Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

melamy

Öğrenci
Ocak 1 de bitiyosa tecilin sanirim martin 30 una kadar saglik muayenesine gitmen gerekir ve nisan 1 itibariyle bakaya kalirsin ,yine bildigim kadariyla dondurursan bu sureler yine ayni olur ve yine askere gitmen gerekir .eger yuksek lisansini bitirirsen ve bitirdiginde 30 yasini gecmemissen doktoraya basliyip 35 yasina kadar tecil ettirebilirsin

A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar merhaba. ben tecil ettirdim askerligimi mezun oldugum icin 2 sene. statu kisminda "yedek subay adayi" yaziyor.. bazilarinda ise "yedek subay aday adayi" yaziyor. fark varmidir?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba. Tezsiz yüksek lisans yapıyorum ve üniversite 2017 yılına kadar tecil etti. Ben ise yüksek lisansı 2015 haziranda bitirmiş olacağım. Ancak 2015 haziranda üniversite ile ilişkiğimi kesersem 2016 hazirana kadar tecil edebiliyorum sadece. Sormak istediğim ise 2015 haziranda üniversiteyi bitirmeyi hak kazansam ama ilişkiğimi kezmesem olur mu ? İlişkiği kesmeyi 2016 hazirana bıraksam ve tecili mi 2017 hazirana erteleme yapabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler...

Sercan

Profesör
Arkadaşlar merhaba. Tezsiz yüksek lisans yapıyorum ve üniversite 2017 yılına kadar tecil etti. Ben ise yüksek lisansı 2015 haziranda bitirmiş olacağım. Ancak 2015 haziranda üniversite ile ilişkiğimi kesersem 2016 hazirana kadar tecil edebiliyorum sadece. Sormak istediğim ise 2015 haziranda üniversiteyi bitirmeyi hak kazansam ama ilişkiğimi kezmesem olur mu ? İlişkiği kesmeyi 2016 hazirana bıraksam ve tecili mi 2017 hazirana erteleme yapabilir miyim ? Şimdiden teşekkürler...

Tez savunmasına girmemeniz gerekir o durumda. Tezi bitirmiş dahi olsanız, savunma yapmayın. Ancak bu durum danışmanınıza da bağlıdır. Teziniz bitmiş olacak ama hala danışman hocanızın üzerinde gözükeceksiniz. Belki de yeni öğrencilerin danışmanlığı alamayacak üzerinden düşmediğiniz için. Önerim YL'yi bitirip doktora'ya başlayın. Madem ki isteğiniz askerliği ertelemek, neden 1 senenin hesabını yapıyorsunuz, kaydolun doktoraya 6 sene gitmeyin.

Sercan

Profesör
arkadaslar merhaba. ben tecil ettirdim askerligimi mezun oldugum icin 2 sene. statu kisminda "yedek subay adayi" yaziyor.. bazilarinda ise "yedek subay aday adayi" yaziyor. fark varmidir?

Merak etmeyin sorun olmaz. Bunu yedek subay olamayacağım endişesi için soruyarsanız, yedek subaylık zaten sırf sizin isteğiniz ile olmuyor malesef :encouragement:

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba, Sınıflandırma sonuçlarında askere gideceğimiz yer belli olduktan sonra tecil ettirme şansımız var mı?

swayze

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba

benim durumum şöyle:

Tezli yüksek lisans yapıyorum

ve 30 Eylül 2015 e kadar tecilim var

Tezi yazmam şu an için biraz zor görünüyor.

Aklıma takılan 2 husus var :

1)Bu yüksek lisansı bıraksam bir başka yüksek lisansa başlasam tekrar 3 yıl tecil alabilir miyim?

2)Diğer husus da şu: Hali hazırdaki yüksek lisansımı bırakıp bütünleşik doktoraya başlasam ,5 sene tecil almam mümkün mü?

İlk huusus hakkında olur diyen de var olmaz diyen de, askerlik şube en son olmaz dedi ama pratikte uygulayan varsa onu da öğrenmek en doğrusu.

sizler ne dersiniz?

Sercan

Profesör
Arkadaşlar merhaba

benim durumum şöyle:

Tezli yüksek lisans yapıyorum

ve 30 Eylül 2015 e kadar tecilim var

Tezi yazmam şu an için biraz zor görünüyor.

Aklıma takılan 2 husus var :

1)Bu yüksek lisansı bıraksam bir başka yüksek lisansa başlasam tekrar 3 yıl tecil alabilir miyim?

2)Diğer husus da şu: Hali hazırdaki yüksek lisansımı bırakıp bütünleşik doktoraya başlasam ,5 sene tecil almam mümkün mü?

