35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

edimvar

Öğrenci
Hocalarım facebooktaki bütün 35.li ve ÖYP li arkadaşlara bu linki mesaj olarak attım. Umarım herkes elini taşın altına koyar. Bu dava ciddi anlamda çok önemli. Bildiğim herkese de haberdar ediyorum.

mhmtnl

Öğrenci
35. Maddeyle gorevlendirmem çıkmak uzere, yani senet imzalamak uzereyim ama senet imzalayacagim icin cok tedirgin ve rahatsizim, henüz 35li olamayan biri olarak katılabilir miyim, durumunuz beni de kapsar mi?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
35. Maddeyle gorevlendirmem çıkmak uzere, yani senet imzalamak uzereyim ama senet imzalayacagim icin cok tedirgin ve rahatsizim, henüz 35li olamayan biri olarak katılabilir miyim, durumunuz beni de kapsar mi?

İmzalamak zorunda iseniz ve imzalayacaksanız sizi de kapsar hocam. Bu konuda sizin kararınız önemli. Eğer ben senet imzalayacağım ancak bu davaya ben de katılmak isterim derseniz elbette tamam deriz.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök Davası Kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81

Evet Hocalarım 13 kişi olduk gayret edelim :)

ahmetaydemir

Öğrenci
hocam ben de destek vermek istiyorum .Bana ne yapacağımı özelden mesaj atabilirmisiniz ?

- - - Güncellendi - - -

herkes çevresindeki öyplilere bildirsin bu durumu. Yarın bu hepimiz için gerekecek. bizim zamanımıza kadar düzelir bu durum, ben katılmasam da olur demeyin arkadaşlar. eğer bu girişimi şimdi yapmazsak bu hep böyle sürecek ve herkesin aklının köşesinde her zaman senet olacak.
Bu işin bir parçası olduğunu yarın gururla söyleriz....

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
hocam ben de destek vermek istiyorum .Bana ne yapacağımı özelden mesaj atabilirmisiniz ?

- - - Güncellendi - - -

herkes çevresindeki öyplilere bildirsin bu durumu. Yarın bu hepimiz için gerekecek. bizim zamanımıza kadar düzelir bu durum, ben katılmasam da olur demeyin arkadaşlar. eğer bu girişimi şimdi yapmazsak bu hep böyle sürecek ve herkesin aklının köşesinde her zaman senet olacak.
Bu işin bir parçası olduğunu yarın gururla söyleriz....

Hocam çok teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için sizi de listeye ekliyorum. Sağolun..

Yök Davası Kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir

Hocalarım 14 kişi olduk güzel gidiyoruz :)

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
emir hocam sadece öypliler için mi bu? çünkü 35. maddeyle görevlendirmelerde boş senet imzalama da duydum

Hocam bu sadece ÖYP'liler için değil. 35. madde kapsamında senet imzalayan tüm öğretim elemanlarını ilgilendiriyor. Sizin dediğiniz genelde üniversitelerin insiyatifinde olan olaylar hocam. İstisna durumlar olabiliyor.

cerfecer

Öğrenci
hocam etrafımda bunu söylerim ilgilenenler olursa ne ala.Yüzlerce milyarlık senetlerle insanın hayatı zindan olacağına 100 lira verip umutlu olmak ve savaşmak daha iyi...
Hocam bu sadece ÖYP'liler için değil. 35. madde kapsamında senet imzalayan tüm öğretim elemanlarını ilgilendiriyor. Sizin dediğiniz genelde üniversitelerin insiyatifinde olan olaylar hocam. İstisna durumlar olabiliyor.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
hocam etrafımda bunu söylerim ilgilenenler olursa ne ala.Yüzlerce milyarlık senetlerle insanın hayatı zindan olacağına 100 lira verip umutlu olmak ve savaşmak daha iyi...

Tabii ki Hocam en kötü ihtimalle bile bir umudumuz olur. Dediğimiz gibi 5 bin tl ile kimse zengin olmaz 100 tl vermekle de kimse fakir olmaz. Neticede bu dava hepimizi ilgilendiriyor ve çok önemli bir dava. Hakkımızda hayırlısı inş. sağolun..

