Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

A

Akademik Forum

Guest
Görüşlerinize ihtiyaç duyduğum bir konu arkadaşlar. Yurtdışına bayram tatiline gitmeyi planlıyorum, bu süreçte yurtdışına çıkanınız var mı, vize prosedürlerinde karşılaştığınız bir problem oldu mu?Bu işsiz halimle hele ki euro da yükselmişken boşuna başvurup, paramı heba etmek istemiyorum:) İşsizlik yada damgalanma gibi ciddi konuların yanında biraz eğreti oldu ama ortalığın durulmasını, belirsizliklerin çözülmesini beklerken, tatilimden de olmak istemiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
sgk kaydımın aktif olmasına rağmen işsizlik başvurusu yapabildim internet üzerinden

Berill

Öğrenci
Arkadaşlar ohal bürosuna gittim dilekçeleri verdim. İşsizlik maaşı başvurum internetten reddedildiği için ise elden dilekçe verdim işkura. İşsizlik maaşı için 23 Ağustos'a kadar başvurmanız gerekmektedir. İnternetten başvurusu reddedilenler hala aktif göründüğü için reddedilseler de, işkura gidip elden bir form doldursunlar. Böylece süre açısından da bir sıkıntı doğmamış olur. Bir nüshasını mutlaka tarafınıza isteyin.

Hocam, ohal bürosuna yazdığınız dilekçenin içeriğini yazar mısınız maaş kıdem tazminatı mı talep ettiniz neler yazmak gerekir. İşkura verdiğiniz dilekçe örneğinide söylerseniz bizlerde yapalım şimdiden teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ohal bürosuna gittim dilekçeleri verdim. İşsizlik maaşı başvurum internetten reddedildiği için ise elden dilekçe verdim işkura. İşsizlik maaşı için 23 Ağustos'a kadar başvurmanız gerekmektedir. İnternetten başvurusu reddedilenler hala aktif göründüğü için reddedilseler de, işkura gidip elden bir form doldursunlar. Böylece süre açısından da bir sıkıntı doğmamış olur. Bir nüshasını mutlaka tarafınıza isteyin.

Elden verilen dilekçe iskur tarafından kabul ediliyor mu kesin?

A

Akademik Forum

Guest
chp bursa m.vekili ceyhun irgilin dediğine göre bizim için bir çalışma yokmuş ve yök istedikleri yere başvurabilirler demiş. burası norveç olduğu için karşımızda önyargılı insanlar olmayacak zaten, mülakatlardan neden elendiğimizi bile bilmeyeceğiz. devletimiz bize çok güzel sahip çıkıyor, ohalde kimse mağdur olmuyor hamdolsun. https://www.facebook.com/dr.ceyhunirgil/posts/1722648927987799:0

A

Akademik Forum

Guest
Bu mağduriyet nasıl giderilecek şeklindeki soruma bimerden gelen cevap aşağıdadır:
SAYIN K. BAŞVURUNUZ İNCELENMİŞTİR. KONUYA İLİŞKİN KURULUMUZCA TESİS EDİLECEK BİR İŞLEM BULUNMAMAKTADIR. BİLGİLERİNİZİ RİCA EDERİM
YOK

O zaman biz Demokratik Kongo Cumhuriyetine başvuralım. Belki onların tesis edeceği bir işlem vardır. Ben böyle aptallık görmedim.

şans

Öğrenci
Hocam, ohal bürosuna yazdığınız dilekçenin içeriğini yazar mısınız maaş kıdem tazminatı mı talep ettiniz neler yazmak gerekir. İşkura verdiğiniz dilekçe örneğinide söylerseniz bizlerde yapalım şimdiden teşekkür ederim.

Ben x üniversitesinde ... tarihinden itibaren araştırma görevlisi olarak çalışmaktaydım. 667 sayılı KHK ile 23.07.16 tarihinde üniversitem önceden tarafıma bilgi verilmeksizin kapatılmıştır şeklinde yazıp devam ettim. Tüm diğer işçilik hak ve alacaklarımı saklı tutmak kaydıyla, temmuz ayı maaşımın, kıdem tazminatımın, kullanmadığım yıllık izin ücretimin ve ihbar tazminatımın tarafıma ödenmesini talep ettim. Özü buydu dilekçenin.

Berill

Öğrenci
Ben x üniversitesinde ... tarihinden itibaren araştırma görevlisi olarak çalışmaktaydım. 667 sayılı KHK ile 23.07.16 tarihinde üniversitem önceden tarafıma bilgi verilmeksizin kapatılmıştır şeklinde yazıp devam ettim. Tüm diğer işçilik hak ve alacaklarımı saklı tutmak kaydıyla, temmuz ayı maaşımın, kıdem tazminatımın, kullanmadığım yıllık izin ücretimin ve ihbar tazminatımın tarafıma ödenmesini talep ettim. Özü buydu dilekçenin.
Teşekkür ederim

A

Akademik Forum

Guest
internetten reddedilen işsizlik maaşı başvurusu elden verilince nasıl kabul ediliyor?

A

Akademik Forum

Guest
işsizlik maaşına başvurabilmek için kaç gün çalışmış olmak gerekiyor acaba? sanki yakın zamanda bir değişiklik olmuştu şartlarla alakalı diyu hatırlıyorum.

