Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Şimdiden cevaba teşekkür ederim.Yüksek lisans tecil sürem 3 yıl 4 ay doldurduğumdan bitmiş durumda bu dönemde tez aşamasında 1.dönem olduğumdan yüksek lisansımı bitiremiyorum mayıs da normalde gitmem gerekiyormuş şimdi ben bakaya kalsam öyp yada ylsy kazansam bir sıkıntı çıkar mı acil yardım ne yapmamı tavsiye dersni herhalde rapor alma zamnınıda geçirdim mayısın bir devlet dairesinde de memur olarak çalışıyorum sizce neler yapmalıyım ???

bir de başka bir üniveristeed yüksek lisans kazansam yeniden tecil olur mu bu yüzden yaptığım yüksek lisası sildirmem mi lazım ?
Hocam ÖYP ile atanamazsınız askerlikle sorununuzun olmaması lazım ya da tecilli olacaksınız. Bakaya kalabilirsiniz ama kaldıktan sonra farklı bir yüksek lisansa da kayıt yapamazsınız o yüzden işinize yaramaz tek yapacağınız yüksek lisansı bitirene kadar bakaya kalacaksınız bitirince para cezası alacak ve 1 yıl daha tecil edebileceksiniz.

Cenk beka

Öğrenci
Nazmi Bey,

Yüksek lisans 3. senedeyim ve henüz bitmedi askerlik erteleme bitis tarihi 19/09/2014 tarihinde bitiyor olarak gözüküyor tecil kağıdımda ve sevk tehiri aralık 2014 olarak yazıyor benim durumumda da askerlik tecilim aralık 2014 mü oluyor acaba? yeni yüksek lisans kayıtları eylül ayında başlayacak eylül ayında tekrar yeni bir yüksek lisansa başlayıp eskisinden kaydımı sildirsem 19/09/2014 tarihi yüzünden bakaya düşme ihtimalim var mı?

limnology

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Kasım 30'a kadar herhangi bir yüksek lisansa kayıt olabilirsiniz ve 3 yıl daha tecil alırsınız.

Nazmi hocam. Ben de Marmara Üniversitesi doktora programında 1 senemdeyim; ama ilk dönem derslere kayıt yaptırmıştım, 2. dönem çeşitli sebeplerden kayıt yenileyemedim. Önümüzdeki sene derslere devam edecem. Kayıt yenilemediğim dönem için askerlik tecili iptal olmuş mudur? Çok önemli yardımcı olur musunuz?

inonubjk

Öğrenci
Nazmi Hocam tecil hakkim bitti Agustos ayinda gitmek icin 1-30 Haziran tarihleri arasinda islemlerimi yaptirmam gerekli ancak özel bir sebepten dolayi bir donem ertelemem gerekli bu halde 30 hazirana kadar islemlerimi yaptirmayip bakaya kalsam otomatik Kasim celbine mi gidecegim yoksa 30 hazirandan sonra olasi bir yakalanma durumunda 15 gun icinde askere mi gonderilecegim cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam tecil hakkim bitti Agustos ayinda gitmek icin 1-30 Haziran tarihleri arasinda islemlerimi yaptirmam gerekli ancak özel bir sebepten dolayi bir donem ertelemem gerekli bu halde 30 hazirana kadar islemlerimi yaptirmayip bakaya kalsam otomatik Kasim celbine mi gidecegim yoksa 30 hazirandan sonra olasi bir yakalanma durumunda 15 gun icinde askere mi gonderilecegim cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim..
Merhaba, evet bakaya kalırsınız ancak öyle yakalama durumu olmaz bakaya durumu asker kaçağı gibi görünse de değildir aslında. Otomatik olarak kasım celbine düşersiniz ve 330 tl gibi bir ceza ödersiniz.

Elroy

Öğrenci
Merhaba,

Tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Eğitimin azami süresi 6 dönemdir diye bir bilgi var. Tecilim 1.1.2016'da bitiyor.

Eğer mezun olamazsam ne olur? Okulla ilişiğim kesilir mi? Askerlik tecilim ne olur?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,

Tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Eğitimin azami süresi 6 dönemdir diye bir bilgi var. Tecilim 1.1.2016'da bitiyor.

Eğer mezun olamazsam ne olur? Okulla ilişiğim kesilir mi? Askerlik tecilim ne olur?
Mezun olamazsanız ilişğinzi kesilmez atılma yok ama teciliniz 3 yıldır bitince askere çağırılırsınız, yeniden tecil etmek isterseniz farklı bir yüksek lisans kazanıp buradan da kaydınızı sildirmelisiniz o zaman 3 yıl daha tecil alırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Slm

Nazmi Hocam iyi akşamlar,
Şu an tecilim bitmiş durumda bakaya kalmış idim ve askerlik kararı aldırıp bakaya durumunu kaldırdım. Askerlik şubesi "30.06.2014 tarihine kadar sadece yüksek lisansa, doktora ve ihtisasa kayıt yaptırmasında sakınca yoktur" şeklinde bi yazı verdi. Kısaca ağustosta askerim. Yeni bi ünv de Y L'a başlasam tecil yaparlar mı? Y L'da halen kayıtlıyım üç yıl hakkım bitti.

