35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hoca arkadaşlarım, şu foruma, "dava açıyoruz" diye bir başlık niçin açılmıyor?

- - - Güncellendi - - -

Ben açarsam fazla sahiplenmiş gibi olurum sanırım. Resmi olarak bu işle ilgilenecek, direkt muhatap olacak hocalarıma söylüyorum, Emir Hocam?

Hocam zaten 2 ayllık cevap verme süresinden sonra yine bir 2 ay daha dava açma süremiz var bakalım bekleyelim ne olacak ben tekrar görüşeyim. Ama paranın toplanması geciktikçe dava açma zamanı da geçer yani geç açmak zorunda kalırız. Bekleyelim hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

nashquaeff

Öğrenci
Değerli Hocalarım, en nihayetinde biz Devlete karşı borçlanmış oluyoruz, ben seni eğitim için gönderiyorum diye senet imzalıyoruz... Senet olması tabi ki büyük bir yanlışlık belki istisnalar vardır hepimizi gittiğimiz üniversitelerde bize ödenen maaşın hakkını verecek şekilde çalışıyoruz. Buna karşılık da sanki burslu öğrenciymişiz ve sadece öğrencilik vazifelerimizi yerine getiriyormuşuz gibi algılanıp senetlere maruz bırakılıyoruz. Senetler iptal olamasa bile ki iptal olmasını yürekten istiyorum en azından mecburi hizmetimizi geldiğimiz üniversitelerde değil devlet üniversitesi olan herhangi bir üniversite de gerçekleştirebiliyor olsak... En nihayetinde biz doktora için görevlendirildiğimiz üniversitenin bütçesinden maaş alıyoruz bizim esas kadrolarımızın bulunduğu üniversitenin bütçesinden değil ve bütçe dediğimiz mevzu da yine devletin parası... O yüzden temel mantık devlete borçlu olmak olarak algılansa keşke de insanlar mecburi hizmetlerini en azından seçebilecekleri üniversitelerde devam ettirebilse... Ben kadromun bulunduğu üniversite ile büyük kavgalar sonucunda resmen söke söke 35.le görevlendirmemi aldım mobbbing, iftira yanlışlaştırma politikası gibi bir çok şeye maruz kaldım doğal olarak ben o üniversiteye dönmek istemiyorum. Senetler tabiki haksız uygulama... ama enazından mecburi hizmetimiz için aynı üniversiteye dönmek yerine devlet üniversitesi olan başka bir üniversite de bu "borcumuzu" ödeme şansı tanınsa.... ne mecburi hizmet ne de senetlerin haklı olduğuna inanmamakla birlikte umarım en kısa zamanda ben ve benim gibi arkadaşlarım benim gibi bir çok sıkıntı yaşadıkları üniversitelere dönmek zorunda bırakılmasınlar...

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Geçici Madde 53- (Ek: 29/6/2006-5535-2 md.) 'e göre:

