35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Merhabalar,
Bahsettiğiniz süreci anladım, yönetmeliğin iptali için dava açılacak, yalnız Danıştay mevcut yönetmeliği neden iptal edecek? Yönetmeliğin iptalini isterken hangi gerekçeler öne sürülecek?

Emsal davaları ve kararları. Danıştayın ve idare mahkemelerinin iptal olarak verdiği kararları. YÖK'ün 35. maddeyle ilgili kararında senet imzalanmasının yer almadığı gibi gibi..

kuramci

Araştırma Görevlisi
Yönetmelik iptal edilse bile daha sıkı yeni bir yönetmelik yayınlanır bence. Senet öyp'nin mantığında olan bir durum, vazgeçeceklerini hiç sanmıyorum. Keşke senet olayı hiç olmasa da biz de rahat bir şekilde eğitimimize baksak :(

love_freedom

Araştırma Görevlisi
senedin en mantıksız tarafı mutlak başarıya mahkum etmesi yoksa zorunlu hizmet değil. Mutlak başarı istemek doğaya aykırı bir durum.

chimeneyes

Öğrenci
Değerli Hocalarım, en nihayetinde biz Devlete karşı borçlanmış oluyoruz, ben seni eğitim için gönderiyorum diye senet imzalıyoruz... Senet olması tabi ki büyük bir yanlışlık belki istisnalar vardır hepimizi gittiğimiz üniversitelerde bize ödenen maaşın hakkını verecek şekilde çalışıyoruz. Buna karşılık da sanki burslu öğrenciymişiz ve sadece öğrencilik vazifelerimizi yerine getiriyormuşuz gibi algılanıp senetlere maruz bırakılıyoruz. Senetler iptal olamasa bile ki iptal olmasını yürekten istiyorum en azından mecburi hizmetimizi geldiğimiz üniversitelerde değil devlet üniversitesi olan herhangi bir üniversite de gerçekleştirebiliyor olsak... En nihayetinde biz doktora için görevlendirildiğimiz üniversitenin bütçesinden maaş alıyoruz bizim esas kadrolarımızın bulunduğu üniversitenin bütçesinden değil ve bütçe dediğimiz mevzu da yine devletin parası... O yüzden temel mantık devlete borçlu olmak olarak algılansa keşke de insanlar mecburi hizmetlerini en azından seçebilecekleri üniversitelerde devam ettirebilse... Ben kadromun bulunduğu üniversite ile büyük kavgalar sonucunda resmen söke söke 35.le görevlendirmemi aldım mobbbing, iftira yanlışlaştırma politikası gibi bir çok şeye maruz kaldım doğal olarak ben o üniversiteye dönmek istemiyorum. Senetler tabiki haksız uygulama... ama enazından mecburi hizmetimiz için aynı üniversiteye dönmek yerine devlet üniversitesi olan başka bir üniversite de bu "borcumuzu" ödeme şansı tanınsa.... ne mecburi hizmet ne de senetlerin haklı olduğuna inanmamakla birlikte umarım en kısa zamanda ben ve benim gibi arkadaşlarım benim gibi bir çok sıkıntı yaşadıkları üniversitelere dönmek zorunda bırakılmasınlar...

kuramci

Araştırma Görevlisi
Zorunlu hizmetin başka bir üniversitede yerine getirilmesi kesinlikle gerekli bir durum. Madem YÖK diye çatı bir kurum var, bize de diğer memurlar gibi geçiş yapabilmemize olanak sağlanmalı.

mss89

Öğrenci
Merhaba Hocam, 35. madde görevlendirmem yeni çıktı senet imzalama aşamasındayım. Mesajınızı yeni gördüm. Acaba hala dava açmayı düşünüyor musunuz senet imzalamamak için?

Arkadaşlar şimdi avukatla tekrar görüştüm bize Görevlendirmesi çıkmış fakat henüz senet imzalamamış senet imzalama aşamasında biri lazım. Görevlendirileceği üniversite aynı ya da yakın bir şehirde olabilen bir arkadaş da olabilir. Amacımız seneti imzalamamak için dava açmak. Bunu yapabilirsek çok daha kolay olur işimiz. Diğer senet imzalayan arkadaşların senetlerinin iptal edilmesinde de bize emsal karar olur. İşimiz kolaylaşır.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar kimse yok mu bu durumda olan?[/QUOTE]

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Merhaba Hocam, 35. madde görevlendirmem yeni çıktı senet imzalama aşamasındayım. Mesajınızı yeni gördüm. Acaba hala dava açmayı düşünüyor musunuz senet imzalamamak için?

Arkadaşlar şimdi avukatla tekrar görüştüm bize Görevlendirmesi çıkmış fakat henüz senet imzalamamış senet imzalama aşamasında biri lazım. Görevlendirileceği üniversite aynı ya da yakın bir şehirde olabilen bir arkadaş da olabilir. Amacımız seneti imzalamamak için dava açmak. Bunu yapabilirsek çok daha kolay olur işimiz. Diğer senet imzalayan arkadaşların senetlerinin iptal edilmesinde de bize emsal karar olur. İşimiz kolaylaşır.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar kimse yok mu bu durumda olan?
[/QUOTE]

merhaba Hocam. Dava açacağız elbette ancak YÖK e yazdığımız dilekçenin cevap süresinin dolmasını bekliyoruz. Bu süre de 26 şubatta bitiyor ve ondan sonra dava açacağız. Sizin durumunuz bize ilk başta lazımdı ancak şu an için gerek yok. İlginiz için çok teşekkür ederim. Bizim amacımız senedin yer aldığı yönetmeliği iptal ettirerek bu durumdan kökünden kurtulmak. Tekrar teşekkür ederim :)

