Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

dpd06

Öğrenci
Hocam, soylediklerinizde haklisiniz. Twitter konusunda ise, iki onerim olacak, gerekirse kisa sure icinde buradan halledip yol alabiliriz:
1) Hashtag'de ı/i'yi Twitter ayirt ediyor mu bilmiyorum, ancak daha pratik bir etiket isimizi daha kolay gorur.
2) Organize olmak adina bir twitter hesabi acilabilir. Boylece o hesabi da bizler kisisel hesaplarimizdan takibe alarak daha derli toplu bir sistem olusturabiliriz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mevzunun ciddiyetinin daha açıkça anlaşılması için şunu söyleyeyim:
1- hakkımızda herhangi bir güvenlik soruşturması yapılmadan piyasaya salınırsak iş bulmamız çok zor

2- diğer vakıf üni. rektörlerine "bunların almayın" yolunda telkinler gidebilir ve damgalanabilir. bu çok ama çok büyük bir olasılık. sanırım ne demek istediğimi anladınız.

twitter'da

#kapatılanuniversitehocaları

olarak bir tweet açtım.isteyen katkı verebilir. ya da yeni bir isim?

Hoca yerine akademisyen kullanmak daha profesyonel olur bence. ı veya i ayrımı yapmaz ama herkesin aynı harfi kullanması lazım, tıpatıp aynı hashtag olmalı yani.

Elif Ersoy

Öğrenci
#kapatılanüniversiteakademisyenleri

çok uzun sanki ama?

- - - Güncellendi - - -

twitter hesabı da açılabilir ama sadece hashtag'lemek daha pratik gelmişti bana. hesabın kontrol vs. sorun olabilir mi?

Hocam, soylediklerinizde haklisiniz. Twitter konusunda ise, iki onerim olacak, gerekirse kisa sure icinde buradan halledip yol alabiliriz:
1) Hashtag'de ı/i'yi Twitter ayirt ediyor mu bilmiyorum, ancak daha pratik bir etiket isimizi daha kolay gorur.
2) Organize olmak adina bir twitter hesabi acilabilir. Boylece o hesabi da bizler kisisel hesaplarimizdan takibe alarak daha derli toplu bir sistem olusturabiliriz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dpd06

Öğrenci
Bir de herkes aynı dakikalarda atmalı tweetleri. Öyle gün boyu olmaz. Mesela saat tam 20.00'de başlamak lazım veya 21.02, 22.54, bir saatte anlaşıp öyle yapın. Bir de bilemiyorum ne kadar doğru ama 50 liraya TT yapanlar var ya, onlar da işin içine sokulabilir, sonuçta ne kadar çok TT'de kalırsa o zaman daha çok ses getirir. Çünkü TT olması için aynı anda yüzlerce tweet atmak gerekebilir. Şansınız bol olsun.

A

Akademik Forum

Guest
Ne yazıkki yök'ün kanunu gayet açık, kapatılan üniversitelerin personelinin sözleşmesi feshedilir. Umarım biran önce bu iş çözüme kavuşur kimse mağdur olmaz ama bu işin çözümü kapatılan üniversitede çalışanların devlete geçirilmesi olmamalıdır. Heleki dışarıda senelerdir ne şartlar altında kadrosuz çalışıp ne kadar zamandan beri kadro bekleyen dünya kadar insan varken.