İlk huusus hakkında olur diyen de var olmaz diyen de, askerlik şube en son olmaz dedi ama pratikte uygulayan varsa onu da öğrenmek en doğrusu.

sizler ne dersiniz?

Hocam ilk YL'den kaydınızı sildirirseniz tekrar tecil olacaktır. Kayıt sildirmeden kazanacağınız yeni YL'lerde tekrar tecil hakkı olmuyor. Belki görevli o şekilde anlamıştır. Siz kayıt sildireceğim ve tekrar kazanıp kayıt yaptıracağım dediniz mi?

swayze

Öğrenci
Hocam ilk YL'den kaydınızı sildirirseniz tekrar tecil olacaktır. Kayıt sildirmeden kazanacağınız yeni YL'lerde tekrar tecil hakkı olmuyor. Belki görevli o şekilde anlamıştır. Siz kayıt sildireceğim ve tekrar kazanıp kayıt yaptıracağım dediniz mi?

Ben yüksek lisansı bırakıp yenisine başlamak istiyorum diye sordum yok dediler. belkli bilmediklerinden belki de başlarından savmak için.

Sizin dediğin yöntemle çevrenizde tekrar tecil alanlar mevcut mu ? Yaşanmış örnekler var mı üstad?

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam merhabalar
Bu eylülde bu kez istediğim okulda ikinci yüksek lisansıma başladım fakat ders kaydını kaçırdım ve sanırım pasif öğrenciyim

kafama takılan şu, ilk yüksek lisansımdan olan tecilim 2015 sonunda bitiyor, ben şu an aynı anda iki yüksek lisansa kayıtlıyım. Şu an hakkım olan tecil süremi tamamlamadan- yani 2015 aralıktan önce- ilk yüksek lisans kaydımı
sildirsem yeni kayıt olduğum programdan pasif öğrenci olmama rağmen 3 yıllık yeni tecil alabiliyor muyum ?

Teşekkür ederim

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba,

Haziran 2012'de lisans eğitimimi tamamladıktan sonra dönem kaçırmadan Eylül 2012'de tezli yüksek lisansa başladım. Okulum tecil işlemleri için askere alma bölge Başkanlığına gönderdiği yazıya cevap olarak red cevabı gelmiş ve sebep olarak son yoklaması yapılmadığından yazılmış. Buna istinaden yoklama işlemlerini yaptırdım ve tecil belgemi aldım. Fakat bu belge ile okula tecil için tekrar başvurmam gerektiği bilgisi bana verilmediği için herhangi bir işlem yaptırmadım. Yüksek lisansımı tezimi tamamlayamadığım için dönem uzattım ve 2014 Kasım celbinde bakaya kaldığıma dair yazı ulaştı elime. Askerlik şubesi ile görüştüğümde elimdeki eski belge ile okulun tekrar tecil istemesi durumunda, kayıt tarihim bakaya tarihimden önce olduğu için bakaya durumunun düşeceğini söylediler. Buna istinaden belgeyi bir dilekçe ile enstitüme teslim ettim fakat içim rahat değil. Başına benzer bir durum gelenler veya durum hakkında bilgisi olanlar benimle paylaşabilir mi?

Çok teşekkür ederim.

xkare

Araştırma Görevlisi
Merhabalar,

1 Ocak 2015 te tecilim bitiyor, haziran 1985 doğumluyum, yüksek lisans tezim bu dönem bitmezse(5. Dönemim), askere gitmem şart mı ?
Yeniden nasıl tecil ettirebilirim ?

Teşekkürler

C

caglarsoru1

Guest
Askerlik ve yüksek lisans çıkmazı lütfen yardımcı olun

Merhaba üstadlar,

Benim durumum biraz karışık ve 29 Ekim olması nedeni ile bugün hiçbir yere ulaşamadım. 21 Eylül 1986 doğumluyum.Ege üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum. Henüz 28 yaşındayım. 2014 Şubat 25'inde Lisans mezunu oldum ve aynı gün içinde yüksek lisansa kaydımı başlattım. Bunun için önce askerlik şubesine gidip askerlik ile ilişiği yoktur kağıdı aldım sonra fakülteye geldim onlarda benim adıma Askerlik şubesine kağıt göndererek 3 yıl tecil ettiler bildiğim kadarı ile olaylar böyle gelişti. Bununla birlikte ben tekrar öğrencilik sürecine geçtim. Yalnız babamın kanser olmasından, çalışmamdan dolayı 2014 güz döneminde kayıt yaptırmayı unuttum. Kayıt yenileme yapmamış bulunuyorum şu an. Son kayıt tarihi 14 Ekimdi ve geçti. Hatta ekle-sil haftası tarihiydi bu. Şimdi ben İzmir Konak doğumluyum ve Celp dönemi 2015te açıklanana göre Ağustos olarak görünüyor. Aşağıda soracağım sorularımı gerçekten bilen arkadaşlar cevaplar ise çok duamı alacaklar,

