IELTS Sınavı Hakkında Sorular

Aslı yldz

Öğrenci
Başka bir okul tercih etmeniz gerek ya da o okulun şartını sağlamak için tekrar ieltse girmelisiniz.

teşekkür ederim gazi üniversitesi öyp koordinatörlüğünü aradım biz ikisini de kabul ediyoruz dedi.Bi kaç yere daha sordum yanlş bigi edinmişsiniz çünkü general ielts alanların sayısı daha fazla üni ayrım yapıyosa da sayısı fazla değildir dendi bakalm artık kısmet:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

jovenleon

Öğrenci
teşekkür ederim gazi üniversitesi öyp koordinatörlüğünü aradım biz ikisini de kabul ediyoruz dedi.Bi kaç yere daha sordum yanlş bigi edinmişsiniz çünkü general ielts alanların sayısı daha fazla üni ayrım yapıyosa da sayısı fazla değildir dendi bakalm artık kısmet:)

Devlet üniversitelerinde böyle bi ayrım yok diye biliyorum tam emin değilim ama mesela Bilkent y.l için alım yapıyordu bu aralar ilanda açıkça yazıyordu Academic puan istediğini

Aslı yldz

Öğrenci
cumartesi günkü ielts 9da başlayıp saat kaça kadar sürüyor acaba? Bir de başvuru formunda *adres kısmını da street flan diye ingilizce mi doldurdunuz?türkçe yazmak mantklı ama malum her şey ingilizce ya:D bir de *where are you currently studying English sorusu var ona üniversite mi dediniz?son olarak da *en son sayfada applications to recognising organisations/department bölümü var ben sadece eve gelsin istiyorum bu kısmı dolduracak mıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

sidneh

Profesör
Sınav süresi 2,5 saat. Adresi ben Türkçe yazdım, zaten sınav günü de masanızın üzerinde bir zarf olacak, ona da adres yazacaksınız. Evet, üniversite dedim ona. O kısmı boş bırakacaksınız.

susan_mayer

Öğrenci
Writing kısmı en az 150-250 istiyor ya, onun altında kelime sayısı olursa hiç mi bakılmıyor, direkt geçersiz mi sayılıyor arkadaşlar? Academic 1 de hiç tutturamıyorum da.

İki defa girdim, ilkinde Writing 1'i çok iyi yazdım, hatta 150'yi aştı, Writing 2'yi yetiştiremedim 180-190'da kaldım (üstelik yazım da büyük, iki sayfaya sığmadı :D ) ve 5,5 aldım.
İkincisinde Writing 2'den başladım 250 kelime yazdım, Writing 1'e ise 15 dk. kaldı ve yetiştiremeyeceğim telaşıyla yazmadım denecek kadar az şey yazdım, hatta o an aklıma hangi kalıp geldiyse ondan 2-3 tane yazdım(adam akıllı cümle bile oluşturamadım) ve 6 aldım.

Kesinlikle Writing 2'ye önem verin, küçük yazın, bir de sınava girmeden süre tutup essay yazın. Hayatım boyunca evde süre tutup çalışamadığım için böyle oluyor bende :)

sidneh

Profesör
Sonuçlar açıklandı, 6 almışım. :D 78'e denk geliyor eşdeğerlikte. İngilizce bilgisi ölçtüğü söylenen YDS'ye buradan selamlar olsun. :D

master07

Öğrenci
YDS mi IELTS mi kararsızlık?

Hocalarım iyi günler. 2008 mart dönemi üds den 51.25 puanım var. En son yapılan yds den 33.5 aldım çalışamadım. Tezli yüksek lisans mezunuyum. Doktora için 55 barajına takıldım. ÜDS ye 6-7 defa girdim 51.25 i geçemedim en son yds de halim ortada. Yds yerine IELTS e girsem acaba bu seviyem 4 almak için yeterli olur mu? Tümer altaş setini düşünüyorum online. Tavsiyelerinizi bekliyorum yardım lütfen?

real2013

Öğrenci
IELTS den 4 alabileceğini düşünüyorum büyük ihtimalle ben geçen sene üds den 44 gibi birşey almıştım sonra 2 hafta kendim çalışarak IELTS den 5 aldım :).

behzat6643

Öğrenci
hocam bende yds den bi türlü 65 alamadım bugün yapılan IELTS sınavına girdim 1 ay boyunca çalıştım yoğun bir şekilde ve seviyem intermadiate ve bugun gördüm ki IELTS sınavını zorlaştırmışlar yani özellikle listening bölümünü denemelerde 30 dan aşağı gelmiyordu ama sınavda 15 doğrum çıkarsa çok şükür diecem onun için IELTS e hazırlanmadan girmeyin benden tavsiye!!!

master07

Öğrenci
ne kadar kelime bilgisi gerekir tümer altaş online setiyle hazırlanacağım ne kadarlık çalışma gerekir çok kararsızım yds ye de yüklenip yapabileceğimi düşünüyorum ama ıeltsi çok övenler var bilemedim.

