Merhaba, neredeyse kimseden düzgün bir cevap alamadım, yardımınıza muhtacım.
1990 doğumluyum, 2013 Haziran Lisans mezunuyum ve yine 2013 Eylülde Y.Lisansa başladım. Lisans mezuniyetimin bana tanımış olduğu 2 senelik tecil hakkı ile 30 Eylül 2015 tarihine kadar tecilliyim.
Şimdi şöyle bir durum var, ben yurtdışında ikinci bir yüksek lisansa başvuru yapıyorum, kabul alırsam 2015 in Eylül ayında başlayacağım. Fakat öğrendiğim üzere şu an kayıtlı olduğum yüksek lisansı bitirirsem ikinci bir yüksek lisans için tecil alma şansım yok. O yüzden buradaki yüksek lisansı uzatmayı planlıyordum. Fakat yine öğrendiğim üzere 3 yıl içinde buradaki yüksek lisansımı bitiremezsem daha fazla uzatma şansım olmadığı için, tahminimce yurtdışındayken kaçak durumuna düşmüş olacağım.
1- Emin olmak için soruyorum: Yüksek lisansımı 3 yıl içinde bitirmesem, uzatsam, illa askere alıyorlar mı? Çünkü okuldan atılmak diye bir şey yok, sonuçta öğrenciyim ve daha 24 yaşındayım, yüksak lisansta yaş sınırı 34 gibi şeyler dolanıyor, nasıl oluyor da 34 yaşına kadar yüksek lisans yapmak mümkün olabiliyor o zaman?
2- Şimdi ben buradaki yüksek lisans kaydımı tamamen sildirmek istemiyorum ama son çare olursa onu da yapabilirim. Eğer kaydımı sildirirsem, Eylül 2015 te yurtdışında başlayacağım yüksek lisans, askerliğimi eylül 2015 ten itibaren 3 yıl daha tecil ettirmemi sağlar mı? Hatırlatma: 30 Eylül 2015 e kadar lisans tecilim var, okul da muhtemelen 21 Eylül 2015 gibi başlıyor yani tarihler çok yakın, belki ekimde falan da başlayabilir. Tecil işlemi için okula fillen başlamış olmak mı gerekiyor yoksa kabul mektubu gibi şeyler yeterli olacak mıdır?
3- Buradaki yüksek lisans kaydımı sildirmek yerine kaydımı dondurarak yurtdışındaki yüksek lisansa kabul aldığım takdirde sorunsuz bir şekilde üstteki senaryodaki gibi tecil alma şansım var mı? yani buradaki yüksek lisansımı ilerde tamamlayabilirim yurtdışından döndükten sonra, o yüzden boşa gitsin istemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.