Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

mehmetarda34

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,
Tezsiz Yüksek Lisans Sonrası Tecil Hakkı Var Mı? (mezun olunca tecil hakkı oluyor mu)
Varsa Tecil Süresi Nedir?
Tecil bakımından tezli ile tezsiz arasında bir fark var mı?

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba, öncelikle buradaki sistemli bilgilendirmeden ötürü, Nazmi Bey ve tüm cevaplayanlara teşekkürler.

Benim durumum: Şu anda 31 yaşındayım, yüksek lisans programının bana verdiği azami süremi doldurmuş bulunmaktayım; derslerimi verdim, sadece öğrenim hakkımdan yararlanıp tezimi yazıyorum. Askerlik şubesi bir yanlış bilgilendirmeyle, kasımdan önce dağıtımımın yapılamayacağını söylemişti; ama sonra ortaya çıktı ki dağıtımım ağustosta yapılmış ve birliğime kadar yerim yurdum belli olmuş. Ben sevk belgelerimi bile almadım, dolayısıyla şu anda bakaya durumunda olmalıyım.

Sorum şu: Tezimi bitirip mezun olduğumda, yine YL sonrası bir yıllık tecil hakkımdan yararlanabilir miyim? Yoksa şu anki bakaya durumum yüzünden o tecil hakkını kayıp mı ettim? Tehir işlemi için tek şansım bir doktora programına kaydolmak mı?
Evet yararlanırsınız sadece 330 tl bakaya için ceza alırsınız o kadar. Bitirdiğinzi günden itibaren 1 yıl tecil yine de verilir.
Merhaba Arkadaşlar,
Tezsiz Yüksek Lisans Sonrası Tecil Hakkı Var Mı? (mezun olunca tecil hakkı oluyor mu)
Varsa Tecil Süresi Nedir?
Tecil bakımından tezli ile tezsiz arasında bir fark var mı?

Tezli tezsiz farkı yok 1 yıl teciliniz var: http://www.asal.msb.gov.tr/esasicerik_dosyalar/kanun_degisikligi.pdf

xkare

Araştırma Görevlisi
Merhabalar,

1 Ocak 2015 te tecilim bitiyor, haziran 1985 doğumluyum, yüksek lisans tezim bu dönem bitmezse(5. Dönemim), askere gitmem şart mı ?
Yeniden nasıl tecil ettirebilirim ? YLSY başvurmayı düşünüyorum, problem çıkartırlar mı, yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

Memochan

Öğrenci
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Nazmi Bey, tezimi bitirip mezun olduktan sonra şubeme gidip bakaya ve tecil işlemlerimi yaptıracağım. Kolaylıklar dilerim, saygılarımla.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar,

1 Ocak 2015 te tecilim bitiyor, haziran 1985 doğumluyum, yüksek lisans tezim bu dönem bitmezse(5. Dönemim), askere gitmem şart mı ?
Yeniden nasıl tecil ettirebilirim ? YLSY başvurmayı düşünüyorum, problem çıkartırlar mı, yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
Yüksek lisansa başlayınca 3 yıl tecil vermeleri lazım, 6. dönemin başında düşmez normalde siz lisans mezuniyetinizle mi tecil ettiniz?
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Nazmi Bey, tezimi bitirip mezun olduktan sonra şubeme gidip bakaya ve tecil işlemlerimi yaptıracağım. Kolaylıklar dilerim, saygılarımla.
Sizlere de kolay gelsin hocam, teşekkürler.

xkare

Araştırma Görevlisi
Yüksek lisansa başlayınca 3 yıl tecil vermeleri lazım, 6. dönemin başında düşmez normalde siz lisans mezuniyetinizle mi tecil ettiniz?.

Hocam bu dönemle birlikte 5 dönemdir ÖYP liyim, lisans mezuniyetimle tecil ettirdim 1 Ocak 2015 e kadar tecilliydim. Zamanı geldi uzatabilir miyiz diye aradım ASAL ı, bakaya kalmışssın dediler, öğrenci işlerine başvurdum hemen yazıyı yazıp yolladılar Ocak 2016 ye kadar diye.

