35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

diferansiyel

Öğrenci
Akademik misafir arkadaş! Memleket işsizlikten kırılıyor iken acaba hangi akil insan ben yüksek lisansımı doktoramı bitirdim ama artik canım istemiyor deyip akademiden ayrılacak. Her şeyden önce yl-doktora için minimum 6 yılınızı harcıyorsunuz, yeterlik belasiyla boğuşuyorsunuz. İmkansizliklar içinde çabalayıp tez yazıyorsunuz. bu kadar emekten sonra öyle kolayca çekip gitmek için intihalci olmak gerekir ki onların da gitmesi akademi adına büyük bir güzellik olurdu.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocam peki yök ten dilekçeye ne zaman cevap gelebilir? bir yasal süresi var mı? bu yasal süre içerisinde cevap vermezlerse ne olacak?

Hocam merhaba. Normalde 15 gün içerisinde cevap verilmesi beklenir. Ancak 60 günlük süre bulunmaktadır. Bu 60 günlük sürede cevap verilmezse zımnen ret olmuş olur zamanaşımı olur. Bu süre geçtikten sonra ise bizim 60 günlük dava açma süremiz başlar.

sfagnum

Öğrenci
emir hocam ve bu leş gibi haksızlık kokan süreçte emek veren tüm değerli hocalarım

hepınize tesekkurler...

bu surecte ben de destek verıyorum ve ankaradayım... yapabılecegım bırseyler varsa seve seve...

edimvar

Öğrenci
Hocam, birçok araştırma görevlisi özellikle de ÖYP liler ve 35.madde ile gelenler hayatlarının ipotek altına alındıklarını düşünüyor. Umarım gelişmeler hızlı ve olumlu gelişir. Emin olun, bu portalda o kadar kişi olmasa da bu gelişmeden birçok kişinin haberi var ve gelişecek olan haberi bekliyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar, ben Uludağ Üniversitesi'nde ÖYP'li değil başka bir mağduriyet formu olan 50dliyim. Yalnız biz 50d liler kadar ÖYPli arkadaşların da zor durumda olduğunun farkındayım. Sizlerle aynı durumda olan arkadaşlarım da var. İşbirliği yapmamız, dayanışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu çalışmalarla ilgili herhangi bir biçimde yardımımız dokunabilirse memnuniyetle çabalarız. Çok ciddi mağduriyet yaşayan arkadaşlar tanıyorum onların hikayeleri belki işe yarayabilir. Bir ucundan tutmak istiyoruz. Haber bekliyoruz... Herkese kolaylıklar dilerim.

Irmak90

Öğrenci
Size 39. madde için senet imzalatmış da olabilirler. Siz 35 için senet imzaladınız mı peki?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar şimdi avukatla tekrar görüştüm bize Görevlendirmesi çıkmış fakat henüz senet imzalamamış senet imzalama aşamasında biri lazım. Görevlendirileceği üniversite aynı ya da yakın bir şehirde olabilen bir arkadaş da olabilir. Amacımız seneti imzalamamak için dava açmak. Bunu yapabilirsek çok daha kolay olur işimiz. Diğer senet imzalayan arkadaşların senetlerinin iptal edilmesinde de bize emsal karar olur. İşimiz kolaylaşır.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar kimse yok mu bu durumda olan?

Merhaba arkadaşlar,
Öyp'li arkadaşıma bu mesajları gösterdim ve ondan aldığım cevap şöyle oldu, o üye olana kadar aktarmak isterim:
"3 yıl önce ÖYP ile Bingöl'e atandım. Uludağ Üniversitesinde yüksek lisansımı bitirerek henüz doktoraya başladım. Yüksek lisans için senet imzalamıştım fakat doktora senetleri henüz gelmedi, yani imza atmadım. Durumum uygunsa yardımcı olmak isterim, zira bırakmayı çok uzun zamandır düşünüyordum. Bu borcun altına girme fikri giderek zorlaşıyor. Bireysel dava açmayı planlıyorum fakat uygunsa sizlerle hareket etmek isterim. Cevap bekliyorum."

