Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

A

Akademik Forum

Guest
Elif Hocam kesinlikle katılıyorum Ptesi itibariyle başlayalım yazmaya.
Bu arada e-devletten girince hala sgk'mız aktif görünüyor. Aynı şekilde işkurdan girip işsizlik parası için başvuru yapan var mı? SGK bildirgesini okuyorum biz 23/7/2016 itibariyle işsiz konumdayız. Cevap ve bilgi rica.

rebirthsuper

Öğrenci
Merhabalar. Forumu bugün gördüm hemen paylaşacağım arkadaşlarımla. Uzun uzadıya mağduriyetimizi yazmayı bırakalım bence de.. Gerçekten işe yarar bilgileri paylaşalım ki okumayı zorlaştırıyor diğer türlüsü. Zaten herkes sabır sınavında.. Zaman harekete geçme zamanı. Elif hocam topluluğu oluşturur oluşturmaz ben ileteceğim akademisyen arkadaşlara. Ancak Sn. İrgil mağduriyetimizin BELGELENEBİLİR olanlarını CHP' deki komisyona göndermemizi rica etmiş. Kısacası resmi kanıt olarak kayda geçebilecek her şeyi kaydetmek (screenshot, çıktı, vs) önemli. Bir de attığımız adımları bir bilene danışmamız.. Biliyorum ne kadar zor durumda olduğumuzu ama Lütfen umudumuzu kaybetmeyelim. Ben kendi adıma elle tutulur her şeyi sizlere ileteceğim. Şimdilik sevgi ve selamlar.

A

Akademik Forum

Guest
Öğrenci sayısının potansiyelini ve maduriyet ortaklığımızı da kullanarak #ogrencimiisimigeriver de oldukça dikkat çekici geldi...hatta cümle sonuna veya başına konularak da cümle tamamlaması yapılabilir

Berill

Öğrenci
Bende yapılması gerekenler konusunda elimden geleni yapacağım Twitter'da güçlü olmamız lazım diğer mağdurlarıda yönlendirelim. Hatta herkes burayada üye olsun bilgi paylaşımında bulunalım.

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar. Forumu bugün gördüm hemen paylaşacağım arkadaşlarımla. Uzun uzadıya mağduriyetimizi yazmayı bırakalım bence de.. Gerçekten işe yarar bilgileri paylaşalım ki okumayı zorlaştırıyor diğer türlüsü. Zaten herkes sabır sınavında.. Zaman harekete geçme zamanı. Elif hocam topluluğu oluşturur oluşturmaz ben ileteceğim akademisyen arkadaşlara. Ancak Sn. İrgil mağduriyetimizin BELGELENEBİLİR olanlarını CHP' deki komisyona göndermemizi rica etmiş. Kısacası resmi kanıt olarak kayda geçebilecek her şeyi kaydetmek (screenshot, çıktı, vs) önemli. Bir de attığımız adımları bir bilene danışmamız.. Biliyorum ne kadar zor durumda olduğumuzu ama Lütfen umudumuzu kaybetmeyelim. Ben kendi adıma elle tutulur her şeyi sizlere ileteceğim. Şimdilik sevgi ve selamlar.
23 temmuzda çıkışımız verilecekmiş hemde ohal koduyla şimdi fişlenmiş mi oluyoruz. Bu resmi bir kanıt değil midir mağduriyetimiz için. Komisyona bunuda bildirelim

Elif Ersoy

Öğrenci
Bu OHAL kararnamesi değil bir genelge. Daha çok isverenlere yönelikmiş. SGK ile konuştuk.. Böyle bir genelde olmasına rağmen SGK bize bizzat tüm kararların askıya alındığını bu yüzden hiçbir işlem yapılamadığını söyledi. bilginize.

http://www.alomaliye.com/wp-content/uploads/2016/08/sgk-genelgesi-2016-16.pdf

Okumayanlar için... Kapatılan kurum personelleri ile ilgili OHAL kararı

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar,

#sucsuzvakifakademisyenleri hashtag ile tweet attım. hashtag yazarken @ yaparak tweetlerimizden yök'ü, vahdet beyi ve milletvekillerimizi haberdar etmemiz önemli.
hadi hepimize kolay gelsin.
bu arada aldığım tweeter sayfasının adı "sucsuzakademisyen"

facebook sayfasını daha çözemedim. umarım başarabileceğim :)

Berill

Öğrenci
Bu OHAL kararnamesi değil bir genelge. Daha çok isverenlere yönelikmiş. SGK ile konuştuk.. Böyle bir genelde olmasına rağmen SGK bize bizzat tüm kararların askıya alındığını bu yüzden hiçbir işlem yapılamadığını söyledi. bilginize.

