lokmanhekim
Öğrenci
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim...
Merhaba aldığınız bilgiler doğrudur artık okulun devamsızlıktan kayıt silme hakkı olmadığı için 3 yıllık tecilinize hiç bir şey olmuyor. İlk taksiti yatırıp tecil ettirebilirsiniz sonra ödemeyebilirsiniz senet sepet yok Sİz kaydınızı da silebilirsiniz hiç bir hak veya ücret talep edilemez sadece parayo yatırmadan diploma alamazsınız.Tesekkurler hocam ilginiz icin, zahmet ediyorsunuz, sagolun.
- - - Güncellendi - - -
Tekrar selamlar,
Sabah Erzurum'dan bir kisi ile yaptigim telefon gorusmesini aktarmak istedim.
Ilk olarak eksik taksitlerin diger taksitler odendikce gorunur hale gelecegini, su anda bankada gorunmemesi durumunun normal oldugunu soylediler.
2014 hazirandan sonra da odemezsem su anki tecil durumumuma bir etkisi olmayacagini, kendilerinin 3 sene boyunca askerlik subesine bir yazi gondermediklerini, ancak 2014 Haziran'dan sonra mevcut borcuma faiz gelecegini soylediler.
Peki ben bu borcu hic odemeden, 2016 ocak'ta gelip kaydimi sildirsem, odemek zorunda kalir miyim sorusuna pek bi cevap alamadim.
Ben bu yuksek lisansa girerken, hicbir imza atmadim, sadece universiteye belgelerimi yolladim. Vakifbank'a TC kimlik numaram ile girince bana ait borclar cikiyor. 2016'da kaydigimi sildirdigim taktirde bu borc benim olmaya devam eder mi? Devam etmez ise herkes bu sekilde 300 TL ile askerligini tecil ettirebilir durumu olusuyor, mantiksiz geliyor.
Tesekkurler
Hocam onu kaldırdılar, ales şartını ve tezsiz yüksek lisans ile doktora yapılmasını engelledikten sonra yazı göndermiyorlar artık.Nazmi Hocam bu cok iyi bir haber. Cok tesekkur ederim.
Ancak
http://www.akademikpersonel.org/yuksek-lisans-egitimi/29456-tezsiz-yuksek-lisans-ve-askerlik.html
linkinizde sizin "Hocam tezsizde eğer harç yatırmazsanız iki dönem boyunca kayıt silinmez ama askeriyeye yazı gönderilir." seklinde bir yorumunuz var.
Benim durumum da aynisi aslinda tezsiz yuksek lisans yapiyorum.
Tesekkurler tekrardan.
Merhaba askerlik şubari lisansüstü eğitimle ilgili hiç bir işlemi sizin için gerçekleştirmez enstitüye başvurarak yeniden tecil isteminde bulunacaksınız.Merhaba; farklı bir durumun içindeyim, yükseklisansımı yapmaktayım tecilim 2014 Kasım'da bitmekteydi bende 2 hafta önce bu Ağustos'ta askere gitmek üzere enstitüme başvurup tecilimi bozdurdum(Kayıt silme,dondurma vb olmadı, öğrenciliğim devam etmekte) ve askerlik şubemde tecilimi bozdu Ağustos ayında askere gitmem gerekli. Ancak çok özel bir sebepten dolayı askerliğimin 3-4 ay ertelenme durumu oluştu şimdi tekrar başvursam tecilimi eski haline yani Kasım 2014'e ertelerlermi yani tekrar tecilimi yaparlar mı çünkü yükseklisanstaki 3 yıl 4 ayım Kasım'da dolmakta.Bunun için direk öğrenci belgemle şubeye mi yoksa tekrar enstitüye mi başvurmam gerekli? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Teciliniz bitmeden dediklerinizi yapabilirdiniz, kaydınızı sildirip yeni bir programa başlayabilirdiniz ve yeniden 3 yıl tecil edilebilirdi ancak bakaya durumunda olduğunuz için dediklerinizin hiç biri mümkün gibi görünmüyor.Merhaba,
10.02.2011 tarihinde başlamış olduğum yüksek lisans programında 7.dönem içerisindeyim. Yüksek lisans programında dersleri tamamladım ancak tez olduğu gibi duruyor ve en erken ocak 2015 tarihinde bitmesi muhtemel görünüyor.
