Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

nanofly

Öğrenci
Tezin zar zor yürüyor, kimse yardım etmiyordur.Neyse. Çekiyoruz. Bu ülke cennetten bir parça olmasa yüze yüze Amerika'ya falan giderdim. Ama insanlardan uzak bir yerde iki saatlik yürüyüş kadar güzel bir şey yok.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Benim yeterlilikle ilgili sıkıntim vardı hep 20 nisan da itibaren sifirlanacak diye cevaplamaları, bu sifirlanmanin hangi dönem olacağını sordum..08.06.2016 tarihli toplantı kararlarini açıklamışlar..yani daha yeni bunu universitelere gönderirler yakında...Bu süreler dışında ilişkisi kesilemez ibareleri de yani medeniyet Üniversitesi kararları falan uygulanamaz.....

navierstok

Öğrenci
20.04.2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Lisansüstü EğitimÖğretimYönetmeliği, 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 6569 sayılı Kanun’un 28.maddesi ile 2547 sayılı Kanun’un 44.maddesinin (c) fıkrasında yer alan “…lisansüstü eğitim usul ve esasları ile öğrenim süreleri Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir.” hükmü uyarınca Kurulumuz tarafından hazırlanarak yürürlüğe girmiştir. Adıgeçen yönetmeliğin Geçici Maddesinde yer alan “Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.” hükmü dikkate alınarak lisansüstü programlarda halen kayıtlı olan öğrencilerin azami süreleri de yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayacak olup, söz konusu yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren başlayan süre sonunda azami süreyi tamamlayan adayların ilişiği kesilecektir.

Bazı Yükseköğretim Kurumlarının 20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin uygulanmasında tereddüt ettikleri hususlara ilişkin yazıları 08.06.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun’un 7 inci ve 44 üncü maddesinin (c) fıkrası uyarınca, tereddüt edilen hususlara ilişkin olarak;

a. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Geçici Madde 1 ile halen lisansüstü programlarda öğrenci olanlar için daha önce aldıkları süreler dikkate alınmadan yönetmelikte belirlenen azami süre yeniden başlamış olup, yönetmeliğin 20 Nisan 2016 tarihinde yayınlandığı ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar döneminin ortasına gelindiği dikkate alınarak, öğrenciler için yönetmelikte yer alan sürelerin başlangıç tarihi olarak 2016- 2017 güz yarıyılının esas alınması,
b. Azami sürenin yeniden başladığı dikkate alınarak, öğrencilerin ders, yeterlilik, tez vb hususlarda daha önceki başarısız oldukları sayı dikkate alınmadan yönetmelikte yer alan hakların öğrencilere verilmesi gerektiği ve ilişiklerinin kesilemeyeceği,
c. Halen lisansüstü programa kayıtlı olan ve öğrenciler için AKTS kredileri, dersler vb. hususlarda söz konusu yönetmelik ile yapılan değişikliklerin üniversitelerin ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek gerekli düzenlemelerin yapılması,
d. Lisansüstü eğitim programlarının açılması, programların yürütülmesine ilişkin asgari koşullar vb. hususlar Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmekte olduğundan ve akademik programlardaki niteliğin vb. artırılması amacıyla değişiklikler yapıldığından, söz konusu yönetmelikte yer almamış olup, 21 Ocak 2015 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında karara bağlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkelerin halen geçerli olduğu

hususlarında açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Forumda daha önceden de yazdığım gibi 2016 - 2017 güz dönemi ile azami sürelerin başlayacağı belirtilmiş . Yani yönetmelikte net olmayan kısımlar giderilmiş .Keşke bu açıklama daha önceden yapılsaydı da insanlar strese girmeselerdi .

4414

Öğrenci
bu yazının linkini paylaşır mısınız? bende bilimsel hazırlığa kayıt yapıp dondurdum 2 yarıyıl.
benim yarı yılımda şuan başlamış sayılıyor mu? 20 nisandan sonra başlıyorsa güz dönemim 2. yarıyıl sayılır ve ben asıl 2.döneme başlamadan şuttt!

