35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

ib87

Öğrenci
Sayın Hocalarım,
İstifa edip işsiz kalmayı dahi göze alan bir Yrd. Doç. olarak yazıyorum. Ben bireysel olarak yökün iletişim sayfasından defalarca problemlerimi yazdım. Bildiğiniz üzere yok birçok yeni düzenleme yaptı ve yapıyor. Biz de bu durumda taleplerimizi duyulur hale getirmeliyiz diye düşünüyorum. Mevcut durumda neredeyse tüm üniversitelerde öyplilere kadro istiyor musun diye sorulup istemiyorsa istifa özgürlüğü verilmişken cari usülde de bir çıkış yolu üretilebilir belki.
Benim önerim farklı yollardan ilerlemek. Öncelikle öypliler fiili durumda istifa edebiliyor, bunun emsal olması gerektiğini vurgulayabiliriz.
İkinci durum ise benim gibi yrd. doçluk verilmiş zavallılar için bir çözüm olabilir. Bildiğiniz gibi yrd doçluk kaldırılıyor ve hiçbir işleme gerek kalmaksızın dr öğr gör kadrosuna aktarılıyor. Bizler bu kadroya geçmek istemediğimizi dile getirerek zorunlu hizmetimizin iptalini isteyelim derim.
Bu konularda yökün sayfasından yazmaya devam edeceğim. Sizlerin fikriniz nedir, bir çözüm olabilir mi?

hido44

Öğrenci
Merhaba değerli hocalarım,
Benim 35. madde dolayısıyla zorunlu hizmetim var. başka bir üniversiteden kadro aldım ve muvafakat istedim ama üniversitem vermedi. Bu durumda ben senet tutarını ödeyip yeni üniversiteye geçiş yapabilir miyim. YÖK senet tutarını ödesem dahi yeni kuruma geçişime engel olabilir mi?
2. sorum : senet ödeme durumunda senet tutarımı ödenir yoksa yeniden hesaplamaya mı gidilir. Zira benim senet imzaladığım dönemde arş. gör. maaşları çok düşüktü..

Saygılar

Mr December

Baş Editör
Benim 35. madde dolayısıyla zorunlu hizmetim var. başka bir üniversiteden kadro aldım ve muvafakat istedim ama üniversitem vermedi. Bu durumda ben senet tutarını ödeyip yeni üniversiteye geçiş yapabilir miyim. YÖK senet tutarını ödesem dahi yeni kuruma geçişime engel olabilir mi?
2. sorum : senet ödeme durumunda senet tutarımı ödenir yoksa yeniden hesaplamaya mı gidilir. Zira benim senet imzaladığım dönemde arş. gör. maaşları çok düşüktü..

Saygılar

Senedi ödeyip geçiş yapabilirsiniz. Senet üzerinde ne yazıyorsa ona göre hesaplama yapılır. Genelde alınan maaşlar + %50 faizi şeklinde oluyor. Tefeci bile bu kadar faiz istemez :D

yusufburcu

Öğrenci
Değerli hocalarım.

Bu konuda neler yapılabilir ortada ciddi bir haksızlık var. Benimle aynı dönem atanan ve senet imzalayan arkadaşım kadrosunun olduğu üniye uğramadan dahi doktorasını yapıyor ve kimse senedi önüne tehdit unsuru olarak koymuyor. Üstelik 33a ya geçmeme özgürlüğü de tanındı.

Ben ise doktoramın bitmesine 3 yıl varken kadromun olduğu üniye döndüm. Üstelik doktoram bitmeden çalıştığım süre zorunlu hizmetimden dahi sayılmıyor. Tehditle 33a ya geçirildik. Rektör hoca açıkça kimseye muvafakatname vermeyeceğini söyledi. İstifa edemiyorum 5 yıldır 35.madde kapsamında çalışıyorum ve senedi ödeyecek bi maddi durumum yok. Çıkmazda hissediyorum ve psikolojim tamamen bozuldu.

A

Akademik1302

Guest

Saygılar

Hocam sizi 33 e geçirdi mi kurumunuz? Yoksa mecburi hizmetler artık kaldırıldı biliyorsunuz 50D için.

erdek

Öğrenci
Değerli hocalarım.

Bu konuda neler yapılabilir ortada ciddi bir haksızlık var. Benimle aynı dönem atanan ve senet imzalayan arkadaşım kadrosunun olduğu üniye uğramadan dahi doktorasını yapıyor ve kimse senedi önüne tehdit unsuru olarak koymuyor. Üstelik 33a ya geçmeme özgürlüğü de tanındı.