GBT sorgulamasına takıldığımda öğrendiğim üzere askerlik tecil hakkım Nisan 2014 tarihi itibariyle sona ermiş.
Askerlik şubesinden aktarılan bilgiler ışığında Temmuz 2014'e kadar şubeye gitmemeyi başarabilir; ve Temmuzda şubeye gidip, askerlik işlemelerini yaptırıp, para cezasını ödersem Kasım 2014 celp dönemine kalıyorum.
Benim öğrenmek istediğim konular;
1-Eylül ayında yeni bir yüksek lisans programına kayıt yaptırabilir miyim? Sonuçta kayıt için askerlik durum belgesi istiyorlar.
2-Eğer kayıt yaptırabilirsem mevcut programdan kayıt sildirip, yeni kayıt yaptığım program üzerinden tecil hakkım olur mu?
3-Şimdiki durumda tezsiz yüksek lisansa geçiş yapma hakkım varsa, bu tecil işlemlerine nasıl yansır? Ek tecil hakkı alabilir miyim? Geçiş hakkım yoksa aynı üniversitenin aynı ana bilim dalında tezsiz yüksek lisansa başlayabilir miyim? ,başlayabilirsem tecil hakkım nasıl olur?
Tecil belgenizde 4 eylüle kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyorsa evet 5 eylülde bakaya olursunuz ve kaydınız alınmaz o ibareye dikkat edin.merhaba arkadaşlar benim şöyle bi sorum olucak.2012 yılında üniversiteden mezun oldum ve askerliğimi 2 tecil ettirdim.4 eylülde tecil işlemim sona eriyor.ama ben yüksek lisans yapmak istiyorum.başvurmak istediğimim bikaç üniversitenin kayıt tarihi 10-20 eylül arasında.yani benim tecil işlemim bittikten sonra.acaba 4 eylül'den sonraki tarihte direk bakaya olarakmı gözüküyorum?yüksek lisansa başvuramazmıyım?askerlik kağında son yoklama tarihi 24 eylül olarak görünüyo bu tam olarak ne demek acaba?şimdiden teşekkürler.
Evet teciliniz kasımda bitiyor sorun yok kısacası.belgede erteleme bitim tarihi 04.09.2014 yazıyo ancak yukarda 1. maddede aşağıda kimliği yazılı hükümlünün 30.11.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazısı var.bu tam olarak ne demek.tecilim bu tarihtemi bitiyo.
Tecil belgenizde 4 eylüle kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyorsa evet 5 eylülde bakaya olursunuz ve kaydınız alınmaz o ibareye dikkat edin.
Evet teciliniz kasımda bitiyor sorun yok kısacası.
(Cevap verebilecek var mı acaba?)Lisans mezunuyum. 2 yıl tecil ettirdim ve erteleme bitim tarihi Ağustos 28 olarak gözüküyor. Fakat belgenin üstünde Kasım 30'a kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Yüksek lisansa kayıt için hangi en geç hangi tarihi baz almalıyım. Bazı üniversitelerin yüksek lisans kesin kayıt tarihi eylül gibi oluyor çünkü.
Kasım 30'a kadar herhangi bir yüksek lisansa kayıt olabilirsiniz ve 3 yıl daha tecil alırsınız.Lisans mezunuyum. 2 yıl tecil ettirdim ve erteleme bitim tarihi Ağustos 28 olarak gözüküyor. Fakat belgenin üstünde Kasım 30'a kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Yüksek lisansa kayıt için hangi en geç hangi tarihi baz almalıyım. Bazı üniversitelerin yüksek lisans kesin kayıt tarihi eylül gibi oluyor çünkü.