Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam, yazınızı görünce şok oldum. Siz hangi üniversitede öğrenim görüyorsunuz? Ben İstanbul Üniversitesi'ndeyim. Bizim katkı payı ödeme işlemimiz dün başladı. Ama ben İstanbul dışında olduğum için okula daha gitmedim. Katkı payı ödedikten sonra yönetmelik değişirse, atılma söz konusu olacak mı acaba?

ressam

Öğrenci
Nazmi hocam burası niye karıştı atılma mı geldi gelse de süreler sıfırlanacaktı hani aydınlatırmısınız?harçları da zamlı ödemiyorduk 129 lira idi,farklı farklı yorumlar yapılmış??

Klimatolog

Öğrenci
Hocam atılma daha gelmedi gelince herkes 0 km olacak harçlarda aynı şekilde 129 lira olarak devam etmekte bazı üniversitelerin yönetmeliklerine birtakım farklı ibareler eklenmiş olsa da bu durum geneli bağlamaz.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam, İstanbul Üniversitesi'nin yönetmeliği hakkında bilginiz var mı?

_Dejavu_

Öğrenci
Hocam, yazınızı görünce şok oldum. Siz hangi üniversitede öğrenim görüyorsunuz? Ben İstanbul Üniversitesi'ndeyim. Bizim katkı payı ödeme işlemimiz dün başladı. Ama ben İstanbul dışında olduğum için okula daha gitmedim. Katkı payı ödedikten sonra yönetmelik değişirse, atılma söz konusu olacak mı acaba?

Kardeşim ben Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde okuyorum ama Ankara'da yaşamıyorum o yüzden gidip gelmek zor oluyor bu dönem kayıt dondurmayı düşünüyorum. Dün aradım bilgi aldım henüz atılma konusunda bir karar çıkmamış ama çok büyük ihtimalle Ön Lisans ve Lisans'dan sonra Yüksek Lisans ve Doktora içinde bir süre sınırlaması geliyor kendimizi buna hazırlamalıyız.

A

Akademik Forum

Guest
Kardeşim ben Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde okuyorum ama Ankara'da yaşamıyorum o yüzden gidip gelmek zor oluyor bu dönem kayıt dondurmayı düşünüyorum. Dün aradım bilgi aldım henüz atılma konusunda bir karar çıkmamış ama çok büyük ihtimalle Ön Lisans ve Lisans'dan sonra Yüksek Lisans ve Doktora içinde bir süre sınırlaması geliyor kendimizi buna hazırlamalıyız.

Yanıtladığınız için teşekkür ediyorum. Eğer YÖKten atılma kararı çıkarsa, sürelerimiz sınıfırlanacak diye düşünüyordum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisansa kayıt yaptırdım. 1 yılı yabancı dil hazırlık olmak üzere toplam 3 yıl. Fakat bu yıl okula gidemeyeceğim. Enstitüyü aradım zar zor alabildiğim bilgi: sene sonunda yabancı dil yeterlik belgesi getirirsen bölüme devam edebilirsin.
Seneye hazırlıktan devam edemiyor muyum? Bu sene okula gitmezsem okuldan atılmış mı oluyorum anlamadım??? Enstitünün de bilgisi yok. Yasada böyle bir şey var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yüksek lisansa kayıt yaptırdım. 1 yılı yabancı dil hazırlık olmak üzere toplam 3 yıl. Fakat bu yıl okula gidemeyeceğim. Enstitüyü aradım zar zor alabildiğim bilgi: sene sonunda yabancı dil yeterlik belgesi getirirsen bölüme devam edebilirsin.
Seneye hazırlıktan devam edemiyor muyum? Bu sene okula gitmezsem okuldan atılmış mı oluyorum anlamadım??? Enstitünün de bilgisi yok. Yasada böyle bir şey var mı?
Hayır şu an için yasal olarak ilişiğiniz kesilemez, gelecek sene giderseniz yine hazırlıktan başlayabiliyorsun.

A

Akademik Forum

Guest
Hayır şu an için yasal olarak ilişiğiniz kesilemez, gelecek sene giderseniz yine hazırlıktan başlayabiliyorsun.

Hocam gerçekten çok sevindim çok teşekkürler. Enstitü bana bu bilgiyi vermedi.
Şimdi bu durumda ben programa kayıt yaptırdım ama henüz dersler başlamadı. Haftaya "hazırlık sınıfı" için ders kaydı olacakmış, ama ders kaydını yapmamalıyım değil mi? Yapıp gitmezsem o zaman sınıfta kalmış oluyorum. Doğru mudur?

kamil_klavuz

Öğrenci
Selam,
İtü'de YL tez aşamasındayım. Tecilim devam ediyor. Sorum bu kanun ile öğrenim süresi sıfırlanırken askerlik tecil durumu ne oluyor? Uzatılabiliyor mu? Üniversite duyurularında aftan yararlanan öğrenciler için tecil edilebilme var. Ancak benim durumum için bir ibare bulamadım. Bir tek aşağıdaki linkte muğlak bir açıklama var,

Önemli Duyuru: Askerlik Tecil Ettirme Hakkında - Yeditepe Üniversitesi FBE

Üniversiteden üniversiteye uygulama değişmez sanırım. Bu konuyla ilgili bir uygulamayla karşılaşan var

mı?

