Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

acemrek

Öğrenci
Merhabalar,

Bu konu ile ilgili en duzgun bilgilere bu forumdan ulastim. Cok tesekkurler.

Benim de icinden cikamadigim bir askerlik tecil durumum var yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

1.5 yil once Erzurum Ataturk Universitesinde uzaktan egitim ile tezsiz yuksek lisansa basladim. 4800 TL gibi bir ucreti vardi bunu da 18'e bolmuslerdi. Taksitler vakifbank internet sitesinden TC kimlik no ile odeniyor. Ilk taksidimi odemek icin giris yaptigimda internet sitesinde 18 adet taksidi gordum, ve 1 tanesini ilk ay digerini 2. ay odedim.

Bu sirada askerligim 2016'in Ocak ayina kadar tecil ettirildi.

1. donem ders kayidimi yaptirdim. Ama hic bir derse ve sinava girmedim. 3. taksit geldiginde bankada 16 adet taksit gorunuyordu ve her bir taksitin yaninda son odeme tarihi olarak 2014 haziran yaziyordu. Ben de madem oyle yaziyor, ben de gerekirse bu paranin tamamini 2014 Haziran'da oderim diyerek taksitleri odememeye basladim.

Sonrasindaki 2 donem taksitleri odemedigim icin derslere kayit yaptiramadim, ama ara sira askerlik subesinden tecilimi kontrol ettim ve hicbir sorun yoktu.

2014 Haziran yaklasiyor, telasim ondan!

Dun ben gireyim su Vakifbanka bir bakayim dedigimde saskinlik icinde kaldim, cunku 16 taksit gormeyi beklerken 8 taksit gorunuyordu, odemem gereken para azalmisti. Bir anlam veremedim. Muhtemelen kayit yaptirmadigim 2 donemin taksitleri gorunmuyor.

Bu paralari odemezsem okulun tecilimi iptal etme sansi var midir?

Eger odemezsem ederlerse kalan 8 taksiti odersem, tecil durumum ne olur?

Bana 2015 sonuna kadar tecil gerekiyor, sonrasinda zaten ya askere gidecegim, ya da yurt disina cikacagim. Yurtdisina cikacaksam askerligin sorun olusturmasini istemiyorum.

Zaman daraldikca korkularim artiyor, yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Nazmi Hocam bir yorumunuz olur mu?

Erzurum'u arayinca da bir sonuca ulasamiyorum, net bir cevap veren yok.

Istanbul'da ikamet ediyorum, son care Erzurum'a gidip yuzyuze bir muhattap bulmaya calisacagim.

acemrek

Öğrenci
Tesekkurler hocam ilginiz icin, zahmet ediyorsunuz, sagolun.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar selamlar,

Sabah Erzurum'dan bir kisi ile yaptigim telefon gorusmesini aktarmak istedim.

Ilk olarak eksik taksitlerin diger taksitler odendikce gorunur hale gelecegini, su anda bankada gorunmemesi durumunun normal oldugunu soylediler.

2014 hazirandan sonra da odemezsem su anki tecil durumumuma bir etkisi olmayacagini, kendilerinin 3 sene boyunca askerlik subesine bir yazi gondermediklerini, ancak 2014 Haziran'dan sonra mevcut borcuma faiz gelecegini soylediler.

Peki ben bu borcu hic odemeden, 2016 ocak'ta gelip kaydimi sildirsem, odemek zorunda kalir miyim sorusuna pek bi cevap alamadim.

Ben bu yuksek lisansa girerken, hicbir imza atmadim, sadece universiteye belgelerimi yolladim. Vakifbank'a TC kimlik numaram ile girince bana ait borclar cikiyor. 2016'da kaydigimi sildirdigim taktirde bu borc benim olmaya devam eder mi? Devam etmez ise herkes bu sekilde 300 TL ile askerligini tecil ettirebilir durumu olusuyor, mantiksiz geliyor.

Tesekkurler

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Tesekkurler hocam ilginiz icin, zahmet ediyorsunuz, sagolun.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar selamlar,

Sabah Erzurum'dan bir kisi ile yaptigim telefon gorusmesini aktarmak istedim.