Elif hocam yani damgalanmış olmuyor muyuz?? Çıkış tarihi sonrası işsizlik maaşına başvurabiliyor muyuz. Emekleriniz için teşekkür ederiz Twitter dan destek arkadaşlar lütfen. Fox haber de etiketlenebilir okuyorlar özellikle sabahları

serkanz

Öğrenci
hayatım boyunca hep doğrudan güzelden bilimden yana biri olarak yaşadım. çalıştığım üniversitenin sonradan anladım adı cemaat ya da hayatımda ilk defa duyduğum fetö olarak geçtiğini.ama devletimin mutlaka iş güvencesi vermek adına bunları sorgulayacağını, sadece suçlunun cezasını çekeceğini umuyordum..öyle olmadı bir sabah kapı dışarı edildik..
DEDİĞİNİZ GİBİ ARTIK BURADA SIZLANMANIN BİR ANLAMI YOK. ÇÖZÜM ÜRETMEK ADINA UĞRAŞAN MİLLETVEKİLLERİNİ DUYAR OLDUK BASINDA. SAĞOLSUNLAR. BU SAYFADA DA ARKADAŞLAR İYİ NİYETLERİ İLE KAMUOYU YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR. SAĞOLSUNLAR. BEN DE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEK İSTİYORUM. BANA BİR ARKADAŞIM HABER VERDİ BU SAYFADAN. LÜTFEN HERKES HABER VERSİN MAĞDUR AKADEMİSYEN ARKADAŞLARINA. TWİTTER VE FACEBOOK ÜZERİNDEN BİRARAYA GELELİM VE YOLUMUZA BAKALIM.

BU ARADA ACABA TAZMİNAT KONUSU HAKKINDA BİR BİLGİSİ OLAN VAR MI? HUKUKEN TAZMİNATIMIZI ALMAK MÜMKÜN MÜ? KENDİM KADAR ÜNİVERSİTEDEKİ GÜVENLİKÇİ AMCAYI , TEMİZLİKÇİYİ TEYZEYİ DE DÜŞÜNÜYORUM. NE OLACAK BU İNSANLARIN TAZMİNATI...İNŞALLAH OHAL BİTTİKTEN SONRA DEVLETİMİZ SORGULAMALAR SONUCU SUÇSUZ OLAN BU KURUMLARIN ÇALIŞANLARI İÇİN BİR DÜZENLEME YAPAR.

Elif Ersoy

Öğrenci
şu an her şey askıda...

hayatım boyunca hep doğrudan güzelden bilimden yana biri olarak yaşadım. çalıştığım üniversitenin sonradan anladım adı cemaat ya da hayatımda ilk defa duyduğum fetö olarak geçtiğini.ama devletimin mutlaka iş güvencesi vermek adına bunları sorgulayacağını, sadece suçlunun cezasını çekeceğini umuyordum..öyle olmadı bir sabah kapı dışarı edildik..
DEDİĞİNİZ GİBİ ARTIK BURADA SIZLANMANIN BİR ANLAMI YOK. ÇÖZÜM ÜRETMEK ADINA UĞRAŞAN MİLLETVEKİLLERİNİ DUYAR OLDUK BASINDA. SAĞOLSUNLAR. BU SAYFADA DA ARKADAŞLAR İYİ NİYETLERİ İLE KAMUOYU YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR. SAĞOLSUNLAR. BEN DE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEK İSTİYORUM. BANA BİR ARKADAŞIM HABER VERDİ BU SAYFADAN. LÜTFEN HERKES HABER VERSİN MAĞDUR AKADEMİSYEN ARKADAŞLARINA. TWİTTER VE FACEBOOK ÜZERİNDEN BİRARAYA GELELİM VE YOLUMUZA BAKALIM.