"33 üncü maddeye göre lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla yurt dışına gönderilenler ile 35 inci maddeye göre yurt
içinde başka bir üniversiteye lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla gönderilenlerden veya üniversitelerinde görev yapanlardan
bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar;
a) Lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla yurt dışında kalmaları gereken süre içerisinde öğrenimlerini
tamamlayamamaları nedeniyle kadroları ile ilişikleri kesilenlerden veya ilişiği kesilmeyip devam edenler ile başka bir kamu
kurumuna naklen atananlardan,
b) Eğitimin herhangi bir aşamasında, her ne sebeple olursa olsun Türkiye'ye çağrılmış olanlardan,
c) Lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla yurt içindeki başka bir üniversitede kalmaları gereken süre içerisinde
öğrenimlerini tamamlayamamaları nedeniyle kadroları ile ilişikleri kesilenlerden,
d) Eğitimlerinin herhangi bir aşamasında istifa etmiş olmaları nedeniyle kadrolarıyla ilişikleri kesilenler, sürelerinin
bitiminde mecburi hizmetlerini tamamlamak üzere görevlerine başlamayıp çekilmiş sayılanlar ile görevlerine başlayıp da
yükümlü bulundukları mecburi hizmetini bitirmeden görevlerinden ayrılanlardan,
e) Herhangi bir üniversitede görev yaparken yeniden atanmamak suretiyle üniversite ile ilişiği kesilenlerden,
en az yüksek lisans (master) eğitimini başarıyla tamamlamış olanlar; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren
üç ay içerisinde Yükseköğretim Kuruluna müracaat etmeleri halinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci
maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları kaydıyla, Yükseköğretim Kurulunca atanmalarının uygun bulunması üzerine
müracaat tarihinden itibaren üç ay içerisinde, (öncelikle daha önce kadrolarının bulunduğu kurumlar olmak üzere) Kurulun
belirleyeceği yükseköğretim kurumlarındaki durumlarına uygun öğretim elemanı kadrolarından birine
atanabilirler. Bunlardan durumları yukarıdaki (a), (b), (c), (d) ve (e) bentlerine uyanlar için kullanılmak üzere yılda bir defa
yapılmasına ilişkin sınırlamaya tâbi olmaksızın 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 1 inci maddesi hükmü uyarınca
Bakanlar Kurulu kararıyla ihtiyaca göre öğretim elemanları kadrolarında unvan ve derece değişiklikleri yapılabilir.
Yükseköğretim Kurulunca atanması uygun görülmeyenler altmış gün içerisinde yargı yoluna başvurabilirler. Yükseköğretim
Kuruluna başvurmayanlar ile Yükseköğretim Kurulunca ataması uygun görülmeyenlerden, yargı yoluna müracaat etmeyenler
ve yargı kararı ile öğretim elemanı olarak atanmaları uygun görülmeyenler ise bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten
itibaren bir yıl içerisinde Devlet Personel Başkanlığına müracaat ederler. Bunlar, personel ihtiyacı dikkate alınarak anılan
Başkanlıkça belirlenecek kamu kurum ve kuruluşlarının boş memur kadrolarına sınav şartı aranmaksızın ve açıktan atamaya
ilişkin sınırlamalara tâbi tutulmaksızın altı ay içinde atanırlar.
Ancak bunlardan yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayamamış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten
itibaren üç ay içerisinde Devlet Personel Başkanlığına müracaat etmeleri halinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48
inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları kaydıyla müracaat tarihinden itibaren üç ay içerisinde, personel ihtiyacı
dikkate alınarak anılan Başkanlıkça belirlenecek kamu kurum ve kuruluşlarının boş memur kadrolarına sınav şartı
aranmaksızın ve açıktan atamaya ilişkin sınırlamalara tâbi tutulmaksızın atanırlar. Bunlardan halihazırda Devlet memuru
statüsünde çalışanların ise çalıştıkları kurumlarda mecburi hizmetlerini yapmalarına müsaade edilir.
Bunlar, atandıkları kurumlarında, halihazırda kamu kurumlarında görev yapanlar ise bu kurumlarında yurt içinde
veya yurt dışında görmüş oldukları öğrenim sürelerine ilişkin olarak genel hüküml er çerçevesi nde belirlenen mecburi
hizmet yükümlülüklerini yeri ne getirirler ve ilgililer adına öğrenimleri nedeniyle çıkarılmış olan borç tutarlarının
takibinden vazgeçilerek tahsilat işlemine son verilir. Bunların daha önce ödemiş oldukları tutarların bulunması halinde, bu
meblağa isabet eden süreler ilgililerin mecburi hizmet sürelerinden indirilir. Ancak, üniversiteye veya başka bir kamu
kurumuna dönmek istemeyenlerden mecburi hizmet karşılığı olarak, hizmetleri karşılığında aldıkları yurt içi maaşlar talep
edilemez. Bu maaşlar haricinde eğitimleri için yapılan diğer ödemeler talep edilir.
Birinci fıkranın (a), (b) veya (c) bentlerinde sayılan durumların gerçekleşmesine rağmen, geçici 47 nci madde
uyarınca öğrenim hakkı tanınanlardan ataması yapılmış olanlar ile kadrolarıyla ilişikleri kesilmeyenlerden haklarında borç
takibi yapılanlar kadrolarında bırakılır; bunlar hakkında da yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır. Bunların yükseköğretim
kurumlarında çalışmış oldukları süreler mecburi hizmetlerinden indirilir.
Bu madde kapsamına girenlerden öğretim elemanı kadrosuna atananlardan tekrar mecburi hizmet yükümlülüğü
öngörülen bir görevlendirme yapılmış veya yapılacakların, söz konusu görevlendirme çerçevesinde lisansüstü eğitimöğretimlerini

