35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

XOXOX

Öğrenci
Sözlü cevap hocam ama Çankırı Karatekin eski senetleri geri vermiş. İki üniversitedeki araştırma görevlilerinden öğrenebildiğim yeniden 35. madde ile görevlendirilmeyenlerin zorunlu hizmetlerinin olmayacağı yönünde bir bilgi. Bunu hem buradan teyit etmek istedim hem de bu doğruysa zorunlu hizmet şartı koyan üniversitelere sunabileceğimiz bir emsal olmasını istedim.

hocam merhaba. şu "35.md ile yeniden görevlendirilmeyenlerin..." yazmanız önemli bence. https://www.akademikpersonel.org/anasayfa/oyp-mecburi-hizmet-kaldirildi.html şu linke bir bakar mısınız? buradaki ilk 1. maddede (ikinci birinci değil, o 33/a'ya geçirilmeyenlerle ilgili) "50/d'den 33/a'ya geçirilip yeniden 35. md ile görevlendirilmeyenlerin (...) mecburi hizmet yükümlülükleri bulunmadığına karar verilmiştir" yazıyor. bu çok açık ve net bir ifade bence. neden kendimize göre yorumlamadık da üniversiteler lehine yorumladık anlayamıyorum.

sonnik

Öğrenci
Hocam Batman Üniversitesi ben 35. madde ile görevlendirilmediğim ve 33 a kadrosuna atanmadan önce doktoram bittiği halde sizin bahsettiğiniz yazıda geçen "ÖYP kapsamındaki araştırma görevlilerinin, 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında yeniden atamalarının yapılması halinde mecburi hizmet yükümlülükleri bulunmaya devam edecektir." maddesine binaen zorunlu hizmetiniz vardır diyor. Bunu yazılı olarak bize iletti. Ben de sizin dedğiniz gibi düşünüyorum ve üniversiteye bunu ilettim. Aldığım yanıt şu oldu: 35. madde ile görevlendirilmeyenler çalıştığı kurumda eğitim alan 35. maddeye hiç başvurmamış araştırma görevlilerini kapsar sizi kapsamaz oldu. Benimle aynı durumda olanlar ya da bunun tersi zorunlu hizmeti olmayanlar bize emsal göstermesi için paylaşırsa çok sevinirim.

XOXOX

Öğrenci
Hocam Batman Üniversitesi ben 35. madde ile görevlendirilmediğim ve 33 a kadrosuna atanmadan önce doktoram bittiği halde sizin bahsettiğiniz yazıda geçen "ÖYP kapsamındaki araştırma görevlilerinin, 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında yeniden atamalarının yapılması halinde mecburi hizmet yükümlülükleri bulunmaya devam edecektir." maddesine binaen zorunlu hizmetiniz vardır diyor. Bunu yazılı olarak bize iletti. Ben de sizin dedğiniz gibi düşünüyorum ve üniversiteye bunu ilettim. Aldığım yanıt şu oldu: 35. madde ile görevlendirilmeyenler çalıştığı kurumda eğitim alan 35. maddeye hiç başvurmamış araştırma görevlilerini kapsar sizi kapsamaz oldu. Benimle aynı durumda olanlar ya da bunun tersi zorunlu hizmeti olmayanlar bize emsal göstermesi için paylaşırsa çok sevinirim.

hocam aslında o yazıda hiç de öyle bir kuraldan bahsedilmiyor. işgüzarlık yapılıyor. benim zorunlu hizmetim 3 yıl 8 ay. personel daire başkanı şimdi yeniden 35 alırsanız, iki senet birden değil, son senet geçerli olur dedi. doktoramın bitmesine en fazla 2 yıl var. yani 2 yıl mı zorunlu hizmetim olacak dedim, evet dedi. akılla, mantıkla izah edilebilecek bir durum yok... ben de eğer işlerini yoluna koyup hala bu foruma bakan birileri varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Mr December

Baş Editör
Sözlü cevap hocam ama Çankırı Karatekin eski senetleri geri vermiş. İki üniversitedeki araştırma görevlilerinden öğrenebildiğim yeniden 35. madde ile görevlendirilmeyenlerin zorunlu hizmetlerinin olmayacağı yönünde bir bilgi. Bunu hem buradan teyit etmek istedim hem de bu doğruysa zorunlu hizmet şartı koyan üniversitelere sunabileceğimiz bir emsal olmasını istedim.