#sucsuzvakifakademisyenleri daha iyi bence.
Yada arkadaşlar kısaca #magdurakademisyenler
#masumakademisyenler
Yada kısaca #allahbelanızıversin de olabilir..ne diyim ya..aç Elif hocam sen destek verelim hemen toplanalım..burayada yazalım yine gelişmeleri.ve mutlaka İngilizce hastag açalım .üst sıralara fırlatalım başlığı heryerden dikkat çekmek lazım.bu iş ciddi lütfen herkes yapsın .
Şuanki durum tam anlamıyla umurlarında değiliz.Tek bir harf açıklama yok.Bu rezillik son bulacaksa biz yapacağız.

yakamoz

Öğrenci
Hocalarım tedirgin olmakta çok çok haklısınız. Şu aşamada bir açıklama beklemek bence erken olur çünkü [MENTION=17661]elife[/MENTION]rsoy hocamın da dediği gibi güvenlik soruşturması -an itibariyle melikşah üniversitesinde olduğu gibi- geçirmeden herhangi bir karar alınması ya da açıklama yapılması mümkün değil gibi duruyor.

Allah suçsuz olanların yardımcısı olsun.

A

Akademik Forum

Guest
Şimdi son durum nedir hangi hesap ve isim twiterdada pek anlamıyorum ama öğreniceğim

A

Akademik Forum

Guest
önce koordinasyon gerekli

Bugün deneyebiliriz, ancak herkesin bunu yayması lazım. Tüm üniversitelerdeki personle haber ulaşmalı. Aslında öncesinde bir facebook sayfası daha mantıklı olur,çünkü anlık haberleşemiyoruz burada, be koordinasyon imkansıza yakın şu anda...

A

Akademik Forum

Guest
Tag'in kısa olmasında fayda var ki iletilerimiz harf kısıtlamasına takılmasın.
#teröristdeğiliz

?

A

Akademik Forum

Guest
#işimiöğrencimigeriver

Öğrencilerin sayısal üstünlüklerinden kaynaklı desteğini yanımıza alabilmek için:

#işimiöğrencimigeriver

A

Akademik Forum

Guest
Saygideger hocalarim / meslektaşlarım
Ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum. Cildiracagim nerdeyse. Her konuda desteğe varım. Aklanalim ve yine is sahibi olalim inşallah. Bence Elif hocamin dediği gibi yarın miting var arada kaynayabilir. Benim twitterim yok ama sırf bunun için şimdi hesap açıyorum
Ptesi günü 8 ağustosta gun içinde bir saat kararlastiralim. Toplanalım yazalım. Ben de tanıdığım herkese haber veririm.

A

Akademik Forum

Guest
Kapatılan vakıf üniversitelerinin mağdurları diye bir sayfa açtım arkadaşlar, adım güneş göl bolatlı. Facebook da herkese açık olarak yaptım ama çok anlamıyorum kendinizi ekleyin lütfen

A

Akademik Forum

Guest
İsmimi değiştirdim aynı isimli başka gruplar var isim:kapatılan vakıf üniversitelerinin mağdur akademisyenleri

A

AkademikKForum

Guest
Ben anlamıyorum. Şimdi bu örgüt devletin içine sızmış, her yerini kanser hücreleri gibi ele geçirmiş, Anayasa Mahkemesi dahil çok önemli kurumlara kendi insanlarını doldurmuş da, kendi üniversitesinde çalışanların hepsini dışarıdan mı seçmiş? Bilmiyorum. Ben olaya dışarıdan bakan birisi olarak boşa uğraştığınızı düşünüyorum. Mantık olarak kendi üniversitesindeki akademisyenlerin en az %90'ı kendi örgütünden oluşur. Nasıl medyasında 10 yazardan bir tanesi dışarıdan ise, üniversitede de 10 akademisyenden 9'u kendi adamlarından olacaktır.
Devlet geri kalan %10'luk kesim için tamamını kurumuna yerleştirme riskine girer mi? Halen mitinglere katılan, nöbetlere giden, sosyal medya hesaplarında örgütü kötüleyip hükümeti destekleyen, kısacası kendini kamufle etmeye çalışan örgüt üyeleri olduğu halde, örgütün kurumunda çalışan akademisyenleri niye korusun? Mantıklı bir düşünün. Çok riskli olur.
Ayrıca çalışmasaydınız diyen kişiler biraz haksızlık yapıyor. Örgüt içinde de iş bulma amaçlı örgütçü görünen, gerçekte alakası olmayan insanlar vardı. Evet iş bulmak için bu yollara başvurmak onursuz bir yaşam biçimidir. Ancak kapitalist sistem dolayısıyla buna mecbur kalan insanlar var. Anne babasının gelir durumu düşük insanlar, evli çocuklu insanlar buna mecburlar. Diğer bekâr ve ailesi orta halli insanlar için ben de acınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben de yıllardır akademiye girmeye çalışıyorum. Ancak okurken birçok farklı iş sahasında çalışıyorum. Doktora yapan bulaşıkçı gördünüz mü? Evet ben yaptım. Onurlu yaşamak için yaptım. Ancak evli ve çocuklu olsam ben de onursuz yaşamak zorunda kalabilirdim...

