35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

erdek

Öğrenci
[MENTION=88551]nt16[/MENTION] hocam işte sen ben uğraşacağız.

Bir kesim 50d kalmayı tercih edip senetlerden kurtuldu. Ama bizim gibi bir kesimde istemeden 33a ya geçirildi. Senetler tektar yüklendi.

Böyle bakınca ortada bir haksızlık var. Yok mu? Bence var. Tabii bunu duyurabilmek gerekir. 2 kişi ile de mümkün değil.

Çare mahkeme yoluna gitmek. Mesela yukarıda bir avukat bu tip sorunları çözebileceğini idda ediyor.

Tolstoy, "Özgürlüğü elinden alınmış bir insan idam edilmiş sayılır. Özgürlüğü için mücadele etmeyen kişi de hem ahlaki hem de etik olarak intihar etmiştir" diyor.

Özgürlük için mücadele etmek gerekiyor.

(Şimdi bir takım meslektaşlarımız "madem istemiyorsun neden en başta tercih ettin" diyerek önden yargılayacak.

Ancak benimle aynı dönemde başlayan bir araştırma görevlisi eğitim aldığı okulda doktorasına 50d ile devam edip senet baskısı yaşamadan efil efil yaşarken, ben doktoramı yarıda bırakıp okula dödürülüp, üstüne ceza olarak da senet yükletiliyorum. Fark ne? Bu eşitsizlik değil midir?

Ayrıca dünya değişiyor, durumlar değişiyor. İnsanlar evleniyor, eşi o ilde iş bulamıyor. Ailesine ulaşım sağlayamıyor. (Şahsen ben batıda bir üniversitedeyim ama bulunduğum bölgede havaalanı yok)

Neyse. Umarım bu konuda da adalet yerini bulur.

nt16

Öğrenci
[MENTION=88551]nt16[/MENTION] hocam işte sen ben uğraşacağız.

Bir kesim 50d kalmayı tercih edip senetlerden kurtuldu. Ama bizim gibi bir kesimde istemeden 33a ya geçirildi. Senetler tektar yüklendi.

Böyle bakınca ortada bir haksızlık var. Yok mu? Bence var. Tabii bunu duyurabilmek gerekir. 2 kişi ile de mümkün değil.

Çare mahkeme yoluna gitmek. Mesela yukarıda bir avukat bu tip sorunları çözebileceğini idda ediyor.

Tolstoy, "Özgürlüğü elinden alınmış bir insan idam edilmiş sayılır. Özgürlüğü için mücadele etmeyen kişi de hem ahlaki hem de etik olarak intihar etmiştir" diyor.

Özgürlük için mücadele etmek gerekiyor.

(Şimdi bir takım meslektaşlarımız "madem istemiyorsun neden en başta tercih ettin" diyerek önden yargılayacak.

Ancak benimle aynı dönemde başlayan bir araştırma görevlisi eğitim aldığı okulda doktorasına 50d ile devam edip senet baskısı yaşamadan efil efil yaşarken, ben doktoramı yarıda bırakıp okula dödürülüp, üstüne ceza olarak da senet yükletiliyorum. Fark ne? Bu eşitsizlik değil midir?

Ayrıca dünya değişiyor, durumlar değişiyor. İnsanlar evleniyor, eşi o ilde iş bulamıyor. Ailesine ulaşım sağlayamıyor. (Şahsen ben batıda bir üniversitedeyim ama bulunduğum bölgede havaalanı yok)

Neyse. Umarım bu konuda da adalet yerini bulur.

hocam yaklaşık 3 yıldır bu durumla savaşıyorum ben.

istifa sonrası üniversitenin açtığı ilk davayı kaybettik ve dosya şuanda istinafta. benim de karşılık olarak açtığım bir idari dava bir de danıştayda davam var. kendimce başvurabildiğim her yere başvurdum zaten ama bir çözüm çıkartamadım şimdiye kadar.

muhtemelen benim gibi bireysel olarak uğraşan başkaları da vardır ama kurumlar uğraşmadan bir şey çıkmayacak gibime geliyor.

erdek

Öğrenci
Peki hocam öncesinde üniversitedeki hocalarla içinde bulunduğun zor durumu konuşup sana muvafakat vermeleri konusunda istekte bulundun mu.

Bilmiyorum başka bir üniversiteye geçmek sorununu çözüyor muydu ama?

ÖYP ile kendimizi intihar etmişiz haberimiz yok, şuan asıl görev yerim olan üniversitede doktorama devam ediyoruma ama zorunlu hizmetim saymaya bile başlamadı. doktorayı bitirince 4-5 yıl daha zorunlu hizmet :( Bu baskıyla akademisyen olmak istemiyorum.

Mr December

Baş Editör
Ben de süreçte tecrübe ettiğimiz psikolojik şiddetten ötürü akademisyenlikten soğudum :S Bir araya gelmeden elden birşey gelmiyor.

erdek

Öğrenci
Hocam nasıl bir araya geleceğiz. Arada mağdur kalmış bir azınlığız.