Berill

Öğrenci
Bu mağduriyet nasıl giderilecek şeklindeki soruma bimerden gelen cevap aşağıdadır:
SAYIN K. BAŞVURUNUZ İNCELENMİŞTİR. KONUYA İLİŞKİN KURULUMUZCA TESİS EDİLECEK BİR İŞLEM BULUNMAMAKTADIR. BİLGİLERİNİZİ RİCA EDERİM
YOK

O zaman biz Demokratik Kongo Cumhuriyetine başvuralım. Belki onların tesis edeceği bir işlem vardır. Ben böyle aptallık görmedim.

Benim bimer başvurılarıma ve YÖK başvurularıma hala yanıt gelmedi. Kimlere ne anlatıyoruz acaba. Pes etmeyelim devam edelim herkese mail atalım ben atıyorum düzenli herkese. Adaletli bir çözüm istiyoruz devlet vatandaşlarının haklarını korumakla mükellef. Bizim gibi suçsuz insanlar neden cezasını çeksin. FETÖ ile alakalı insanları bulmak zor mu. Bir ağacın bir dalı kurudu diye ağacı kökten kesmek nedir. Gerekirse OHAL sonrası anayasa ve insan haklarına başvuralım. Vazgeçmeyelim

mert-ie

Öğrenci
Benim bimer başvurılarıma ve YÖK başvurularıma hala yanıt gelmedi. Kimlere ne anlatıyoruz acaba. Pes etmeyelim devam edelim herkese mail atalım ben atıyorum düzenli herkese. Adaletli bir çözüm istiyoruz devlet vatandaşlarının haklarını korumakla mükellef. Bizim gibi suçsuz insanlar neden cezasını çeksin. FETÖ ile alakalı insanları bulmak zor mu. Bir ağacın bir dalı kurudu diye ağacı kökten kesmek nedir. Gerekirse OHAL sonrası anayasa ve insan haklarına başvuralım. Vazgeçmeyelim

Kesinlikle katiliyorum Hocam. Devletteki supheliler icin, atilan memurlar icin bile adilane bir yol izleyen devlet bizim hakkimizi sonuna kadar vermek zorunda. Gelismelerden dolayi umitsizlik hissiyati olagandir, ancak sonuna kadar zorlamadan yanayim. Aksi takdirde, her seyin ustune yatilacak...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Berill

Öğrenci
Alınan olumlu olumsuz tüm yanıtları saklayalım. İlerde gerek olabillir. Adalet elbet bir gün bizlerle alakalıda işleme sunulacaktır. Umarım geç tecelli etmez. Bu süreçte daha fazla yıpranmadan sağlığımızdan olmadan o günleri görmek nasip olur umarım.

A

Akademik Forum

Guest
içeride kalan haklarımız..ve suçsuz akademisyenlere bir çözüm

merhaba,

linkteki habere göre; Kapatılan özel okullar devlet okulu olacak - Memurlar.Net
"Özel okul ödemesini yapan velilere geri ödemeyi defterdarlık yapacak. Milli eğitim olarak biz okulda eğitimi sürdürecek önlemleri alıyoruz" dedi." bu durumda vakıf üniversitelerinde görev yapmakta olan öğretim üyeleri de içeride kalan tazminatlarını, son maaşını, içeride kalan yıllık izinleri karşılığı alacaklarını yani tüm alacaklarını defterdarlıktan alabilmeli ? yanlış mı düşünüyorum? Çok mu zor, anlayamıyorum; devletimiz tarafından yapılacak bir soruşturma sonucu suçsuz,etliye-sütlüye karışmamış akademisyenler için böyle bir uygulama yapması. Böyle bir mağduriyetin elle tutulur, anlaşılır bir tarafı yok.. yok anayasa mahkemesi yok ohal sonrası aihm mahkemeleri...görende duyanda acaba bunlar ne suçu işlemiş diyecek..yani bunlara gerek kalmadan devletimizi bir çözüm bulacağına inanıyorum.

Berill

Öğrenci
Arkadaşlar sayın vekilim Ceyhun İrgil bizlerin sorunlarıyla ilgileniyor ve maillere dönüş sağlıyor. Bizim içinde bu hafta çabalayacağını bu işin peşini bırakmayacağını dile getirdi. Böyle vatandaşın adaletin yanında olduğu için minnettarım. Bir çok vekile ve YÖK komisyon üyelerine mail attım tek cevap alabildiğim Ceyhun bey.umudumuz oldu. Böyle vekillerimiz de varmış

şans

Öğrenci
İşkur'un bizzat müdürü ile görüştüm. Siz başvurunuzu bizim matbu dilekçemizle yapın dedi, buraya başvurduğunuz tarih önemli, onlar çıkışınızı yaptıkları anda biz başvuruyu onaylarız dedi. Edevletten benim de başvurum reddedildiği için böyle bir yola başvurdum. Zaten şu anda bazı üniversitelerin çıkışı yapılmış, sırayla yapıyoruz hepsini dedi görevli.
Bimer de herkese aynı cevabı veriyor. Bana da yapabileceğimiz bir işlem yok demiş.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar işkur başvurusu herhangi bir şubeden yapılabilir mi. Neticede sadece dilekçe vereceğiz