Elif Ersoy

Öğrenci
şu anda uygulanan bir YÖK kanunu var mı? aynı YÖK kanununda öğrencilerin garantör üniversitelere devredileceği yazıyor.

Ben illa ki devlet kadrosu verilsin demiyorum. Ama örgütle bağlantısız ve bunca deneyimli akademisyenin harcanmasının ülkeye bir fayda getireceğini düşünmüyorum.

Ama öncelikli olarak güvenlik soruşturması yapılmalı ve bizim ilişkili olmadığımız toplum önünde görülmeli.

Ne yazıkki yök'ün kanunu gayet açık, kapatılan üniversitelerin personelinin sözleşmesi feshedilir. Umarım biran önce bu iş çözüme kavuşur kimse mağdur olmaz ama bu işin çözümü kapatılan üniversitede çalışanların devlete geçirilmesi olmamalıdır. Heleki dışarıda senelerdir ne şartlar altında kadrosuz çalışıp ne kadar zamandan beri kadro bekleyen dünya kadar insan varken.

- - - Güncellendi - - -

Bugün miting olduğu için bence bugünü geçelim.

#sucsuzvakifakademisyenleri yanıt veren çoğunluğun beğendiği hashtag oldu sanırım. 8 ağustos pazartesi gününden itibaren özellikle yök başkanı, yök, başbakanlık, başbakanlık müsteşarlığı, ceyhun irgil ve vahdet özkoçak vb. isimleri de hashtag'leyerek mesajlar atmaya başlayabiliriz. Ne dersiniz?

Aynı isimle bir de facebook ve twitter hesabı açmaya çalışacağım. Buraya yine yazarım.

Saygideger hocalarim / meslektaşlarım
Ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum. Cildiracagim nerdeyse. Her konuda desteğe varım. Aklanalim ve yine is sahibi olalim inşallah. Bence Elif hocamin dediği gibi yarın miting var arada kaynayabilir. Benim twitterim yok ama sırf bunun için şimdi hesap açıyorum
Ptesi günü 8 ağustosta gun içinde bir saat kararlastiralim. Toplanalım yazalım. Ben de tanıdığım herkese haber veririm.

A

Akademik Forum

Guest
Çapsız

"İŞSİZLİKTEN ÖTÜRÜ, EŞİMİN İŞİNDEN ÖTÜRÜ" orada çalışıyordum diye bir mantık mı olur ya? Bu adamların ne halt olduğu (en azından) 3 yıldır her şekilde belliydi. Çıksaydın kardeşim ordan? Bize mi sordun girerken de çıkarkan serzeniş yapıyorsun?
Senin gibi vatan Hainleri yüzünden bu ülke gün yüzü görmüyor. O okullarda çalışanların çoğu senden daha vatansever. Çapsız seni. O çalışanları çoğu ekmek parası için orda. Madem öyle devlet ilk gün kapatsaydı. başına beteri gelir inşallah

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bir milletvekilinden aldığım bilgi bugün mitingde gündeme gelcekmiş. Sosyal medyadan ulaşabildiğimiz chp milletvekillerine ulaşalım