Sadakat

Öğrenci
Ben olaya farkli bir acidan bakmak istiyorum musaadenizle. Senet imzalamak da zorunlu hizmet de zoruma gitmiyor ama gece-gunduz calisarak aldigim maasin ipotek altina alinmasi cok zoruma gidiyor. Ya MEB bursu gibi bir sistem getirsinler yurticinde de yada maas kismini senetten cikartsinlar...

sfagnum

Öğrenci
Ben olaya farkli bir acidan bakmak istiyorum musaadenizle. Senet imzalamak da zorunlu hizmet de zoruma gitmiyor ama gece-gunduz calisarak aldigim maasin ipotek altina alinmasi cok zoruma gidiyor. Ya MEB bursu gibi bir sistem getirsinler yurticinde de yada maas kismini senetten cikartsinlar...

ben de acıkcası bundan sonra senete dair atılması gereken adımın bu yönde olması gerektiğini düşünüyorum... hem burslu muamelesi görüyoruz, hem de üniversitede çalıştırılıyoruz...

sakatlık burada zaten... yoksa hepimiz bilerek ve isteyerek zorunlu görevimizi icra etmek üzere imza atıyoruz...ben bu konuda kendi adıma herhangi bir sıkıntı görmüyorum... mademki amaç öğretim üyesi yetiştirmek...o halde programı bilerek ve geleceğimizi buna göre düşünerek adım atmalıyız...

ben 2010 yılında da atanırdım ama söz konusu ilde yapamam dedim ve sonraki yılın kadrolarını bekledim ve atandım... ben secmeyınce bı baskası sectı ve sımdı o oraya gıtmeye hak kazandı... demekkı yapabılecegıne ınandı... ınanmıyorsa secmeyecek...

ben bır yıl bekleyerek hata mı ettım yanı... kesınlıkle hayır... sıstem bellıdır kurallar bellıdır...

burada tek bır husus vardır..yukarıda arkadasımın dedıgı gıbı...farklı muameleye tabıı tutulmam...zoruma gıdıyor arkadaşşş... adalet bunun neresınde

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar yeniden merhaba. Şimdi dava için daha önce de dediğim gibi 5 bin tl de anlaşmıştık. Maddi anlamda destek olacak arkadaşlardan 100tl göndermelerini de söylemiştim. Şimdi bugünden itibaren bu ücretleri göndermeye başlıyoruz. Avukatın ismi FİKRİ ER. Finansbank'a gönderilecek arkadaşlar. Göndermek isteyen arkadaşlar bana özel mesaj yoluyla yazsınlar. Ücret 5 bin olunca ben buraya tamam diye yazacağım. Buraya banka numarasını bilerek yazmıyorum fazladan gönderim olabilir ya da başka güvenlik problemi olabilir. Göndermek isteyen arkadaşlar bana özel mesaj yoluyla ulaşsınlar ben sadece hesap numarasını yazıp göndereceğim hızlı olmak açısından. Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.

- - - Güncellendi - - -

Birkaç Hocamız istedi onlara hesap numarasını gönderdim. Şu anda 2 kişi oldu.

- - - Güncellendi - - -

sfagnum, love_freedom, chimeneyes ve edimvar hocalarımıza gönderdim. Bilgi vereceğim bu şekilde aralıklı olarak.

- - - Güncellendi - - -

O kadar yazıldı çizildi ancak katılımın ben bu derece olacağını pek beklemiyordum. Kendi bağımızı kendimiz keseceğiz sanırım.

- - - Güncellendi - - -

Hocalarım 20 şubat'a kadar ödeme yapabilirsiniz bunu da belirtmiş oluyum.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocalarım şu anda 6 kişi olduk. Katılımınızı bekliyorum. Bu başlığı 35. madde kapsamında senet imzalayanların özellikle takip etmesini rica ediyorum. Saygılar...

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocalarım destek bekliyoruz :) Buraya yazan birçok Hocamız oldu onların da desteğini bekliyoruz:)

- - - Güncellendi - - -

YÖK DAVASI KİŞİLER
1.HAMZA HOCA
2.EDİMVAR
3.CHİMENEYES
4.SFAGNUM
5.KURAMCI
6.CSALTUNDAG
7.EZGİDENİZ

Son düzenleme:

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar açacağımız dava 35. madde kapsamında senet imzalayan herkesi ilgilendiriyor. Yani senetleri içeren yönetmeliğin iptali konusuyla dava açılacak ve böylece senetler de hükümsüz hale gelecek. Burada davaya katkıda bulunmak isteyen kim varsa bana yazabilir. Böyle bir dava için kişi başı 100 tl istedik. Toplamda 50 kişi verince bitecek. Şu anda 7 hocamız vereceğini söyledi bir kısmı da gönderdi. Ben bu hocalarımızı güncel olarak burada paylaşacağım. Göndermek isteyen hocalarımın bana özel mesaj göndermeleri yeterlidir ben kendilerine hesap numarasını veriyorum.

Son düzenleme:

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök davası-senet iptali kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.kuramcı
7.csaltundag
8.ezgideniz

sfagnum

Öğrenci
ya ben ögeder üyesiyim sözde ama ögederin gündeminde ilk beş konu içerisinde bile böyle bir gündem yok... akademikzam hashtag inde bunu rahatlıkla görebiliyoruz...

yahu önce sistemin mevcut sakatlıklarını giderin ondan sonra haklarımızı daha da fazla genişletmek için çaba sarf edelim...

hele bi doğru dürüst yürümeyi ögrenelim de sonra depara kalkarız...

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Yök davası-senet iptali kişiler

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_

Evet Hocalarım 9 kişi olduk. 50 kişi olunca tamam diyoruz.

Son düzenleme: