35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

eczak

Yardımcı Editör
YÖK yeni bir karar yayınlamıştı hocam, 1 Eylülden önce mezun olmuş olanlar 33a lı olarak kalacak şeklinde (Yani 1 Eylül den önce mezun olanlar YÖK tarafından duyurulan yeni bir kararla 33a lı yapıldı). Ancak, öyp kaldırıldığı için bu zorunlu hizmet kavramı bizim için de kalktı mı diye merak etmiştim. Ancak, anladığım kadarıyla zorunlu hizmet benim gibi olanlar için devam ediyor.

evet hocam ona dikkat etmemişim. otomatik 33/a'ya geçirildiniz. Otomatik olarak senet devreye girdi yani.

chimeneyes

Öğrenci
Merhabalar,

33/A kadrosunda görevli bir araştırma görevlisi 35. madde ile doktora için görevlendirildiği üniversitede eğitimini tamamladıktan sonra kadrosunun bulunduğu üniversiteye dönmeyip başka bir şehirdeki devlet üniversitesinde mecburi hizmetini ne şekilde yerine getirebilir? Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl ?

- - - Güncellendi - - -

Eş durumu yada sağlık durumu olmadığı halde mecburi hizmetini başka bir üniversiteye aktaran birilerini duydunuz mu peki?

Mr December

Baş Editör
Hazirandan beri "( 16/06/2016 ) , Tekemmül Dolabında ( Dosyanız dilekçelerin karşılıklı tebliği veya cevap gelmesi için beklemektedir " bu yazıyor zaten.

chimeneyes

Öğrenci
Umarım en yakın zamanda bu konuyla ilgili sağlam bir düzenleme yapılır, zira çok mağdur var. Bir de ben şöyle bir açık buldum ki bu baya baya adaletsizlik. Bazı araştırma görevlileri 39. Maddeyle görevlendiriliyorlar. Maaşları yatiyor, derse girmiyorlar, mesai yapmıyorlar, görevlendirme süresini sınırsız uzatabiliyorlar fakat senet imzalamıyorlar. Ama biz aldığımız maaşın karşılığını mesai yaparak hatta çoğu zaman derslere dahi girerek fazlasıyla ödüyoruz. Bizim eğitimimiz devam ederken tüm masraflarımızı kendi cebimizden karşılamaya devam ediyoruz. Yani devlet bize ekstra bir para da vermiyor. Öyleyse bu neyin senedi? Bu nasıl bir adaletsizlik? Etrafımdaki asistan ve öğretim üyesi arkadaşlarımın bazıları "dayı" vasıtasıyla işlerini güzelce hallediyor, zorunlu görevleri dahi iptal oluyor. Bizler de böyle kara kara düşünüyoruz işte...
http://www.akademikpersonel.org/aka...enetleri-iptali-ve-acilan-dava-ornekleri.html

Hocam "dayısı" olanların bu işi hallettiğini söylemişsiniz, bunu neye dayanarak hallediyorlar? hangi yasaya kanuna maddeye göre? o kişileri emsal göstererek işlem yapamazmıyız bizde?

Backtoblack

Öğrenci
Hiç bir yasaya, kanuna ya da maddeye dayandırılmıyor hocam. Açıyorlar bir telefon hooop işleri halloluyor. Malesef emsal gösteremeyiz. Siyasi yollarla ayarlıyorlar işlerini. Birbirlerini deşifre etmezler. Olan bizim gibileri oluyor işte. Hak, hukuk, adaletle olmuyor ne yazık ki...

cnplt

Öğrenci
Merhaba, 35. Madde ile yüksek lisansa geldiğim üniversitede doktoraya devam ettiğim için asıl üniversitemden yeni senet gönderildi. Ücret kısmına yaklaşık 300 bin TL yazdırıyorlar. Bu neye göre hesaplanıyor? Bu fiyatta değişiklik olmuyor mu hiç?
Teşekkürler..

TheMachine

Öğrenci
Merhaba, 35. Madde ile yüksek lisansa geldiğim üniversitede doktoraya devam ettiğim için asıl üniversitemden yeni senet gönderildi. Ücret kısmına yaklaşık 300 bin TL yazdırıyorlar. Bu neye göre hesaplanıyor? Bu fiyatta değişiklik olmuyor mu hiç?
Teşekkürler..