Ilk olarak eksik taksitlerin diger taksitler odendikce gorunur hale gelecegini, su anda bankada gorunmemesi durumunun normal oldugunu soylediler.

2014 hazirandan sonra da odemezsem su anki tecil durumumuma bir etkisi olmayacagini, kendilerinin 3 sene boyunca askerlik subesine bir yazi gondermediklerini, ancak 2014 Haziran'dan sonra mevcut borcuma faiz gelecegini soylediler.

Peki ben bu borcu hic odemeden, 2016 ocak'ta gelip kaydimi sildirsem, odemek zorunda kalir miyim sorusuna pek bi cevap alamadim.

Ben bu yuksek lisansa girerken, hicbir imza atmadim, sadece universiteye belgelerimi yolladim. Vakifbank'a TC kimlik numaram ile girince bana ait borclar cikiyor. 2016'da kaydigimi sildirdigim taktirde bu borc benim olmaya devam eder mi? Devam etmez ise herkes bu sekilde 300 TL ile askerligini tecil ettirebilir durumu olusuyor, mantiksiz geliyor.

Tesekkurler
Merhaba aldığınız bilgiler doğrudur artık okulun devamsızlıktan kayıt silme hakkı olmadığı için 3 yıllık tecilinize hiç bir şey olmuyor. İlk taksiti yatırıp tecil ettirebilirsiniz sonra ödemeyebilirsiniz senet sepet yok :) Sİz kaydınızı da silebilirsiniz hiç bir hak veya ücret talep edilemez sadece parayo yatırmadan diploma alamazsınız.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam bu cok iyi bir haber. Cok tesekkur ederim.

Ancak

http://www.akademikpersonel.org/yuksek-lisans-egitimi/29456-tezsiz-yuksek-lisans-ve-askerlik.html

linkinizde sizin "Hocam tezsizde eğer harç yatırmazsanız iki dönem boyunca kayıt silinmez ama askeriyeye yazı gönderilir." seklinde bir yorumunuz var.

Benim durumum da aynisi aslinda tezsiz yuksek lisans yapiyorum.

Tesekkurler tekrardan.
Hocam onu kaldırdılar, ales şartını ve tezsiz yüksek lisans ile doktora yapılmasını engelledikten sonra yazı göndermiyorlar artık.

inonubjk

Öğrenci
Merhaba; farklı bir durumun içindeyim, yükseklisansımı yapmaktayım tecilim 2014 Kasım'da bitmekteydi bende 2 hafta önce bu Ağustos'ta askere gitmek üzere enstitüme başvurup tecilimi bozdurdum(Kayıt silme,dondurma vb olmadı, öğrenciliğim devam etmekte) ve askerlik şubemde tecilimi bozdu Ağustos ayında askere gitmem gerekli. Ancak çok özel bir sebepten dolayı askerliğimin 3-4 ay ertelenme durumu oluştu şimdi tekrar başvursam tecilimi eski haline yani Kasım 2014'e ertelerlermi yani tekrar tecilimi yaparlar mı çünkü yükseklisanstaki 3 yıl 4 ayım Kasım'da dolmakta.Bunun için direk öğrenci belgemle şubeye mi yoksa tekrar enstitüye mi başvurmam gerekli? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

gokhan0086

Öğrenci
Merhaba,

10.02.2011 tarihinde başlamış olduğum yüksek lisans programında 7.dönem içerisindeyim. Yüksek lisans programında dersleri tamamladım ancak tez olduğu gibi duruyor ve en erken ocak 2015 tarihinde bitmesi muhtemel görünüyor.

GBT sorgulamasına takıldığımda öğrendiğim üzere askerlik tecil hakkım Nisan 2014 tarihi itibariyle sona ermiş.

Askerlik şubesinden aktarılan bilgiler ışığında Temmuz 2014'e kadar şubeye gitmemeyi başarabilir; ve Temmuzda şubeye gidip, askerlik işlemelerini yaptırıp, para cezasını ödersem Kasım 2014 celp dönemine kalıyorum.