Ben ise doktoramın bitmesine 3 yıl varken kadromun olduğu üniye döndüm. Üstelik doktoram bitmeden çalıştığım süre zorunlu hizmetimden dahi sayılmıyor. Tehditle 33a ya geçirildik. Rektör hoca açıkça kimseye muvafakatname vermeyeceğini söyledi. İstifa edemiyorum 5 yıldır 35.madde kapsamında çalışıyorum ve senedi ödeyecek bi maddi durumum yok. Çıkmazda hissediyorum ve psikolojim tamamen bozuldu.

aynı durum benim için de geçerli

iyi niyetli davrandığımız için mi cezalandırılıyoruz.

bu duruma karşı ne yapabiliriz?

- - - Güncellendi - - -

+ detay bir soru?

eylül 2016'da öyp 50d oldu.

yani o tarihte 35 ile görev yapan bir öyplinin zorunlu hizmet süresi de durmuş oluyor mu? 2017'de 50d'li bir 35liyken zorunlu hizmet saymaya devam etti mi?

bu önemli bir detay çünkü yeterlilikten sonra2017 ortası okuluma geri döndüm ve zorunlu hizmetimin süresini hesaplamaya çalışıyorum.

ayrıca doktara bittikten sonra mı zorunlu hizmet düşmeye başlayacak?

bu haksızlık değil mi? sonuçta çağrıldım ve geldim.

M

Misfrrr

Guest
Merhaba, "doktoram bitmeden çalıştığım süre zorunlu hizmetimden dahi sayılmıyor" bu hangi kanunda yazıyor bilmiyorum ama ben ÖYP 39 ile dil kursuna görevlendirildim sonra kendi kurumumda doktorayı bitirdiğimde personel daireye gidip sordum zorunlu hizmetim var mı şimdi mi başlayacak diye. Hocam kaç yıl çalışmışsınız zaten dedi ama sistemden bir bakayım deyip baktı zorunlu hizmetin yok dedi. Ben de özellikle zorunlu hizmetin yapılması için doktorayı bitirmek gerekmiyor mu dedim, hayır burada çalıştın sonuçta ve yok işte dedi. Bunu diyen normal bir memur değil arkadaşlar, yılların personel şube müdürü.

Gamze

Administrator
Merhaba, "doktoram bitmeden çalıştığım süre zorunlu hizmetimden dahi sayılmıyor" bu hangi kanunda yazıyor bilmiyorum ama ben ÖYP 39 ile dil kursuna görevlendirildim sonra kendi kurumumda doktorayı bitirdiğimde personel daireye gidip sordum zorunlu hizmetim var mı şimdi mi başlayacak diye. Hocam kaç yıl çalışmışsınız zaten dedi ama sistemden bir bakayım deyip baktı zorunlu hizmetin yok dedi. Ben de özellikle zorunlu hizmetin yapılması için doktorayı bitirmek gerekmiyor mu dedim, hayır burada çalıştın sonuçta ve yok işte dedi. Bunu diyen normal bir memur değil arkadaşlar, yılların personel şube müdürü.

Hocam 39. madde görevlendirmesi geçici görevlendirmedir. Zorunlu hizmeti olmaz. 35. madde ile görevlendirildiğinizde zorunlu hizmet olmaya başlar.

'Doktora bitmeden zorunlu hizmet ödemesi başlamıyor' bir YÖK kararı. Şuradan inceleyebilirsiniz: https://www.akademikpersonel.org/anasayfa/yokten-oyplilere-sok-zorunlu-hizmet-karari.html

M

Misfrrr

Guest
Cevabınız için teşekkürler. Görevlendirildiğim maddeyi yanlış hatırlıyor olabilirim ama dil kursu için bana senet imzalattılar ve iki kefil bulmak zorunda kaldım. Sonuçta bir mecburi hizmet yüklemesi oldu ve dil kursundan sonra kadro üniversitemde çalıştığım için zorunlu hizmetin yok dediler. Benim için sıkıntı yok istediğim yere de gidebiliyorum. İlgili arkadaşlara örnek olsun diye yazıyorum.

erdek

Öğrenci
Teşekkürler--

bu zorunlu hizmet süresini nerede sorgulatabiliyoruz?

okulda bir birim mi var, personel işleri vs ? direk sistemden görebiliyorlar?

yyyssf

Öğrenci
Teşekkürler--

bu zorunlu hizmet süresini nerede sorgulatabiliyoruz?

okulda bir birim mi var, personel işleri vs ? direk sistemden görebiliyorlar?

Hocam Karşı taraftan kaç gün maaş aldınız o kadar süre zorunlu hizmetiniz var.

- - - Güncellendi - - -

Hocam Karşı taraftan kaç gün maaş aldınız o kadar süre zorunlu hizmetiniz var.

