Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

G

Gedizli Aka

Guest
Yeni üniversiteler

Gediz ve İzmir Üniversitesi yerine iki devlet üniversitesi kurulmuş Bakırçay ve Demokrasi Üniversitesi adında. Burada üniversitenin eski personeli mi istihdam edilir yeni atama mı yapılır?

A

Akademik Forum

Guest
Şimdi zamanıdır!

İzmir ve Gediz'in kurtulması bizim için de bir fırsat ve aynı zamanda son şansımız olabilir. Sosyal medyaya yüklenmemiz lazım. Açılan twitter ve facebook hesaplarını hareketlendirelim arkadaşlar. Vekiller çalışıyor, bizim de destek olmamız lazım. Çözüme ortak olalım, katkı da bulunalım!

A

Akademik Forum

Guest
Magdurakademisyen

İskurdan bir kez daha işsizlik maaşı için başvuru yaptık.Çıkış yapılmış.Bu arada,İzmir deki iki üniversitenin değerlendirildiğini öğrendik.Acaba,diğerleri için de olur mu.Umutlanmak istiyorum.Güvenlik soruşturması yapılıp,fetoya bulaşmamış ,işinden,öğrencilerinden ve akademik araştırmalarından başka bir derdi olmayanları ayırırlar mı acaba???

A

Akademik Forum

Guest
Ömrü hayatımda bunlarla ilişkim olmadı cumhurbaşkanımız imzası ve onayıyla açılmış bir üniversitede çalıştım. Universitenin adı cemaatle anılmaya başlayınca ayrılmak için çok uğraştım. Gittiğim her kapı orada çalıştığım bahanesiyle yüzüme kapandı. İki çocuğum bir ailem var. Sorgusuz sualsiz damgalandim
Kirami bile odeyemiyorum.

A

akademya

Guest
akademisyenlerin hali

Ömrü hayatımda bunlarla ilişkim olmadı cumhurbaşkanımız imzası ve onayıyla açılmış bir üniversitede çalıştım. Universitenin adı cemaatle anılmaya başlayınca ayrılmak için çok uğraştım. Gittiğim her kapı orada çalıştığım bahanesiyle yüzüme kapandı. İki çocuğum bir ailem var. Sorgusuz sualsiz damgalandim
Kirami bile odeyemiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Her geçen gün umutsuzluk artıyor. Bi kenara mı atılıcaz cidden. Bu kadar emek birikim sonrası haksız yere ömürboyu işsiz mi kalıcaz

Berill

Öğrenci
Güçlü olmamız gereken bir süreçten geciyoruz. Emeklerimizi yıllarımızı verdiğimiz kariyerimizi uykusuz kaldığımız gecelerimizi tüm çalışmalarımızı elimizden aldılar. Hemde hiç bir suçumuz yokken. Umarım bu adaletsizlik son bulur. Belirsizlik ve beklemek en zoru. Çözecekleri umudunu taşımak istiyorum. Adalete inanmak istiyorum. İşsiz kalmak sorun değil sorun fişlenmek. Fişlenmesek kendimizde yerleşebiliriz bir yerlere. Arkadaşlar lütfen unutulmayalım. Süreç sonunda çözülmezse hukuki haklarımızı kullanalım...

Berill

Öğrenci
Gediz ve İzmir'den sonrada canik devletleştiriliyor oradaki akademisyenler görevine iade edilecek mi olumlu haber almıyoruz bu konuda ama bilgisi olan var mı. Sıra diğer üniversitelere ve akademisyenlere. Öğrencisiz ve akademisyensiz oraların devletleştirilmesi bir şey ifade etmiyor😔

A

Akademik Forum

Guest
Katılıyorum

Bire bir aynı durumdayım. Benim de iki çocuğum var. Maddi olarak artık çok zordayim. Iki seneden çok ayrılmaya çalıştım ama olmadı... Damgalanmak istemiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
adalet yerini bulsun

Yedi sene devlet parasız ve yatılı olarak okudum. Üniversitede hiçbir cemaat tarikatla ilişkim olmadı. Ser sefil bir bodrum katında üniversite okudum. Devletim bana lisans ve yüksek lisansta burs verdi. Köklü bir üniversitede doktora yapmak fırsatım oldu. Yazlari mevsimlik fındık işçisi olarak calistim. Cumhurbaşkanımızin onayıyla açılan bir vakıf üniversitesinde çalışırken üniversite kapatıldı. Suçun sahsiligi ilkesine göre işlem yapılmasını talep ediyorum. Ben vatanımi bayrağımi seviyorum. Lütfen beni ve benim durumunda olanları aynı kefede tartmayin.

Berill

Öğrenci
Kapatılan ünilerde çıkışlar yapıldı mı acaba? Bizim halen ssk çıkışımız yapılmadı. Ödenmeyen maaş tazminatlar ve yıllık izin ücretleri için nerelere başvurdunuz. Neler yapmak gerekir????

