Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
Maalesef bazı enstitüler bugün bile halen süresinin sonundaki öğrencilere iki dönem ek süre verip lütfetmiş gibi sonra da atalım derdindeler ve buna göre açıklama yapıyorlar. Ancak yukarıda linkteki YÖK yazısını gösterince biz bunu gözden kaçırmışız diye yaptıkları işi düzeltmeye kalkıyorlar. O yüzden enstitüde kaderlerimiz iki dudakları arasında olup da gelen yazıları okumayan, okuduğunu anlamayan kişilere karşı dikkatli olun arkadaşlar. Haklarınızı araştırın ve savunun.

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans ta son dönemim 10 temmuzda sürem doluyor yeni yönetmeliğe göre bu ilk dönemim oluyor tezimi savunmak için acele ediyorum ağustosta felan da savunma yapabilir miyim acaba bir bilgisi olan var mi

A

Akademik Forum

Guest
öğrenci işlerinin de kafası karışmış net bir şey bilmiyorlar. şuan yüksek lisansımın son dönemindeyim tezimi 10 temmuza kadar bitirmem gerekiyordu tam 3 sene dolduğundan. tezimi bitirdim ama savunma yetişmeyebilirim yeni yönetmeliğe göre şuan ilk dönem sayılabiliyorsam yazın herhangi bir zamanda savunma yapabilir miyim

endeavour

Öğrenci
Amacı öğrenci yetiştirmek, öğrencisiyle bilim üretmek olmayan görünürde iki ayaklı özde dört ayaklılar hoca oldukça bu yönetmelik de değişir.

A

Akademik Forum

Guest
Değerli arkadaşlar, son durum nedir? Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum?
Saygılarımla...

moonbless

Öğrenci
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar YÖK Bilgi Edinme başvuruma cevap geldi. Daha önceki arkadaşla aynı cevabı aldım. Cevap YÖK'ün 6 Mayıs ve 13 Haziran tarihli yazı içeriklerinin birleşiminden oluşuyor ve aşağıdaki şekilde:

"20.04.2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Lisansüstü Eğitim ÖğretimYönetmeliği, 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 6569 sayılı Kanun’un 28.maddesi ile 2547 sayılı Kanun’un 44.maddesinin (c) fıkrasında yer alan “…lisansüstü eğitim usul ve esasları ile öğrenim süreleri Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir.” hükmü uyarınca Kurulumuz tarafından hazırlanarak yürürlüğe girmiştir. Adıgeçen yönetmeliğin Geçici Maddesinde yer alan “Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.” hükmü dikkate alınarak lisansüstü programlarda halen kayıtlı olan öğrencilerin azami süreleri de yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayacak olup, söz konusu yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren başlayan süre sonunda azami süreyi tamamlayan adayların ilişiği kesilecektir.

Bazı Yükseköğretim Kurumlarının 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin uygulanmasında tereddüt ettikleri hususlara ilişkin yazıları 08.06.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun’un 7 inci ve 44 üncü maddesinin (c) fıkrası uyarınca, tereddüt edilen hususlara ilişkin olarak;

a. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Geçici Madde 1 ile halen lisansüstü programlarda öğrenci olanlar için daha önce aldıkları süreler dikkate alınmadan yönetmelikte belirlenen azami süre yeniden başlamış olup, yönetmeliğin 20 Nisan 2016 tarihinde yayınlandığı ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar döneminin ortasına gelindiği dikkate alınarak, öğrenciler için yönetmelikte yer alan sürelerin başlangıç tarihi olarak 2016- 2017 güz yarıyılının esas alınması,
b. Azami sürenin yeniden başladığı dikkate alınarak, öğrencilerin ders, yeterlilik, tez vb hususlarda daha önceki başarısız oldukları sayı dikkate alınmadan yönetmelikte yer alan hakların öğrencilere verilmesi gerektiği ve ilişiklerinin kesilemeyeceği,
c. Halen lisansüstü programa kayıtlı olan ve öğrenciler için AKTS kredileri, dersler vb. hususlarda söz konusu yönetmelik ile yapılan değişikliklerin üniversitelerin ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek gerekli düzenlemelerin yapılması,
d. Lisansüstü eğitim programlarının açılması, programların yürütülmesine ilişkin asgari koşullar vb. hususlar Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmekte olduğundan ve akademik programlardaki niteliğin vb. artırılması amacıyla değişiklikler yapıldığından, söz konusu yönetmelikte yer almamış olup, 21 Ocak 2015 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında karara bağlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkelerin halen geçerli olduğu

hususlarında açıklamaların yapılması uygun görülmüş olup, konu ile ilgili olarak ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmanız gerekmektedir."

TarIk1

Öğrenci
marmara ve istanbul gibi hala karar almayan üniversiteler yök'ten farklı bir karar alabilirler gibi geliyor. bu durumda laftan anlamayan memurlara laf anlatmaya çalışmak dışında neler yapabiliriz?

