Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bu hafta YÖK, meclis ve STK'lar çok defa bir araya gelecek, nihai kararın verilmesi için çok uygun bir ortam olacak. Var gücümüzle yazalım lütfen. Ben TBMM sayfasından vekillerin birçoğuna mail yolluyorum, ayrıca başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına da yazdım yolladım. Ne kadar cok yazarsak o kadar kuvvetli oluruz. Lütfen herkes yazsın hakkını savunsun. Lütfen arkadaşlar, saatlerdir yazıyorum, hadi hep birlik olalım...

A

Akademik Forum

Guest
Adalet nerede?

Bu hafta sınavına girdiğimiz bir üniversite "ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle adayların sınavlarının değerlendirilmesi süreci askıya alınmıştır" şeklinde bir açıklama yaparak bizlere darbeyi indirdi. Kapatılan bir üniversiteden 3 kişi başvurmuştuk.Öğrendiğimiz kadarıyla emniyet ile bir görüşme yapılmış ve akabinde bu karar alınmış...Sınavımın son derece iyi geçtiğinden emin olmasam canım yanmayacak. Biz mağdur olmuyor muyuz yani şimdi? Ama peşini bırakmayacağım bu işin. Sınavlar kayı altında. Her ne kadar hiç bir mahkeme bizi dinlemeyecek olsada, bizi yakanların da ipliğini pazara çıkaracağım. Çocuğumun rızkını bunlara yedirmeyeceğim.

Berill

Öğrenci
Bugün sn. vekilim Ceyhun bey bizler için TBMM de görüşme yapacak. Umarım suçsuzluğumuzun kanıtlanmasında bir çalışma başlatılır mağdur olmayız

Berill

Öğrenci
Bu hafta sınavına girdiğimiz bir üniversite "ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle adayların sınavlarının değerlendirilmesi süreci askıya alınmıştır" şeklinde bir açıklama yaparak bizlere darbeyi indirdi. Kapatılan bir üniversiteden 3 kişi başvurmuştuk.Öğrendiğimiz kadarıyla emniyet ile bir görüşme yapılmış ve akabinde bu karar alınmış...Sınavımın son derece iyi geçtiğinden emin olmasam canım yanmayacak. Biz mağdur olmuyor muyuz yani şimdi? Ama peşini bırakmayacağım bu işin. Sınavlar kayı altında. Her ne kadar hiç bir mahkeme bizi dinlemeyecek olsada, bizi yakanların da ipliğini pazara çıkaracağım. Çocuğumun rızkını bunlara yedirmeyeceğim.

Hocam haklısınız. Özel mi devlet mi başvurdunuz. Bizim engellenmemiz söz konusu olmamalı. Adilce araştırsınlar bizi yakmasınlar. Bende hakkımı sonuna kadar arayacağım. Gerekirse Avrupa insan hakları mahkemesine başvuralım. Beklemek çok zor neredeyse 1 ay olacak kimse düşünmüyor bu insanlar maaşlarınıda alamadı. İşsizler ve nasıl geçinecekler diye.

A

Akademik Forum

Guest
aynı olayı ben dün duydum. İstanbulda özel unıversıtede bır hocam yenı akademısyenler almak ıstıyor ıhtıyac var ama unv yonetımı kesınlıkle kapatılan unv.lerde calısan bır kışı dahı alınmayacak dıye açıklama yapıyor. Arkadaslar ısten cıkıs kodu olarak 36-OHAL/KHK ıfadesının kaldırılması şart yoksa cidden ortada kalırız.

A

Akademik Forum

Guest
Açığa alınan memurlarda bile kılı kırk yarıyorlar. Maaşları yatıyor. Bizi hem işsiz bıraktılar hem de başka yerlere almıyorlar. Ne olacak böyle. Bir çözüm yolu yok mu hiç. Bu kadar kolay mı insanların hayatını karartmak

A

Akademik Forum

Guest
Fişleme

Sgk veya başka kurumlarda bu tür ibarelerin kullanılması ya da kullanılmaması önemli değil arkadaşlar. Önemli olan zihniyet. Benim sınavımı iptal eden üniversite özel. Ama onları da anlıyorum. 1 kişi için bütün devleti kimse karşısına almaz. Bizim hakkımızı bizden başka kimse bizim gibi savunmaz/sahiplenmez. Derdimizi bizim gündeme getirmemiz lazım.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam derdimizi gündeme getirdik. Chpliler haftalardır yöke bizim derdimizi bildiriyor. Yökün verdiği cevap sorun yok istedikleri yere başvurabilirler. Görüyoruz başvurunca neler oluyor