BU ARADA ACABA TAZMİNAT KONUSU HAKKINDA BİR BİLGİSİ OLAN VAR MI? HUKUKEN TAZMİNATIMIZI ALMAK MÜMKÜN MÜ? KENDİM KADAR ÜNİVERSİTEDEKİ GÜVENLİKÇİ AMCAYI , TEMİZLİKÇİYİ TEYZEYİ DE DÜŞÜNÜYORUM. NE OLACAK BU İNSANLARIN TAZMİNATI...İNŞALLAH OHAL BİTTİKTEN SONRA DEVLETİMİZ SORGULAMALAR SONUCU SUÇSUZ OLAN BU KURUMLARIN ÇALIŞANLARI İÇİN BİR DÜZENLEME YAPAR.

- - - Güncellendi - - -

Bunları bilemiyorum ki... Bekleyeceğiz mecbur gibi gözüküyor.

Elif hocam yani damgalanmış olmuyor muyuz?? Çıkış tarihi sonrası işsizlik maaşına başvurabiliyor muyuz. Emekleriniz için teşekkür ederiz Twitter dan destek arkadaşlar lütfen. Fox haber de etiketlenebilir okuyorlar özellikle sabahları

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar,

bir facebook sayfası kurdum. Adı "suçsuz vakıf akademisyenleri"

https://www.facebook.com/sucsuzvakifakademisyenleri/?fref=ts

destek verirseniz tepkimizi sosyal medyada duyurmaya başlarız bir grup olarak

A

Akademik Forum

Guest
Kimin ne yaşadığını nereden biliyorsun arkadaşım sen acaba?? Kolay gelindiğini nereden çıkardın orası da apayrı bir konu. Buradaki insanların belki de yarısı kadar tecrüben ve çekmişliğin(!)-ondaki kriter de neyse artık- yoktur bile belki. Yapamadığın şeylerin kini midir yaptıklarının şımarıklığı mı nedir çözemedim.

A

Akademik Forum

Guest
sosyal medyada birkaç kişisel girişim dışında yokuz malesef. kendi adımıza olmasa da farklı hesaplardan hak talebinde bulunmak gerek. öğrenciler seslerini duyurabiliyorken bizim sesizliğimiz sonumuz olacak

A

Akademik Forum

Guest
Selamlar

Değerli hocalarım, mağduriyetinizi anlamakla beraber tüm akademisyenlerin devlet üniversitelerine kabulünün büyük bir haksızlık olacağı kanısındayım. Binlerce akademisyen adayı vakıf üniversitelerinde görev yapmaktansa işsiz kalıp ales dil ve alan bilgisini düzeltmeye çalışıyor. 90 üzeri ales, dil puanı ve yüksek düzeyde alan bilgisine sahip adayların yerine çok daha düşük puanlarla vakıf üniversitelerinde çalışan kişilerin alınması hakkaniyete uygun mudur?

A

Akademik Forum

Guest
Ne yazıkki yök'ün kanunu gayet açık, kapatılan üniversitelerin personelinin sözleşmesi feshedilir. Umarım biran önce bu iş çözüme kavuşur kimse mağdur olmaz ama bu işin çözümü kapatılan üniversitede çalışanların devlete geçirilmesi olmamalıdır. Heleki dışarıda senelerdir ne şartlar altında kadrosuz çalışıp ne kadar zamandan beri kadro bekleyen dünya kadar insan varken.

bu nasıl bir mantık ya allah aşkına ? bu üniversitelere giren herkes bedavadan mı girdi oralara ?
misal benim eşim istanbulda araştırma görevlisi olarak girdi (hakkıyla) daha sonra benden dolayı izmirde oturmak için buradaki malum kapatılan üniversitede açılan kadroya yine hakkıyla girdi (alacakları insan belli olmasına rağmen).
sen bu üniversitelerde açılan kadroların gereksinimlerini karşılamıyorsan veya oraya başvurduğunda ilk 4'e vs giremiyorsan bu senin sorunun.
Yani özetle şunu söyliyim;vakıf üniversitesineki her akadamisyen senin düşündüğün gibi kolaya kaçıp da oraya gitmedi. Bir çoğunun haklı sebebi var.