Senetleri geri aldılarsa ne güzel. Darısı herkesin başına.

Mr December

Baş Editör
hocam aslında o yazıda hiç de öyle bir kuraldan bahsedilmiyor. işgüzarlık yapılıyor. benim zorunlu hizmetim 3 yıl 8 ay. personel daire başkanı şimdi yeniden 35 alırsanız, iki senet birden değil, son senet geçerli olur dedi. doktoramın bitmesine en fazla 2 yıl var. yani 2 yıl mı zorunlu hizmetim olacak dedim, evet dedi. akılla, mantıkla izah edilebilecek bir durum yok... ben de eğer işlerini yoluna koyup hala bu foruma bakan birileri varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Hocam o zaman 2. senedi yapın ve onu teslim ederken ilk senedinizi geri isteyin, bakalım veriyorlar mı? Verirlerse bizi de bilgilendirirsiniz.

XOXOX

Öğrenci
Hocam o zaman 2. senedi yapın ve onu teslim ederken ilk senedinizi geri isteyin, bakalım veriyorlar mı? Verirlerse bizi de bilgilendirirsiniz.

hocam maalesef öyle bir durumum yok. çünkü beni aralık sonunda geri çağırdıklarında 35 vermeyeceklerini, bir defaya mahsus 39 verebileceklerini söylediler. eşimin tayinini istedik, geldik, yerleştik filan... sonra da "niye geldiniz 35 verirdik" dediler. çok sıkıntılı bir süreç yaşatıyorlar.

Mr December

Baş Editör
hocam maalesef öyle bir durumum yok. çünkü beni aralık sonunda geri çağırdıklarında 35 vermeyeceklerini, bir defaya mahsus 39 verebileceklerini söylediler. eşimin tayinini istedik, geldik, yerleştik filan... sonra da "niye geldiniz 35 verirdik" dediler. çok sıkıntılı bir süreç yaşatıyorlar.

Hepimizin hayatlarını bir şekilde mahvettiler hocam. Kolaylıklar dilerim.

A

Akademik2323

Guest
Zorla 35.madde ile gönderebilirler mi

Merhabalar herkese.
33a kadrosundayim. Doktora tez aşamasındayim. Fakültem haberim olmadan 35.madde ile gorevlendirmemı istemiş ve Yök uygun bulmuş. Bu süreçte ne yapabilirim, ilişik kesmesem herhangi bir yaptırım hakları var mı ?

6

6734

Guest
Arkadaşlar merhaba, ben dün CİMER aracilığıyla 33aya geçirilen ancak tekrar 35.madde ile görevlendirilmeyen araştirma görevlilerinin zorunlu hizmetine iliskin üniversitelerin uyguladıklari farklılıkları dile getiren bir dilekçe başvurusunda bulundum. Lütfen herkes başvuruda bulunsunki YÖK bu durama çözüm getirsin. Zornlu hizmetmize iliskin resmi bir yazi gitsin üniversitelere

argör123

Öğrenci
Hocam bende 2. kez 35. madde görevlendirmesi aldım. Eski senet üzerindeki rakama baktılar ve o senedin geçerliliğinin devam ettiğini belirtip 2. senet yapmadılar.

yasinşah

Öğrenci
normalde KHK ile senetler iptal edildi. iptal edilen seneti ödetmek ne demek?

- - - Güncellendi - - -

üniversiteler verilen yetkileri kötüye kullanmak niyetinde ise bu hukuk ve mahkemeler sonucu bir dur denilecektir.

yasinşah

Öğrenci
yazdığınız metni [email protected] adresime yollar mısınız? bu konuda ben de destek olacağım.

