Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

H

Horpis

Guest
Sonraki döneme yetişebiliyor muyum

Merhabalar Nazmi Hocam,

Yüksek lisansa bu ara dönemde kayıt oldum. Askerliğimi 29.06.2018'e kadar tecil etti okul. 3. dönemin sonunda kaydımı sildirsem askerlik sevkimi hangi aya yapıyorlar? Eylül ayındaki yeni okul kaydına baka'ya kalmadan yetişebilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar merhaba baska bir yüksek lisansdan tekrar tecil yapmak icin bulundugumuz yüksek lisans kaydımızı sildirmemiz lazım bunu anladım, ancak kaydımızı sildirdigimiz takdirde ve tecilimiz enstitü tarafından iptal edildigi takdirde direkt bakaya durumuna mı düşüyoruz yoksa gene az bir süre tecil veriliyor mu cünkü yeni kayıt olacagımız yer bizden askerlik durum belgesi istiyor bunu nasıl ayarlamak lazım.

Pekerlerin

Öğrenci
Arkadaşlar hepinize Selamün Aleyküm.
Bu sene (biri son sınıfta olmak üzere) 3. kez KPSS'ye hazırlanıyorum. Ancak atamalar 2018 şubatında olacakmış. Benim ise Kasımda tecilim bitiyor. Yüksek lisansa başlamak 1 sene daha tecili uzatır mı? Askere gitsem askerden KPSS tercihi yapabilir miyim? Teşekkürler şimdiden.

A

Akademik Forum

Guest
Kocaeli üniversitesi tezsiz yüksek lisans şimdi 2. Dönem hari yatırmazsam askerlik tecilimde sıkıntı olurmu

A

Akademik Forum

Guest
Kocaeli üniversitesi 2. Dönem harcımı yatırmazsam askerlik tecilim etkilenirmi tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim acil cevaplarsanız çok sevinirim

selam arkadaşlar agustos 2016 da tecilim bitiyor
arel üni. 2014 yılından beri uzaktan egitim tezsiz yüksesklisansına kayıtlıyım.

tecil süremi uzatabilirmiyim , araştırmalarıma göre 35 yaşına kadar uzatabiliyormuşum. bi fikriniz var mı bu duruma dair , şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim

eckaraca

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, oldukça karışık bir durumla aranızdayım. Yardımlarınızı rica ediyorum.
2014 Şubat ayında bir tezsiz yüksek lisansa kayıt olup, 2015 Temmuz'da bitirdim. Bu okul vasıtasıyla askerliğim tecil edilmedi.
Aynı anda 2014 Eylül ayında tezli yüksek lisansa yazıldım, 2017 Eylül'e kadar tecil aldım.
2016 yılında tezli yüksek lisanstan, aynı program tezsiz yüksek lisansa geçiş yaptım ancak tezliden kaydım silinerek geçiş yapılmış.
Şu durumda halen 2017 Eylül'e kadar tecilli gözüküyorum ancak tecilim iptal olur mu korkusu geldi ve bu durumda tecili daha da uzatma imkanım kalmadı değil mi?
Çok teşekkür ederim fikirleriniz için..

ersyn61

Öğrenci
Maksimum bir süre kısıtı var mı?

[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam merhabalar ,

Arkadaşlar sorum çok kısa ve anlaşılır.

Benim tecilim 2017 Ağustos 21 de sona erecek. (YL dan dolayı ertelenmiş)

Ben Temmuz da yeni bir üniv e başvuracağım sonra diğerinden kayıt sildireceğim. Bu şekilde 1,5 yıl daha süre kazanmayı düşünüyorum.

Ancak bu şekilde yaparak 35 e kadar ilerleyebilir miyim? Yoksa maksimum 3 yıl dan sonra daha yapamazsınız denilemez mi?

Teşekürler

A

Akademik Forum

Guest
Sonraki kayıt dönemine yetişmek

Merhabalar Nazmi Hocam,

Yüksek lisansa bu ara dönemde kayıt oldum. Askerliğimi 29.06.2018'e kadar tecil etti okul. 3. dönemin sonunda kaydımı sildirsem askerlik sevkimi hangi aya yapıyorlar? Eylül ayındaki yeni okul kaydına baka'ya kalmadan yetişebilir miyim?