Benim üniversitemde bir arkadaş o rakamı çok bulup 100 bin civarında bir şey yazıp gönderdi. Oradaki rakam da çok önemli değil aslında. Sonuçta kaç ay maaş aldıysan onun üzerinden hesaplıyorlar.

goggles

Araştırma Görevlisi
Bu oyp sistemi gibi bir sistem görmedim. 2 oypli dusunun. Biri kendi universitesinde digeri ise 35le baska bir yerde egitim görüyorlar. Diyelim ki ikisinin de bir sebeple ilişiği kesildi. Bu durumda ne oluyor? Biri aldigi tum maaslari fazlasiyla geri oduyor, digeri hicbir sey odemiyor. Niye? Cunku biri baska universitede egitim gordu. Yahu baska universitede egitim gorunce ne oluyorsa sanki. Daha mi az is yapiyor. Ikisininde yaptigi is ayni. Yani isin sonunda birisine aldigi maaslari haketmemis muamelesi yapiliyor. Bunu bir turlu anlayamiyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Şöyle düşün. 35le gittiğin üni sana ihtiyacım yok beş kuruşta vermem diyor. Atandığın üni ise ben seni işe alır maaşını veririm daha iyi eğitim alacağın bir üniye de gönderebilirim ama şu şartla gönderdiğim yerde çalıştığın kadar gelip burada da çalışacaksın diyor. Sen de kabul ediyorsun ama sonradan yan çiziyorsun.

Mr December

Baş Editör
Şöyle düşün. 35le gittiğin üni sana ihtiyacım yok beş kuruşta vermem diyor. Atandığın üni ise ben seni işe alır maaşını veririm daha iyi eğitim alacağın bir üniye de gönderebilirim ama şu şartla gönderdiğim yerde çalıştığın kadar gelip burada da çalışacaksın diyor. Sen de kabul ediyorsun ama sonradan yan çiziyorsun.

Maaşı onlar vermiyor, maaşı görevli olunan yer veriyor. Kadro üniversitesi maaşı verseydi keşke. Neden ben de geliştirme ödeneğini almayayım ki?

TheMachine

Öğrenci

Aslında ÖYP'lilerin durumu farklı. Devlet üniversitelerin istediği cari kadro yerine ÖYP'li araştırma görevlisi kadrosu açıyor. Yani bizim görevlendirme ile gittiğimiz yerin ihityacı karşılanmış oluyor. Bize maaşımızı veren de asıl kadromuzun olduğu yer değil. 35. madde ile görevlendirildiğimiz yer. Bildiğim kadarıyla. Bu nedenle asıl üniversitenin bu parayı talep etmesi saçma temelde devletin bu parayı talep etmesi saçma çünkü zaten bir emek karşılığı olarak bu ödemeyi yapmış oluyor.

A

Akademik Forum

Guest
Sizinle aynı düşünmüyorum. ÖYP'liye maaş verilmesine vesile olan atandığı üniversite sonuçta. Bence güzelim tüm ÖYP'lilerin bugünkü düştükleri durumun bir nedeni de bazı ÖYP'lilerin bu şekilde yan çizmesi. Senet ÖYP'lilere mahsus birşey değil ki belirli kurallar çerçevesinde herkese uygulanıyor. Bu mantığınız yüzünden anadolu üniversiteleri öğretim üyesi bulamıyor. Büyük üniversitelere giremeyenlerin zaman kazanma yolu olmamalı ÖYP. Ahde vefa gösterilmeli; sürekli heves, menfaat veya mazeret daha nereye kadar?

Mr December

Baş Editör
Sizinle aynı düşünmüyorum. ÖYP'liye maaş verilmesine vesile olan atandığı üniversite sonuçta. Bence güzelim tüm ÖYP'lilerin bugünkü düştükleri durumun bir nedeni de bazı ÖYP'lilerin bu şekilde yan çizmesi. Senet ÖYP'lilere mahsus birşey değil ki belirli kurallar çerçevesinde herkese uygulanıyor. Bu mantığınız yüzünden anadolu üniversiteleri öğretim üyesi bulamıyor. Büyük üniversitelere giremeyenlerin zaman kazanma yolu olmamalı ÖYP. Ahde vefa gösterilmeli; sürekli heves, menfaat veya mazeret daha nereye kadar?

Araştırma görevlisi misiniz bilmiyorum ama "Bu mantığınız yüzünden anadolu üniversiteleri öğretim üyesi bulamıyor" diyorsunuz ya hani KHK çıktığında asistanları kadrosundan ilk atmaya başlayan o üniversiteler oldu. Bence iddianızı daha ayağı basan bir zemine çekin. Bir kadro açıldığında eminimki o kadroya bir sürü başvuru oluyordur ama kadro neden dolmuyordur bunu kendileri biliyordur bence.

Ayrıca o dediğiniz üniversitelerde "sen bizden değilsin!" e çok rastlanıyor. İsteyerek giden adamı da soğutuyorlar. ÖYP'li ne yapsın???

