Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

Mostqueen

Öğrenci
Mahkemelere başvurmayı düşünen yok mu hiç? Aym ve sonrasında AİHM'ye.. Ne olursa olsun suçsuz yere işimiz elimizden alındı, okulları üstümüze kapattılar resmen, dalga geçer gibi istediği yere başvursunlar diyor bir de YÖK. Beni sohbete giden cemaatçilerle aynı kefeye nasıl koyarlar? Hadi okulu kapattın bizi neden aklamıyorsun, cemaatçileri ayıklamıyorsun? Cemaatçilerin umrunda değil yüzsüz yüzsüz iş aramaya başladılar bile ben daha yediğim damganın şokunu üstümden atamıyorum. Ceyhun İrgil'in de dediği gibi dava yollarını sonuna kadar kullanmalıyız, bana adımı temizlemeden rahat yok.

A

Akademik Forum

Guest
Mahkemelere başvurmayı düşünen yok mu hiç? Aym ve sonrasında AİHM'ye.. Ne olursa olsun suçsuz yere işimiz elimizden alındı, okulları üstümüze kapattılar resmen, dalga geçer gibi istediği yere başvursunlar diyor bir de YÖK. Beni sohbete giden cemaatçilerle aynı kefeye nasıl koyarlar? Hadi okulu kapattın bizi neden aklamıyorsun, cemaatçileri ayıklamıyorsun? Cemaatçilerin umrunda değil yüzsüz yüzsüz iş aramaya başladılar bile ben daha yediğim damganın şokunu üstümden atamıyorum. Ceyhun İrgil'in de dediği gibi dava yollarını sonuna kadar kullanmalıyız, bana adımı temizlemeden rahat yok.
milli emlak müdürlüğüne mi dilekçe vereceğiz? bu konuda detaylı bilgisi olan varsa [email protected] a mail atabilir mi lütfen...

A

Akademik Forum

Guest
Tüm hocalarım merhaba,
Sizlere üç sorum var, merak ediyorum:
1. Çıkışı yapılanların çıkış kodu olarak; 36-OHAL kullanılmış mı?
2. Çıkış tarihi olarak 23/07/2016 mı yoksa çıkışın yapıldığı gün mü kullanılmış?
3. Eğer emlak müdürlüğüne çıkış için başvuruda bulunup da kalan maaşı alan var mı?

Berill

Öğrenci
Kesinlikle aynı fikirdeyim hocam ohal sonrası dava yoluna gitmeyi hukuki haklarımı kullanmayı bende düşünüyorum. Haksız yere bu sıkıntılara maruz kalmamız suçumuz yokken bunlarla uğraşmamız zoruma gidiyor. Maddi ve manevi bu yaşadıklarımı asla haketmedim

Mostqueen

Öğrenci
Merhaba, yapmamız gereken bir çok şeyi buraya yazan hocalarımdan öğrendim, ben de Ankara için yazayım belki faydası olur birilerine.
Biz tazminat, maaş vs. dilekçesi ve eşyalarımızı almak için yazdığımız dilekçeyi Mithatpaşadaki defterdarlığa verdik. Nüfus cüzdanı, okul kimliği fotokopisi (2şer tane alın iki ayrı dilekçeye de ekliyorlar) ve hizmet dökümü istediler bizden. Eşyalarımızı almamıza izin verilirse yani hakkımızdaki soruşturmadan olumsuz birşey çıkmazsa bize tebligat gelecekmiş. Ofislerinize giremezsiniz size ordaki görevliler teslim ederler dediler ki bu oldukça canımızı sıktı. Ofislerde tek kişi değiliz ki benim eşyamın hangisi olduğunu nerden bilecekler, odaları boşaltırken kırıp dökecekler belki de kaybedecekler eşyalarımızı.. Tabi yaşadığımız sıkıntıların yanında bunlar çok önemli değil ama suçlu muamelesi görüyoruz resmen, daha önce benim olan ofise bi suçum yoksa neden giremiyorum akıl alır gibi değil. Hepimize sabır diliyorum..

A

Akademik Forum

Guest
bende 170'i aradım,maaş tazminat için. bu konuda herhangi bir bilgilendirme Bakanlık tarafından yapılmadı dedi

A

Akademik Forum

Guest
Şu ana kadar uygulananları görmesek inanırız hocam da bu verilen teklifin kabul edilmeyeceği 10 km öteden belli malesef.

Mostqueen

Öğrenci
Ben de aynı haberi okudum ama siz herkesin devlete geçeceği anlamını nasıl çıkardınız anlamış değilim. Bursa'da yeni üniversite açılması için teklif verilmiş, Ceyhun İrgil de Orhangazi üniversitesinin hocalarının bu yeni üniversiteye geçmelerini teklif etmiş, çok spesifik bir çalışma, bunun Ankaradaki Kayseri'deki vs. hocalarla ne ilgisi var..

