35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

cengah

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam. Bu konuda kesin bilgiyi nereden alabilirim peki.

- - - Güncellendi - - -

Hocalarım YÖK e tekrar sordum dondurulan sürenin azami süreye tekrar ekleneceğine dair bilgi verdiler. Sonrasında Madur olmamak isterseniz YÖK Öyp koordinatörlüğüne dilekçe yazıp bunu ileride bir belge olarak gösterebilirsiniz dediler. Bunu yapıcam sonuç elime geçince sizlerle de paylaşacağım hocalarım. Teşekkür ederim bilgileriniz için

edimvar

Öğrenci
Arkadaşlar, inanın çevremdeki bütün 35 ve ÖYP li arkadaşlara özelden mesaj attım ve bu linki okumalarını ve yine Emir hoca ile iletişim kurmlarını istedim. Herkes çok şaşırdı böyle bir hareketi duyunca. Ve çok sevindiler. İnanın çevremizdeki çoğu ÖYP li ve 35 li arkadaş bu eylemi duysa yardımlarını esirgemez. Bu nedenle, bu linki ve hareketi çevrenizdeki bütün bu özellikteki arkadaşlara ve yakınlarına duyurun.

sgokalp81

Öğrenci
arkadaşlar dün siteye girememiştim, ancak ben dahil olduğumda 12 kişi vardı şimdi sayı 21 e çıkmış hemen hemen yarılamışız. çok sevindirici. inşallah hepimiz için hayırlı olur ve bu can sıkıcı süreç çözümlenir.

erkorhan

Öğrenci
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak cevaplarsanız sevınırım.

Aralık 2014 atamalarında Öyp ıle atandım. 9Mart2015 de dil egıtımımız baslayacak. Giderken 30.000 TL senet imzalatacaklarını öğrendim. (Sadece Öyp özgü birşey değilmiş görevlendirmeyle giden herkese imzalatılıyormus bu senet) Tamam senedi imzalayalım mecbur olduğumuz için ben dil eğitiminden geldiğim zaman tekrar kendi okuluma bu seferde doktora eğitimine gideceğim. O zaman bir senet daha imzalayacağım (100-150.000 ne kadarsa artık). Dil eğitimine giderken imzaladığım senet ne olacak ? o iptal mi olacak yoksa yeni senette onun üzerinemi ekleyip imzalatacaklar ? Asıl sorum ben 6 ay dil eğitimine gittiğim zaman 6 ay kendi okulumda kalırsam mı senet iptal oluyor ? Çünkü döndüğüm zaman 6 ay beklemeden (inşallah) doktora eğitimine gideceğim.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök Davası Kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden

Hocalarım 22 olduk devam ediyoruz çok teşekkür ederim..

Gamze

Administrator
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak cevaplarsanız sevınırım.

Aralık 2014 atamalarında Öyp ıle atandım. 9Mart2015 de dil egıtımımız baslayacak. Giderken 30.000 TL senet imzalatacaklarını öğrendim. (Sadece Öyp özgü birşey değilmiş görevlendirmeyle giden herkese imzalatılıyormus bu senet) Tamam senedi imzalayalım mecbur olduğumuz için ben dil eğitiminden geldiğim zaman tekrar kendi okuluma bu seferde doktora eğitimine gideceğim. O zaman bir senet daha imzalayacağım (100-150.000 ne kadarsa artık). Dil eğitimine giderken imzaladığım senet ne olacak ? o iptal mi olacak yoksa yeni senette onun üzerinemi ekleyip imzalatacaklar ? Asıl sorum ben 6 ay dil eğitimine gittiğim zaman 6 ay kendi okulumda kalırsam mı senet iptal oluyor ? Çünkü döndüğüm zaman 6 ay beklemeden (inşallah) doktora eğitimine gideceğim.

Dil senedi iptal olmayacak zorunlu hizmet için kenarda bekleyecek, doktora için ayrı bir senet yapılacak. Evet dil senedinin iptali için 6 ay atandığınız okulda kalmanız gerekiyor. Beklemeden doktoraya gittiğinizde doktora sonrasında 6 ayı tamamlayabilirsiniz hemen tamamlanacak diye bir şart yok.

iskender84

Öğrenci
Emir Bey Merhaba,

Nazmi'den dolayı olaydan haberim oldu forumu okudum. Ankara'da birçok arkadaşımı bilgilendiriyorum. Bende şahsen katkıda bulunmak istiyorum. İş Bankası hesap numarası var mı? Konya'ya arada geliyorum gelincede sizle görüşmek isterim. Bu arada siz Yrd Doç'sunuz herhalde bölüm nedir?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Emir Bey Merhaba,

Nazmi'den dolayı olaydan haberim oldu forumu okudum. Ankara'da birçok arkadaşımı bilgilendiriyorum. Bende şahsen katkıda bulunmak istiyorum. İş Bankası hesap numarası var mı? Konya'ya arada geliyorum gelincede sizle görüşmek isterim. Bu arada siz Yrd Doç'sunuz herhalde bölüm nedir?