Teşekkür ederim

A

Akademik Forum

Guest
merhaba, ben 33/a lı araştırma görevlisiyim ve şuan yüksek lisansımın 2 senesi dolmuş durumda. seneye temmuz ayında 3. senem dolmuş olacak. 3. sene sonu itibariyle yüksek lisans tez aşamam bitmediği takdirde ilişik kesme durumu oluyor mu ?

ressam

Öğrenci
merhaba, ben 33/a lı araştırma görevlisiyim ve şuan yüksek lisansımın 2 senesi dolmuş durumda. seneye temmuz ayında 3. senem dolmuş olacak. 3. sene sonu itibariyle yüksek lisans tez aşamam bitmediği takdirde ilişik kesme durumu oluyor mu ?

Şu an süre kısıtlaması geldi mi gelmedi mi belli değil ,şimdiki duruma göre 3.yılınızdan sonra 129 lira ödeyip kayıt olup devam edersiniz atılma yok,süre kısıtlaması gelirse de yeni başlamışsınız gibi sıfırlarlar süreleri ama artık hiçbirşeyden emin olamıyoruz herşey çat çut oluyor,siz bitirmeye çalışın gene de 2016da ,kolay gelsin..

A

Akademik Forum

Guest
Kayıt Yenileme

Merhaba Nazmi Hocam,
Ben 2014 eylül döneminde YL kaydımı yaptırdım. Ancak sonrasında özel sektörde çalışmaya başlamam sebebiyle derslere devam edemedim... Şimdiye kadar her dönem ders seçimimi yaptım ancak devamsızlık sebebiyle derslerden kaldım. Şuanda 4. yarıyıl başlangıcı olacak. Hiç ders seçmemelimiyim? Atılma durumunda ne kadar sürem bulunuyor? Bu yüksek lisansa devam etmeyi çok istiyorum ancak maddi konular sebebiyle çalışmak zorundayım... Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler...

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Nazmi Hocam,
Ben 2014 eylül döneminde YL kaydımı yaptırdım. Ancak sonrasında özel sektörde çalışmaya başlamam sebebiyle derslere devam edemedim... Şimdiye kadar her dönem ders seçimimi yaptım ancak devamsızlık sebebiyle derslerden kaldım. Şuanda 4. yarıyıl başlangıcı olacak. Hiç ders seçmemelimiyim? Atılma durumunda ne kadar sürem bulunuyor? Bu yüksek lisansa devam etmeyi çok istiyorum ancak maddi konular sebebiyle çalışmak zorundayım... Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler...

Kardeşim bildiğim kadarıyla Yükseklisansta atılma yok her dönem için 129 TL (Not:Her yıl 2 dönem vardır) Yıllık 258 TL yatırdığınız sürece Yükseklisansta kaydınız devam eder ama YÖK bir yönetmelik çıkarır ve süre sınırlaması geldi en fazla 5 yılda mezun olabilirsiniz derse önceki süreler sıfırlanır ve önünüzde 5 yıl daha süre verilir. Ama Bugün için konuşacak olursak herhangi bir sebepten okuldan atılmazsınız ancak kendiniz ister ve gerekçeli bir karar sunarsanız kaydınızı sildirebilirsiniz. Özel sektörde çalışıyorsanız Vakıf üniversitelerinin birinde YL yapmanızı öneririm Çünkü hafta içi herkes çalışıyor diye okulların büyük kısmı YL derslerini hafta sonuna koyuyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, aynı şeyi ben de yaptım, yaptıgın gibi. Bu sene yani 2017 ye kadar dersleri vermen gerek şeklinde bir kısıtlama koydu itu. Bu gitmeyip ders seçme olayı var ya seni de mahvedecek. Ben de aynısını yaptıgım için o seçtiğim derslerin hepsini yüksek notla vermem gerektigini söylediler. İki defa konuştum tam olarak böyle. Ben 3 ders vermiştim oysa ki. Geriye kalan dersleri verip gidecektim. Kalan 4 ders ve 1 semineri yani. Bana seçip gitmedigim dönemlerde seçtigim 9 dersi daha almam gerektigini ve hepsinin ortalamasının minimum 3.00 düşmesini aksi taktirde yine mezun olamayıp atılacagımı söylediler. Şu an bekledikleri şey atılmanın gelmesi ve gelecekmişte. İnan bu dönem bitiririm diye gidecegim okula gitmiyorum evde oturup düşünüyorum. Ben 2011 yılında girdim ve maddi durumumdan dolayı hep çalışmak zorunda kaldım, akademisyen olma hayallerimin heba olmasına mı üzüleyim yoksa özel sektörde çalışmak zorunda kalıp okula gidemeyişime mi bilmiyorum. Okul her derse gelmemi istedi her ders quiz yaparak gizliden yoklama almış oluyor, iş yerleri ise ben sana para veriyorum burda kalacaksın diyor. Ve arada kalıp dagılan sen ben oluyoruz. Üstelik diger okullarda derslerin tek güne toplanması gibi bir durum yok itu de. Hergün sasede bir buçuk saatlik ders için okula geliyorsun, ders saatini de ne sabah ne akşam yapıyorlar mesela saat 14.00 gibi zamanlarda yaparak ikinci bir yere gitme ya da çalışma opsiyonunu yok etmiş oluyorlar. Bundan sonra sana tavsiyem kayıt yaptır ama ders seçme.

A

Akademik Forum

Guest
Uzun süredir bu atılma konusu gündeme gelir durur. 2014 yılından beri sürekli süre sınırlaması gelecek deyip duruyorlardı bilindiği gibi, Önlisans ve Lisans için süre sınırlaması geldi Yükseklisans ve Doktora içinde atılma ayrı bir yönetmelikle belirlenecek denilmişti. Ayrı bir yönetmelik çıktığı zaman tüm süreler sıfırlanıp YÖK tarafından belirlenen süreler geçerli olacak yani tezli için 3 yıl, tezsiz için 4 yıl olabilir bu süre.