behzat6643

Öğrenci
hocam kelimeden çok listeningte kelimelerin telefuzları çok önemli tek harfle gidioo cevap yanii ve en yüksek puanı listeningten alabilirisiniz az bir kelime bilginizle

savasdurna

Öğrenci
Benimde Yds den 36 puanım var, ielts i düşündüm ama sanırım vazgeçtim. Çünkü aldığım eğitim ve kurs bana konuşma, dinleme ve yazma öğretmedi. Sadece kağıt üzerinde okuduğumu yapabiliyorum. Sanırım çoğu kimsede aynı durumdadır. Yani bir düşünün, bunun için kısa bir eğitim yetebilir mi? Bir hafta, iki hafta, bir ay diyorlar. Biraz para tuzağı gibi geliyor bana. Çünkü Tümer Altaşın bu sitede reklamı var, herşey çok kolaymış gibi gösteriliyor ve bunlar bana çok abartılı geliyor. Bence bu işi bir kez daha düşünün..

edimvar

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Hem ben hem de nişanlım ÖYP araştırma görevlisiyiz. Nişanlım Türkiyede yapılan üds yds benzeri sınavların şansızlık eseri hiç birinden 65 barajını geçemedi ve son yds sınavında 60 almıştı. Çok stresliydi. 25 mayısta İELTS sınavına girdi. Ankaradaydı sınav. Ve geçemeyeceğini söyleyip duruyordu. Ben se daha önce geçtiği TOEİC sınavını örnek gösterip cesaret veriyordum. 7 haziranda sonuç istediği üzeriydi. Overall 5.0 aldı. Birde speaking hiç konuşamamış olmasına rağmen. Bence hiç düşünmeyin 2.5 hafta hazırlıkla yaparsınız. En azından daha adaletli ve insancıl bir sınav.

yenermsu

Öğrenci
6 Haziran'da Ielts sınavına girdim. Hazırlık eğitimi ya da kurs geçmişim yok. Kendi çabalarımla bir şeyler yapmaya çalıştım ve yds'den 52,5 almıştım. Sınav seviyeye göre zor ya da kolay gelebilir. Ben ilk defa girdiğim için biraz dumur oldum ama ikinci girişte geçilemeyecek kadar zor değil. Listening en çok dikkatli olunması gereken bölüm. İpin ucu kaçtımı telaş yapıyor insan ancak konsantre olup bir yerden yakalamak gerekiyor. Reading, üds ya da yds'ye hazırlanmış kişiler için kolay gelebilir. Writing için zamanı çok iyi kullanmak ve özellikle Task 1 için cümle kalıplarını bilmek gerekiyor. Speaking zor gibi gözüküyor ama en kolay bölüm. Ben daha önce tek bir cümle bile kurmadığım için çok zorlandım ama biraz konuşabilen rahat geçer diye düşünüyorum. Tabi rahat geçer dediğim 4 - 5,5 puan hedefleyenler için. Yüksek puan almak için herhalde duyu organlarını çok iyi upgrade etmek gerekir. Dile hakim olmadığım için süre çok sıkıntı oldu. O yüzden stratejileri öğrenmek gerekiyor. Özellikle sınavda dikkat ettim; reading bölümünde kimse metini okumuyor. Herkes sorulara göre tarama yapıyor.

Ayrıca saçma sapan bir tane bile soru yok. Eğer sınavınız kötü geçer ise en fazla kendinize küfür edersiniz. Bu sınava hazırlanarak hiç bir şey kaybetmezsiniz. Aksine okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileriniz tamamı gelişiyor ve eminim bir sonraki yds için de çok faydası olur. Yds gibi göstermelik ve çalışırken sıkılası bir sınav değil, günlük hayatta kullanılabilirliği en yüksek seviyede olduğu için, sadece Türkçe ile sınırlı kalmayıp bütün dünya'yı takip edebilirsiniz.

Öneri: Elbette her türlü zorunluluk ve stres bir süre sonra travma yaratabilir. Ama yılmayın sakın. En çok ilginizi çeken konuları okumaya çalışın. Ben mesela İpad'i çok aktif kullandım bu noktada. Özellikle kelime hazneniz zayıf ise, bir takım uygulamalar indirip anlık kelime translate'leri yapabilirsiniz. Okurken vakit kaybı olmadığı için sıkılmazsınız. Bir çok makale ve yabancı haber sitelerini bu şekilde okuya okuya artık sözlük ve anlık translate kullanmamaya başladım.

- - - Güncellendi - - -

Bir de sınavımın kötü geçmesinin sebebi; Taksim olayları sebebiyle son 6 gün hiç çalışamayıp uyuyamamamdır. Sınav günü 2-3 saatlik uykuyla gittim ve rüyada gibi sınava girdim.