Hocam merhaba. Hocam öncelikle konuyla ilgilendiğiniz ve çevrenizi de bu konuda bilinçlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hocam iş bankası hesabı yok ancak finansbank hesabı var ona da eft yoluyla gönderebilirsiniz eğer farklı bankaysa. Hocam benim bölümüm RTV. Ben Yrd. Doç değilim Hocam Arş Gör. üm henüz. Burada mesaj sayısına göre ünvan veriliyor ondan Yrd. Doç. görünüyor Hocam. Ben size özel mesaj olarak banka hesabını gönderiyim ve sizi de listeye ekleyeyim Hocam. Tekrar teşekkür ederim :)

- - - Güncellendi - - -

Yök Davası Kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84

Hocalarım 23 olduk devam ediyoruz. Tekrar teşekkür ederim. Başka gönderecek hocalarımız da olursa haberleşelim o hocalarımızı da listeye ekleyelim.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat

Listeyi yeniliyorum. Forum dışından gönderen Hocalarımı da ekliyorum. Tekrar teşekkür ediyorum aynen devam ediyoruz. Sağolun hocalarım..

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,
Ben de 35 ile görevliyim. Yüksek lisans tez dönemindeyim. Henüz kadromun olduğu üniversiteye dönmeme gibi bir isteğim yok. Fakat yine de bu senet ve zorunlu görevlendirilmeyi iptal ettirmek istiyorum. Çünkü eğitim aldığım yerdeki danışman bunu bildiği için mobbing uyguluyor. Beni tehdit ediyor. Ben bunu ortadan kaldırıp, gerçek bir öğrenci gibi baskısız çalışmamı yürütmek istiyorum. Sizce bu durumda da dava acabilir miyim? yoksa illa eğitimi bitirmeyi bekleyip o üniversitede çalışmamak için mi dava acabiliyoruz? Bilen varsa yönlendirebilir misiniz?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Merhabalar,
Ben de 35 ile görevliyim. Yüksek lisans tez dönemindeyim. Henüz kadromun olduğu üniversiteye dönmeme gibi bir isteğim yok. Fakat yine de bu senet ve zorunlu görevlendirilmeyi iptal ettirmek istiyorum. Çünkü eğitim aldığım yerdeki danışman bunu bildiği için mobbing uyguluyor. Beni tehdit ediyor. Ben bunu ortadan kaldırıp, gerçek bir öğrenci gibi baskısız çalışmamı yürütmek istiyorum. Sizce bu durumda da dava acabilir miyim? yoksa illa eğitimi bitirmeyi bekleyip o üniversitede çalışmamak için mi dava acabiliyoruz? Bilen varsa yönlendirebilir misiniz?

Hocam merhaba sorunuzu kısaca yanıtlayayım. Beklemenize gerek yok zaten siz şu an eğitimdesiniz. Bu davaya dahil olabilirsiniz. Eğer siz de dahil olmak isterseniz bana mesaj göndermeniz yeterlidir.

Mehmed

Öğrenci
Arkadaşlar konuyla alakalı https://forum.yok.gov.tr/posts/list/76.page üzerinden "35. Madde Araştırma Görevlilerinden Mutlak Başarı ve Mutlak İtaat istemek Yasal mıdır?" başlığıyla yapılan bazı paylaşımları bilginize sunmak istedim. Umarım konunun vehameti konusunda farkındalık oluşturulabilir.

#akademikzam da olduğu gibi bu konuda da yeteri kadar sosyal medyada etkileyici paylaşımlar yapılabilir ise ve konu siyasilerin ilgisine sunulabilir ise ancak çözülebileceği kanaatini taşıyorum.

Çok değerli arkadaşların dava sürecindeki hevesini kırmak istemem lakin dikkate alınmayan onlarca Danıştay kararı var...

Senet işleminin rahatsızlığı ve anlamsızlığı üzerinden sosyal medyada ve siyasiler üzerinde farkındalık sağlanmalı bence. Af yasalarında olduğu gibi hükümet ikna edilebilir ise senetlerle ilgili çözümün yapılabileceğini düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar konuyla alakalı https://forum.yok.gov.tr/posts/list/76.page üzerinden "35. Madde Araştırma Görevlilerinden Mutlak Başarı ve Mutlak İtaat istemek Yasal mıdır?" başlığıyla yapılan bazı paylaşımları bilginize sunmak istedim. Umarım konunun vehameti konusunda farkındalık oluşturulabilir.

#akademikzam da olduğu gibi bu konuda da yeteri kadar sosyal medyada etkileyici paylaşımlar yapılabilir ise ve konu siyasilerin ilgisine sunulabilir ise ancak çözülebileceği kanaatini taşıyorum.

Çok değerli arkadaşların dava sürecindeki hevesini kırmak istemem lakin dikkate alınmayan onlarca Danıştay kararı var...

Senet işleminin rahatsızlığı ve anlamsızlığı üzerinden sosyal medyada ve siyasiler üzerinde farkındalık sağlanmalı bence. Af yasalarında olduğu gibi hükümet ikna edilebilir ise senetlerle ilgili çözümün yapılabileceğini düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın.

Hocam merhaba. Hocam 35. madde hakkında benim okumadığım madde, mahkeme kararı kalmadı ve bu gönderdiğiniz sayfa ve benzerlerini de tamamen okudum. Ayrıca hoca bu konuda alınacak danıştay kararı öyle ya da böyle dikkate alınır. Hükümet bazında olan şeylerin işerliği biraz daha farklı olabilir.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar size tavsiyem bu konuyu TMMOBa da taşırsanız, sizlere yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Çünkü alınan ücretler emeğin karşılığı, büyük bir emek örgütü olarak destek olurlar..

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink

Hocalarım 27 kişi olduk tekrar tekrar çok teşekkür ederim katılımınız ve ilginiz için. Gönderilecek ücret kişi başı 100 tl dir. Hocalarımıza buradan yeniden duyurmuş olalım. Az kaldı bitecek inş.