başarılı bir şekilde tamamlamış olmaları veya tamamlamaları halinde, bu görevde çalışmış oldukları süreler ilk
görevlendirmeye ilişkin mecburi hizmetlerinden indirilir ve ikinci görevlendirmeye ilişkin mecburi hizmet yükümlülüğü
devam eder; başarısız olmaları halinde ise bu görevlendirmeden kaynaklanan mecburi hizmet yükümlülük süreleri önceki
mecburi hizmet yükümlülük sürelerine ilave edilir.
Yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde öğretim elemanı veya memur kadrolarına atandıktan sonra yükümlü
bulundukları mecburi hizmeti bitirmeden görevlerinden ayrılan veya bir ceza sebebiyle görevine son verilenler ile bu madde
kapsamına girdiği halde müracaat etmemeleri veya Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları
taşımadıkları için atanamamaları nedeniyle mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin yükümlü tutulacakları
tutar, imzaladıkları yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedi hükümleri dikkate alınmaksızın ve ilgililer e
ödeme yapma sonucu doğurmaksızın, kendilerine döviz olarak yapılmış olan her türlü masraflar için;
a) Bunlardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 34 üncü maddesinin yürürlüğe girdiği 5/8/1996 tarihinden
sonra yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedi alınanlar hakkında, anılan maddenin ikinci fıkrası
hükümlerine göre bu Kanunun yayımı tarihinden önceki süreler için faiz uygulanmaksızın hesaplama yapılır.
b) 5/8/1996 tarihinden önce yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedi alınanlar hakkında, ilgili
adına fiilen ödemenin yapıldığı tarihteki T.C. Merkez Bankasınca tespit ve ilân edilen efektif satış kuru üzerinden Türk
Lirasına çevrilerek bulunacak tutar ile bu tutara sarf tarihinden bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar geçen süre için
1/1/2006 tarihinden geçerli olmak üzere tespit ve ilân edilen kanunî faiz işletilerek hesaplama yapılır. Ancak, bu hükümlere
göre hesaplama yapılması sonucunda borçlunun aleyhine bir durum ortaya çıkması halinde (a) bendi hükümleri uygulanır.
Hesaplanan borç miktarı, ilgilinin durumu ve ödettirilecek meblağ dikkate alınarak azamî beş yıla kadar
taksitlendirilebilir. Bunların daha önce ödemiş oldukları tutar ile mecburi hizmetlerinde değerlendirilen sürelere isabet eden
tutar, anılan madde uyarınca belirlenecek tutardan düşülür."

... hükmü bulunmaktadır.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

daha öncesinde YÖK sıkıntı çıkarttığında idari mahkeme YÖK aleyhinde karar vermişti hocam. Bir de mecburi hizmet iptali ile ilgili Danıştay Dava Daireleri Kurulu'nun aleyhte kararı var haberiniz olsun. Kurul, mecburi hizmetin varlığını kabul edip bizi 657 / ek-35 kapsamından çıkarttı son kararında, ancak senet içeriklerinin Adli yargının görevi olduğuna karar verdi. Yani mecburi hizmet iptali yerine senetten size ödenen maaş ve sağlık harcamalarının çıkartılmasını talep etmeniz işleri biraz daha kısaltabilir. Mücadelenizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımla...

YÖK'ün tüm üniversite ve enstitülere göndermiş olduğu şu yazısını ve yazı içeriğine iliştirilen oldukça ilginç ve hukuken isabetsiz Danıştay İDDK'nın 2013 tarihli kararını da sizlerle paylaşmak isterim.

