35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

omarfako2

Öğrenci
Emir hocam ve konuyla ilgilenen diger tum hocalarim, acaba esastan karar ne zaman verilir ve Y.D. istemi reddedilen bir davanin esastan kararinin lehimize sonuçlanma ihtimali nedir?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Hocam,
Dava süresince davacı konumunda bulunan H.T. Hoca, senet imzalamadı değil mi?
Hukuken kadrosunun bulunduğu üniversitede, Danıştay'ın "esas hakkında" vereceği kararı beklemesi gerekir. Ancak ben uygulamada kendisine özellikle Y.D. talebinin reddi sonrası bir baskı yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyorum?

s3lim

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Şu son çıkan KHK ile şuanda farklı sorunlarla mücadele eder hale geldik; farkındayım ama bu davanın da hala önemini koruduğuna inanıyorum. Son gelişmeler sizce bu davanın seyrini nasıl etkiler? ÖYP'liler olarak şuan toptan 50/d maddesine geçtik malumunuz ve KHK'da "Bu şekilde statüleri değiştirilen araştırma görevlilerinden 33 üncü maddenin (a) fıkrasına göre yeniden ataması yapılmayanların mecburi hizmet yükümlülükleri kaldırılır" ifadesi yer alıyor bildiğiniz üzere. Bu çerçevede şuan istifa etsek yine de senet vb. ile muhatap olmak zorunda kalır mıyız? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

taşradan

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,

ben de aynı şeyi düşünüyorum. hatta ben yardımcı doçent kadromu bir buçuk yıl önce almama rağmen bu yasa çerçevesince idari mahkemeye başvurarak zorunlu hizmetimin kaldırılmasını isteyebilir miyim acaba diye geceleri uykularım kaçıyor. ben zorunlu hizmetimi iptal edip taşradan kaçmak isteyen bir akademisyenim. Düşündüğüm ve söylediğim şeyler çok mu saçma, ne dersiniz? yani zorunlu hizmetler iptal olduysa benim günahım ne bir buçuk yıl önce mezun olup kadro almış olmak mı? benimkini de kaldırsınlar desek sizce mahkemeler ne der? Buradan ilerleyebilir miyiz? Bu konuyu konuşalım da harekete geçelim, ben bunun üzerinden kafam netleşirse dava açmaya hazırım

- - - Güncellendi - - -

buralardan yetkili bir avukat geçse de bizi bilgilendirse ya, herkes bu konuyu merak ediyor, kurtulalım hazır ağızlarından çıkmışken bu senetlerden, özgürlük ne kadar önemli bir şeymiş. Benim durumum da ayrıca özel durumlar var. buradan bir yere ayrılamayacağım için özellikle mobbinge maruz kalıyorum. alanım olmayan bir bölüme yerleştirdiler, haftada 25 saat alanım dışı da derslere vermekle yükümlü kılındım, 4 gün gece 10a kadar derse giriyorum üstüne 8-5 mesai istiyorlar, gerçekten delirmek üzereyim, geldiğimden beri ders yükünden tek bir makale için kalem oynatamadım, 21 yaşındaydım bu anlaşmayı imzaladığımda elim kopsaydı diyorum, burnumdan getirdiler. Biri bize yardım etsin..

A

Akademik Forum

Guest
aynı soruyu şiddetle bende merak ediyorum. 50 d kapsamında isek istifa edebilir miyiz?istifa edersek senet yaptırımı olur mu?

Hocam ÖYPlilerin 667 nolu KHK ile ... diye başlayan foruma bakarsanız 50d li ve senetli olarak ortada bırakıldığımızı görürsünüz. Yani daha kötü bir durumdayız ve işler daha da karıştı. Doktoranın başında veya ortasında yer alanlar için durum daha da ciddi bir hal aldı maalesef, bir de belirsizlik eklendi daimi kadroya alınıp alınmama konusunda. Değişen tek şey kadromuz oldu, istifa veya başarısızlık durumunda ise senetleri yine ödersiniz diyorlar. Boynumuzdaki iple kalakaldık maalesef. Umarım istifa konusunda YÖK bir düzenlemeye gider.

chimeneyes

Öğrenci
Ben ÖYP'li değilim eski usul 35. madde ile doktora eğitimi için görevlendirildim ancak dün kadromun bulunduğu üniversitedeki anabilim dalı başkanım tarafından arandım hangi aşamada olduğum soruldu, tez yazım sürecinde olduğumu söylediğimde peki bittikten sonra? sorusu ile karşılaştım mecburen döneceğimi söyledim biliyorsunuz yeni çıkan kanun hükümünde kararname gereği sizleri geri çağırabiliyoruz cevabını aldım ÖYP'li olmadığımı ve khk'nın hükümlerinin şuan için beni kapsamadığını söylediğimde ise ÖYP yada 35. madde farketmiyor hepsini kapsıyor sizi gerekirse daha sonra arayacağım şeklinde bir konuşma ile sonlandı. 35. madde ile görevlendirilen ve ÖYP'li olmayanlar için böyle bir durum söz konusu mudur? Yani 35.madde ile görevlendirilenlerde 50d li olup atılma durumları söz konusumudur? ben okuduğum kararnameden bunu anlamıyorum ama konu hakkında tecrübeli hocalarımızın cevabını ve yorumunu merakla bekliyorum.

