finduilas
Profesör
Hacettepe'deki kadronuzla artik hicbir ilginiz yok. Hacettepe'de tekrar kadro acilirsa, siz de basvuru yaparsaniz, belki tekrar girersiniz. Ama bunun onceki kadronuzla bir ilgisi olmaz, dolayisiyla paranizi da geri alamazsiniz.Merhaba degerli arkadaslar. Benım için cok buyuk bı sorun var ve soyleyecegınız tek bilgi bile benım için çok ama cok onemli. Cok arastırdım ama net bi bılgı bulamadım. Durumu özetlemem gerekırse
2005 yılında hacettepede doktorayı basladım. Yeterlilik asamasına kadar geldim.
2006 yılında yurt dışında doktora programına kabul edıldım. Burdaki doktorayı bırakıp yök bursuyla 35. Maddeye gore senet imzalayarak doktorayı yapmak üzere amerikaya gıttım.
2011 yılında üniversitenin bana doktora için tanıdığı normal süre doldu. Uzatma ıstedım. 2012 temmuza kadar verdıler.
2012 yılında uzatma doldu ama hala tezımı verememıstım. Bende basladığım doktorayı bıtırmek ıstedığımden dolayı bende mecburen istifa ettim. Bana 80.000 dolar aylık verilen burs,harç borcu ve bana verilen arş. gor. maaşının 2 misli yani 125.000 tl borc cıkartıldı. Bende mecburen ödedım.
2013 ve 2017 yıllarında yurtdışında kalıp hem doktoramı bıtırmeye calıstım hemde işte calıstım. Ama ozel sıkıntılardan dolayı doktorayı bıtıremedım ve türkiyeye donmek zorunda kaldım.
2018de yurt dışına çıkmak için yarım bıraktığım hacettepedeki doktorama afla geri dondum. Şu an yeterliliği vermeye calısıyorum.
Sorum ise şudur;
Diyelimki doktorayı bıtırdım ve aynı üniversitede calısmaya devam etmek istedim.
1. Hacettepe tekrar akademık personel olarak beni kabul edermi?
2.Diyelim kabul etti. Ben daha once yapmadığım zorunlu hızmetı yapacağım için verdığım parayı gerı alabılırmıyım.
Şimdiden aydınlatıcı mesajlarınız için cok ama cok tesekurler.
Sent from my SM-N950U using Tapatalk