IELTS Sınavı Hakkında Sorular

real2013

Öğrenci
bilmiyorum ki sınav ücreti de etkiliyor biraz napsam ki yds de son sınav çok zordu listening korkutuyor valla

şöyle söyleyeyim ben bu sınava çalışırken özel biryerde çalışıyordum, sabah 6 da kalkıp 1.5 saat çalışıyordum sonra akşam gelip 2 saat daha çalışıyordum bu şekilde yaklaşık 20 gün çalıştım girdim sınava 5 aldım. neredeyse 5.5 alacaktım speaking e moralim bozuk girdim ondan 4.5 geldi 5 gelse 5.5 oluyordu.
eğer zamanın boş ise iyi bir çalışma ile 1 ayda rahat 4 ün üzerinde alırsın muhtemelen 5 alırsın bence 1 ay iyi çalışma ile çünkü benimde üds sınavım 44 civarı birşeydi.

fiyatına gelince ise ben şuanda araş. gör. üm eğer IELTS girmeseydim bırak araş. gör. olmayı 50 yi geçen sınavım olmadığı için başvuramıyordum bile. Yani sana getirisini düşününce 370 Tl nin çok bir önemi olmaycağını düşünüyorum. Tabi durumun bilemem.

hakmakine

Öğrenci
benim şu an üds 57.5 puanım var ancak en son girdiğim yds yi gördükten sonra gerçekten ösym den soğudum ve ıelts sınavına yöneldim ve şu an bu sınav ile ilgili bilgiler edinmeye çalışıyorum. Ama sonuçta alışkın olmadığımız bi tarz olduğu için bi çok arkadaş gibi benim de endişelerim var ne yazık ki:(

hakmakine

Öğrenci
Arkadaşlar ben özellikle listening kısmını tam olarak anlayamıyorum nasıl bi uygulama var listening kısmında giren arkadaşlar biraz teferruatlı bilgi verirlerse bizler için çok faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum..

- - - Güncellendi - - -

çok sağolun bu yönlendirme için. Ben daha önce sizin bu paylaşımınızı okumuştum ve en çok istifade ettiğim paylaşımlardan biriydi. Ancak benim kafamı özellikle listening kısmı karıştırıyor. Bu kısmı biraz daha detaylandırabilirseniz çok daha faydalı olabileceğini düşünüyorum naçizane..

sidneh

Profesör
Listening boşluk doldurma ve çoktan seçmeli sorular şeklinde. 3 bölümden oluşuyor, ilk bölümde boşluklardaki kelimeleri yakalayıp yazıyorsunuz, ikinci bölümde eşleştirme yazpıyorsunuz, üçüncü bölümde de yine boşluk doldurma ama bu defa kategorilere bölünmüş şekilde.

Ben de YDS'den 52,5 aldım, IELTS'e sadece 1 hafta çalışabildim ve 6 aldım sınavdan. Listening ve Writing'e biraz ağırlık verirseniz yapılamayacak bir sınav değil. Sayfalarda biraz geriye giderseniz sınav tecrübelerimizi ve çıkan soruları yazmıştık, oradan da bir fikir alabilirsiniz.

hakmakine

Öğrenci
çok teşekkürler.Boşluk doldurmaları, söyleyen kişi devam ettiği anda mı dolduruyoruz yoksa konuşma tamamen bitiyo da sonra mı biz başlıyoruz doldurmaya bir ikincisi de konuşan kişinin hızı ve aksanı nasıl acaba bunları da merak ediyorum. sorular biraz acemice olmuş olabilir hakkınızı helal edin :)