YLSY ciddi olarak düşünüyorum, kazandığım taktirde askerlik engeliyle karşılaşır mıyım ? yaş sınırı 29 mu 35 mi, herkes birşey diyor ? Bu durumu nasıl çözebiliriz ?
Teşekkürler Nazmi hocam ve saz ekibi :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam bu dönemle birlikte 5 dönemdir ÖYP liyim, lisans mezuniyetimle tecil ettirdim 1 Ocak 2015 e kadar tecilliydim. Zamanı geldi uzatabilir miyiz diye aradım ASAL ı, bakaya kalmışssın dediler, öğrenci işlerine başvurdum hemen yazıyı yazıp yolladılar Ocak 2016 ye kadar diye.

YLSY ciddi olarak düşünüyorum, kazandığım taktirde askerlik engeliyle karşılaşır mıyım ? yaş sınırı 29 mu 35 mi, herkes birşey diyor ? Bu durumu nasıl çözebiliriz ?
Teşekkürler Nazmi hocam ve saz ekibi :)
Tamam hocam sorunun yok, 1 yıl daha vericekler sana ;) yaş sınırı 35'dir dr ye başlayınca.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam ne olur beni bir aydinlat.. suan ben 2015 eylule kdr tecilliyim. yuksek lisans yapiyorum. simdi ben ne zaman kayit sildireyim ve ne zaman yeni bir okula kayit yaptirayim ki bir 3 sene daha tecil alayim. kafam cok karisik ne olur bir yardimci olun. 2015 in haziran-temmuz ayinda kayitlar aciliyor. ancak nasil yapmaliyim. yeni okuldan kabul geldi diyelim. hemen eski okuldan kayit mi sildirmem gerekiyor?

A

Akademik Forum

Guest
Tecil bozdurma

Merhaba, yuksek lisansin ocak ayinda bitiyor ve ben subatta askere gitmek istiyorum.Bunun icin simdi kasimin 15 ine kadar lisans diplomamla basvurabilirmiyim tecil iptaline ve bu durumdan ocaktaki mezuniyetim olumsuz etkilenir mi?

gallery

Öğrenci
lisans mezuniyetimden sonra tecil yaptırdım.2015 kasım celp cönemim, ancak 2015 şubat ayında büyük ihtimalle yüksek lisansa başlayacağım. yüksek lisans tecili yaptırmam için lisans tecilimi bozdurmam mı gerekiyor? ayrıca yüksek lisans yaptığım sürece mi tecil olacak yoksa belli bir süresi var mı?

Jarhead

Öğrenci
lisans mezuniyetimden sonra tecil yaptırdım.2015 kasım celp cönemim, ancak 2015 şubat ayında büyük ihtimalle yüksek lisansa başlayacağım. yüksek lisans tecili yaptırmam için lisans tecilimi bozdurmam mı gerekiyor? ayrıca yüksek lisans yaptığım sürece mi tecil olacak yoksa belli bir süresi var mı?

Lisans tecilini bozdurmana gerek yok. Şubatta yl kazanırsan 2015 kasım celpi dönemi için eylülde lisans tecilin biter. En geç eylül ayına kadar gidip tecilini yaparsın ( yada okula dilekçe verirsin onlar yapar ) Yüksek lisansa başlayınca 3 yıl tecil yapılıyor. Bu süre içinde bitiremezsen extra tecil alamazsın. Tek bir yüksek lisans ile tecil yapabilirsin. Birini bitirip diğerine başlarsan ya da bitirmeden başka bir yüksek lisansa başlarsan 2.bir tecil hakkın olmaz.

A

Akademik Forum

Guest
peki oldu da şubatta başlayamadım ve eylül dönemine sarktı. kayıtlar eylül ün ikinci haftası gibi olduğundan bir sıkıntı yaşar mıyım?

Jarhead

Öğrenci
peki oldu da şubatta başlayamadım ve eylül dönemine sarktı. kayıtlar eylül ün ikinci haftası gibi olduğundan bir sıkıntı yaşar mıyım?

