[MENTION=88551]nt16[/MENTION] hocam işte sen ben uğraşacağız.
Bir kesim 50d kalmayı tercih edip senetlerden kurtuldu. Ama bizim gibi bir kesimde istemeden 33a ya geçirildi. Senetler tektar yüklendi.
Böyle bakınca ortada bir haksızlık var. Yok mu? Bence var. Tabii bunu duyurabilmek gerekir. 2 kişi ile de mümkün değil.
Çare mahkeme yoluna gitmek. Mesela yukarıda bir avukat bu tip sorunları çözebileceğini idda ediyor.
Tolstoy, "Özgürlüğü elinden alınmış bir insan idam edilmiş sayılır. Özgürlüğü için mücadele etmeyen kişi de hem ahlaki hem de etik olarak intihar etmiştir" diyor.
Özgürlük için mücadele etmek gerekiyor.
(Şimdi bir takım meslektaşlarımız "madem istemiyorsun neden en başta tercih ettin" diyerek önden yargılayacak.
Ancak benimle aynı dönemde başlayan bir araştırma görevlisi eğitim aldığı okulda doktorasına 50d ile devam edip senet baskısı yaşamadan efil efil yaşarken, ben doktoramı yarıda bırakıp okula dödürülüp, üstüne ceza olarak da senet yükletiliyorum. Fark ne? Bu eşitsizlik değil midir?
Ayrıca dünya değişiyor, durumlar değişiyor. İnsanlar evleniyor, eşi o ilde iş bulamıyor. Ailesine ulaşım sağlayamıyor. (Şahsen ben batıda bir üniversitedeyim ama bulunduğum bölgede havaalanı yok)
Neyse. Umarım bu konuda da adalet yerini bulur.