exclusive82

Öğrenci
ben de yds'den 55 aldım ve hemen 2 haftaki sonraki ielts'e girdim.Bu 2 haftalık süreçte sadece dinleme ve okuma yaptım.cambridge deneme sınavlarını tavsiye ederim çünkü gerçek ielts sınavına çok yakın geldi bana.internetten de kolayca indirebilirsiniz bu denemeleri.sınavda okuma kısmı zaten yapılıyor,en önemli kısım diğer arkadasların da belirttiği gibi dinleme.toplam 40 sorudan 13ünü doğru yapsanız 4.5 puan alıyorsunuz zaten.eğer ingilizce geçmişiniz yeterli değilse en az 1 haftanızı sadece dinlemeye ayırmanızı tavsiye ederim çünkü gerekli kelimeleri yakalayıp anlamanız çok da kolay olmuyor ama 1 haftalık çalışmadan sonraki gelişiminizi göreceksiniz.Ben konuşma ve yazma pratiği hiç yapmadım.Writing kısmında sadece gramere dikkat edin ve konu dışına çıkmayın en az 5 puan alırsınız,araya bikaç tane de basit bağlaç koydum mu tamamdır.Speaking kısmında da oldukça basit konuşun ve yine gramere dikkat edin.Karşınızdakinin sorularını anladıysanız bir şekilde yarım yamalak da olsa cevap veriyorsunuz zaten.Bu durumda da en kötü ihtimalle 4-5 arası bir puan alırsınız.
ben sınavda sadece bunlara dikkat ettim.oldukça basit ve sade ama anlaşılır olmaya dikkat ettim writing ve speakingten 6'şar puan aldım.

real2013

Öğrenci
listening kısmı 3 kısımdan oluşuyor.
ilk kısımda karşılıklı konuşma oluyor genelde bir tatile gidilecek müşteri danışman ile arasında konuşma şeklinde oluyor bu kısım genelde kolay olur.
basit şeyler sorulur.
adres, cep telefonu, ödeme şekli gibi sorular sorulur. burada iyi başlarsanız iyi gider iyi başlamazsanız da sıkıntı yapmayın diğerlerinde toplayabilirsin.
benim ilk test biraz farklıydı o nedenle biraz bocaladım ben 3.soruyu beklerken bir baktım 6. soruya geçmiş neyse ki A B C D li sorular vardı salladım :)
ikinci kısım bana en zor gelen kısım oluyordu. burada bir konu hakkında bilgi verir siz bunları doldurursunuz.

3. kısım kısmen daha kolay geliyordu bana.

ben ilk başladığımda hazırlanmaya 12-13 ile başladım son zamanlara doğru 20 civarına çıkmıştı.
Bir ara 4-5 doğru çıktı sonra anladımki çalışmaktan yorulmuşum :) birgün dinlendikten sonra herşey normale döndü :)

listening çok zor değildir. (eğer 5 civarı birşey düşünüyorsanız tabiki )

bütün sınavlarda olduğu bu sınavda da taktik önemli
sorulara baktığında önemli yerleri belirle o kelimeyi duymaya odaklan böyle daha kolay olabilir.
çünkü kimi zaman çok bilgi veriyor arada kaybolursun.

kimi zaman kısımların zorluğu değişiyor ama yine bir dengeyi tutturuyorsunuz.
benim genelde 17 civarı çıkıyordu, kısıma göre değişmeler oluyordu ama toplam çok değişmiyordu.

Diğer bir nacizane öneride yaptığın bir denemeyi tekrar çözersen duymadığın yerleri yerleri neden duymadığını kavrarsın ve ona göre yöntem geliştirirsin.

Bunlar tabi 5 civarı hedefleyenler için yukarısı için pek geçerli olmayabilir :)

exclusive82

Öğrenci
çok teşekkürler.Boşluk doldurmaları, söyleyen kişi devam ettiği anda mı dolduruyoruz yoksa konuşma tamamen bitiyo da sonra mı biz başlıyoruz doldurmaya bir ikincisi de konuşan kişinin hızı ve aksanı nasıl acaba bunları da merak ediyorum. sorular biraz acemice olmuş olabilir hakkınızı helal edin :)

dinleme 40 sorudan oluşuyor ve bütün sorular size baştan veriliyor.40 soruyu da aynı anda falan çözmüyorsunuz bölüm bölüm oluyor ve soruları incelemeniz içinde size biraz süre veriliyor.dinleme ve sorulara cevap verme işlemini aynı anda yapıyorsunuz.ilk bölümdeki boşluk doldurma zaten oldukça kolay oluyor.bence biraz pratik yapan biri bu bölümden 7-8 soruyu kolaylıkla yapar.Az önce de dediğim gibi 13 soru yapsanız zaten 4.5 alıyorsunuz

real2013

Öğrenci

Soruları konuşma anında dolduruyorsunuz. Konuşması ise düzgün bir aksanla konuşuyor ve ses çok net geliyor bir sıkıntı olmuyor.
40 dk süre veriyorlar sınavda listening için ilk 30 dk da soruları size verilen kağıt üzerinde yapıyorsunuz sonra ekstra 5 ya da 10 dk idi hatırlamıyorum zaman veriliyor cevap kağıdına aktarma yapmanız için. bu ek süre sadece listening de var.

