Herkese merhabalar,
Askerlik tecilim hakkında sizlere sormak istediğim bir şey var. Yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok sevinirim.
Öncelikle tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. Yüksek lisansa atılma geri geldikten sonra malum teciller uzadı. Benim de 16 Kasım 2017'ye kadar uzadı.
Şimdi 2016-2017 Güz, 2016-2017 Bahar ve 2017-2018 Güz olmak üzere 3 dönem daha öğrencilik hakkım var. Ve bu tarih itibariyle şu an 2. yarıdönemimdeyim ve elimde 2017-2018 Güz'de de öğrencilik hakkım olacak. Eğer bu dönem de bitirmezsem, atılacağım programdan.
Şimdi ben okulumu 2017-2018 Güz'de bitirirsem 2018'in Ocak ayında diplomamı alacağım ve askeriyeye Ocak 2018'de diplomamla yüksek lisans mezuniyet tecili (1 yıllık tecil) için başvurumu yapabileceğim. Ama yukarıda da yazdığım gibi 16 Kasım 2017'de bitiyor tecilim ve mezuniyet ile tecil bitişi arasında 1.5 aylık bir süre boşluk olacak. Bu bir problem olur mu? Ya da ne yapmam lazım.
Okuldaki öğrenci işleriyle bu durumu konuştum, askerlik şubesine dilekçe verin dediler. Askerlik şubesiyle görüştüm, dilekçe versen de bir şey değişmez diyorlar. Ancak oradaki adam tecilin bitse bile anca 2018'in Şubat celbinde askere gelirsin dedi. Bu süre zarfında da 2017'nin Aralık'ında normal askere geliyormuş gibi işlem yaptıracaksın, 1 ay sonra diplomanla tekrar gelip 1 yıllık mezuniyet tecilini yapacağız dedi.
Bu kısa süre zarfında okul diplomayı verir mi emin değilim. Mesela mezuniyet geçici belgesi ile askerlik tecili yaptırabiliyor muyum?
Ya da tavsiyesi olan var mı? Hakkımız olan 1 dönemin sonuna kadar tecil verse herşey hallocakken dönemin ortasına tecili koymuşlar, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu duruma göre bir plan yapmak zorundayım. Ancak ne yapacağımı bilemiyorum. Benzer durumda olan, ya da konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.