Link: http://personel.gop.edu.tr/dosya/29_...Y_01_56_39.PDF

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar göndermek isteyenler yine göndermeye devam etsinler. Yaklaşık 2 ay daha süremiz var dava açmak için. Devam ediyoruz ama çok yavaş oluyor sıkıntı bu sadece.

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan

- - - Güncellendi - - -

Şimdi arkadaşlar anladığım kadarıyla bazı hocalarımız bu davanın nasıl herkesi ilgilendirdiğini merak ediyor bu konuda biraz açıklama yapıyım. Bildiğiniz üzere daha önce senet iptali ile açılan davalar çoğunlukla hem idare mahkemelerinde hem de danıştayda kazanılıyordu ancak YÖK'ün geçtiğimiz sene Üniversitelere, Danıştay'a ve Danıştay Dava Daireleri Kurulu'na gönderdiği yazıyla senet iptali davaları kaybedilmeye başlandı. Bu nedenle artık senet iptali konusunda bir dava açmak ve ondan sonuç almak zorlaştı ve artık senet iptali ile ilgili olan davalar Yargıtayda görülüyor. Halbuki bir davanın Danıştayda görülebilmesi için idari olarak sadece bir yönünün olması yeterlidir. Bu noktada avukatla yaptığımız görüşmeler olsun okuduğum mahkeme kararları olsun bizlerin senet iptalinden ziyade senetleri içeren yönetmeliği iptali hakkında dava açmamızın daha mantıklı ve daha kolay olduğunu gösterdi. Peki neden bu dava herkesi ilgilendiriyor. Arkadaşlar senet iptali konusunda açılan kişisel davalar sadece o davayı açan kişileri ilgilendirir. Hatta bu tür davalar idare mahkemelerinde açıldığı için idare mahkemesinde davayı kazansa bile Danıştayda kaybetme ihtimali bulunuyor. Ancak bizim açmak istediğimiz dava senetleri içeren yönetmeliğin iptali hakkında olacak. Biz bu davayı ayrıca Danıştay'da açacağız yani davayı sağlam bir şekilde açmayı düşünüyoruz. Senetleri içeren Yönetmeliğin iptali konusuyla olan davayı birçok arkadaşımız açabilir ve sonuç yine aynı olacaktır yani her şartta dava sonucu herkesi ilgilendirecek herkesi etkileyecektir. Yani Danıştay bu Yönetmeliği iptal ettiğinde benim için iptal etmiş olmayacak Yönetmelik iptal olunca Herkes için iptal olmuş olacak. Burada davayı herhangi birisi de açabilir bu çok önemli değil. Ancak ben buna karar verdim ve herkesi ilgilendiği için böyle bir paylaşımı uygun gördüm. Bununla birlikte 2547 sayılı kanunun 35. maddesinde sadece mecburi hizmetten bahseder ve orada senetten bahsetmez. Kanun Yönetmelikten önce gelir. Kanunda senet yer almıyor ancak YÖK'ün kendi Yönetmeliğinde senet yer alıyor. Amacımız senetin yer aldığı yönetmeliği iptal etmek. Dava açmak için 2 ay daha süremiz var ne kadar erken toplarsak parayı o kadar çabuk açarız. Saygılar..

Son düzenleme:

sfagnum

Öğrenci
Arkadaşlar göndermek isteyenler yine göndermeye devam etsinler. Yaklaşık 2 ay daha süremiz var dava açmak için. Devam ediyoruz ama çok yavaş oluyor sıkıntı bu sadece.