Benim öğrenmek istediğim konular;
1-Eylül ayında yeni bir yüksek lisans programına kayıt yaptırabilir miyim? Sonuçta kayıt için askerlik durum belgesi istiyorlar.
2-Eğer kayıt yaptırabilirsem mevcut programdan kayıt sildirip, yeni kayıt yaptığım program üzerinden tecil hakkım olur mu?
3-Şimdiki durumda tezsiz yüksek lisansa geçiş yapma hakkım varsa, bu tecil işlemlerine nasıl yansır? Ek tecil hakkı alabilir miyim? Geçiş hakkım yoksa aynı üniversitenin aynı ana bilim dalında tezsiz yüksek lisansa başlayabilir miyim? ,başlayabilirsem tecil hakkım nasıl olur?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba; farklı bir durumun içindeyim, yükseklisansımı yapmaktayım tecilim 2014 Kasım'da bitmekteydi bende 2 hafta önce bu Ağustos'ta askere gitmek üzere enstitüme başvurup tecilimi bozdurdum(Kayıt silme,dondurma vb olmadı, öğrenciliğim devam etmekte) ve askerlik şubemde tecilimi bozdu Ağustos ayında askere gitmem gerekli. Ancak çok özel bir sebepten dolayı askerliğimin 3-4 ay ertelenme durumu oluştu şimdi tekrar başvursam tecilimi eski haline yani Kasım 2014'e ertelerlermi yani tekrar tecilimi yaparlar mı çünkü yükseklisanstaki 3 yıl 4 ayım Kasım'da dolmakta.Bunun için direk öğrenci belgemle şubeye mi yoksa tekrar enstitüye mi başvurmam gerekli? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Merhaba askerlik şubari lisansüstü eğitimle ilgili hiç bir işlemi sizin için gerçekleştirmez enstitüye başvurarak yeniden tecil isteminde bulunacaksınız.
Merhaba,

10.02.2011 tarihinde başlamış olduğum yüksek lisans programında 7.dönem içerisindeyim. Yüksek lisans programında dersleri tamamladım ancak tez olduğu gibi duruyor ve en erken ocak 2015 tarihinde bitmesi muhtemel görünüyor.

GBT sorgulamasına takıldığımda öğrendiğim üzere askerlik tecil hakkım Nisan 2014 tarihi itibariyle sona ermiş.

Askerlik şubesinden aktarılan bilgiler ışığında Temmuz 2014'e kadar şubeye gitmemeyi başarabilir; ve Temmuzda şubeye gidip, askerlik işlemelerini yaptırıp, para cezasını ödersem Kasım 2014 celp dönemine kalıyorum.

Benim öğrenmek istediğim konular;
1-Eylül ayında yeni bir yüksek lisans programına kayıt yaptırabilir miyim? Sonuçta kayıt için askerlik durum belgesi istiyorlar.
2-Eğer kayıt yaptırabilirsem mevcut programdan kayıt sildirip, yeni kayıt yaptığım program üzerinden tecil hakkım olur mu?
3-Şimdiki durumda tezsiz yüksek lisansa geçiş yapma hakkım varsa, bu tecil işlemlerine nasıl yansır? Ek tecil hakkı alabilir miyim? Geçiş hakkım yoksa aynı üniversitenin aynı ana bilim dalında tezsiz yüksek lisansa başlayabilir miyim? ,başlayabilirsem tecil hakkım nasıl olur?
Teciliniz bitmeden dediklerinizi yapabilirdiniz, kaydınızı sildirip yeni bir programa başlayabilirdiniz ve yeniden 3 yıl tecil edilebilirdi ancak bakaya durumunda olduğunuz için dediklerinizin hiç biri mümkün gibi görünmüyor.