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar ben YÖK e gönderdiğim dilekçe hakkında YÖK'le görüştüm onlar cevap vermeyeceklerini söylediler. Bu nedenle bu cevap vermeme süresini beklememiz gerekiyor. Bu süre bittikten sonra dava açabiliriz. Bu konuda da sizi bilgilendirmiş oluyum. Bu işler biraz yavaş devam eder ancak bizler için sonucu çok önemli. Biliyorsunuz davalar hemen sonuçlanmıyor ama sabırla devam edeceğiz çalışacağız. Davayı kazandığımızda da senet imzalayanlar da dahil olmak üzere bu mahkeme kararından faydalanacaklar. Yardımlarını esirgemeyen destek olan hocalarıma da çok çok teşekkür ederim.

csaltundag

Öğrenci
YÖK'e dilekçe verdik ve bu dilekçeye verilecek cevaptan sonra Danıştay'a dava açılacak. Danıştay süreci için şu kadar sürer diyemem ancak ortalama 1 yıl diyelim.

Hocam mesajı attığınız gün mü (28.12.2014) vermiştiniz dilekçeyi? Şu durumda herhangi bir girişimde bulunabilmek için Şubat sonuna kadar beklemede miyiz?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocam mesajı attığınız gün mü (28.12.2014) vermiştiniz dilekçeyi? Şu durumda herhangi bir girişimde bulunabilmek için Şubat sonuna kadar beklemede miyiz?

Hocam 26 aralıkta dilekçe teslim edilmiş onun belgesi var zaten. Cevap vermeyecek olurlarsa şubat sonu dava açacağız şu an son durum bunu gösteriyor.

love_freedom

Araştırma Görevlisi
benim de bir sorum olacak ben de yükseği 35.maddeyle görevlendirildiğim üniversitede bitirdim. doktoraya da aynı yerde devam edebilir diye yök onay verdi. şimdi doktora için ayrı bir senet yapmam isteniyor. Kefil de bulamıyorum. senet vermezsem nasıl bir yaptırımla karşılaşırım. görevlendirmem iptal mı olur yoksa kadro ile ilişiğim mi kesilir? bilgisi olan arkadaşlar var mı?

sgokalp81

Öğrenci
özellikle [MENTION=14243]_EMİR_[/MENTION] hocam başta olmak üzere bu davanın peşinde olan tüm hocalarımı kutlarım. Yazışmaları geç gördüm, çok yakında aranıza katılacak biri olarak elimden geldiği kadarıyla maddi manevi her türlü desteği vermeye hazırım hocalarım. ÖYP kapsamında 8 senedir Teknik Hizmet sınıfında görev yapmakta olduğum memurluktan (muvaffakat ya da olmazsa istifa yoluyla) ayrılacağım. Evli, bir çocuk babası ve eşi henüz çalışmayan biri olarak bu yükümlülük en çok baş ağrıtan konu benim için. Umarım bir an evvel çözülür diye düşünüyorum.

Ayrıca siz tecrübeli hocalarım daha iyi bilir ama 20000 belki daha fazla ÖYP li vardır diye düşünerekten herkesin bütçesinin elverdiği ölçüde (aylık 20 - 30 -50 - 100 her neyse) forum editorleri hocalarımın önderliğinde bir ÖYP fonu oluşturabilsek ve sıkıntıya düşen arkadaşlara / bu tür harcamalara ayırabilsek çok iyi olabilir diye de düşünüyorum. (tabi altyapısı sağlam olmak koşuluyla)

A

Akademik Forum

Guest
hocam dava açılma sürecinde bilgi verirseniz maddi olarak yardım edebiliriz,tüm öyp lileri ilgilendiren çok ama çok önemli bir konu,daha özgür senet mobbigine maruz kalmaksızın bir bilim icra edebilmek için bu şart.

diferansiyel

Öğrenci
Arkadaşlar 35. Madde davalarını danıştay artık aleyhimize sonuçlandırıyormuş. Siz zorunlu hizmeti bilerek imza atıyorsunuz çünkü dediler.. bu seneti yapmamanın da imkanı yokmuş. Velhasılı herkese geçmiş olsun. Artık dava belki avrupa insan hakları mahkemesine kadar götüren biri çıkarsa lehte sonuçlanır ki o da zorunlu hizmetten muaf kılmaz bizi. Bir de meclisin kanun teklifi olarak kabul etmesi seçeneği var bu seçenek de imkansızdan az imkanlı.