serkanz

Öğrenci
Bugün yapılan yök toplantısı son bir şans idi suçsuz vakıf akademisyenleri için bir kamuoyu yaratabilmek adına :( hiçbirşey çıkmadı..çıkmazda artık..artık herşey bitti maalesef :( birkaç yıl evde oturacağız bekleyeceğiz ortalık sakinleşmesini..15 vakıf üniv'den khk ile işten çıkarılmış bir akademisyeni hiç kimse almaz :( kimse kendini riske atmaz. Başvurun olsa bile bir bahane bulur ve yok der. Günlerdir chp ve mhp milletvekilleri acaba güçlü bir kamuoyu yaratır belki derdimizi anlatır diye bekledik. Ama birşey çıkmadı. ödemelerimi , kiramı, kredi taksidimi, çocuğunun okul masrafını, kendi masrafını ..herşeyi bir tarafa bırak nasıl yaşayacağım..bekarım. Başka bir iş deneyimim yok akademisyenlikten başka. Ne yapacağım bilemiyorum :( son 1 ay maaşımı alamadım kredi kartları ile idare edeceğim. Görünen minimum 2 dönem daha (8-10 ay) iş yok... Allahım ne suçum vardı diyorum kendi kendime..hem işsiz kaldım, hem parasız kaldım ( tazminat insanlar aç kalmasın diye vardır :( bütün dünyada- o hakkımı bile alamadım), üstüne damgalandım.... Oysa abd de doktoram bittiğinde devlet okullarına girmek istedim ama herkes rektör tanıdığı bul diyordu :( yok diyordum tanıdığım..o zaman devlet zor diyordu..onlarca scı.ındex yayın yap a grubu b grubu dergiler yayınlansın..ama boş..bomboş..kocaman bir sıfır! Mecburen vakıf okullarına başvuruyorsun..yöksis'e girdiğinizde tüm okulların iş ilanlarını görürsünüz..ve şimdi bu vakıf üniv'de çalıştığım için damgalanıyorum :( bu nasıl adalet ya .twitter haberleri, chp mhp toplantıları, olumsuz olunca bir haber çıkmayınca bugün en kötü günümdeyim...

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, bugünkü YÖK toplantısında yer alan Dr. Ceyhun İrgil (Bursa CHP mv.) yarın yani 18-08-2016da Halktv.de saat 21:00de konuşacakmış. Bugunku görüşmelerin detaylarını anlatacakmış. YÖKe götürülen öneri detayları kendisinin facebook ve twitter sayfasında yer alıyor. İncelemenizi tavsiye ederim.

Bu arada ben bugün İŞKURa telefon açtım, yarın gidip matbu dilekçeyi dolduracağım. İnternet başvurum kabul olmadı. Bu şekilde yaparsam ağustos sonunda bana 23 Temmuzdan o güne hakettiğim işsizlik maaşımın ödeneceğini söylediler. Gelişmeleri buradan yazarım yine.

ARKADAŞLAR, HAK KAYBINIZ OLMAMASI ICIN İŞKURA MUTLAKA BİREYSEL BAŞVURU YAPIN 23 AGUSTOSA KADAR!!!

Berill

Öğrenci
Bizim yaşamadığımız bir habitat sanırım burası. Ne duyuluyoruz ne görülüyoruz belki de biz yokuz. İnsanın sinirinin bozulmaması elde değil. Şu süreçte hepimizin kafasında milyonlarca düşünce endişe ve ben susturamıyorum artık. Bir açıklama yapılmaması bile akademisyene ne kadar değer verildiğinin göstergesi. Empati yeteneğini ne zaman kaybedildi bilemiyorum dünya kötüye bağlamak istemiyorum ama yaşadığımız mağduriyet ve haksızlıklar isyan ettiriyor insanı. Neden korkuluyor endişe ediliyor anlamıyorum. Adaletli eleme yapmak sorulturma araştırma yapmak cok mu güç yada imkansız mı??? Yada çalışmasaydınız buda size ders olsun mu ?? ben kandırıldım özür diliyorum diyenler varken fetö ile alakası olmayan ve kandırılmamış biz masum akademisyenler neden günah keçisi ilan edildik. Tabi şu mantığı kuranlarda olacaktır x üniversite FETÖcü ise y x üniversitesinde çalışıyorsa Y eşittir FETÖcü. Bu zihniyetler hep var olmuştur ve beni yıldıramaz. Hakkımı adli makamlarda sonuna kadar arayacağım. Onur haysiyet meselesi oldu artık.