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan

- - - Güncellendi - - -

Şimdi arkadaşlar anladığım kadarıyla bazı hocalarımız bu davanın nasıl herkesi ilgilendirdiğini merak ediyor bu konuda biraz açıklama yapıyım. Bildiğiniz üzere daha önce senet iptali ile açılan davalar çoğunlukla hem idare mahkemelerinde hem de danıştayda kazanılıyordu ancak YÖK'ün geçtiğimiz sene Üniversitelere, Danıştay'a ve Danıştay Dava Daireleri Kurulu'na gönderdiği yazıyla senet iptali davaları kaybedilmeye başlandı. Bu nedenle artık senet iptali konusunda bir dava açmak ve ondan sonuç almak zorlaştı ve artık senet iptali ile ilgili olan davalar Yargıtayda görülüyor. Halbuki bir davanın Danıştayda görülebilmesi için idari olarak sadece bir yönünün olması yeterlidir. Bu noktada avukatla yaptığımız görüşmeler olsun okuduğum mahkeme kararları olsun bizlerin senet iptalinden ziyade senetleri içeren yönetmeliği iptali hakkında dava açmamızın daha mantıklı ve daha kolay olduğunu gösterdi. Peki neden bu dava herkesi ilgilendiriyor. Arkadaşlar senet iptali konusunda açılan kişisel davalar sadece o davayı açan kişileri ilgilendirir. Hatta bu tür davalar idare mahkemelerinde açıldığı için idare mahkemesinde davayı kazansa bile Danıştayda kaybetme ihtimali bulunuyor. Ancak bizim açmak istediğimiz dava senetleri içeren yönetmeliğin iptali hakkında olacak. Biz bu davayı ayrıca Danıştay'da açacağız yani davayı sağlam bir şekilde açmayı düşünüyoruz. Senetleri içeren Yönetmeliğin iptali konusuyla olan davayı birçok arkadaşımız açabilir ve sonuç yine aynı olacaktır yani her şartta dava sonucu herkesi ilgilendirecek herkesi etkileyecektir. Yani Danıştay bu Yönetmeliği iptal ettiğinde benim için iptal etmiş olmayacak Yönetmelik iptal olunca Herkes için iptal olmuş olacak. Burada davayı herhangi birisi de açabilir bu çok önemli değil. Ancak ben buna karar verdim ve herkesi ilgilendiği için böyle bir paylaşımı uygun gördüm. Bununla birlikte 2547 sayılı kanunun 35. maddesinde sadece mecburi hizmetten bahseder ve orada senetten bahsetmez. Kanun Yönetmelikten önce gelir. Kanunda senet yer almıyor ancak YÖK'ün kendi Yönetmeliğinde senet yer alıyor. Amacımız senetin yer aldığı yönetmeliği iptal etmek. Dava açmak için 2 ay daha süremiz var ne kadar erken toplarsak parayı o kadar çabuk açarız. Saygılar..

Emir hocam

söz konusu işleme dair mevcut başlığımız yetersiz sanırım..

acaba diyorum ki bu konuda yeni bir başlık mı açsak... bu konuda öncülğk edebilecek en ideal isimler olarak nazmi hoca ve senin başını çektiğin yepyeni bir başlık... "35. madde senetlerine yönelik yönetmeliğin iptali davası açıyoruz" gibilerinden...

belki daha çok ses getirir ^.^

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocam buna ne kadar para lazım. Ben de Öyp liyim ve destek vermek isterim.

- - - Güncellendi - - -

Bir de neden 2 ay süremiz var?

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Kişi başı 100 tl topluyoruz toplamda 50 kişi olunca bitecek. İsterseniz sizi de listeye ekleyebilirim.

- - - Güncellendi - - -

Emir hocam

söz konusu işleme dair mevcut başlığımız yetersiz sanırım..

acaba diyorum ki bu konuda yeni bir başlık mı açsak... bu konuda öncülğk edebilecek en ideal isimler olarak nazmi hoca ve senin başını çektiğin yepyeni bir başlık... "35. madde senetlerine yönelik yönetmeliğin iptali davası açıyoruz" gibilerinden...

belki daha çok ses getirir ^.^

Hocam bir sorayım Nazmi Hocama eğer kendisi de uygun bulursa neden olmasın. Şimdilik böyle iyi ama yeni bir başlık da açabiliriz tabii.