Tarko

Doçent
Ben ÖYP'li değilim eski usul 35. madde ile doktora eğitimi için görevlendirildim ancak dün kadromun bulunduğu üniversitedeki anabilim dalı başkanım tarafından arandım hangi aşamada olduğum soruldu, tez yazım sürecinde olduğumu söylediğimde peki bittikten sonra? sorusu ile karşılaştım mecburen döneceğimi söyledim biliyorsunuz yeni çıkan kanun hükümünde kararname gereği sizleri geri çağırabiliyoruz cevabını aldım ÖYP'li olmadığımı ve khk'nın hükümlerinin şuan için beni kapsamadığını söylediğimde ise ÖYP yada 35. madde farketmiyor hepsini kapsıyor sizi gerekirse daha sonra arayacağım şeklinde bir konuşma ile sonlandı. 35. madde ile görevlendirilen ve ÖYP'li olmayanlar için böyle bir durum söz konusu mudur? Yani 35.madde ile görevlendirilenlerde 50d li olup atılma durumları söz konusumudur? ben okuduğum kararnameden bunu anlamıyorum ama konu hakkında tecrübeli hocalarımızın cevabını ve yorumunu merakla bekliyorum.

Kesinlikle söz konusu değil. Khk şüpheye bırakmayacak kadar açık bir şekilde öyp'lileri ilgilendiriyor. Fakat 35. md ile görevlendirilen cari usulle aranmış arş. gör. lilerin geri çağrılma prosedürü nasıldır bilmiyorum, öyp'de danışman uygun görmediği sürece geri çağırmak mümkün değildi, sizin için de aynı durum geçerli mi bilemiyorum.

chimeneyes

Öğrenci
Kesinlikle söz konusu değil. Khk şüpheye bırakmayacak kadar açık bir şekilde öyp'lileri ilgilendiriyor. Fakat 35. md ile görevlendirilen cari usulle aranmış arş. gör. lilerin geri çağrılma prosedürü nasıldır bilmiyorum, öyp'de danışman uygun görmediği sürece geri çağırmak mümkün değildi, sizin için de aynı durum geçerli mi bilemiyorum.

Sayın Hocam,
Bizim için de aynı durum geçerliydi ancak kadromun bulunduğu kurumdaki ABD Başkanı bu şekilde bir bilgi sundu. Bende şaşırdım. İlginize teşekkürler.

cnplt

Öğrenci
Merhaba,
Ben bir şey sormak istiyorum.
Benim yüksek lisans için imzaladığım senedin süresi dolmak üzere. Şu an aynı üniversitede doktoraya başlamış durumdayım.
Doktora için yeniden gidip senet imzalamam gerektiğini biliyorum. Peki bu gidip tekrar senet imzalayıp gelmek arasında ne kadarlık bir süre geçer? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? çünkü burada ders dönemindeyim ve dönemin ortasındayız. dolayısıyla bu süreye göre planlamam gerekiyor.
Bir diğer sorum da şu, ben yüksek lisans senedimin süresi bittikten sonra mı gitmeliyim yoksa bitmeden mi gitmeliyim? Gittiğim tarih, geçen süreyi azaltır mı? Erken gidersem daha mı hızlı işler süreç? Çünkü, süre dolduktan sonra gidersen bir de kadro nakli için beklersin diyenler oldu.

Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Merhaba,
Ben bir şey sormak istiyorum.
Benim yüksek lisans için imzaladığım senedin süresi dolmak üzere. Şu an aynı üniversitede doktoraya başlamış durumdayım.
Doktora için yeniden gidip senet imzalamam gerektiğini biliyorum. Peki bu gidip tekrar senet imzalayıp gelmek arasında ne kadarlık bir süre geçer? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? çünkü burada ders dönemindeyim ve dönemin ortasındayız. dolayısıyla bu süreye göre planlamam gerekiyor.
Bir diğer sorum da şu, ben yüksek lisans senedimin süresi bittikten sonra mı gitmeliyim yoksa bitmeden mi gitmeliyim? Gittiğim tarih, geçen süreyi azaltır mı? Erken gidersem daha mı hızlı işler süreç? Çünkü, süre dolduktan sonra gidersen bir de kadro nakli için beklersin diyenler oldu.

Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Senetlerde genellikle eğitimini bitirdiği anı mütakip 2 ay içinde kurumunu bilgilendirmeli gibi bir ibare geçer. Senedinizde sordugunuz soruların cevabı olmalı. Yeni senet işi için gitmenize bile gerek yok aslında. Tarafınıza düzenlenen senet size mail atılır, siz gider noter huzurunda imzalarsınız ve kurumunuza kargolarsınız. He illa gelin diyorlarsa, gidin bir günde de halledebilirsiniz. Yüksek lisans senediniz bitmeden bir senet düzenleyecekseniz de senedin geçerlilik tarihini ona göre düzenlettirebilirsiniz.

cnplt

Öğrenci
Cevabınız için çok teşekkürler. Kefil imzaları da gerektiği için acaba gitmem gerekir mi diye düşünüyorum. Bir de sadece senetle bitiyor mu iş? Başka prosedürler de gerekiyorsa gel diyebilirler. Keşke dediğiniz gibi olsa. Benim için mükemmel olur. Bu durumda asıl üniversitemin personel dairesiyle görüşmem daha doğru olacaktır değil mi?