E

emre161616

Guest
tecil süresi ve okul harcı ?

Arkadaşlar, yüksek lisans kayıtı yaptırdıktan hemen sonra ne kadar süre tecil ediliyor ? ve ilk dönem harcını ödedikten sonra, diğer dönemlerin harcını ödemediğimiz durumda tecilimiz devam ediyor mu ?

Rethguals

Öğrenci
Herkese merhabalar,

Askerlik tecilim hakkında sizlere sormak istediğim bir şey var. Yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok sevinirim.

Öncelikle tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. Yüksek lisansa atılma geri geldikten sonra malum teciller uzadı. Benim de 16 Kasım 2017'ye kadar uzadı.

Şimdi 2016-2017 Güz, 2016-2017 Bahar ve 2017-2018 Güz olmak üzere 3 dönem daha öğrencilik hakkım var. Ve bu tarih itibariyle şu an 2. yarıdönemimdeyim ve elimde 2017-2018 Güz'de de öğrencilik hakkım olacak. Eğer bu dönem de bitirmezsem, atılacağım programdan.

Şimdi ben okulumu 2017-2018 Güz'de bitirirsem 2018'in Ocak ayında diplomamı alacağım ve askeriyeye Ocak 2018'de diplomamla yüksek lisans mezuniyet tecili (1 yıllık tecil) için başvurumu yapabileceğim. Ama yukarıda da yazdığım gibi 16 Kasım 2017'de bitiyor tecilim ve mezuniyet ile tecil bitişi arasında 1.5 aylık bir süre boşluk olacak. Bu bir problem olur mu? Ya da ne yapmam lazım.

Okuldaki öğrenci işleriyle bu durumu konuştum, askerlik şubesine dilekçe verin dediler. Askerlik şubesiyle görüştüm, dilekçe versen de bir şey değişmez diyorlar. Ancak oradaki adam tecilin bitse bile anca 2018'in Şubat celbinde askere gelirsin dedi. Bu süre zarfında da 2017'nin Aralık'ında normal askere geliyormuş gibi işlem yaptıracaksın, 1 ay sonra diplomanla tekrar gelip 1 yıllık mezuniyet tecilini yapacağız dedi.

Bu kısa süre zarfında okul diplomayı verir mi emin değilim. Mesela mezuniyet geçici belgesi ile askerlik tecili yaptırabiliyor muyum?

Ya da tavsiyesi olan var mı? Hakkımız olan 1 dönemin sonuna kadar tecil verse herşey hallocakken dönemin ortasına tecili koymuşlar, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu duruma göre bir plan yapmak zorundayım. Ancak ne yapacağımı bilemiyorum. Benzer durumda olan, ya da konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
tecil

Herkese merhabalar,

Askerlik tecilim hakkında sizlere sormak istediğim bir şey var. Yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok sevinirim.

Öncelikle tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. Yüksek lisansa atılma geri geldikten sonra malum teciller uzadı. Benim de 16 Kasım 2017'ye kadar uzadı.

Şimdi 2016-2017 Güz, 2016-2017 Bahar ve 2017-2018 Güz olmak üzere 3 dönem daha öğrencilik hakkım var. Ve bu tarih itibariyle şu an 2. yarıdönemimdeyim ve elimde 2017-2018 Güz'de de öğrencilik hakkım olacak. Eğer bu dönem de bitirmezsem, atılacağım programdan.

Şimdi ben okulumu 2017-2018 Güz'de bitirirsem 2018'in Ocak ayında diplomamı alacağım ve askeriyeye Ocak 2018'de diplomamla yüksek lisans mezuniyet tecili (1 yıllık tecil) için başvurumu yapabileceğim. Ama yukarıda da yazdığım gibi 16 Kasım 2017'de bitiyor tecilim ve mezuniyet ile tecil bitişi arasında 1.5 aylık bir süre boşluk olacak. Bu bir problem olur mu? Ya da ne yapmam lazım.

Okuldaki öğrenci işleriyle bu durumu konuştum, askerlik şubesine dilekçe verin dediler. Askerlik şubesiyle görüştüm, dilekçe versen de bir şey değişmez diyorlar. Ancak oradaki adam tecilin bitse bile anca 2018'in Şubat celbinde askere gelirsin dedi. Bu süre zarfında da 2017'nin Aralık'ında normal askere geliyormuş gibi işlem yaptıracaksın, 1 ay sonra diplomanla tekrar gelip 1 yıllık mezuniyet tecilini yapacağız dedi.

