35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

Mr December

Baş Editör
Haksız olan konu yurtiçindeki eğitimden zorunlu hizmet yüklemeleri. Sadece öğrenci olup maaş alsak zorunlu hizmet mantıklı ama hem araştırma görevlisi olarak çalışıp hem de zorunlu hizmete mahkum edilmek hem de süreçte bir sürü mobbinge maruz kalmak insanı hayattan soğutuyor.

0yatay0

Öğrenci
Açılacak davalar sonucu bu problemler düzelir kanaatimce ancak bu süreci göze almak insanı düşündürüyor. Kendi adıma dava açacağım büyük ihtimalle. Bu davalara gerek kalmadan YÖK’ün kısa süre içinde bu hukuksuz durumlara karşı adam akıllı karar alması herkes için iyi olacaktır. Aksi durumda başı ağıracaktır bence.

yasinşah

Öğrenci
ÖYP de 33a kadrosu, KHK ile 50d ye düşenlerin senetleri iptal edilip geri verilmesi gerekirdi. üniversiteler bu senetleri muhafaza edip, 33a ya geçenlerden ve azami süre bitti deyip ilişik keserek tahsil etme yoluna gidebiliyorlar.

Son düzenleme:

yasinşah

Öğrenci
ben azami süremin bitmediği ve senedin iptali için dava açtım. üniversite bana 2018'e kadar 33a ya geçmemi söyledi. 2017nin sonunda dilekçe yazmam için telefonla aradılar. ben de 33a ya geçme gafletinde bulundum. daha sonra görevlendirdiğim yerden asıl kadromun olduğu üniversiteye geçtim. geçtikten 2-3 ay sonra üniversite ilişik kesme işlemi yaptı. Nisan 2018 de idari mahkeme aracılığıyla dava açtım.

- - - Güncellendi - - -

sorgusuz sualsiz 50d den 33a ya geçirilip dava açan varmı arkadaşlar yada şu yakın zamanlarda bir dava örneği bildiğiniz göreniniz duyanınız varmı acaba arkadaşlar.

ben azami süremin bitmediği ve senedin iptali için dava açtım. üniversite bana 2018'e kadar 33a ya geçmemi söyledi. 2017nin sonunda dilekçe yazmam için telefonla aradılar. ben de 33a ya geçme gafletinde bulundum. daha sonra görevlendirdiğim yerden asıl kadromun olduğu üniversiteye geçtim. geçtikten 2-3 ay sonra üniversite ilişik kesme işlemi yaptı. Nisan 2018 de idari mahkeme aracılığıyla dava açtım.

yasinşah

Öğrenci
Yeni Üye

üniversite bana 2018'e kadar 33a ya geçmemi söyledi. 2017nin sonunda dilekçe yazmam için telefonla aradılar. ben de ahde vefa deyip, 33a ya geçip zorunlu hizmetimi de yaparım dedim. daha sonra görevlendirdiğim yerden asıl kadromun olduğu üniversiteye geçtim. geçtikten 2-3 ay sonra üniversite "azami sürede doktorayı bitirmedi " iddiasıyla ilişik kesme işlemi yaptı. Nisan 2018 de idari mahkeme aracılığıyla dava açtım.

Son düzenleme:

goldfalcon

Öğrenci
Sizinki daha kötü olmuş hocam direk haramilik yapmışlar umarım 33a ya geçen öypliler bir bir pişman olmaz davanızla ilgili gelişmeleri lütfen burdan paylasin

erdek

Öğrenci
Bu konuyu güncel tutmak gerekir.

Eğer bir kesim için senetler iptal edildi ise, türlü akıl çelmelerle ya da zorla 33a ya geçirilenlerin de senetleri iptal edilmeli.

Hem okulumuza sahip çıkıp doktorayı yarıda bırakıp geldik, hem zorunlu hizmet yüklendik. Üstelik doktora bitmeden de zorunlu hizmet saymıyor durumu ile karşı karşıyayız.

Ayrıca önce senetler iptal edildi deyip 1 yıl sonra tekrar senetler geçerlidir demek ne akla hizmet?

