35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

A

Akademik Forum

Guest
Sizi anlıyorum. Ama bu işin bir çözümü olmalı. Yurtdışı eğitimini tamamlayarak ülkeye dönenlerde de aynı sıkıntılar var. Çözüm yolları bulalım sıkıntıları giderelim, belki daha çok çalışmamız lazım ülke olarak. Yukarıda birinin delilsizce ithamlarından sonra sizin yazdıklarınız övgü gibi geliyor ama benim üzüldüğüm ÖYP'yi büyük üniversitelere yerleşmek için zaman kazanmak olarak görenler.

cyclist.ceng

Öğrenci
Hocalarim ben son oyp ile atandim ve atandiktan hemen sonra dil egitimine gonderildim 6 aylik senet imzalayarak.

ardindan geri geldim ve yuksek linansima devam etmek icin baska bir universiteye 35. maddem gelene kadar 39 ile gorevlendirildim. Daha sonra geldigim universitede kadro acildi ve zorunlu hizmetimin bitmesine 2 ay kala istifa ettim. Simdi guvenlik sorusturmasi bekliyorum fakat guvenlik sorusturmam gelsede zorunlu hizmet borcum bulundugundan atamami gerceklestiremiyorlarmis. 2 ay icin 12678 lira borc cikardilar. bunu odersem atamam gerceklesebilicek. Benim sormak istedigim soru ben mecburen bunu odeyecegim. fakat dava acip bu miktari geri alma sansim varmidir ,grenebilirmiyim?

TheMachine

Öğrenci
Hocalarim ben son oyp ile atandim ve atandiktan hemen sonra dil egitimine gonderildim 6 aylik senet imzalayarak.

ardindan geri geldim ve yuksek linansima devam etmek icin baska bir universiteye 35. maddem gelene kadar 39 ile gorevlendirildim. Daha sonra geldigim universitede kadro acildi ve zorunlu hizmetimin bitmesine 2 ay kala istifa ettim. Simdi guvenlik sorusturmasi bekliyorum fakat guvenlik sorusturmam gelsede zorunlu hizmet borcum bulundugundan atamami gerceklestiremiyorlarmis. 2 ay icin 12678 lira borc cikardilar. bunu odersem atamam gerceklesebilicek. Benim sormak istedigim soru ben mecburen bunu odeyecegim. fakat dava acip bu miktari geri alma sansim varmidir ,grenebilirmiyim?

Borçlu olduğunuz üniversite ile senedi ödeyeceğinize dair anlaşın. Borcu taksitlendirsinler. Bu şekilde yaparsanız atamanızı yapmaları gerekir. Daha sonra idare mahkemesine senetlerin ödemesini de durdurmak için yürütme durdurma istemli dava açın. Dava dilekçesi aşağıdaki adreste var. Umarım kazanırsınız.

ÖYP Araştırma Görevlileri Derneği

- - - Güncellendi - - -

Size sürekli olumsuz konuşan memurların da sözünü çok fazla dinlemeyin hakkınızı arayın.

goggles

Araştırma Görevlisi
Senet hesaplanmasında seneti imzaladığımız tarihten sonraki maaşlar mı dikkate alınıyor? Mesela ben 35 ile gitmeden önce 1 dönem kadromun olduğu yerde bekledim ve o arada oradan maaş aldım, bu aldıklarım da senetin içinde değelendiriliyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Senet hesaplanmasında seneti imzaladığımız tarihten sonraki maaşlar mı dikkate alınıyor? Mesela ben 35 ile gitmeden önce 1 dönem kadromun olduğu yerde bekledim ve o arada oradan maaş aldım, bu aldıklarım da senetin içinde değelendiriliyor mu?

Senetlerin başlangıç tarihini bağlamaz hesaplanması, doğru olan gittiğiniz yerden ne kadar süre maaş aldığınızdır. Okulunuza da danışabilirsiniz ama böyle olması lazım.

TheMachine

Öğrenci

Hayır. Görevlendirme sonrası aldığınız maaşlar hesaplanır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

karkinli

Öğrenci
Görevlendirildiğiniz üniversitedeki göreve başlama tarihinizden itibaren hesaplanıyor. Kadronuzun bulunduğu üni deki geçirdiğiniz zmanlarla ilgili herhangi bir şey talep edemezler

cyclist.ceng

Öğrenci
Borçlu olduğunuz üniversite ile senedi ödeyeceğinize dair anlaşın. Borcu taksitlendirsinler. Bu şekilde yaparsanız atamanızı yapmaları gerekir. Daha sonra idare mahkemesine senetlerin ödemesini de durdurmak için yürütme durdurma istemli dava açın. Dava dilekçesi aşağıdaki adreste var. Umarım kazanırsınız.