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba arkadaşlar
Yökten bir cevap aldım
Yök sadece öğrencilerle ilgilendiğini akademisyenlerin bu durumu ile ilgili yetkili merci olmadıkları için en azından kısa vadede bir eylem planı olmadıklarını söyledi. bizimle ilgili komisyon vb yokmuş. Sgk aktif görünüyor ama maaş yok alamıyoruz iskur da başvuru kabul etmiyor dedim. Ilgili kisi Bunun nedeni olan OHAL süreci sona erene kadar birşey yapılmayacağını öngördü. Ancak OHAL bittikten sonra bu islere karışan ve karismayanin ortaya çıkacağını ve bu vesile ile sicili temiz herkesin yeni isbasvurusu yapabileceğini belirtti.

Akademisyen açığı olduğu gerçek ama şu ortamda herkes birbirini sorgulayıcı yaklasiyormus.

Benim bir düşüncem vardı, kendimce öğrenciler aynı binaya gelir bizim gibi temiz olan akademisyenler de gelir ve farklı bir tabela çatısında devam ederiz diye düşünmüştüm. Böyle bir modelin söz konusu dahi hiç olmadığı belirtildi.

Arkadaşlar OHAL ne zaman biter? Çok bunaldim artık. Kime başvuru yapacağız?

A

Akademik Forum

Guest
Elif Hanım merhaba,

SGK'nın hangi biriminde/ofisinden bilgi aldınız acaba? Örneğin, ben bugün 170'i aradım, ama görüştüğüm temsilcinin dünyadan haberi yoktu.

Minion

Öğrenci
Arkadaşlar sosyal medyada açılan hesaplar üzerinden şuanki aşamaya kadar destek olan ya da olabileceğini düşündüğünüz kişileri de ekleyerek paylaşımlar yapmamız çok yararlı olacaktır. Arkadaşlarınızı da bilgilendirerek iletişim ağını genişletebiliriz.

A

Akademik Forum

Guest
Ne yazıkki yök'ün kanunu gayet açık, kapatılan üniversitelerin personelinin sözleşmesi feshedilir. Umarım biran önce bu iş çözüme kavuşur kimse mağdur olmaz ama bu işin çözümü kapatılan üniversitede çalışanların devlete geçirilmesi olmamalıdır. Heleki dışarıda senelerdir ne şartlar altında kadrosuz çalışıp ne kadar zamandan beri kadro bekleyen dünya kadar insan varken.

Kesinlikle katılıyorum, yıllardır kadro bekleyen bizim ne suçumuz var sorarım. 3000 tane akademisyenden bahsediliyor bu üniversitelerde çalışan. Ben bir tane kadro için tam iki yıldır kadrosuz doktora yapıyorum. Benim ne suçum var?

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba arkadaşlar
Yökten bir cevap aldım
Yök sadece öğrencilerle ilgilendiğini akademisyenlerin bu durumu ile ilgili yetkili merci olmadıkları için en azından kısa vadede bir eylem planı olmadıklarını söyledi. bizimle ilgili komisyon vb yokmuş. Sgk aktif görünüyor ama maaş yok alamıyoruz iskur da başvuru kabul etmiyor dedim. Ilgili kisi Bunun nedeni olan OHAL süreci sona erene kadar birşey yapılmayacağını öngördü. Ancak OHAL bittikten sonra bu islere karışan ve karismayanin ortaya çıkacağını ve bu vesile ile sicili temiz herkesin yeni isbasvurusu yapabileceğini belirtti.

Akademisyen açığı olduğu gerçek ama şu ortamda herkes birbirini sorgulayıcı yaklasiyormus.

Benim bir düşüncem vardı, kendimce öğrenciler aynı binaya gelir bizim gibi temiz olan akademisyenler de gelir ve farklı bir tabela çatısında devam ederiz diye düşünmüştüm. Böyle bir modelin söz konusu dahi hiç olmadığı belirtildi.

Arkadaşlar OHAL ne zaman biter? Çok bunaldim artık. Kime başvuru yapacağız?

Sizin paylaştığınız düşünce zaten en mantıklı olanı. Sosyal medya üzerinden yazan öğrenciler de bunu istiyor. CHPli milletvekilleri bugün YÖK başkanı ile görüşmüş ve bu fikri hükümete ileteceklerini iletmişler. Temiz akademisyenlere yapılacak takviyeyle yeni tabela altında devam etmek hem öğrenciler hem çalışanlar için en iyi çözüm olacak.