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans ta son dönemim 10 temmuzda sürem doluyor yeni yönetmeliğe göre bu ilk dönemim oluyor tezimi savunmak için acele ediyorum ağustosta felan da savunma yapabilir miyim acaba bir bilgisi olan var mi

Uzatma istedin mi yukseklisans tezi icin sanirim 3 ay ek sure veriyorlardi. Normalde yuksek lisans tezleri donem sonlarinda doktora tezleri ise istenildigi zaman savunma yapiliyor.

r2dr

Öğrenci
Muğla Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü de önce kendisine göre yorumlayıp sonradan ilgili yazıyla durumu düzelten yerler arasında.

Bakınız bu ilk duyuru:
Fen Bilimleri Enstitüsü Duyurular - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Bu da YÖK tarafından yapılan açıklama üzerine yayınlanan yeni duyuru:
Fen Bilimleri Enstitüsü Duyurular - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Gerekiyorsa bağlı olduğunuz enstitülere yazıları siz, elden götürün ve haberdar olmalarını sağlayın.

TarIk1

Öğrenci
"TEZ AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı resmi gazete ile yayımlanan Lisansüstü Yönetmelik ve YÖK Başkanlığının 22.04.2016 tarih ve 24309 sayılı yazısı gereğince Yönetmelik yayımlanmadan önce kayıtlı olan öğrenciler azami sürelerine bakılmaksızın tezlerini teslim edebilirler. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı başlangıcı itibariyle kayıtlı tüm öğrenciler 20.04.2016 tarihinde yayımlanan Lisansüstü yönetmeliğe tabidirler."

marmara ne demek istemiş burada?

nanofly

Öğrenci
"TEZ AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı resmi gazete ile yayımlanan Lisansüstü Yönetmelik ve YÖK Başkanlığının 22.04.2016 tarih ve 24309 sayılı yazısı gereğince Yönetmelik yayımlanmadan önce kayıtlı olan öğrenciler azami sürelerine bakılmaksızın tezlerini teslim edebilirler. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı başlangıcı itibariyle kayıtlı tüm öğrenciler 20.04.2016 tarihinde yayımlanan Lisansüstü yönetmeliğe tabidirler."

marmara ne demek istemiş burada?

Süreler sıfırlandığı ve eski öğrenciler de yeni yönetmeliğe uymak zorunda oldukları için böyle bir açklama yapılmış. Normalde sanırım 3 dönem tamamlanmadan tez verilmiyor. Bu da tezi bitmiş öğrencilerin süresinin uzaması demek.

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans süreleri sıfırlandı.Peki öğrencilik haklarımız geri geldi mi?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Sayın Nazmi Hocam,
Tez aşamasında doktora öğrencisiyim. Tez konu başlığım belirlendi.
Yorumlardan anladığım kadarıyla benim durumumdaki öğrencinin ya 10 ya da 12 yarıyıl süresi var.
Doğru mu?
Teşekkürler.
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

krasnodar

Öğrenci
Arkadaşlar bu karara rağmen 2009 girişli olduğum doktora programından ilişiğim kesilmiş. Benzer bir durumda olan veya ne yapmam gerektiğine dair bilgisi olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Öncelikle Merhaba,sizlere bir sorum olacak ben Gazi Üniversitesinde Eğitim Enstitüsünde yüksek lisans yapmaktayım.2013/2014 yl başlama yılım.Öğrenci işleriyle görüştüm bana aralığa kadar zamanınız var dendi.Ben yasa tarihe girdiğinden itibaren sıfırlandığını 3 yıl 6 dönemim olduğunu sanıyordum.Bu konu hakkında beni aydınlatacak olan var mı?Şimdiden teşekkür ederim.

Karanfil06

Öğrenci
Öncelikle Merhaba,sizlere bir sorum olacak ben Gazi Üniversitesinde Eğitim Enstitüsünde yüksek lisans yapmaktayım.2013/2014 yl başlama yılım.Öğrenci işleriyle görüştüm bana aralığa kadar zamanınız var dendi.Ben yasa tarihe girdiğinden itibaren sıfırlandığını 3 yıl 6 dönemim olduğunu sanıyordum.Bu konu hakkında beni aydınlatacak olan var mı?Şimdiden teşekkür ederim.

Aynı durum bende de mevcut. Gazi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans yapıyorum,tez aşamasındayım. 2014 bahar döneminde kayıt oldum. Ben şubat ayında atılacağım diye bekliyordum,anabilim dalını aradım,bana 1 dönemim kaldığını söylediler. Halbuki Yök kararına göre 2019 sonuna kadar atılmamam lazım. Neden Gazi Üniversitesi karara uymuyor,panik içerisindeyim diger döneme de yetistiremeyebilirim tezimi. Enstitüye itiraz mı etmeliyim. Resmi olarak bu açıklamayı göstermek yeter mi yoksa Yök ten gelen bilgi edinme cevabını mı göstermeliyiz? Bu karar bağlayıcı değil mi?