Bu kısa süre zarfında okul diplomayı verir mi emin değilim. Mesela mezuniyet geçici belgesi ile askerlik tecili yaptırabiliyor muyum?

Ya da tavsiyesi olan var mı? Hakkımız olan 1 dönemin sonuna kadar tecil verse herşey hallocakken dönemin ortasına tecili koymuşlar, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu duruma göre bir plan yapmak zorundayım. Ancak ne yapacağımı bilemiyorum. Benzer durumda olan, ya da konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

evet geçici mezuniyet belgenle tecil yaptırailiyorsun.

okanmpx220

Öğrenci
selamlar arkadaslar askelikle ilgili sorum olacakti yuksek lisansta 3 yil 4 ayim bitiyo haziranda ustelik haziranda ek 4 aylik olan tecilimde bitiyo. okulla konustum harc yatirdigim surece yuksegim devam ediyo ama tecilim artik olmuyo..

yuksek lisans tez konumda zor.. biliyorsunuz tez i bitirdikten sonra ek 1 yil tecik hakkim oluyor.. ben mesela tecilim bittikten sonra . 3 yil ornegin 9. ayda tez i bitirdim.. yine de 1 yil tecil hakkim oluyormu

yoksa tezi bitirmeden once tecilim bittigi icin bu 1 yillik haktan mahrum mu kaliyodum

herkese tesekkurler

gökhan82

Öğrenci
Merhabalar. Ben tezli yüksek lisansımın 2. yılındayım şuanda tezimi yazmaya başladım fakat 30 eylül tarihinde tecilim bitiyor ve yaşımdan dolayı daha fazla tecil ettiremiyorum. Bu durumda ben tezimi yarım bırakıp 30 eylül tarihinde celp dönemi aldırıp askere mi gideceğim? Askerde geçen 6 aylık süreç bize tanınan 3 yıllık yüksek lisans bitirme süresinin dışında mı değerlendiriliyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ozan77

Öğrenci
Selam arkadaşlar,
Benim tecil hakkım 2016 aralık ayının sonunda bitti. 2017 ocak ayında sağlık kontrolüne girip işlemleri başlatmam lazımdı ama yüksek lisans için gitmedim. Eee tabi böyle olunca bakaya durumuna düştüm ama 2-3 gün sürdü bu. Şubat başında bakaya durumunu kaldırıp 2-3 gün içinde yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Bakaya durumun kalkınca 31 mart 2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur denildi. Okul askerlik şubesine tecil için gerekli belgeleri yollamış ama geçen gün kontrol ettiğimde tecil işlemim gerçekleşmemiş. Askerlik şubesini aradım senin dava sürecin var okulun belgeleri kabul edemiyoruz şu anda diyorlar. Bu durumdayken ne yapmam gerekli bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar. Şu sıralar bazı işlerim var ve bakaya kalmamam lazım. Sorum şu: 2015 haziran mezunuyum. Normalde 2017 kasım'a kadar tecilim vardı. 2016 eylül'de yüksek lisans kaydımı yaptım ve askerliğim 23/08/2019'a kadar tecilli gözüküyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Sıkıntı şurada ben hiçbir derse gitmiyorum ortalamam 0 yani. Bu durumda ne zaman okuldan atılırım. 1 yıl sonunda mı yoksa 2 yıl mı? Yönetmelikte 4 yarıyıl üst üste başarısız olma durumunda ilişiği kesilir yazıyor. Ama kayıt olurken memur 2 yarıyıl demişti o kafamı karıştırıyor. Bu yıl atılırsam tecil durumum ne olur lisans tecil hakkım devam eder mi yoksa direkt bakaya mı kalmış olurum. Tecrübeli arkadaşlar beni aydınlatabilirse mutlu olurum.

A

Akademik Forum

Guest
İYi günler , askerlik tecil tarihim 2018 de bitiyor , 2017 sonbahar ales sınavına girip bir puan alarak yüksek lisans programlarına yerleşme şansım var mıdır ?