Bu kadar az sesi kim duyar kime ne düzenler.

Ne yapalım? Canımıza mı kıyalım?

Njord

Öğrenci
Merhabalar,

35. madde ile görevlendirme mağdurlarından biriyim arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacaktı, forumu biraz inceledim fakat tam olarak bu durumun yanıtını bulamadım.

2012 Temmuz ayında doktora yaparken araştırma görevlisi kadrosu almak için başka bir üniversite kadrosuna başvurumu yaptım ve kabul edildim. Gruptaki arkadaşlarım gibi senet imzaladım ve 2015 ayında tez yazım aşamasında görevlendirildiğim üniversiteye döndüm ve 8 ay sonra doktoramı bitirdim.

Sorum şu görev sürem doktorayı bitirdiğim gün mü başlar yoksa kadromun olduğu üniversiteye gelince mi? Bu durum ile ilgili mevzuat veya herhangi bir yazı var mı? Var ise nasıl ulaşabilirim?

Saygılarımla

Mr December

Baş Editör
Merhabalar,

35. madde ile görevlendirme mağdurlarından biriyim arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacaktı, forumu biraz inceledim fakat tam olarak bu durumun yanıtını bulamadım.

2012 Temmuz ayında doktora yaparken araştırma görevlisi kadrosu almak için başka bir üniversite kadrosuna başvurumu yaptım ve kabul edildim. Gruptaki arkadaşlarım gibi senet imzaladım ve 2015 ayında tez yazım aşamasında görevlendirildiğim üniversiteye döndüm ve 8 ay sonra doktoramı bitirdim.

Sorum şu görev sürem doktorayı bitirdiğim gün mü başlar yoksa kadromun olduğu üniversiteye gelince mi? Bu durum ile ilgili mevzuat veya herhangi bir yazı var mı? Var ise nasıl ulaşabilirim?

Saygılarımla

Hocam karar burada https://www.akademikpersonel.org/anasayfa/yokten-oyplilere-sok-zorunlu-hizmet-karari.html

Bu karar ÖYP'lileri kapsıyor. 33a olup 35. madde ile eğitim alanların zorunlu hizmeti ile ilgili bir değişiklik yapmadı YÖK. Normalde geri döndüğünüzde başlaması gerekiyor zorunlu hizmetinizin.

erdek

Öğrenci
"zorunlu hizmetten sayılmayacağını YÖK uygun bulmuşmuş"

Hadi ya siz oturduğunuz yerden kafanıza göre kanun çıkarın.

Biz bu senetleri imzalarken böyle bir şeyden bahsedilmedi, yazılıp çizilmedi.

Sonradan gelip insanları köleleştirmeye ne hakkınız var. Bu konu da davalık. Tek oturumda iptal edilir. Böyle bir şey yok.

Adamlar kafasına göre uygulama çıkarıyor. Ben dönmüşüm görevimin başına. O zaman burda geçirdiğim zaman girdiğim sınavlar asiste ettiğim dersler nereye sayılacak?

goldfalcon

Öğrenci
sorgusuz sualsiz 50d den 33a ya geçirilip dava açan varmı arkadaşlar yada şu yakın zamanlarda bir dava örneği bildiğiniz göreniniz duyanınız varmı acaba arkadaşlar.

0yatay0

Öğrenci
Hocam bu konuda araştırdığım kadarıyla iki kişi dava açmış sanırım. Ben de aynı durumdayım ve dava açmayı düşünüyorum.

0yatay0

Öğrenci
Bir avukat ile görüştüğümde söylemişti, birinin kim olduğunu öğrendim ama diğerini bilmiyorum. Siz ne durumdasınız, lisansüstü eğitim devam ediyor mu? Dava açmayı düşünüyor musunuz?

goldfalcon

Öğrenci
doktora ders aşamasındayım 1 dönemim ve 1 dersim kaldı fakat çok yıprandım artık istemiyorum türlü 3 kağıtlarla 33a ya geçirildik dava açmayı düşünmüyor değilim ben senedi imzalayalı bir kaç ay oldu fakat senedin tümünü ödemek gerekiyor anladığım kadar....

erdek

Öğrenci
Hocam eğitim aldığınız süresince ödetebilirler

Bu senetlerin toptan iptali gerekir normalde

Çünkü bizimle birlikte başlayan bir çok araştırma görevlisi 50d kalmak istedi ve okulları da ZORLA 33a ya geçirmedi. Senetten kurtuldu.

Bizim gibi bir kesim için ise 300-400binliralık senetler devam etttirildi. Üstelik okulumuza doktora tez aşamasında dönememize rağmen, görev yaptığımız süre zorunlu hizmetten sayılmıyor. Yani 1 e 2 zorunlu hizmet yaptırılıyor.

Haksız adaletsiz mahkemelik bir konu.