hakmakine

Öğrenci
Verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ediyorum listening kısmı bayağı oturdu kafamda şu an. Bu sınavı ciddi ciddi düşünüyorun artık . Hedefim çok da yüksek değil 5 alsam yeterli benim için.

real2013

Öğrenci
bir hafta çalış zaten gelişmeyi farkedeceksin. o zaman doğru karar verdiğini anlarsın. Zaten üds gibi sadece okuma olmadığı için daha zevkli çalışması . dinleme yazma konuşma olması güzel, işe yarar birşeyler çalıştığın için daha kolay çalışması :) zaten youtube da listeningleri izlersen kendine güvenin daha da artar. Şahsen benim 4-4.5 ları dinleyince öyle oldu :)

sidneh

Profesör
Aynen katılıyorum. Cambridge'in IELTS 8 kitabındakiler ile ielts-exam.net sitesindeki listening alıştırmaları çok iyi, sınava kadar bol bol dinleme yapın, faydasını göreceksiniz.

hakmakine

Öğrenci
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum bu yardımsever tutumlarınızdan dolayı sağolun.

- - - Güncellendi - - -

Bi de listening le ilgili aklıma son bi soru geldi :) Konuşmacı toplam olarak olarak tahmini kaç dakika konuşuyor acaba bu listening sürecinde? anladığım kadarıyla listening sınav süresi 40-45 dakika

sidneh

Profesör
Her bölümün başında size soruları incelemeniz için 1 dakika süre veriliyor. Listening toplamda 40 dakika, 30 dakika sınav sürüyor, 10 dakika da cevapları geçirmeniz için süre veriyorlar. Soruları dinlerken görmeniz çok büyük avantaj.

the journalist

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.Ben de 22 haziranda general modulden gireceğim ıeltse. Forumdan takip ettiğim kadarıyla öyp başvuruları için hem general hem de academic kabul ediliyor. Ama yine de aklıma takılan bazı şeyler var, öyple atanmam durumnda yüksek lisans başvurularında yerleşeciğim okulun generali kabul etmemesi ve atamanın olmaması gibi bir durum söz konusu olur mı? Gerçi şu an yüksek lisans yapıyorum ama olur da yök kabul etmezse ve tekrar yapmam gerekirse diye düşünerek yazıyorum.

sidneh

Profesör
Arkadaşlar merhaba.Ben de 22 haziranda general modulden gireceğim ıeltse. Forumdan takip ettiğim kadarıyla öyp başvuruları için hem general hem de academic kabul ediliyor. Ama yine de aklıma takılan bazı şeyler var, öyple atanmam durumnda yüksek lisans başvurularında yerleşeciğim okulun generali kabul etmemesi ve atamanın olmaması gibi bir durum söz konusu olur mı? Gerçi şu an yüksek lisans yapıyorum ama olur da yök kabul etmezse ve tekrar yapmam gerekirse diye düşünerek yazıyorum.

Atamanızın olmaması gibi bir durum olmaz.

arkadaşlar bu sınava 6 temmuzda girsek 19 temmuzda açıklayacaklar, bu durumda atamaya yetişir mi yetişmezse sonra ne yapılabilir ?

Yetişmeyebilir, yetişmezse eski puanınızla başvuru yaparsınız.

kronik üye

Öğrenci
garip bi sorum olucak. İelts sınavında bir bölümü tamamladığınızda kağıtlar toplanıyormu? ben writing bölümü için hatırlayamadığım kelimeleri readingden bakma gibi bi çözüm düşünmüştüm de...