Sizin zorunlu hizmetinizi kimse bilmez. siz istifa edersiniz senet varsa eğtim aldığınız üniye yazı yollanır sizin maaş dökümleri istenir. geldiğinde hesaplama yapılır istifadan 4-5 ay sonra zorunlu hizmetiniz size çıkartılır. istifa etmezseniz
kimse size şu yada bu diyemez. dese de tahmini olur kendi düşüncesi olur. asıl istifa edince tüm daire başkanlarının görüşleri ile sizinhizmetiniz olup olmayacağı belirlenir.

Merhaba;

Bu konularda davalar açan bir avukat olarak bu konuyu çözmüş bulunuyoruz. Mesajınızın detayında da belirttiğiniz üzere; bu husus maddi ve manevi olarak sizleri son derece yıpratmış olsada, paraların iadeleri için açtığımız davaları kazanıyoruz. Bu hususta desteğe ihtiyacınız var ise yardımcı olabiliriz.

- - - Güncellendi - - -

2-3 sayfa önce sonuçlanan bir davadan bahsedilmiş. Hür iradenizle imzaladıgınız için ödemekle yükümlülüsünüz gibi bir karar çıkmış özetle.

Merhaba;

Bu konularda davalar açan bir avukat olarak bu konuyu çözmüş bulunuyoruz. Açılan davalar ne yazık ki yanlış açılmış ve dilekçelerde kefalet senedinin ve taahhütnamenin iptali istenerek kişiler yanlış yönlendirilmiştir. Kanaatimizce de; Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarında belirtildiği üzere kefalet senedi geçerli olup, burada başkaca bir taleple dava açılmalıdır. Tarafımızca ;açılan davalarda maaşların direk iadesi istenmiş ve nitekim kazanılmıştır. Sonuç olarak; bu husus maddi ve manevi olarak sizleri son derece yıpratmış olsada, paraların iadeleri için açtığımız davaları kazanıyoruz. Bu hususta desteğe ihtiyacınız var ise yardımcı olabiliriz.

- - - Güncellendi - - -

Senetle ilgili acilan dava sonuclandi mi? Son durum nedir?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba;

Bu konularda davalar açan bir avukat olarak bu konuyu çözmüş bulunuyoruz. Açılan davalar ne yazık ki yanlış açılmış ve dilekçelerde kefalet senedinin ve taahhütnamenin iptali istenerek kişiler yanlış yönlendirilmiştir. Kanaatimizce de; Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarında belirtildiği üzere kefalet senedi geçerli olup, burada başkaca bir taleple dava açılmalıdır. Tarafımızca ;açılan davalarda maaşların direk iadesi istenmiş ve nitekim kazanılmıştır. Sonuç olarak; bu husus maddi ve manevi olarak sizleri son derece yıpratmış olsa da, paraların iadeleri için açtığımız davaları kazanıyoruz. Bu hususta desteğe ihtiyacınız var ise yardımcı olabiliriz.

drarsgor

Öğrenci
Merhaba, oypli degilim, cari usulle alinan 33 a kadroluyum. 35. Madde kapsaminda doktoram bittikten sonra kadromun bulundugu kuruma mecburi hizmetim icin dondum, ancak suan gundemde olan universitelerin ikiye bolummesi kapsaminda yer alan universitelerden birinde gorev yapiyorum ve bagli bulundugum fakulte yeni kurulacak universiteye devredilecek buyuk ihtimalle. Boyle bir durumda benim mecburi hizmetim icin imzaladigim senetteki muhatabim olan universite yerine baska bir universitede calisiyor olacagim budurumda senedin gecersiz olmasi durumu soz konusu olabilir mi ? Yoksa fakulte olarak yeni universiteye devredildigimizde bu senedim de devredilir mi ? Sonuc olarak benim imzaladigim senette muhattabim olarak adi gecen universitede de degilde yeni bir universitede calisiyor olacagim. Goruslerinizi bekliyorum

U

User763935701

Guest
Vergi affi torba yasasina giren oyp senet iptalleri

2011 ve 2014 yillarinda ogeder in cabasiyla vergi affina 35. Madde senetlerinin iptali dahil edildi. Bu forumda konusulduguna hic sahit olmadim. Ama bu muthis bir imkandi. Benim de daha yeni haberim oldu. O yillarda bilseydik bir cogumuzun magduriyeti giderilmis olacakti. Bunun tekrari icin ogederin bir calismasi oldugunu bilmiyorum. Keske tekrar gundem olusturulsa. Suan tek sorun 33a lilarin 50d y gecirilmesi gibi lanse ediliyor. Bu da eklenen yeni magduriyet fakat doktorasini eylul oncesi bitirmis binlercemizin sorunu halen devam etmekte. Bu konuda fikirlerinizi paylasirsaniz memnun olurum. Isteyenler icin o yillardaki vergi affina dair link bulabilirim. Arastiranlar kolayca bulabilecekler internette de.