1- Bir kere kayıt yenileme işlemi yapılmazsa okuldan ilişik kesilir mi ?
2- İlişiğim kesilmese de öğrencilik haklarım elimden gider diye biliyorum. Bu durumda Enstitü askerlik şubesine belge gönderdiğinde beni askere çağırma durumları var mı ? (Alelacele)
3- Eğer Diğer İlkbahar döneminde Ocak sonu Şubat başı gibi kaydımı tekrardan yenilersem askere çağrılma durumundan kurtulabilir miyim?
4- Celp dönemi Ağustos ayı olan bir askerlik şubesine mensubum. Öğrenci işleri kayıt yenileme yapmadığım için 1-2 ay içerisinde bunu askerlik şubesine bildirir diye biliyorum, bu ekle-sil haftasını takriben Aralık 2014'ü bulacağından dolayı beni direk askere almak için kağıt gönderirler mi? Yoksa Ağustos celp dönemi için kağıt gönderilme süreci 2015 içerisinde mi başlar?
5- Halihazırda hala yükseklisans öğrencisi durumunda olduğum için boşuna mı korkuyorum. Benim bildiğim kadarıyla 2 dönem kayıt yenileme yapılmazsa okul ile ilişik kesiliyor.
6- Mazeret belirtirsem gecikmiş olmama rağmen yinede kayıt yaptırabilir miyim? Senato kararı ile falan?
7- Lisans eğitimim bittiği gibi yüksek lisans eğitimime başladığım için 2 yıllık tecil hakkımı kullanmamış bulunuyorum. Bu durumda yüksek lisanstan kaydımı sildirirsem 2 yıllık tecil hakkımı 29 yaşımı dolduruncaya kadar kullanabilir miyim? Yada böyle bir hakkım hala var mı?

Herkese saygılar ve sevgiler.

gubby

Öğrenci
Bende gecen dönem iki defa kayıt yenilemedim (güz ve bahar dönemlerinde) bu sene basında yeniledim . Universite içi ögrencilik hakkın pasif oluyo. Tecil durumunda bir değişme olmaz. Ama sen yinede herhangi asal şubesini ara tecil durumunu kontrol et

A

Akademik Forum

Guest
askerlik tecil

Herkese merhabalar,

30 eylülden itibaren yurtdışından yüksek lisans diplomamı beklemem nedeniyle bakayayım,diplomam henüz elime geçti, zaman kaybetmeden yöke denklik başvurusunda bulunacağım, bu durumdan ötürü tecil hakkımı kaybedermiyim yada fazla para cezası ödermiyim?

Teşekkürler.

Yiğit Gencal

Öğrenci
İyi akşamlar,

Ben tezli yüksek lisansımı bu ay (6. döneminde) bitirdim. Tecilim 01.05.15 tarihine kadar. Bunu uzatma ihtimalim var mı? Yüksek lisanstan sonra 1 sene uzatabiliyor muyum?

Teşekkürler...

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam merhabalar,

30 eylülden itibaren yurtdışından yüksek lisans diplomamı beklemem nedeniyle bakayayım,diplomam henüz elime geçti, zaman kaybetmeden yöke denklik başvurusunda bulunacağım, bu durumdan ötürü tecil hakkımı kaybedermiyim yada fazla para cezası ödermiyim?

Teşekkürler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam merhabalar,

Teşekkürler.
Hayır tecil hakkınız kaybolmaz ancak 330 tl gibi bir para cezanız olacaktır.

Memochan

Öğrenci
Merhaba, öncelikle buradaki sistemli bilgilendirmeden ötürü, Nazmi Bey ve tüm cevaplayanlara teşekkürler.

Benim durumum: Şu anda 31 yaşındayım, yüksek lisans programının bana verdiği azami süremi doldurmuş bulunmaktayım; derslerimi verdim, sadece öğrenim hakkımdan yararlanıp tezimi yazıyorum. Askerlik şubesi bir yanlış bilgilendirmeyle, kasımdan önce dağıtımımın yapılamayacağını söylemişti; ama sonra ortaya çıktı ki dağıtımım ağustosta yapılmış ve birliğime kadar yerim yurdum belli olmuş. Ben sevk belgelerimi bile almadım, dolayısıyla şu anda bakaya durumunda olmalıyım.

Sorum şu: Tezimi bitirip mezun olduğumda, yine YL sonrası bir yıllık tecil hakkımdan yararlanabilir miyim? Yoksa şu anki bakaya durumum yüzünden o tecil hakkını kayıp mı ettim? Tehir işlemi için tek şansım bir doktora programına kaydolmak mı?

Son düzenleme: