Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Broker

Öğrenci
herkese merhabalar.
Y.lisans a bu dönem kayıt yaptırdım. Aksilik olmazsa( 2 yıl içinde) 2015 Güz Dönemi(dahil) yüksek bitecek. Yarım dönem erken biterse, o başka mesele.
Şu an yeni tecilim, ne zamana kadar yapıldı acaba? Demek istediğim, 2015 sonuna kadar tecilim de sıkıntı çıkar mı? Yani; 29 yaşını geçip geçmeme mi esas alınıyor, yoksa 29 yaşını geçip yüksek yapıyor ise hala tecil ediliyor mu?
Bilgisi olan arkadaşlar yorum bırakabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum. Selam ile.

fthikz

Öğrenci
Arkadaşlar iki donem bakaya kaldım oyp den ilk atandığım donem lisansüstü ilanı çıkmadığı için alınımdan bu döneme kadar bekledim hakkımı kaybetmemek için, şimdi on kayıt yaptırdım bu haftada ders kaydını yapıp kesin kayıt yaptıracağım, bu sure zarfında 2 donem bakaya kaldım ve sevk işlemlerim gerçeklitrmiş nereye gideceğim filan belli olmuş, şimdi ben öğrenci belgesi ile şubeye gidersem yine de askere gitmem mi gerekiyor, bu durumu ortadan nasıl kaldıracağım, bu fırsatı askerlik yüzünden kaybetmek istemiyorum, yok mu bunun bir çıkar yolu? Bilen varsa aydınlatabilir mi ?

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

drihsan

Öğrenci
herkese merhabalar.
Y.lisans a bu dönem kayıt yaptırdım. Aksilik olmazsa( 2 yıl içinde) 2015 Güz Dönemi(dahil) yüksek bitecek. Yarım dönem erken biterse, o başka mesele.
Şu an yeni tecilim, ne zamana kadar yapıldı acaba? Demek istediğim, 2015 sonuna kadar tecilim de sıkıntı çıkar mı? Yani; 29 yaşını geçip geçmeme mi esas alınıyor, yoksa 29 yaşını geçip yüksek yapıyor ise hala tecil ediliyor mu?
Bilgisi olan arkadaşlar yorum bırakabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum. Selam ile.
Hocam askerlik şubesine gidip askerlik durum Belgesi al.. o belge üzerinde tecil edilebilecek en son tarih yazar. . 29 yaşını bitirip y.lisansa devam eden de var. Ama herkesin durumu farklıdır. Esas olan bahsettigim belge üzerinde bulunan tarih

Broker

Öğrenci
Sağolasın İhsan hoca. En doğru bilgiye bu şekilde ulaşırım.

- - - Güncellendi - - -

haklısın décember fakat; bir süreden sonra da beklemek, bıktırıyor. bazılarına özelden mesaj dahi atıyoruz, cevap dahi yazmıyor. Çok meşgullermiş sanırım, mesaja cevap dahi yazamayacak kadar :cold: neyse

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sağolasın İhsan hoca. En doğru bilgiye bu şekilde ulaşırım.

- - - Güncellendi - - -

haklısın décember fakat; bir süreden sonra da beklemek, bıktırıyor. bazılarına özelden mesaj dahi atıyoruz, cevap dahi yazmıyor. Çok meşgullermiş sanırım, mesaja cevap dahi yazamayacak kadar :cold: neyse

Hiç imzamı okudunuz mu?

"Özel mesaj Yolu İle Soruları Cevaplandıramıyoruz, Foruma Sorarsanız Daha Hızlı Bilgi Edinebilirsiniz"

Evet ne yazık ki çok meşgulum. Günde 300'e yakın soru cevaplıyorum sadece burada değil telefonda, facebook da, twitterda vs. ve hiç bir zorunluluğum olmadan, aynı zamanda kişisel işlerimi ve doktoramı yapıyorum o yüzden tarafıma gelen özel mesajları cevaplamama hakkına sahip olayım izin verirseniz. O yüzden sitem ederken bile mantıklı edin lütfen.

Broker

Öğrenci
İmzanı okumamı sormakta haklısın. Buna dikkat etmedim. Görseydim, atmazdım özelden mesaj. Kaldı ki mesajı size atmamın sebebi, mevzuatlara iyi hakim olmanız aynı zamanda herkesin problemine bir çözüm üretmeye çalışmanızdı. Bu duruma binaen size gönderdim. bir de ben sizi evinizde oturup, sadece soru cevaplayan birisi olarak görmedim zaten, böyle bir meslek olmasa gerek. Sonuç olarak; özel mesaj atmama konusunda hatamı kabul ediyorum; buna ek olarak da sizden bu mesaja cevap yazmamanızı da anlıyorum. Bu konuda haklısınız. Sitemimi de geri alıyorum Nazmi hoca. İşiniz rast gitsin.

aykoroglu

Öğrenci
Konuyu açalı hayli zaman olmuş bilmiyorum ne yaptınız bu durumu ama süreniz doluyorsa yapacak hiç bir şey yok maalesef. Ya kaçak göçek bir şekilde GBT sorgularına yakalanmadan tezi tamamlayacaksınız ya da askerlik yolu görünüyor maalesef.

rindane

Öğrenci
Merhaba, neredeyse kimseden düzgün bir cevap alamadım, yardımınıza muhtacım.

1990 doğumluyum, 2013 Haziran Lisans mezunuyum ve yine 2013 Eylülde Y.Lisansa başladım. Lisans mezuniyetimin bana tanımış olduğu 2 senelik tecil hakkı ile 30 Eylül 2015 tarihine kadar tecilliyim.

Şimdi şöyle bir durum var, ben yurtdışında ikinci bir yüksek lisansa başvuru yapıyorum, kabul alırsam 2015 in Eylül ayında başlayacağım. Fakat öğrendiğim üzere şu an kayıtlı olduğum yüksek lisansı bitirirsem ikinci bir yüksek lisans için tecil alma şansım yok. O yüzden buradaki yüksek lisansı uzatmayı planlıyordum. Fakat yine öğrendiğim üzere 3 yıl içinde buradaki yüksek lisansımı bitiremezsem daha fazla uzatma şansım olmadığı için, tahminimce yurtdışındayken kaçak durumuna düşmüş olacağım.

1- Emin olmak için soruyorum: Yüksek lisansımı 3 yıl içinde bitirmesem, uzatsam, illa askere alıyorlar mı? Çünkü okuldan atılmak diye bir şey yok, sonuçta öğrenciyim ve daha 24 yaşındayım, yüksak lisansta yaş sınırı 34 gibi şeyler dolanıyor, nasıl oluyor da 34 yaşına kadar yüksek lisans yapmak mümkün olabiliyor o zaman?

2- Şimdi ben buradaki yüksek lisans kaydımı tamamen sildirmek istemiyorum ama son çare olursa onu da yapabilirim. Eğer kaydımı sildirirsem, Eylül 2015 te yurtdışında başlayacağım yüksek lisans, askerliğimi eylül 2015 ten itibaren 3 yıl daha tecil ettirmemi sağlar mı? Hatırlatma: 30 Eylül 2015 e kadar lisans tecilim var, okul da muhtemelen 21 Eylül 2015 gibi başlıyor yani tarihler çok yakın, belki ekimde falan da başlayabilir. Tecil işlemi için okula fillen başlamış olmak mı gerekiyor yoksa kabul mektubu gibi şeyler yeterli olacak mıdır?

3- Buradaki yüksek lisans kaydımı sildirmek yerine kaydımı dondurarak yurtdışındaki yüksek lisansa kabul aldığım takdirde sorunsuz bir şekilde üstteki senaryodaki gibi tecil alma şansım var mı? yani buradaki yüksek lisansımı ilerde tamamlayabilirim yurtdışından döndükten sonra, o yüzden boşa gitsin istemiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

allseeingeye

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Hem konuyla ilgili deneyim paylaşmak hem de yorumlarınızı almak için başıma gelenleri paylaşıyorum:
Daha önce Sakarya Üniversitesi'nin bir YL programına 2011 yılında kayıt olmuş ve 2014 Eylül'e kadar sevk tehiri almıştım. Geçtiğimiz Ocak ayında tecilimi uzatabilmek için başka bir üniversitenin YL programına kayıt oldum. Tecil konusunda her iki üniversitenin ilgili birimlerine de danıştım ve bana şu bilgiyi verdiler. Sakarya Üni'den tecil iptali yaptırırsan ve ardından yeni üniversite tecil talebinde bulunursa Sakarya'dan kayıt sildirmesen de yeni tecil hakkın doğar, 2 üniversitede birden okuma hakkın var.
Ben de bunu yaptım. Sakarya üni ASAL'a tecil iptali talebinde bulundu ancak bana zamanlaması ve durumuyla ilgili haber vermedi. Ben sık sık arayınca 12 şubatta tecilimin iptaline onay geldiğini söylediler, ancak gelen cevap yazısını paylaşmadılar. Bu arada yeni üniversite de yeni kayıtlı öğrenci olarak tecil teklifini İstanbul ASAL'a iletmiş. Herşey yolunda gözüküyordu. Ancak yine de yeni okulu sık sık arayarak durumu sorduğumda daha cevabın gelmediğini ama normal olduğunu bildirdiler. Bu hafta tekrar ısrarlı sorduğumda cevabın gelmediğini söylediklerinde ben de Sakarya Üni'den ısrar ederek ASAL'dan gelen tecil iptal yazısını temin ettim. Yazıya göre şubat ayı ortasında iptal gerçekleşmiş ve MAYIS celp dönemine sevk edilmiştim. Merak edip internette bu Mayıs celbini arastırınca gördüm ki, 31 Mart'a kadar sevk başvurusu yapmazsam BAKAYA olacakmışım, çünkü tecilim yok :/

Onlarca telefon görüşmesi yaptıktan sonra her iki okul da biz böyle yapılıyor biliyorduk, Sakarya'dan kayıt silmesen de olur tecil iptali üstüne yeni tecil talebi yeterli diye biliyorduk dediler ancak ASAL'dan görüştüğüm kişiler de Sakarya'dan kayıt sildirmeden yeni okula kayıtla gelen tecil hakkımın olmayacağını söylediler. Ben de aceleyle İstanbul'dan Sakarya'ya gidip kayıt silinmesi ve ilişik kesilmesi için dilekçemi verdim ancak bu karar enstitü yönetim kurulunda onaylandığı için en yakın YK 'yı (1 Nisan Salı) beklemem gerekiyormuş. ASAL'da görüştüğüm kişi bu karar cıktıktan sonra ASAL'a sunmamın uygun olacağını, 31 Mart gecse de ben yeni üniversiteye kaydımı Şubat ayı başında yaptığım için bakaya olmayacağımı söylese de emin olamadım.

Haklı sebeple dahi bakaya kalıp bir de onla uğraşmak dert diye duydum. Bu konuyla ilgili yorum ve bilginiz var mıdır? Kayıt silme belgemi 31 Mart sonrasında sunarsam bakaya olur muyum? Yoksa tecilimi normal şekilde yaparlar mı?

Aman siz siz olun tecil uzatmak için yeni bir üni'ye kaydolacaksanız önce yeni okuldan kabul alın, kayıt olun, hemen eskisinden kayıt silerek askerlik tecil iptali yaptırın. Umarım benim problemim de çözülür ve sizlerin baışna gelmez.

amar

Araştırma Görevlisi
cari alım için yaptığımız başvurular için soruyorum:

Lisans dönemi 2013 itibarı ile bitti.2 sene tecil ettirdim.2015 de bitiyor bu süre.
Hemen ardından yükseğe başladım.

tecil sürem 1 sene uzadı galiba?

cari başvuru yaptığımda önceden yaptırmış olduğum tecil kağıdını mı yollamalıyım yoksa yükseğe girdiğim için uzayan yeni bir tecil kağıdı mı almam gerek?

ahmedoff

Profesör
cari alım için yaptığımız başvurular için soruyorum:

Lisans dönemi 2013 itibarı ile bitti.2 sene tecil ettirdim.2015 de bitiyor bu süre.
Hemen ardından yükseğe başladım.

tecil sürem 1 sene uzadı galiba?

cari başvuru yaptığımda önceden yaptırmış olduğum tecil kağıdını mı yollamalıyım yoksa yükseğe girdiğim için uzayan yeni bir tecil kağıdı mı almam gerek?

Farketmez, istediğinizi gönderebilirsiniz, önemli olan göndermiş olmanız, o kadar) Bu ara tecil konusunu enstitüyle görüşün, askerlik şubesine yüksek lisans eğitim bilgilerinizi göndermemişlerse göndersinler.

Xperia Neo cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Son düzenleme:

kralforum

Öğrenci
herkese hayırlı forumlar.

şöyle bir sorum var. 2011'de mastera başlamıştım. tecilim 2014 eylülde bitiyor. tezim bu tarihe kadar bitmeyeceğinden askere alınacağım.

lisansta çift anadal yaptım. yani iki tane lisans diplomam var. birinin üzerinde şu anki master programımı yapıyorum.

sorum; boştaki diploma üzerine, şu anki programımdan kaydımı sildirmeden başka bir bölüme yeni bir kayıt yaptırırsam tekrar bir 3 yıllık tecil yapabilir miyim?

teşekkürler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
herkese hayırlı forumlar.