A

Akademik Forum

Guest
Bursa milletvekili olduğu için Orhangazi Üniversitesi için vermiştir.Emsal teşkil edebileceği için umut olacaktır.

superEGO_

Öğrenci
Arkadaşlar merak etmeyin. Kapatılan okullardaki akademisyenler devlet üniversitesine kaydırılacak. CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil kanun teklifi verdi.

http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/15-temmuz-universitesi-icin-kanun-teklifi.html
Buna göre yeni kurulan üniversitelere kapanan üniversitelerdeki soruşturma sonucu temize çıkan akademisyenler yerleştirilecek. Gözünüz aydın.

hocam kapatılan VAKIF üniversite hocalarını devlet kadrosuna almak onları ödüllendirmek olur ki şuanki süreçte yaşanan durum bunun tam tersi. Bir yanlışınız olmasın

A

Akademik Forum

Guest
Bu öyp kararı bizi daha fazla umutsuzuğa itmeli mi acaba. Kimseyi ayıklamadan herkesi 50dli yaptılar. Bizi de ayıklamayacaklar o zaman

A

Akademik Forum

Guest
Selamlar
Hocalarım işsizlik ödeneği için sgk çıkışı yapılıp yapılmadığını edevletten nasıl görebiliyoruz. Bir de ödenek bağlanan var mı içinizde? Rabbim bu süreçte tüm masumların yardımcısı olsun inşallah.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar forumda yazılanların yarısı cevabı kolaylıkla bulunabilecek olan sgk işsizlik maaşı vs. Nasıl aklanırız naparız diyen yok. Twitter açmaya üşeniyor herkes. Öypliler iki günde seslerini tvde duyurdular. Herkes vaz mı geçti

Berill

Öğrenci
Arkadaşlar forumda yazılanların yarısı cevabı kolaylıkla bulunabilecek olan sgk işsizlik maaşı vs. Nasıl aklanırız naparız diyen yok. Twitter açmaya üşeniyor herkes. Öypliler iki günde seslerini tvde duyurdular. Herkes vaz mı geçti

Sizinle aynı fikirdeyim ve isyan ediyorum bu duruma. Haksızlığa uğrayan fetö ile alakası olmayan bir avuç insanmıyız yoksa... İnsanlar ya ses çıkarmaya korkuyor yada korktukları bişeyler var diye düşünmeye başladım. Bu sorun üç beş kişilik bir sorunmu...Çözüme yönelik ne yapılması gerekiyorsa yapalım arkadaşlar. Hukuki yolları araştıran varsa AİHM gibi lütfen yazsın. Suçsuz yere yaftalandık bilmem anlatabiliyor muyum aklanmamız lazım engellenmememiz lazım tek istediğim bu. Kimseden bizi bir yere yerleştirmesini talep etmiyorum istediğim aklandığıma dair bir belge ve bunun tüm ünilerde yazı olarak gönderilmesi engellenmemem. Hakkı'mla torpilsiz yerleşirim yine başvururum ben ilanlara.Bu kadar zor olmamalı. Çözüme odaklı yapılacakları yazan olursa elbette katılırım.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam sayımız tahmin ettiğimizden çok az muhtemelen. Öypliler 15bin kişi ile iki günde bir sürü merciye ulaştılar ve sorunları çözülecek bence. Biz çok azız ve fetöyle alakası olmayanlar sosyal medyada yoklar. İzmirdeki akademisyenler hariç ses çıkaran yok. Ya herkes nasıl olsa mağdur edilmeyiz diye bakıyor ya da cidden 10 20 kişi hariç mağdur yok!

Berill

Öğrenci
Hocam sayımız tahmin ettiğimizden çok az muhtemelen. Öypliler 15bin kişi ile iki günde bir sürü merciye ulaştılar ve sorunları çözülecek bence. Biz çok azız ve fetöyle alakası olmayanlar sosyal medyada yoklar. İzmirdeki akademisyenler hariç ses çıkaran yok. Ya herkes nasıl olsa mağdur edilmeyiz diye bakıyor ya da cidden 10 20 kişi hariç mağdur yok!

Hocan sayımıx cok az o yüzden sesimizi duyuramıyoruz yapabileceğimiz gazetelerde ana haber bültenlerimde kendimize yer bulmak ama oda bu kadar az insanla olmuyor 😞 Meclis'te sesimizi duyuran 1-2 vekil var. İktidar milletvekillerinin birşeyler yapması lazım yaptırım gücü onlarda. Görüşme talebimize dahi olumlu yanıt vermiyorlar. Şehir şehir yerine 17 üniversitenin akademisyenleri bir araya gelmezse sayı çokluğu sağlanmazsa unutulup gideceğiz maalesef 😞 Birleştirici toplu hareket önerileriniz varsa yapalım bir kişi bir kişidir...

A

Akademik Forum

Guest
Hocan sayımıx cok az o yüzden sesimizi duyuramıyoruz yapabileceğimiz gazetelerde ana haber bültenlerimde kendimize yer bulmak ama oda bu kadar az insanla olmuyor 😞 Meclis'te sesimizi duyuran 1-2 vekil var. İktidar milletvekillerinin birşeyler yapması lazım yaptırım gücü onlarda. Görüşme talebimize dahi olumlu yanıt vermiyorlar. Şehir şehir yerine 17 üniversitenin akademisyenleri bir araya gelmezse sayı çokluğu sağlanmazsa unutulup gideceğiz maalesef 😞 Birleştirici toplu hareket önerileriniz varsa yapalım bir kişi bir kişidir...

Hocam ben bu güruhtan umudumu kestim. Eğer çeşitli şehirlerden bizim gibi düşünen arkadaşlar varsa ekim sonrası topluca veya bireysel olarak hukuk yollarını deneyelim.