durumunuzda sorun yaratmaz bu arada doktoraya başlarsanız 6 yıl daha teciliniz uzar, başarılar dileriz.

slmozcy

Öğrenci
Merhaba, aralık sonuna kadar ertelemeniz mevcut zaten o yüzden bu tarihten önce geçici mezuniyet belgeniz ile askerlik şubenize giderseniz yüksek lisansı bitirdiğiniz tarihten itibaren 1 yıl daha ek tecil alabilirsiniz uzatma süresini geçmek sizin durumunuzda sorun yaratmaz bu arada doktoraya başlarsanız 6 yıl daha teciliniz uzar, başarılar dileriz.

Nazmi bey,

bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Paniğe kapılmıştım.
Tezim kabul edilir ise, Aralık sonuna kadar muhtemelen geçici mezuniyet belgemi almış olacağım.
Azami süreyi aşmam, yüksek lisans sonrası 1 yıl daha ek tecil süremi etkiler diye düşünmüştüm.
Bu durum doktoraya hazırlık sürecimi ciddi anlamda etkileyecekti.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi bey,

bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Paniğe kapılmıştım.
Tezim kabul edilir ise, Aralık sonuna kadar muhtemelen geçici mezuniyet belgemi almış olacağım.
Azami süreyi aşmam, yüksek lisans sonrası 1 yıl daha ek tecil süremi etkiler diye düşünmüştüm.
Bu durum doktoraya hazırlık sürecimi ciddi anlamda etkileyecekti.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Hocam aralığı da geçirseniz sorun değil en fazla 1-2 ay bakaya kalırdınız sonra yine tecil edilirdiniz merak etmeyin ama tabiki aralığı geçirmemeye çalışın :)

slmozcy

Öğrenci
Hocam aralığı da geçirseniz sorun değil en fazla 1-2 ay bakaya kalırdınız sonra yine tecil edilirdiniz merak etmeyin ama tabiki aralığı geçirmemeye çalışın :)

Çok yardımcı oldunuz gerçekten, teşekkür ederim :)
Peki kötü senaryoyu düşünürsek, olduda tezim jüri tarafından reddedildi.
Bu durumda, uzatma süresi talebinde bulunup ve uzatma bedeli yatırdığımda (vakıf üniversitesi) öğrencilik hakkım devam ederek yeni tecil süresi kazanır mıyım? Yoksa tezim ortada kalıp, ben paşa paşa askere mi gideceğim :)

Askerliği şu an hiç hesaba katmadığım için akademik kariyer planlarımı sürdürdüm. Bahsedilen dönem için PTE Academic sınavı için kurs kaydımı bile yaptırdım. Böylesi bir duruma hiç hazırlıklı değildim :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Çok yardımcı oldunuz gerçekten, teşekkür ederim :)
Peki kötü senaryoyu düşünürsek, olduda tezim jüri tarafından reddedildi.
Bu durumda, uzatma süresi talebinde bulunup ve uzatma bedeli yatırdığımda (vakıf üniversitesi) öğrencilik hakkım devam ederek yeni tecil süresi kazanır mıyım? Yoksa tezim ortada kalıp, ben paşa paşa askere mi gideceğim :)

Askerliği şu an hiç hesaba katmadığım için akademik kariyer planlarımı sürdürdüm. Bahsedilen dönem için PTE Academic sınavı için kurs kaydımı bile yaptırdım. Böylesi bir duruma hiç hazırlıklı değildim :)
Hayır artık öğrencilik haklarınız kalmıyor ama sadece öğrencilik statüsü devam ediyor yani öğrenci belgesi, kimlik kartı vs. alamıyorsunuz. Bu durum da tecil de olmuyor ya 3 ay daha kaçar ve bakaya kalıp cezasını ödersiniz ya da askere gidersiniz öyle bir durumda :) ama olacağını sanmıyorum bence bitirirsiniz ;)

slmozcy

Öğrenci
Hayır artık öğrencilik haklarınız kalmıyor ama sadece öğrencilik statüsü devam ediyor yani öğrenci belgesi, kimlik kartı vs. alamıyorsunuz. Bu durum da tecil de olmuyor ya 3 ay daha kaçar ve bakaya kalıp cezasını ödersiniz ya da askere gidersiniz öyle bir durumda :) ama olacağını sanmıyorum bence bitirirsiniz ;)

O halde, kötü senaryoyu aklıma bile getirmiyorum :)

M

misafir1111

Guest
université onerisi

arkadaslar merhabalar.. ben tezsiz yuksek lisans programina kayit olmak istiyorum malum sebepten dolayi.. onerebileceginiz ucuz ve devamsizligi sorun yapmayacak bir program ve universite varmi ? uzaktan egitim de olabilir.. sadece oneri istiyorum. tesekkurler.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba.

Ben 1 senedir bakaya durumdayım, bu sene yüksek lisans kazandım. Okul durum belgesi istemeyince kayıt olabildim. Bu durumda tecil işlemi gerçekleştirebilecek miyim?

emrkhrman

Öğrenci
Herkes merhabalar...

2011 Haziran'da mezun oldum... 2011 Eylül'de Yüksek Lisansa başladım. Şu an tez dönemindeyim ve 3.yılım bitti. Aldığım bilgi kadarıyla 3 yıl 4 ay uzatma hakkım varmış. Böylece 2015 Ocak'da tecilim bitiyor. Askerlik tecilimi uzatmak için yüksek lisansı bitirip 1 yıl daha tecil hakkı kazanmayı düşünüyorum. Ancak sormak istediğim bir kaç şey var;

1. Kaydımı şu an ailevi nedenlerle dondursam, 2 yıl dondurma hakkım var mı bu sürede dondurduğum için tecil hakkım uzar mı yoksa askere mi alırlar...

2. Diyelim ki tezimi bitiremedim Ocak 2015'te tecilim bitti. ne zaman askere alırlar.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.