0yatay0

Öğrenci
Hocam çok haklısınız, ancak ne yapılabilir dava gibi hukuksal mücadele dışında! Eğer bu durumda olan bazı arkadaşlar biraraya gelir ve bazı mercilerle iletişim kurabilirse en azından sesimizi duyurabiliriz. Mesela Öğesen ya da YÖK ile doğrudan irtibat kurulamaz mı? Çünkü gerçekten arada kalmış durumdayız! Ve neden haklı olduğumuzu mutlaka açık bir şekilde bildirmeliyiz. Bizim durumumuzu yetkililerin şuanda pek anladığını hatta haberlerinin olduğunu dahi düşünmüyorum. Mesela ben kendi üniversitemden Rektör Yardımcısına dahi durumumuzu tam olarak anlatamadım. Ya da beni anlamak istemediler!

erdek

Öğrenci
Kesinlikle katılıyorum hocam sana

İyi niyetli davranıp hareket ettik, karşılığında ise cezalandırıldık.

Kötü niyet demeyeyim ama 50d'de kalmak isteyip kalmayı başaranlar senetsiz zorunlu hizmetsiz şuan doktorasına devam ediyor.

Kadrolar açıldığında ise tezini hızlıca sunup istediği yere doktor olarak atanabilecek.

Bu durum izah edilemeyen ama açık bir şekilde haksızlığın olduğu bir çıkmaz.

Öncelikli olarak Ögeder üzerinden belki durumu izah edecek bir metin hazırlanabilir? Arada kalmış azınlık olarak birlikte hareket etmek şart.

0yatay0

Öğrenci
Hocam, özellikle Vahdet Bey ile iletişim kuralım isterseniz. Ancak bizim durumumuzda olan kaç kişi var? Bu konuda bir birlik sağlanabilir mi?

Mr December

Baş Editör
Hocam, özellikle Vahdet Bey ile iletişim kuralım isterseniz. Ancak bizim durumumuzda olan kaç kişi var? Bu konuda bir birlik sağlanabilir mi?

Bu durumda olan çok insan var hocam ama insanlar genelde pek ses çıkarmıyorlar ve uğraşmıyorlar. Genelde sadece sonucun tadını çıkarıyorlar.

Aslında asıl mesele zorunlu hizmet dayatması ve bunun insanlara karşı kullanılması. Zorunlu hizmet baskısının kalkması gerekiyor. Zorunlu hizmet olmadan da bir sürü insan kadro okullarına seve seve gidecektir.

0yatay0

Öğrenci
Haklısınız hocam, insanların ancak belli konularda başları ağırınca ilgilendikleri konular oluyor bu tür meseleler! İnsanları suçlamak istemem ama özeleştiri yaparak da belirtiyorum maalesef toplum olarak böyleyiz genellikle! Belki de dediğiniz gibi bizim meselemiz gibi spesifik konulardan daha öncelikli olarak zorunlu hizmet yükümlülüklerinin tüm akademisyenler için kaldırılması daha doğru olur. Çünkü akademiyi serbest bırakıp akademisyenlerin daha rahat ve verimli çalışacakları yerleri kendilerinin tercihine bırakmak gerekmez mi? Ama bunu anlamak bu kadar zor mu? Yetkililer neden bu tür şeyleri düzeltmek için çaba harcamazlar anlayamıyorum.

erdek

Öğrenci
Benzer durumda olanların burada bizimle iletişime geçmesini bekleyeceğiz ya da şimdiden çalışmaya başlamak gerekir. Vahdet hoca ilk ve doğru adres olacaktır.

Ama kendisine türlü komik istekler gelmekte. Bu konunun önemini en doğru biçimde ifade edebilmek gerekir.

Para kadro teşvik değil, üniversiteler de en temel hak özgürlük istiyorum. ve eşitlik.

Son düzenleme:

Mr December

Baş Editör
Bir mesajı iletiyorum:

"Merhaba arkadaşlar,
Bu dönemki yasama döneminde zorunlu hizmet kefalet senetlerinin iptalini içeren af çıkması için uğraş verecek bir grup akademisyeniz. Ailevi, sağlık gibi nedenlerle istifa etmek zorunda kalan, istifa etmeyi düşünen arkadaşlar varsa lütfen iletişime geçelim. Bildiğiniz gibi 2008, 2011 ve 2014 yılında çıkan aflar ile birçok arkadaşımız bu ağır yükten kurtuldu. Birlikte olursak, yine aynı maddeyi ekletebiliriz. Desteğiniz bizim için çok değerli, bekliyoruz. Buradan ya da [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz."