limnology

Öğrenci
Nazmi hocam. Ben de doktora programında 1. senemdeyim; ama ilk dönem derslere kayıt yaptırmıştım, 2. dönem çeşitli sebeplerden kayıt yenileyemedim. Önümüzdeki sene derslere devam edecem. Kayıt yenilemediğim dönem için askerlik tecili iptal olmuş mudur? Çok önemli yardımcı olur musunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam. Ben de doktora programında 1. senemdeyim; ama ilk dönem derslere kayıt yaptırmıştım, 2. dönem çeşitli sebeplerden kayıt yenileyemedim. Önümüzdeki sene derslere devam edecem. Kayıt yenilemediğim dönem için askerlik tecili iptal olmuş mudur? Çok önemli yardımcı olur musunuz?
Hocam ben yüksek lisansta kayıt yaptırmadığım bir dönem oldu o süreçte tecil iptal olmamıştı. ayrıca şubenizi arayıp öğrenebilirsiniz bu durumu. Yardımcı olmaya çalışıyor şubedekiler.

YagamiRaito

Öğrenci
Kpss puanımın süresi geçip yanmasın diye yüksek lisansa kaydolup askerliğimi tecil ettirmeyi düşünüyorum. Fakat oturduğum ildeki üniversiteyi kazanamazsam mecburen farklı bir ildeki üniversiteye kaydolucam. Bir iki sorum olucak;
-Yüksek lisansta devam zorunluluğu üniversitelere göre mi değişiyor acaba?
-Devam zorunluluğunu yerine getirmeyip kalırsak askerlik tecilini etkiler mi?

47

Moderator
Kpss puanımın süresi geçip yanmasın diye yüksek lisansa kaydolup askerliğimi tecil ettirmeyi düşünüyorum. Fakat oturduğum ildeki üniversiteyi kazanamazsam mecburen farklı bir ildeki üniversiteye kaydolucam. Bir iki sorum olucak;
-Yüksek lisansta devam zorunluluğu üniversitelere göre mi değişiyor acaba?
-Devam zorunluluğunu yerine getirmeyip kalırsak askerlik tecilini etkiler mi?
Eğer sadece tecil için yüksek lisans yapacaksanız, bir üniversiteye kaydolmanız durumunda bile ertelenecektir. Yani mülakatları geçin kayda hak kazanın ders kaydını yaptırın derslere hiç uğramasanız bile tecil olur.

YagamiRaito

Öğrenci
Eğer sadece tecil için yüksek lisans yapacaksanız, bir üniversiteye kaydolmanız durumunda bile ertelenecektir. Yani mülakatları geçin kayda hak kazanın ders kaydını yaptırın derslere hiç uğramasanız bile tecil olur.

Anladım teşekkür ederim. Mümkün olursa sadece sınavlarına girerek yüksek lisansı da bir yandan devam ettirmeye çalışıcam ama bu üniversitenin devam zorunluluğu var mı yok mu ona bağlı tamamen.

47

Moderator
Anladım teşekkür ederim. Mümkün olursa sadece sınavlarına girerek yüksek lisansı da bir yandan devam ettirmeye çalışıcam ama bu üniversitenin devam zorunluluğu var mı yok mu ona bağlı tamamen.

Yüksek lisansta herşey hocanıza bağlıdır. Derse veya sınava girmeden bile ders dönemini 95 gibi bir notla bitirebilirisiniz :) Yeterki hocanız tamam desin.

47

Moderator
O zaman inşallah insaflı bir hocaya denk gelirim :adoration: İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

İnsaflı derken bizim arkadaşlarda öyle insaflı hocalar vardı ki "evladım git Yds çalış seneye tez döneminde ders anlatırım, al bu boş kağıtlara kafana göre soru sor kafana göre cevapla, kağıtları da pazartesi bana getir" diyen hocalar vardı. Tez dönemide de ders falan yok :D Tabi iyi mi kötü mü tartışılır. Ama hoca yüksek lisansta belirleyici etken. Önceden hocaları araştırıp ona göre tercih yaparsanız işiniz şansa bırakmamış olursunuz. Hatta onun öncesinde hocanın yanına gidin, tanışın ancak askerlik için yüksek lisans yapacağınızı belirtmeyin birde mezuniyet tarihini falan sorulmadıkça söylemeyin derim, uyanmasın :D .

Ancak bir noktanın altını çizmem gerekiyor ki kayıt için sizden askerlikle alakanız bulunmadığına dair belge isteyecekler eğer kayda o belgeyi yetiştiremez veya alamaz iseniz hakkınız yanar bilginiz olsun.

Son düzenleme:

YagamiRaito

Öğrenci
Hangi üniversiteymiş o ya olmazsa oraya girmeye çalışalım :encouragement:

Valla erteleme bitim tarihi 28 ağustos ama 30 kasım'a kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyo belgede. Anladığım kadarıyla 28 ağustostan sonra da götürsek tecil yapabiliyoruz.