ahmet_uyar

Öğrenci
yüksek lisans askerlik tecil işlemi

merhaba arkadaşlar benim şöyle bi sorum olucak.2012 yılında üniversiteden mezun oldum ve askerliğimi 2 tecil ettirdim.4 eylülde tecil işlemim sona eriyor.ama ben yüksek lisans yapmak istiyorum.başvurmak istediğimim bikaç üniversitenin kayıt tarihi 10-20 eylül arasında.yani benim tecil işlemim bittikten sonra.acaba 4 eylül'den sonraki tarihte direk bakaya olarakmı gözüküyorum?yüksek lisansa başvuramazmıyım?askerlik kağında son yoklama tarihi 24 eylül olarak görünüyo bu tam olarak ne demek acaba?şimdiden teşekkürler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba arkadaşlar benim şöyle bi sorum olucak.2012 yılında üniversiteden mezun oldum ve askerliğimi 2 tecil ettirdim.4 eylülde tecil işlemim sona eriyor.ama ben yüksek lisans yapmak istiyorum.başvurmak istediğimim bikaç üniversitenin kayıt tarihi 10-20 eylül arasında.yani benim tecil işlemim bittikten sonra.acaba 4 eylül'den sonraki tarihte direk bakaya olarakmı gözüküyorum?yüksek lisansa başvuramazmıyım?askerlik kağında son yoklama tarihi 24 eylül olarak görünüyo bu tam olarak ne demek acaba?şimdiden teşekkürler.
Tecil belgenizde 4 eylüle kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyorsa evet 5 eylülde bakaya olursunuz ve kaydınız alınmaz o ibareye dikkat edin.

ahmet_uyar

Öğrenci
belgede erteleme bitim tarihi 04.09.2014 yazıyo ancak yukarda 1. maddede aşağıda kimliği yazılı hükümlünün 30.11.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazısı var.bu tam olarak ne demek.tecilim bu tarihtemi bitiyo.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
belgede erteleme bitim tarihi 04.09.2014 yazıyo ancak yukarda 1. maddede aşağıda kimliği yazılı hükümlünün 30.11.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazısı var.bu tam olarak ne demek.tecilim bu tarihtemi bitiyo.
Evet teciliniz kasımda bitiyor sorun yok kısacası.

ahmet_uyar

Öğrenci
Tecil belgenizde 4 eylüle kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyorsa evet 5 eylülde bakaya olursunuz ve kaydınız alınmaz o ibareye dikkat edin.

- - - Güncellendi - - -

Evet teciliniz kasımda bitiyor sorun yok kısacası.

peki aşağıda yazılan erteleme ve son yoklama tarihleri tam olarak nedir

YagamiRaito

Öğrenci
Lisans mezunuyum. 2 yıl tecil ettirdim ve erteleme bitim tarihi Ağustos 28 olarak gözüküyor. Fakat belgenin üstünde Kasım 30'a kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Yüksek lisansa kayıt için hangi en geç hangi tarihi baz almalıyım. Bazı üniversitelerin yüksek lisans kesin kayıt tarihi eylül gibi oluyor çünkü.

tusubasa

Öğrenci
Şimdiden cevaba teşekkür ederim.Yüksek lisans tecil sürem 3 yıl 4 ay doldurduğumdan bitmiş durumda bu dönemde tez aşamasında 1.dönem olduğumdan yüksek lisansımı bitiremiyorum mayıs da normalde gitmem gerekiyormuş şimdi ben bakaya kalsam öyp yada ylsy kazansam bir sıkıntı çıkar mı acil yardım ne yapmamı tavsiye dersni herhalde rapor alma zamnınıda geçirdim mayısın bir devlet dairesinde de memur olarak çalışıyorum sizce neler yapmalıyım ???

bir de başka bir üniveristeed yüksek lisans kazansam yeniden tecil olur mu bu yüzden yaptığım yüksek lisası sildirmem mi lazım ?

YagamiRaito

Öğrenci
Lisans mezunuyum. 2 yıl tecil ettirdim ve erteleme bitim tarihi Ağustos 28 olarak gözüküyor. Fakat belgenin üstünde Kasım 30'a kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Yüksek lisansa kayıt için hangi en geç hangi tarihi baz almalıyım. Bazı üniversitelerin yüksek lisans kesin kayıt tarihi eylül gibi oluyor çünkü.
(Cevap verebilecek var mı acaba?)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kasım 30'a kadar herhangi bir yüksek lisansa kayıt olabilirsiniz ve 3 yıl daha tecil alırsınız.