A

Akademik Forum

Guest
Hayır, 20 nisan değil, önümüzde ki dönem azami süreler için sıfırdan başlıyor...Eylül 2016 da birinci dönemin başlıyor gibi düşün

waters

Öğrenci
Yukarda arkadaş yök bilgi edinmeye yazdığı yazıya cevap olarak bu bilgilendirme yazısının gönderildiğini söylemiş. Bir kaç kişi daha sorup aynı yanıt alınırsa hem garantilenmiş olur hem elde resmi belge olarak saklanır.

nanofly

Öğrenci
Atılma geldiği için hocalar, üniversiteleri gene ailelerinin üniversiteleri olarak görmeye başladılar. Hoca denilen kişi bana uzmanlık alan dersinden başarısız vermiş. Gazi Üniversitesinde benzeri sorunlar çok yaşanıyor. En azından çözümü bilenler vardır. Bu durumda ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

dr.who

Öğrenci
bu yazının linkini paylaşır mısınız? bende bilimsel hazırlığa kayıt yapıp dondurdum 2 yarıyıl.
benim yarı yılımda şuan başlamış sayılıyor mu? 20 nisandan sonra başlıyorsa güz dönemim 2. yarıyıl sayılır ve ben asıl 2.döneme başlamadan şuttt!

Lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliği;

MADDE 7 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

MADDE 30 – (4) Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok iki yarıyıldır. Yaz öğretimi bu süreye dahil edilmez. Bu süre dönem izinleri dışında uzatılamaz ve süre sonunda başarılı olamayan öğrencinin ilişiği kesilir. Bu programda geçirilen süre yüksek lisans veya doktora programı sürelerine dahil edilmez.

Hocam 7. maddeye göre durumunuzda sıkıntı yok 3 yıl daha öğrenim süreniz var. Fakat 30. maddede bilimsel hazırlığın süresi 1 yılla sınırlandırılmış. Size tavsiyen derhal enstitü ile görüşüp bilimsel hazırlık programınıza başlayınız.

A

Akademik Forum

Guest
Ben yarın (pazartesi) sabah ilk iş YÖK bilgi edinmeye yazarak azami süreler hakkında arkadaşa gelen cevabı edinmeye çalışacağım. Yalnız mail ile gelen cevabın resmi geçerlilik durumu nedir, yazılı cevap mı istememiz gerekiyor kanıt olması için?

A

Akademik Forum

Guest
bir arkadaş daha önceki yök yazısının orjinalini bir enstitü sayfası üzerinden paylaşmıştı. keşke bu haberdeki yazının da orjinal tarih-sayı e-imza onay kodu bulunan haline ulaşabilsek. Durum netleşti ama dediğiniz gibi enstitüler halen sessiz. Başta hemen atıcaz kesicez diyorlardı, şimdi işlerine gelmediği için olacak sessizler. Yök'ten bilgi edinme cevabını bekliyorum. Gelince paylaşacağım ben de.

Escobar Pablo

Öğrenci
Arkadaşlar bir arkadaşım tezli yüksek lisans öğrencisi ama 6.yılı.Yani normal süreyi aştı,bu yüzden araştırma görevliliğine başvuramıyordu.Şimdi süreler sıfırlandığına göre araştırma görevliliğine başvurma hakkı elde ediyor mu otomatikman?

alkad16

Öğrenci
Arkadaşlar bir arkadaşım tezli yüksek lisans öğrencisi ama 6.yılı.Yani normal süreyi aştı,bu yüzden araştırma görevliliğine başvuramıyordu.Şimdi süreler sıfırlandığına göre araştırma görevliliğine başvurma hakkı elde ediyor mu otomatikman?

Hocam emin değilim ama 50 d kadroları için süre sıfırlanmıyor diye biliyorum..