A

Akademik Forum

Guest
Hocam çok teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için sizi de listeye ekliyorum. Sağolun..

Yök Davası Kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir

Hocalarım 14 kişi olduk güzel gidiyoruz :)

Hocam ben son öyp alımlarında atandım henuz senet olayları filan yok. Benim yapabileceğim bir şey var mıdır?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocam ben son öyp alımlarında atandım henuz senet olayları filan yok. Benim yapabileceğim bir şey var mıdır?

Hocam eğer siz atandığınız yer dışında başka bir yerde yüksek lisans eğitimi alacaksanız ve 35. madde kapsamında senet imzalayacaksanız bu durum sizi de ilgilendirir. Eğer dediğim durumlar sizde de varsa siz de destek olabilirsiniz. Özel mesaj göndermeniz yeterlidir hocam.

A

Akademik Forum

Guest
35.madde senet iptali, peki zorunlu görevlendirilmekten kurtulmamızında önünü açar mı, hiç istemediğim bir yerde sırf işimi kaybetmemek için çalışmak istemiyorum, zaten sınırlı kontenjan verdikleİn için mecbur lisansüstüne başladım, teze geçsem de bir yerde öZel öğrenci olabilsem diye bakıyorum, bana faydası olmayacak şeyi niye diretiyorlar

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
35.madde senet iptali, peki zorunlu görevlendirilmekten kurtulmamızında önünü açar mı, hiç istemediğim bir yerde sırf işimi kaybetmemek için çalışmak istemiyorum, zaten sınırlı kontenjan verdikleİn için mecbur lisansüstüne başladım, teze geçsem de bir yerde öZel öğrenci olabilsem diye bakıyorum, bana faydası olmayacak şeyi niye diretiyorlar

Hocam eğer farklı bir yerde yüksek lisans eğitimi alacaksanız ve ÖYP kapsamında iseniz 35. madde ile görevlendirme almak zorundasınız. Bununla birlikte bu görevlendirme kapsamında senet imzalatılıyor. Siz istifa ederseniz görevlendirildiğiniz sürede geçen para miktarını ödemek durumunda kalıyorsunuz. Buradaki amaç senet olayını yönetmelikten kaldırmak.

A

Akademik Forum

Guest
bir de arkadaşlar benim yapabileceğim bir şey var mı sorusu bana biraz garip geliyor, evet var: siz de 100 lira ile katkıda bulunabilirsiniz, sonuçta amacımız 50 kişiye ulaşıp dava sürecini başlatmak...

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Senet olayı tamamen çirkin ve ahlak dışı. Bu konuda hepinizle hemfikirim ama eğer senet olmazsa kadronun olduğu üniversitelere dönüş nasıl sağlanacak?

Benim bölümümde ÖYP ile doktorası olup ta alım yapan 2-3 üniversite var. Bunların 2si Akdeniz ve KTÜ. Senet imzalamamak için mecburen bu 2 üniversiteden 1'ini yazıcam. İzmirliyim ve Manisa, Aydın her dönem kadro açmasına rağmen Doktoraları olmadığı için tercih bile etmicem.

Eğer senet işi yönetmelikten kaldırılırsa, yazarım yüksek lisansı bile olmayan bir üniversiteyi sonra Boğaziçi veya ODTÜ'ye YL-Dr için giderim. Zaten YL+DR Boğaziçinde bitirince istediğim özel ünivde veya batıdaki illerde rahatlıkla kadro alırım. Senet te yoksa neden döneyim ki? Hapse mi atacaklar istifa etmeyeyim diye?

Senet olmazsa yerine ne getirilmeli bence bu da tartışılmalı. Senet çok çirkin birşey ama gelen gideni aratmasın sonra.

Son düzenleme:

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök Davası Kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo

Hocalarım 15 kişi olduk devam ediyoruz ilgilenen Hocalarıma çok teşekkür ediyorum.