A

Akademik Forum

Guest
BİR OYPLİ DÜŞMANI DAHA
Sözleşmeler vefa gösterilecek moral bir bağlar değildir. Hukuksal bir bağdır, dolayısıyla vazgeçmek, feshetmek hakkı saklıdır o nedenle cahilce konuşmayın!!! Fakat belli ki kuyruk acınız var bir ÖYPliden!!!! Ayrıca Anadolu ünilerinde öğretim üyesi kalmıyor diye yalan yanlış bir şeyler söyleyerek bunun sorumlusu olarak da suçu ÖYPlilere yıkmak hem aptallıktır, belli ki akıl yürütemiyor veri analiz edemiyorsunuz, saçmalıktır, bu aptalca iddia ÖYPlilere baskı uygulamak ve onları karalamak içindir, bugune kadar kaçbin ÖYPli oldu, bunlardan kaçı gitmemiş geri üniversitesine bakın bakalım oranlara.. Ama ... at izi kalsın.. kolay tabi... Eğer oralarda öğretim üyesi yoksa suçlusunu ÖYPlilerde değil git başka yerde ara. Ama zaten laf olsun diye dedin ne dediğinden de haberin yok, öyle kuyruguna basmıs biri sen de acı içinde konuşuyorsun işte. bravo, kolay gelsin

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
Maalesef ÖYP liler hep mağdur durumuna sokulmuştur. Hakları hep tek taraflı olarak kırpılmış, en son alınan kararla da kadroları ellerinden alınmış, doktorayı bitirdiklerinde ise işlerine devam etme durumları belirsizliğe bırakılmıştır. İstifa etmek istemeleri durumunda ise senetlerinin hala geçerli olduğu söylenmiştir. Artık ipler daha güçlü bir şekilde üniversitelerin elindedir ve keyfilik had safhadadır. ÖYP liler istenmemektedir aslında, çünkü usta-çırak ilişkisi diye tabir edilen esasında ise birçok olumsuzluğu örtmek adına kullanılan bu kalıba sokulamayan bireylerdir. ÖYP liler görece daha adil bir alımla üniversitelerine yerleşmiş ve kimseyle kafa kol ilişkilerine girmemişlerdir. Kimseye ahde vefa göstermeleri gerekmemiştir. Geleneksel üniversite kadrolaşmasının dışında bir çizgide yer almaları, hocaların onlara işlerini yaptırmakta sıkıntı yaşamaları, üniversitelerin biz bu kişileri tanımadığımız için almak istemiyoruz demelerine yol açmıştır. ÖYP liler ayrıca benzer keyfiliklerin önlerine tekrar konması endişesi taşımaktadır. Önünü göremeyen ÖYP lilerin kamuya olan güvenleri de maalesef zedelenmiştir. Şimdi YÖK bu durumu nasıl çözüme kavuşturacak açıkçası çok merak ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
ASLA ÖYP DÜŞMANI DEĞİLİM
Ama şu hiçbir delile dayanmayan, mesnetsiz iddialarınızı görünce "değil ÖYP'li, MIT doktoralı da olsanız ve öğretim üyesi olmanız benim şahsıma kalsa ve burada yazdığınız tarzda bir kişiliğiniz varsa sizi almak istemem" diyorum. Daha ilk cümlelerinizin bile hiçbir dayanağı yok. Hukuki olarak sizi bağlayan her şeyi feshedersiniz o zaman siz kendinizce. Yani öğretim üyesi olarak bir sözleşme imzalarsanız aslında oradaki her maddeyi ben ilerde iptal ederim diye mi sözleşme yapacaksınız. Sonraki cümlelerinizde yazdıklarınızı ise hatırlamak bile istemiyorum. Hayatımda ilk defa bu kadar ağır sözler işitiyorum. Yine de umarım her şey hukuki çerçevede istediğiniz gibi olur.

A

Akademik Forum

Guest
Hiç kimseyi takmasın, kendi hedefleri doğrultusunda çalışsın, öğrenci yetiştirsin, vatana millete hayırlı gençler nasıl yetişir, nasıl bir yöntem izlemeliyim diye gözüne uyku girmesin, kazanacağı parayı düşündüğünün yarısı kadar ilim irfan düşünsün yeter (bu son cümleyi size yazmıyorum kesinlikle üzerinize almayın lütfen, geçen bir sınavda kendisine görev çıkmayan bir arkadaşın halini gördüm o yüzden burada son cümleyi söylüyorum, size değil)

TheMachine

Öğrenci

Üniversitenin maaş verilmesine sebep olması kişinin geleceğe yönelik hayatını ipotek altına almayı gerektirir mi? Çoğu ÖYP'li belki hepsi senet meselesiyle ve durumun ciddiyetiyle ÖYP ile görevlendirildikten çok sonra karşılaşıyor ve bu durumdan pişmanlık duyabiliyor. Bahsettiğiniz anadolu üniversitelerinin sıkıntı çekmesi gibi bir durum zaten söz konusu değil. Doğru düzgün kadro açtıktan ve adil alımlar yaptıktan sonra hepsi yeterince hoca bulur. Çünkü artık öğretim üyelerinin maaşı oldukça iyi durumda eskisi gibi maaşları çok düşük değil.

35. madde ile ilgili hukuksal açıdan çok ciddi problemler var. Daha önce de bahsettiğim sebeplerden dolayı. Özellikle ÖYP'den başarısızlık sebebi ile ilişiği kesilen ve sonra senet ödemek durumunda bırakılan arkadaşlara çok büyük bir haksızlık yapılmış durumda. Hele 674 no'lu KHK'dan sonra artık üniversite ile imzalanan senetler tamamen hükmünü yitirmiş durumda olması gerekir. Makul düşünen herkes için.