Eski bir Facebook grubu var. Adresi için özelden mesaj atabilirsiniz.

goldfalcon

Öğrenci
Yeni Üye

üniversite bana 2018'e kadar 33a ya geçmemi söyledi. 2017nin sonunda dilekçe yazmam için telefonla aradılar. ben de ahde vefa deyip, 33a ya geçip zorunlu hizmetimi de yaparım dedim. daha sonra görevlendirdiğim yerden asıl kadromun olduğu üniversiteye geçtim. geçtikten 2-3 ay sonra üniversite "azami sürede doktorayı bitirmedi " iddiasıyla ilişik kesme işlemi yaptı. Nisan 2018 de idari mahkeme aracılığıyla dava açtım.

hangi üniversiteydi sizin ki bu arada hocam

Son düzenleme:

0yatay0

Öğrenci
Hocam bu paylaşımınızı Facebook’tan paylaşalım mı, ne dersiniz?

- - - Güncellendi - - -

Bir mesajı iletiyorum:

"Merhaba arkadaşlar,
Bu dönemki yasama döneminde zorunlu hizmet kefalet senetlerinin iptalini içeren af çıkması için uğraş verecek bir grup akademisyeniz. Ailevi, sağlık gibi nedenlerle istifa etmek zorunda kalan, istifa etmeyi düşünen arkadaşlar varsa lütfen iletişime geçelim. Bildiğiniz gibi 2008, 2011 ve 2014 yılında çıkan aflar ile birçok arkadaşımız bu ağır yükten kurtuldu. Birlikte olursak, yine aynı maddeyi ekletebiliriz. Desteğiniz bizim için çok değerli, bekliyoruz. Buradan ya da [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz."

Mr December

Baş Editör
Hocam bu paylaşımınızı Facebook’tan paylaşalım mı, ne dersiniz?

- - - Güncellendi - - -

Bir mesajı iletiyorum:

"Merhaba arkadaşlar,

Kendileri Facebook üzerinden paylaşım yaparlar. Forumdakileri toparlayalım da önce. Çevrenizde birileri var ise eğer iletebilirsiniz onlara.

A

AkademikKonuk*

Guest
Merhaba, ben de bu durumdayim. Istifa etmek istiyorum ama senetten dolayi edemiyorum. 50d hic olmadim cunku daha once bitmisti doktoram. 33a liyim. Gereken destegi vermeye hazirim.
2011 ve 2014 te cikan torba yasalardaki gibi gecici madde ile bir kismimizin yuku tekrar hafifletilebilir. Maaslar haric hesaplanir en azindan. OGEDER basarmisti tekrar basarabilir.
Benim merak ettigim de su; yasa ciktiktan sonra guvenip istifa edecegiz fakat ilgili madde o tarih itibariyle borclu olanlarin borclarini affediyor. Bu durumda biz de dahil edilir miyiz?

Bu magduriyet 50d/33a kadro degisikliginden dogan magduriyetin gerisinde kalmisti. Bu yilki torba ysada onlarin kdro iadeleri hallolduguna gore artik sira tekrar senet yukumluluklerine geldi diye dusunuyorum.

erdek

Öğrenci
Hocam bir araya toplanabileceğimiz grup topluluk oluşturmak yerinde olur.

Ben de eşiminden 1.5 yaşındaki kızımdan, ailemden uzakta yaşıyorum. Ve artık dayanamıyorum.

O kadar pişmanım ki ÖYP'li olmaya.

Son düzenleme:

yasinşah

Öğrenci
Bu konuda birlik sağlanacaktır inşallah. Ben dava açtım. HUKUK DEVLETİNİN oluşabilmesi için kanunları uygulamalılar. Herkese eşit uygulanmayan ve Üniversitelerin usuller ve esasları kendi menfaatleri doğrultusunda yorumlaması sonucu bireysel hak kayıpları yaşanan bir gerçektir. Bu nedenle bu konuda birlikte hareket edilmelidir.

- - - Güncellendi - - -

Ben de eşiminden 1.5 yaşındaki kızımdan, ailemden uzakta yaşıyorum. Ve artık dayanamıyorum.

hangi üniversiteydi sizin ki bu arada hocam

Giresun Üniversitesi

- - - Güncellendi - - -

Bu konuda birlik sağlanacaktır inşallah. Ben dava açtım. HUKUK DEVLETİNİN oluşabilmesi için kanunları uygulamalılar. Herkese eşit uygulanmayan ve Üniversitelerin usuller ve esasları kendi menfaatleri doğrultusunda yorumlaması sonucu bireysel hak kayıpları yaşanan bir gerçektir. Bu nedenle bu konuda birlikte hareket edilmelidir.

- - - Güncellendi - - -

Giresun Üniversitesi
sizin üniversiteniz hocam hangisi?