mert-ie

Öğrenci
Bizim yaşamadığımız bir habitat sanırım burası. Ne duyuluyoruz ne görülüyoruz belki de biz yokuz. İnsanın sinirinin bozulmaması elde değil. Şu süreçte hepimizin kafasında milyonlarca düşünce endişe ve ben susturamıyorum artık. Bir açıklama yapılmaması bile akademisyene ne kadar değer verildiğinin göstergesi. Empati yeteneğini ne zaman kaybedildi bilemiyorum dünya kötüye bağlamak istemiyorum ama yaşadığımız mağduriyet ve haksızlıklar isyan ettiriyor insanı. Neden korkuluyor endişe ediliyor anlamıyorum. Adaletli eleme yapmak sorulturma araştırma yapmak cok mu güç yada imkansız mı??? Yada çalışmasaydınız buda size ders olsun mu ?? ben kandırıldım özür diliyorum diyenler varken fetö ile alakası olmayan ve kandırılmamış biz masum akademisyenler neden günah keçisi ilan edildik. Tabi şu mantığı kuranlarda olacaktır x üniversite FETÖcü ise y x üniversitesinde çalışıyorsa Y eşittir FETÖcü. Bu zihniyetler hep var olmuştur ve beni yıldıramaz. Hakkımı adli makamlarda sonuna kadar arayacağım. Onur haysiyet meselesi oldu artık.

Hocam haklisiniz kesinlikle. Ancak hangi adli makamda hak arayabiliriz ki bu sacma "olaganustu kosullar"dan dolayi? Mumkunati olsa ben de AİHM'e gitmeye kadar taraftarim. Beni magdur edenler kim olursa olsun, bunun sonuna kadar hesabini vermesi gerekiyor. Devletin yoneticileri "kandirildik" diyerek, "ozur dileriz; rabbim affetsin" diyerek olaydan siyrilacak, ancak kabak bizim basimiza patlayacak. Olacak sey degil.

Ote yandan belli basli ana muhalefet vekilleri haricinde, diger muhalefet partileri nezdinde dahi herhangi bir girisim gorememek oldukca uzucu. CHPli vekillerin cabasi da, iktidar tarafindan destek gormedikce sonucsuz kalacak. Bunu biz de biliyoruz, onlar da, maalesef... Keza, basinda dahi durumumuzu neredeyse dillendiren yok. Daha hangi irtibat kanallarini, nereleri zorlamamiz gerekiyor bilmiyorum acikcasi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Berill

Öğrenci
Hocam haklisiniz kesinlikle. Ancak hangi adli makamda hak arayabiliriz ki bu sacma "olaganustu kosullar"dan dolayi? Mumkunati olsa ben de AİHM'e gitmeye kadar taraftarim. Beni magdur edenler kim olursa olsun, bunun sonuna kadar hesabini vermesi gerekiyor. Devletin yoneticileri "kandirildik" diyerek, "ozur dileriz; rabbim affetsin" diyerek olaydan siyrilacak, ancak kabak bizim basimiza patlayacak. Olacak sey degil.

Ote yandan belli basli ana muhalefet vekilleri haricinde, diger muhalefet partileri nezdinde dahi herhangi bir girisim gorememek oldukca uzucu. CHPli vekillerin cabasi da, iktidar tarafindan destek gormedikce sonucsuz kalacak. Bunu biz de biliyoruz, onlar da, maalesef... Keza, basinda dahi durumumuzu neredeyse dillendiren yok. Daha hangi irtibat kanallarini, nereleri zorlamamiz gerekiyor bilmiyorum acikcasi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam mecburen OHALin bitmesini bekleyeceğiz. Bende insan hakları mahkemesinde sonuç bulacağını düşünüyorum. Elimdeki tüm imkanlarımı kullanacağım. Bu mağduriyetimizin adaleti mahkeme sonucu ile belgelenir ama yine halkın ödediği vergilerle tazminat ödenir. Bizi bu hallere maruz bırakanlar yine aynı keyfi sürmeye devam ederler.Sonuç olan bize vatandaşa olur. Kendimizi kendimiz aklayacağız gibi görünüyor. Tasarruf yok diyip kenara kaçmak veya kapatıldı özel kurumdu demek üstünü örtmek en kolay çözüm(Nasıl bir zihniyet anlamak mümkün değil). AKP li vekillere bakanlara mail attım yanıt yok. Haberlerde kendimizi hatırlatmamız lazım gazetenköşe yazarlarını haber programlarını mail yağmuruna tutalım. Ben hepsine yollayacağım. Twitter da fox tv İsmail Küçükkaya ve Fatih portakal okuyorlar genelde.haber saatlerimde hashtag lerde yapmak gerekir.