Sorun olmaz. Benim tecil 30 eylül sondu. 15 Eylülde yüksek lisansa kayıt olmak için askerlik durum belgesi almaya gittim. 27 Ekime kadar uzattılar. Kayıt oldum 22 eylülde okula dilekçemi verdim tecil ettiler eylül 2017 ye kadar.

A

Akademik Forum

Guest
benim tecilim haziran 2015 ama celp kasım 2015. o yüzden dedim eylül sıkıntı yaratır mı diye?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ve Nazmi hocam merhaba bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim. Askerlik belgemde 31.03. 2015' e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. yüksek lisans bitirmem sebebiyle 1 yıl tecil ettirdim. o tecil de 31.03.2015 de doluyor. Şu an 2. yüksek lisans a devam ediyorum. Enstitüyle konuştum ama ne olur ne olmaz deneyimli arkadaşlarımdan da bilgi almak istedim
1. Erteleme için yazı yazarız dediler ama 2.yüksek lisans ta erteleme yok biliyorum fakat enstitü görevlisi bap projesi yaptığım için yükümlülüğün var belki 3-4 ay erteletebilirm yani Ağustos celbi veya en geç kasım celbine dedi bu ne kadar doğrudur bana pek mantıklı gelmedi.
2. Eylül 2015 de doktoraya başlayacağım allah nasip ederse. O zamana kadar erteleme olmaz ise 4 ay bakaya kalacağım. Bu süre zarfında ensititü benim yüksek lisanstan kaydımı siler mi ? Bakaya öğrenciyim diye? Enstitüye sordum artık askerlik sizin sorununuz olur kayıt silmeyiz dediler ama yazılı birşey de göremeyince tam emin olamadım. Durum ne olur sizce ?
3. Bir de Eylül e kadar askerlik şubeye gitmez isem yaptırım olarak sadece para cezası öderim değil mi ? Doktora başvuruları olduğu zaman gidip bakayalığımı kaldırıp öğrenci belgesi alıp enstitüye vereceğim bunun dışında herhangi bir sıkıntı çıkar mı ( Kayıtta bakaya öğrenci bile kayıt olabiliyormuş diye bir söylenti var ben yine de kaldırıp başvurmayı düşünüyorum?) Cevaplarsanız çok sevinirm saygılar

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam selamlar

benzer soruları yeniden soruyorsam affınıza sığınıyorum ancak teyit almaya ihtiyacım var

ben 2012de yüksek lisansa kayıt yaptırarak 3 yıl tecil aldım. 2014 yazında ise ikinci yüksek lisansa kaydoldum bu arada ilkinden kayıt sildirmedim.

şimdi benim burdan sizi takip ettiğim kadarıyla ilkinden kaydımı sildirip ikincisinden kayıt olduğum tarihten itibaren yeni 3 yıllık tecil alabiliyorum.

benim aklımı bulandıran birkaç kişinin bana ilkinden kaydını sildirip ikincisine öyle kayıt olmam gerekirdi demesi oldu.bu şekilde yeni tecil alındığını zaten biliyorum ama benim bahsettiğim şekilde de tecil alabiliyor olmamız gerekmiyor mu? Mantıken ne farkı var çözemedim ve kesin bi cevap almak için buraya yazıyorum.

cevaplarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler, sağlıcakla kalın.

keenon

Öğrenci
Merhaba,
Ben de sayfalarca yorumu okumama rağmen tam cevap bulamadım. Yüksek lisans süresinde verilen 3 yıl 4 ay tecil hakkı içinde yüksek lisansı tamamladıktan sonra doktoraya başlamak için tekrar diploma tarihinden 1 yıl tecil hakkı var mı? Yoksa bu bir yıl tecil zaten yüksek lisans'ın içindeki 3 yıl 4 ay süreye mi dahil? Bir çok yorum okudum ve bir bilgi bulamadım. Genel kanı 1 yıl tecilin olduğu hakkında? Bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.