- - - Güncellendi - - -

Size sürekli olumsuz konuşan memurların da sözünü çok fazla dinlemeyin hakkınızı arayın.
Anladim hocam ilginiz icin tesekkur ederim. Davayi kaybetme durumunda faiziyle birlikte odeme yapmak durumunda kaliyoruz degilmi?

cyclist.ceng

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhaba simdi aradim borc tamamen odenmeden diger universitelere borcu yoktur yzisi gondermiyorlarmis. en azindan memurun dedigi boyle yanlissa bile atamamin yapilmasi icin mecbur dediklerini yapmam gerekiyor. acaba odedigim parayi dava ile geri almam mumkunmudur ?

goggles

Araştırma Görevlisi
Senet hesaplanirken brut maastan hesaplaniyormus dogru mu? Sacma degil mi bu uygulama. Brut olunca aldigimiz maastan fazlasi isteniyor demek oluyor. Bir de uzerine % 50 var. Iyice artiyor miktar. Net maastan yani aldigimiz miktar uzerinden hesaplanmasi gerekmez mi? Benim cebime brut girmiyor ki net maas giriyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gamze

Administrator
Senet hesaplanirken brut maastan hesaplaniyormus dogru mu? Sacma degil mi bu uygulama. Brut olunca aldigimiz maastan fazlasi isteniyor demek oluyor. Bir de uzerine % 50 var. Iyice artiyor miktar. Net maastan yani aldigimiz miktar uzerinden hesaplanmasi gerekmez mi? Benim cebime brut girmiyor ki net maas giriyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Size harcanan para olarak düşünüldüğünden brüt üzerinden hesaplama yapılıyor.

sonoypli1

Öğrenci
http://www.akademikpersonel.org/aka...enetleri-iptali-ve-acilan-dava-ornekleri.html

Hocam "dayısı" olanların bu işi hallettiğini söylemişsiniz, bunu neye dayanarak hallediyorlar? hangi yasaya kanuna maddeye göre? o kişileri emsal göstererek işlem yapamazmıyız bizde?

chimeneyes hocam, ben de bizzat tanıyorum öyp li olduğu ve 3. yılına girdiği halde senet imzalamayan hatta istifa durumunda biz dünyanın parasını ödeyecekken elini kolunu sallayıp gidecek insanlar var
bu kişileri emsal gösterebilir miyiz bilmiyorum, ama onların da kaybedecek bişeyleri olmadığına göre (senet imzalamadıkları için) neden emsal göstermeyelim

hatta "ÖYP Sorununun Çözümü Siyasidir, Yökten Birşey Beklememek Lazım" başlığını açıp durumu anlatmıştım, ama o kadar istifa edeceğini söyleyip ah vah eden insanlar tek kelime bile yazmadı

Son düzenleme:

atco

Öğrenci
Merhabalar,

YLSY bursuyla yüksek lisansımı tamamladıktan sonra 1416. madde ile araştırma görevlisi olarak görevlendirildiğim kurumdan 35. madde ile doktora için başka bir üniversitede görevlendirildim. Doktoramı yaptığım üniversitede eğitimimi tamamladıktan sonra kadromun bulunduğu üniversiteye dönmeyip başka bir şehirdeki devlet üniversitesinde ya da özel üniversite de eş durumumu göz önünde bulundurarak mecburi hizmetimi yerine getirebilir miyim?
Diğer bir sorumda hali hazırda YLSY den olan mecburi görevimi şuan doktora için bulunduğum üniversite de yerine getirmiş oluyor muyum?
Şimdiden çok teşekkürler cevaplarınız için.

chimeneyes

Öğrenci
Bu durum 33 a kadrosuna cari usulle atanann ve 35. madde kapsamında görevlendirilenlere yönelik olarak da yorumlanabilir mi? cari usulle atanmış olmak resmen cezaya dönüştü... Zorunlu hizmetin senedin iptali için bizler içinde bir ihtimal olamaz mı? emsal olabilir mi?

Gamze

Administrator
Bu durum 33 a kadrosuna cari usulle atanann ve 35. madde kapsamında görevlendirilenlere yönelik olarak da yorumlanabilir mi? cari usulle atanmış olmak resmen cezaya dönüştü... Zorunlu hizmetin senedin iptali için bizler içinde bir ihtimal olamaz mı? emsal olabilir mi?

YÖK gönderdiği yazıda ÖYP dediği için cari usulle olan atamaları kapsamıyor.

grznky

Öğrenci
Merhaba hocalarım,

galiba benim sorularım bu başlığı ilgilendirecek türden. ÖYP'liyim ve doktoradan bir aydan daha uzun bir süre evvel mezun oldum. Eğitim aldığım üniversite yazışmalara başladı YÖK ile. Benim sorularım şunlar:
1.Asıl üniversitemde 33/a'ya geçmem durumunda başka bir devlet üniversitesinde yardımcı doçentlik kadrosuna başvurduğumda muvafakat talebinde bulunup -uygun görülmesi durumunda- geçebiliyor muyuz? (Asıl üniversitem kesinlikle yard.doç. kadrosu için söz veremeyeceğini söyledi).
2. Kadro iadesi için 10 Mayıs'ta YÖK'e yazı yazıldı; ancak bu kadro iadesi süreci ne kadar sürede tamamlanıyor acaba? (bu soru belki başka bir başlığın konusuydu kusura bakmayınız.)

Teşekkür ederim şimdiden.