G

gül234

Guest
mecburi hizmet

Arkadaşlar, ben yakın zamanda mecburu hizmet devri davası açtım ve kaybettim. İdari mahkemesi, rektörün muvafakatına rağmen, bölümün gitmemle ilgili verdiği olumsuz kararı dikkate aldı. Bu dönemde genel olarak mecburi hizmetin devri davalarında idari mahkemesi kişinin değil, üniversitelerin lehine karar veriyor. Yakın zamanda istifa edip, mecburi hizmetin kaldırılması davasını açacağım. Bazı üniversitelerde de taksitlendirmelerle ilgili sorunlar çıkarıyorlarmış. Bence de iyi bir haberleşme ortamı sağlayabilirsek, sorunları daha kolay çözebilir, bu işe yeni girecek arkadaşlar ve hepimiz daha iyi bilgilenirsek çok iyi olur

csaltundag

Öğrenci
Arkadaşlar, ben yakın zamanda mecburu hizmet devri davası açtım ve kaybettim. İdari mahkemesi, rektörün muvafakatına rağmen, bölümün gitmemle ilgili verdiği olumsuz kararı dikkate aldı. Bu dönemde genel olarak mecburi hizmetin devri davalarında idari mahkemesi kişinin değil, üniversitelerin lehine karar veriyor. Yakın zamanda istifa edip, mecburi hizmetin kaldırılması davasını açacağım. Bazı üniversitelerde de taksitlendirmelerle ilgili sorunlar çıkarıyorlarmış. Bence de iyi bir haberleşme ortamı sağlayabilirsek, sorunları daha kolay çözebilir, bu işe yeni girecek arkadaşlar ve hepimiz daha iyi bilgilenirsek çok iyi olur

daha öncesinde YÖK sıkıntı çıkarttığında idari mahkeme YÖK aleyhinde karar vermişti hocam. Bir de mecburi hizmet iptali ile ilgili Danıştay Dava Daireleri Kurulu'nun aleyhte kararı var haberiniz olsun. Kurul, mecburi hizmetin varlığını kabul edip bizi 657 / ek-35 kapsamından çıkarttı son kararında, ancak senet içeriklerinin Adli yargının görevi olduğuna karar verdi. Yani mecburi hizmet iptali yerine senetten size ödenen maaş ve sağlık harcamalarının çıkartılmasını talep etmeniz işleri biraz daha kısaltabilir. Mücadelenizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımla...

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi bir dava süreci içerisine girdik. YÖK'e gönderdiğimiz dilekçeye cevap verilmeyeceği söylendi ve bana da herhangi bir cevap yazısı gelmedi. Bu nedenle şu anda cevap süresini bekliyoruz bu süre bittikten sonra şubat sonuna doğru Danıştay'a dava açaçağız. Senetlerin iptali konusuna geldiğimizde sizlerin de bildiği kendi irademizle imzaladığımız söyleniyor ve bu nedenle senetleri iptal etmek zorlaştırılıyor halbuki imzalamamak da neredeyse imkansız bir durumda günümüzde. O nedenle senet iptali için açılan davalarda sonuç almak yarı yarıya ya da daha zor olabiliyor olayın mahiyetine göre. Ancak bizim bu işi kökten çözmemizin tek yolu var bu da senedin yer aldığı yönetmeliği iptal ettirmek. Bu yol hem kalıcı hem daha kolay. Çünkü senetin yer aldığı yönetmelik iptal edilirse ya da senet yönetmelikten kaldırılırsa işler daha kolay olur. Mahkemelerin de bu karara göre bir karar vermeleri de kolaylaşır. Bununla birlikte imzalanmış senetler de yönetmelik iptal olacağı için hükümsüz kalır. Ben bu açacağımız davadan yüksek ihtimalle olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum. Dava ücretine gelince kendim de dahil olmak üzere dava açmamıza yakın sizlere özel mesaj yoluyla vereceğim hesaba para göndermeniz şeklinde olacak arkadaşlar. Dava ücreti 5 bin tl olunca buraya yazacağım ve artık kimsenin göndermesine gerek kalmayacak.

A

Akademik Forum

Guest
35. Madde ile zorunlu hizmeti olanlar için sağlık durumu veya eş durumu sebebiyle zorunlu hizmetini başka bir yüksek öğrenim kurumunda yapılabilmesi yönünde karar alınmıştı. Bu kararın uygulanabilirligi nasıl olacak, şimdiye kadar bu haktan yararlanan oldu mu bilgisi olan var mı? Bir de eğer eşlerden her iki tarafın da 35 ile senetı varsa zorunlu hizmetin diğerinin yanında yapılması neye göre karar verilir öncelik nasıl belirlenir?

kuazimodo

Öğrenci
Merhabalar,
Bahsettiğiniz süreci anladım, yönetmeliğin iptali için dava açılacak, yalnız Danıştay mevcut yönetmeliği neden iptal edecek? Yönetmeliğin iptalini isterken hangi gerekçeler öne sürülecek?