SuleymanPalit

Öğrenci
Arkadaslar merhabalar,

Ben 1416 sayili kanun ile doktorasini yurtdisinda tamamlamis bursiyerlerden bir tanesiyim. Iki ay kadar once geri dondum ve Adina gonderildigim universiteden gorev talebinde bulundum. Fakat Adina gonderildigim universitede benim ihtisas aldigim bolum (Kimya Egitimi) olmadigindan beni universitenin Saglik meslek yuksek okuluna atadilar. Benim bu alanda hicbir bilgi ve uzmanligim bulunmamasina ragmen benden bu alanda derslere girmem ve calisma yapmam bekleniyor. Ben bu durumu mahkemeye tasimaya hazirlaniyorum. Internette daha once benim durumum da bulunan arkadaslarim olup olmadigini arastirirken bu grubu kesfettim ve sizin ile bu konu hakkinda istisare halinde olmanin yararli olacagini dusundum. Acaba benim durumum hakkinda bilgi sahibi olan uye arkadaslarimiz var mi bu grupta? Eger var ise onlarin da tecrubelerini dinlemek isterim. Simdiden cok tesekkur ederim. Iyi calismalar..

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaslar merhabalar,

Ben 1416 sayili kanun ile doktorasini yurtdisinda tamamlamis bursiyerlerden bir tanesiyim. Iki ay kadar once geri dondum ve Adina gonderildigim universiteden gorev talebinde bulundum. Fakat Adina gonderildigim universitede benim ihtisas aldigim bolum (Kimya Egitimi) olmadigindan beni universitenin Saglik meslek yuksek okuluna atadilar. Benim bu alanda hicbir bilgi ve uzmanligim bulunmamasina ragmen benden bu alanda derslere girmem ve calisma yapmam bekleniyor. Ben bu durumu mahkemeye tasimaya hazirlaniyorum. Internette daha once benim durumum da bulunan arkadaslarim olup olmadigini arastirirken bu grubu kesfettim ve sizin ile bu konu hakkinda istisare halinde olmanin yararli olacagini dusundum. Acaba benim durumum hakkinda bilgi sahibi olan uye arkadaslarimiz var mi bu grupta? Eger var ise onlarin da tecrubelerini dinlemek isterim. Simdiden cok tesekkur ederim. Iyi calismalar..

Hocam sizin durumunuz biraz daha farklı ama isterseniz sizin dava açabilmeniz için yönlendirebilirim. Bizim açacağımız dava biraz daha farklı ama sonuç almanız mümkün hocam.

cengah

Öğrenci
Ekleyin hocam. Sayı toplansın yeter ki, parayı hesabınız da bilin. Bu senet ve kişileri altında bıraktığı psikolojik durum insanı intahara götürecek düzeylerde olabilir. Çoğu kişi daha önceki arkadaşlarımın da bahsettiği gibi psikolog luk.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Kişi başı 100 tl topluyoruz toplamda 50 kişi olunca bitecek. İsterseniz sizi de listeye ekleyebilirim.

- - - Güncellendi - - -

Hocam bir sorayım Nazmi Hocama eğer kendisi de uygun bulursa neden olmasın. Şimdilik böyle iyi ama yeni bir başlık da açabiliriz tabii.

- - - Güncellendi - - -

Aslında hocam bu konuda ÖGEDER'den de destek alabiliriz. Onlarla da bir görüşmek de fayda var derim. Bu konuda bize destek de çıkacaklardır.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Ekleyin hocam. Sayı toplansın yeter ki, parayı hesabınız da bilin. Bu senet ve kişileri altında bıraktığı psikolojik durum insanı intahara götürecek düzeylerde olabilir. Çoğu kişi daha önceki arkadaşlarımın da bahsettiği gibi psikolog luk.

- - - Güncellendi - - -

Aslında hocam bu konuda ÖGEDER'den de destek alabiliriz. Onlarla da bir görüşmek de fayda var derim. Bu konuda bize destek de çıkacaklardır.

Tamam hocam sizi de ekliyorum çok teşekkür ederim inşallah bu davadan sonuç alacağız.

