Mr December
Baş Editör
Güzel sorular çıkmış. Eğlenerek yapılacak tarzda olmuş.
Lisansüstü eğitim için okullar hangisini belirttiyse onu kullanırsınız, bir şey belirtilmediyse ikisini de kullanabilirsiniz.
listening için sınav bittikten sonra geçirmeniz için 10 dk weriolar mı?reading için de zaman verilmiyo die duymştm
teşekküler cevapiçin, peki öyp den değilde, üniversitelerin kendi açtıkları araştırma görevlisi kadrolarına başvurmak için hangi puanı kullanabiliyoruz acaba? ona göre sınava başvurucamda. şimdiden teşekkürler cvp için sağolun.
teşekkrler hocam cvpladığınız için. başvururken peki kadrolara bakmak mı gerekiyo hangi puanı istediği belirtiliyomu? bi ark öyle bişi dedi de son kez sormak istedm.İkisini de kullanabilirsiniz hocam.
podof, sidneh geçmiş olsun, deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler. hocam bende 15 haziranda akademik sınava gireceğim. 1 haziranda ücretsiz workshop vardı ona kayıt oldum sonra onu deneme sınavına çevirmişler sonuçlarıda cambridge universitesine göndereceklermiş 3 hafta içinde cevap gelecekmiş tabi ben o arada esas sınava girmiş olacağım. Şu ana kadar sadece writing ve az da readinge çalıştım denemede listening ve reading varmış bakalım. Bu arada internette arattım kimse sormamış writingte am is are..., on in at..., rakamlar v.b. yazmamız gereken kelime sayısına dahil oluyor mu ?
teşekkrler hocam cvpladığınız için. başvururken peki kadrolara bakmak mı gerekiyo hangi puanı istediği belirtiliyomu? bi ark öyle bişi dedi de son kez sormak istedm.
Speaking deneyimlerim ile devam ediyorum:
Speaking sınavı nasıl oluyor?
Gergin oluyor Şöyle ki "ben zaten gündelik hayatta da İngilizce konuşan insanım ne gerilicem yeaa" diye girdim belli bir süreden sonra sesim falan titremeye başladı. Grameri döve döve öldürdüm. Geniş zamandan bahsederken past tenseler mi karışmadı araya, cümleye devam edecekmişim gibi "so..." diyip öylece susup mu kalmadım ne arsanız. Bir ara ben konuşmamı bitirince baktım hocam devam etmemi bekler gözlerle bakıyor, başımı ellerimin arasına alıp, gözlerimi belertip "that's all ı can say" diye çığlık bile attım. Çok güvenmiştim speakinge gerginlikten olmadı olamadı.
Ne geriyor peki insanı bu kadar?
Her ne kadar kendinizi bunun normal bir diyalog olduğuna inandırmaya çalışırsanız çalışın hocanın "öncelikle sizden kendinizden bahsetmenizi isteyeceğim" "bu bölümde düşünmek için bir dakika süreniz var" gibi bilgilendirmeleri orada iletişim becerileriniz yargılanması amacıyla oturduğunuzu fena halde hissettiriyor, ilginç bir psikolojiye sokuyor. İkinci olarak hoca sürekli kronometreye bakıyor ki haklı çünkü belirli bölümleri belirli sürelerde tamamlaması gerekiyor. Ama bu insanda "az mı konuştum? yok yok çok konuştum! Cümlemi ışık hızında bitireyim" gibi muhakemelere neden oluyor. Ana dilinizde bile konuşmadığınız kadar hızlı konuşmak çok da akla yatın bir şey değil taktir ederisiniz.
Peki neler sordular?
İlk bölümde nereli olduğumu, apartmanda mı müstakil evde mi yaşadığımı, nasıl bir evde yaşamak isteyeceğimi, hiç gemi ile seyahat edip etmediğimi, etmeyi isteyip istemediğimi ve türkiyede geminin yayın olarak kullanılıp kullanılmadığını sordular.
İkinci bölümde hangi dili öğrenmek isterdiniz, neden, hangi yolla sorusu vardı ve düşünmek için bir dakika verildi.
Son bölümde ise dil öğrenmek diyince aklınıza neler geliyorsa hepsini sordu Dil öğrenmek neden önemli, Türkiye'de hangi dilin eğitimi yaygın ve neden, dil en ideal nasıl öğrenilir, practice neden önemli falan.
Böylece bir sınav sezonunun daha sonuna geldik. Yapımda emeği geçen herkese teşekkür eder, sonuçların hepimiz için güzel olmasını dilerim. Esen kalın
- - - Güncellendi - - -
Evet yalnıza listening için ekstra 10 dakika veriyorlar, diğer bölümlerde ekstra süreniz yok.
gercekten guzel konulara denk gelmıssın ama bazen hıc aklına turkce bıle sorsalar cevap veremeyecegn konular cıkıyo dıye duydum gercekten sans mı bu sonva formatı
Hayır hocam, ikisini de kabul etmek zorundalar.
General ieltse kayt oldum öyp için 2si de kabul ediliyor. Ama duyduğum kadarıyla bazı üniler yüksek lisans için öyp li de olsan academic istiyomuş ve birlik de yok mesela biri 5.5 isterken biri 6 isteyebiliyormuş.Eeee ieltsten 5.5 aldım diyelim 65 in üstünde olduğu için yök beni dil kursuna da göndermeyecek kazandığım üni academic ielts isterse bundan sonraki süreç nasıl olacak biri bana yardım edebilir mi çok büyük hayal kırıklığına uğradım daha sınava girmeden
Writing kısmı en az 150-250 istiyor ya, onun altında kelime sayısı olursa hiç mi bakılmıyor, direkt geçersiz mi sayılıyor arkadaşlar? Academic 1 de hiç tutturamıyorum da.
15 Haziran'da sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.