şöyle bir sorum var. 2011'de mastera başlamıştım. tecilim 2014 eylülde bitiyor. tezim bu tarihe kadar bitmeyeceğinden askere alınacağım.

lisansta çift anadal yaptım. yani iki tane lisans diplomam var. birinin üzerinde şu anki master programımı yapıyorum.

sorum; boştaki diploma üzerine, şu anki programımdan kaydımı sildirmeden başka bir bölüme yeni bir kayıt yaptırırsam tekrar bir 3 yıllık tecil yapabilir miyim?

teşekkürler.
Halihazırdaki y.lisansdan kaydınızı sildirmediğinzi sürece olmaz, sildireceksiniz tecil iptal olacak ve yeniden başlayacaksınız 29 yaşına kadar yine 3 yıllık tecil alabilirsiniz. Yoksa diploma farkı önemli değil zaten aynı anda bi,rden çok y.lisans yapılabiliyor.

eray17

Öğrenci
merhaba arkadaşlar acil bir hususta yardımınıza ihtiyacım var.

2009 temmuz ayında lisans eğitimini bitirir bitirmez, 2009 eylül ayında tezli yüksek lisans kazandım. ilk yıl hazırlık okuduktan sonra 2010 eylül ayında tezli yüksek lisans ders+tez dönemim başladı. yüksek lisans ders aşamasını bitirmeme rağmen, tez aşamasını bitirmediğimden mezun olmuş durumda değilim ve 2014 bahar dönemi kaydımı yaptırmış olup, şu an tezimi yazmaktayım. 10.04.2014 tarihli öğrenci belgemde bulunmaktadır.

Ancak 1 nisan 2014 tarihli "Mayıs 2014 Yd. Sb. celbine ait sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmadığınızdan bakaya durumunda bulunmaktasınız" yazısı elime ulaştı. Okulu aradığımda artık tecil kağıdı göndermediklerini söylediler. Askerlik şubesindeki görevlilerde konu hakkında net bir şey söylemediklerinden dolayı şu an ne yapacağımı bilemiyorum.

Aynı zamanda kamu kurumunda sözleşmeli mühendis olarak çalışmakta olup bir projenin de başındayım. Ne yapmam hususunda "Acilen" yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

eray17

Öğrenci

2009 temmuz ayında lisans eğitimini bitirir bitirmez, 2009 eylül ayında tezli yüksek lisans kazandım. ilk yıl hazırlık okuduktan sonra 2010 eylül ayında tezli yüksek lisans ders+tez dönemim başladı. yüksek lisans ders aşamasını bitirmeme rağmen, tez aşamasını bitirmediğimden mezun olmuş durumda değilim ve 2014 bahar dönemi kaydımı yaptırmış olup, şu an tezimi yazmaktayım. 10.04.2014 tarihli öğrenci belgemde bulunmaktadır.

Ancak 1 nisan 2014 tarihli "Mayıs 2014 Yd. Sb. celbine ait sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmadığınızdan bakaya durumunda bulunmaktasınız" yazısı elime ulaştı. Okulu aradığımda artık tecil kağıdı göndermediklerini söylediler. Askerlik şubesindeki görevlilerde konu hakkında net bir şey söylemediklerinden dolayı şu an ne yapacağımı bilemiyorum.

Aynı zamanda kamu kurumunda sözleşmeli mühendis olarak çalışmakta olup bir projenin de başındayım. Ne yapmam hususunda "Acilen" yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

Merhaba, ne yazık ki öğrenci belgesi alabiliyor olmanız tecilinizin devamını sağlamaz. Yasal süreyi doldurmuşsunuz yapacak bir şey yok maalesef geç kalmışsınız daha önce takip etseydinzi bir çıkar yolu olabilirdi..

astrophys.

Öğrenci
Nazmi Hocam Merhaba,

Ben lisans sonrası +2 yıl tecil hakkı olduğunu, kişi eğer yüksek lisansa kabul olursa 35 yaşını doldurana kadar kişi azami 3 yıl süreyi aşsa bile okul tecil öğrenciyi tecil ettirmeye devam ediyor diye biliyordum. Bu konuda yeni bir değişiklik mi yapıldı?

Benim tecilim 08.2016'da sona eriyor. 3 yıllık azami süre o zaman bitiyor. O tarihten sonra okul tecil süresini uzatmayacak mı?

Teşekkürler.