A

Akademik Forum

Guest
Bu üniversite sonuçları açıklamış ve ne asil olarak kazananlarda ne de yedeklerde kapatılan üniversitelerde bu sene çalışmış bir kişinin bile ismi yok. Eğer tamamen tesadüf değilse mülakata çağrılan adaylar arasında kapatılan üniversitelerde çalışmamış olanlar seçilmiş... Çok yazık.
Başka bir ilde bir vakıf üniversitesi Haziran ayında okutmanlık ilanı açmıştı ve aynı ay sonuçları açıklamıştı. Kazananlar arasında aynı ilde darbe girişiminden sonra kapatılan bir vakıf üniversitesinde çalışan biri vardı. Darbe girişiminden sonra bu kişiyi arayıp rektörlüğün kararıyla kapatılan üniversiteden kimseyi almayacaklarını açıklamışlar ve sınavını iptal etmişler. Sonra bu üniversite yine kadro açtı ve kapatılan o üniversiteden okutmanların başvurularını tüm şartları sağladıkları halde kabul etmemiş...

A

Akademik Forum

Guest
Buna bir çare bulunmak zorunda. Bu kadar insan ne yapacak. 30 yaşın üstünde özel sektör deneyimi olmayan insanları bu şekilde ortada bırakamazlar.

Berill

Öğrenci
Arkadaşlar, bugünkü YÖK toplantısında yer alan Dr. Ceyhun İrgil (Bursa CHP mv.) yarın yani 18-08-2016da Halktv.de saat 21:00de konuşacakmış. Bugunku görüşmelerin detaylarını anlatacakmış. YÖKe götürülen öneri detayları kendisinin facebook ve twitter sayfasında yer alıyor. İncelemenizi tavsiye ederim.

Bu arada ben bugün İŞKURa telefon açtım, yarın gidip matbu dilekçeyi dolduracağım. İnternet başvurum kabul olmadı. Bu şekilde yaparsam ağustos sonunda bana 23 Temmuzdan o güne hakettiğim işsizlik maaşımın ödeneceğini söylediler. Gelişmeleri buradan yazarım yine.

ARKADAŞLAR, HAK KAYBINIZ OLMAMASI ICIN İŞKURA MUTLAKA BİREYSEL BAŞVURU YAPIN 23 AGUSTOSA KADAR!!!

Matbu dilekçe doldurdum ertesi gün işkurdan mesaj geldi olumsuz oldu sonuç. Ordaki çalışanlarda çıkışınız yapılmadığından onaylanmaz dediler. Bu durumda ne yapılır:(

- - - Güncellendi - - -

Bu üniversite sonuçları açıklamış ve ne asil olarak kazananlarda ne de yedeklerde kapatılan üniversitelerde bu sene çalışmış bir kişinin bile ismi yok. Eğer tamamen tesadüf değilse mülakata çağrılan adaylar arasında kapatılan üniversitelerde çalışmamış olanlar seçilmiş... Çok yazık.
Başka bir ilde bir vakıf üniversitesi Haziran ayında okutmanlık ilanı açmıştı ve aynı ay sonuçları açıklamıştı. Kazananlar arasında aynı ilde darbe girişiminden sonra kapatılan bir vakıf üniversitesinde çalışan biri vardı. Darbe girişiminden sonra bu kişiyi arayıp rektörlüğün kararıyla kapatılan üniversiteden kimseyi almayacaklarını açıklamışlar ve sınavını iptal etmişler. Sonra bu üniversite yine kadro açtı ve kapatılan o üniversiteden okutmanların başvurularını tüm şartları sağladıkları halde kabul etmemiş...

Bu büyük bir haksızlık. Araştırılsın soruşturulsun diyoruz neden araştırmıyorlar!!!! Suçlular bulunsun biz hiç birşey yapmamış vatandaşlar olarak neden damgalanıyoruz ve iş bulma imkanımız elimizden alınıyor. Nasıl geçineceğiz... suçu olan mahkumlar bile salınıyor biz ne yapmışız:(( Görünen o ki insan haklarına başvurmak şart. OHAL bitene kadar tabi hayatta kalabilirsek. Biz neden çekiyoruz cezasını isyan etmekten bıktım...

A

Akademik Forum

Guest
İŞKUR telefonda ayır söylüyor gidince ayrı konuşuyor. Aynı olay basıma geldi SGK aktif olduğundan birsey yapılamıyor ne yazık ki.

A

Akademik Forum

Guest
sgk?

Arkadaşlar çıkışı verilen var mı? Sgk hizmet dökümünde yazıyor mu çıkış nedeni 36 KHK olarak? Bazı hocalarımızın çıkışı verilmiş ve yazmıyormuş