A

Akademik Forum

Guest
Ankara'da yapıldı çoğu çalışanın ve işsizlik maaşı bağlandı. Sırayla yapıyorlarmış herkesi.

A

Akademik Forum

Guest
Dün ben üniversitenin bağlı olduğu ilçenin ssk müdürlüğüne gidip işten çıkarılmam için dilekçe verdim. Bu çıkış yapıldıktan sonra işsizlik ödeneğine başvurulcakmış.
Ayrıca Berill Hocam tazminatlar hakkında baya bi yere başvurdum ancak en son alo 170'i arayıp tazminatı nerden alacağımıza dair bilgi almaya çalıştım. Bu konudaki bilgi isteğim valiliğe yönlendirildi. Sanıyorum yazılı tebligat yapılacak.

A

Akademik Forum

Guest
Defterdarlığı dilekçe personel kimlik ve nüfusccüzdan fotokopisi ile başvurulması gerekiyor.

P

Prncss

Guest
Dilekçe

Kapatılan ünilerde çıkışlar yapıldı mı acaba? Bizim halen ssk çıkışımız yapılmadı. Ödenmeyen maaş tazminatlar ve yıllık izin ücretleri için nerelere başvurdunuz. Neler yapmak gerekir????

Bulunduğunuz ilin Maliye bakanlığının Milli emlak müdürlüğüne dilekçe yazıyorsunuz. Şu tarihlerde şu universitede çalıştım, kıdem tazminatımın, ihbar tazminatımın, ödenmemiş maaşlarımın ve kullanmadığım izinlerime denk gelen izin ücretimin ödenmesini talep ediyorum diye. Ayrıca kalan eşyalar için de aynı yere ayrı bir dilekçe yazarak başvuruyorsunuz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

N

Nilgun Y.

Guest
Merhaba, benim eşim de kapatılan üniversitelerden birinde öğretim üyesi idi. O ve arkadaşları defterdarlıkta milli emlak birimine bir dilekçe verdiler. Tüm sosyal hakları, 23 günlük maaş, tazminat vb. İçeren bir dilekçe. Şansınızı denemenizi öneririm.

A

AllahVar

Guest
Birtek Allah ın var. Ona sığın

türkiyedeki vakıf ünilerin yarısını bunlara kurduran, denetlemelerinden geçiren ve darbe olana kadar kılını kıpırdatmayan, sonra da neden dokunmadın diye hesap sorulmasın diye kçnı kurtamak için suçsuz olan yüzlerce kişiyi aç bırakanlar OHAL sonrası hukuk önünde hesap verecek. sırf kurumsal olarak değil, aynı zamanda da kişsiel olarak görevi kötüye kullanmaktan... Kader ve imtihan böyle birşey olsa gerek değerli arkadaşlar. Allah ın verdiği vereceği rızıktan öteye bir tarafımızı yırtsak geçemeyiz. Eğer o rızık bize gelecekse de birileri bir taraflarını yırtsa da engelleyemez.

Berill

Öğrenci
Defterdarlığı dilekçe personel kimlik ve nüfusccüzdan fotokopisi ile başvurulması gerekiyor.

Bizim sadece dilekçemizi aldılar nüfüscüzdanı ve personel kimlik fotokopisi istemediler. Sıkıntı olur mu acaba. 670 sayılı khk alacaklıların borçlarının tahsil edilmesinden bahşediyor üniversiteler için vakıflar genel müdürlüğü deniyor bende milli emlak müdürlüğüne yazdım ama Oray'a giden arkadaşlar var mı üniversiteler için orayada yazmamız gerekir mi 60 gün içerisinde başvurabiliyormuşuz çünkü. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

- - - Güncellendi - - -

Dün ben üniversitenin bağlı olduğu ilçenin ssk müdürlüğüne gidip işten çıkarılmam için dilekçe verdim. Bu çıkış yapıldıktan sonra işsizlik ödeneğine başvurulcakmış.
Ayrıca Berill Hocam tazminatlar hakkında baya bi yere başvurdum ancak en son alo 170'i arayıp tazminatı nerden alacağımıza dair bilgi almaya çalıştım. Bu konudaki bilgi isteğim valiliğe yönlendirildi. Sanıyorum yazılı tebligat yapılacak.
İşten çıkarılmak için dilekçe verince çıkış yapılıyormuymuş bir de hocam kendi isteğimizmiş gibi çıkartılıp işsizlik maaşı alamama söz konusu mu .bizim hala çıkışımız yapılmadı çıkışlar kim tarafından yapılıyor acaba. İşsizlik maaşı derdine düşürdüler ne acı😞 Ne hale düşürdüler 😞valilikten gelen haberi bizlerlede paylaşırsanız seviniriz hocam.