- - - Güncellendi - - -

eski senetleri iptal edildi ve bu senetleri 2016-2017 de Arş. Gör. vermeyen üniversiteler suç işliyorlar. Bunları kullanarak suçları 2 ye katlanıyor.

- - - Güncellendi - - -

iptal edilen senetler kaç senedir bazı üniversitelerin kasasında bekletiliyor. bunun anlamı nedir? belirli üniversiteler bu senetleri suç işlememek için geri verdi.

6

6734

Guest
Arkadaşlar merhaba,

Metinde öncelikle 20.04.2017 tarihinde yayınlanan ilgi yönetmelikte yazan maddeyi belirttim. Sonrasında 33aya geçirilen ancak tekrar 35. madde ile görevlendirmeyenlerin zorunlu hizmetine ilişkin üniversitelerin uygulama farklılıkları yaptığını yazarak konu ile ilgili bir an önce üniversitelere yazı göndermeleri gerektiğini yazdım. Lütfen sizlerde CİMER'e yazın ki bir an evvel bu durum çözüme kavuşsun. Yoksa bu durum göz ardı edilecek ve biz de uğradığımız haksızlıkla kalacaz.

yasinşah

Öğrenci
yukarıda açık ve net yazıyor. 2016dan sonra.. 33a ya geçtikten sonra.. 35 ile görevlendirilmeyenler mecburi hizmetleri olmaz yazıyor.

- - - Güncellendi - - -

Hocam bende 2. kez 35. madde görevlendirmesi aldım. Eski senet üzerindeki rakama baktılar ve o senedin geçerliliğinin devam ettiğini belirtip 2. senet yapmadılar.

hangi üniversite?

Son düzenleme:

yasinşah

Öğrenci
Öypliler akedemide hangi sıkıntılara maruz kaldıklarını bildikleri için, bir gün bunu çektirenlerden hesap soracaklardır. Hukuksal olarak Öypliler davaları kazanıyorlar. Ama üniversiteler hala kendilerince kanunu yorumluyorlar.

odonmez

Öğrenci
Merhaba degerli arkadaslar. Benım için cok buyuk bı sorun var ve soyleyecegınız tek bilgi bile benım için çok ama cok onemli. Cok arastırdım ama net bi bılgı bulamadım. Durumu özetlemem gerekırse
2005 yılında hacettepede doktorayı basladım. Yeterlilik asamasına kadar geldim.
2006 yılında yurt dışında doktora programına kabul edıldım. Burdaki doktorayı bırakıp yök bursuyla 35. Maddeye gore senet imzalayarak doktorayı yapmak üzere amerikaya gıttım.
2011 yılında üniversitenin bana doktora için tanıdığı normal süre doldu. Uzatma ıstedım. 2012 temmuza kadar verdıler.
2012 yılında uzatma doldu ama hala tezımı verememıstım. Bende basladığım doktorayı bıtırmek ıstedığımden dolayı bende mecburen istifa ettim. Bana 80.000 dolar aylık verilen burs,harç borcu ve bana verilen arş. gor. maaşının 2 misli yani 125.000 tl borc cıkartıldı. Bende mecburen ödedım.
2013 ve 2017 yıllarında yurtdışında kalıp hem doktoramı bıtırmeye calıstım hemde işte calıstım. Ama ozel sıkıntılardan dolayı doktorayı bıtıremedım ve türkiyeye donmek zorunda kaldım.
2018de yurt dışına çıkmak için yarım bıraktığım hacettepedeki doktorama afla geri dondum. Şu an yeterliliği vermeye calısıyorum.

Sorum ise şudur;
Diyelimki doktorayı bıtırdım ve aynı üniversitede calısmaya devam etmek istedim.
1. Hacettepe tekrar akademık personel olarak beni kabul edermi?

2.Diyelim kabul etti. Ben daha once yapmadığım zorunlu hızmetı yapacağım için verdığım parayı gerı alabılırmıyım.

Şimdiden aydınlatıcı mesajlarınız için cok ama cok tesekurler.