1.nazmi hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar isteyen istediği kişiyle görüşebilir. Ben burada bu konuda destek olmak isteyenler varsa destek olsunlar birlikte dava açalım diye yazıyorum. Kişiler kimle görüşmek konuşmak istiyorlarsa konuşabilir. Bu dava herkesi ilgilendiren bir dava kurumsal bir olay durum yok.

sfagnum

Öğrenci
hocam bu girişimimizden haberdar olurlarsa 35 li arkadaşlara daha kolay ulaşabilir ve gerekli sayıya en kısa sürede ulaşabiliriz diye düşünüyorum...

artık dava acvma hakkımız var cunku...o yuzden zaman kaybetmemek adına bır an evvel harekete gecıp 50 sayısına ulasmak ıcın ne gerekıyorsa yapmalıyız

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sevgili arkadaşlar, davanın açılabilmesi için gerekli kişi sayısına ulaşana kadar herkesin yardımına ihtiyacımız olacaktır. Kurum, kuruluş, dernek, sendika ayrımı yapmıyoruz isteyenler destek olabilir ben de şahsım adına katılıyorum bu davaya ve destek veriyorum akademikpersonel.org adına değil. Emir arkadaşımıza güveniyorum bunun yanı sıra avukatın bana söylediklerini de mantıklı buluyorum. Hiç bir umudumuzun olmamasındansa açılacak bu dava ile senetlerin geçersiz kılınması için ufak bir umut ışığının var olması bile benim için değerli bir çabadır. Toplanacak para ile kimse zengin olmaz verilecek 100 tl ile de kimse fakir olmaz ve denemekten de zarar gelmez, hiç bir davanın sonucunu bilemeyiz sonuç hakkında bir oranda veremeyiz ama dediğim gibi en azından beklemek yerine çaba gösterenlere yardım edebiliriz :)

Emir hocam kolay gelsin şimdiden, hakkımızda hayırlısı olsun.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Sevgili arkadaşlar, davanın açılabilmesi için gerekli kişi sayısına ulaşana kadar herkesin yardımına ihtiyacımız olacaktır. Kurum, kuruluş, dernek, sendika ayrımı yapmıyoruz isteyenler destek olabilir ben de şahsım adına katılıyorum bu davaya ve destek veriyorum akademikpersonel.org adına değil. Emir arkadaşımıza güveniyorum bunun yanı sıra avukatın bana söylediklerini de mantıklı buluyorum. Hiç bir umudumuzun olmamasındansa açılacak bu dava ile senetlerin geçersiz kılınması için ufak bir umut ışığının var olması bile benim için değerli bir çabadır. Toplanacak para ile kimse zengin olmaz verilecek 100 tl ile de kimse fakir olmaz ve denemekten de zarar gelmez, hiç bir davanın sonucunu bilemeyiz sonuç hakkında bir oranda veremeyiz ama dediğim gibi en azından beklemek yerine çaba gösterenlere yardım edebiliriz :)

Nazmi Hocam desteğiniz için çok teşekkür ederim. Siz de bu duruma tercüman olup detaylıca açıklamışsınız. Bundan sonrası diğer arkadaşların çabasıyla şekillenecek. Tekrar çok teşekkür ederim Hocam :)

cengah

Öğrenci
hocalarım bu senet mevzusu yüzünden şahsım adına Öyp programını bırakmayı bile düşünüyorum kpss den 82 puan aldım direk olarak bilgisayar mühendisi olarak olmasa bile düz memur olarak atanır senet mevzusu ile uğraşmaz ve bu şekilde psikolojik sorunlarım olmadan daha rahat bir hayat yaşarım diye düşünüyorum. Ağustos a kadar bu senet mevzularında bi gelişme olmazsa ciddi ciddi düşüncem bu yönde

sfagnum

Öğrenci

nazmi hocam

bu süreçte sizin de yer almanız maddi oldugu kadar manevi açıdan da buyuk destektir bizim için o yuzden desteğiniz için teşekkür ediyorum...

özellikle de senet imzalamış arkadaşlar...

gerek gelen zammın 8 de 1 i olarak düşünün, gerekse bir pazar sabahı gittiğimiz ösym sınavı olarak...

geleceğimizi şekillendirecek böylesine önemli bir girişimin heyecanı için dahi rahatlıkla feda edilebilecek bir meblağdan bahsediyoruz...

hocalarımız ellerini taşın altına soktular...şu taşa biz de bir el atalım artık

Son düzenleme: