Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

E

ErtayEmre

Guest
merhabalar soruma cevap alabilirsem çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim.
sorum şöyle:
bazı öğretim görevlisi ilanlarında hem yüksek lisans hem de alanında 2yıl,3yıl,5yıl vs..tecrübe isteniyor. Alanında tecrübe de istendiğine göre yüksek lisans tezsiz olabilir mi? ilanda tezli veya tezsiz yüksek lisans olacağı yazılmamış.

emreipekci

Öğrenci
Öğretim görevlisi için minimum şartlar alanında ya 2 yıl deneyim ya da istenilen alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak. Ama bazı okullar ikisini birden isteyebildiği gibi tecrübe için daha fazla yılda isteyebilir. Açılan ilandaki tüm şartlara iyice bakmak lazım. Yine de daha tecrübeli arkadaşlar daha sağlıklı bir bilgi verebilir.

www.emreipekci.com

E

ErtayEmre

Guest
arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan lütfen cevap versin.
ben işletme lisans ve işletme tezsiz yüksek lisans mezunuyum. aynı zamanda alanımda 5 yıl tecrübem var.
şimdi ben 'alanında YL yapmış olmak ve 5 yıl tecrübeli olmak' şeklindeki ilana tezsiz YL ile başvuru yapabilir miyim? bu tür ilanda tecrübe de istendiği için Yüksek lisansın tezli-tezsiz olması fark eder mi?
yönetmelikte yüksek lisans yapmış olmak yada alanında 2 yıl çalışmış olmak yazıyor fakat yükseklisansın tezli yada tezsiz oldugu belirtilmemiş.
bildiğim kadarıyla alanında yüksek lisans yapmış olmak şartında tezsiz YL kabul ediliyor ama 2yıl tecrübeni de belgelersen sıralamaya alınıyorsun.
kısaca; 2yıl tecrüben varsa tezsiz yüksek lisansın işe yarar. Yüksek Lisans isteyen ilanlara tecrübeni de ekleyerek başvurabilirsin. doğrumudur???

A

Akademik Forum

Guest
Tezsiz Yüksek Lisansın bir fonksiyonu yok. Fakat MYO'lar için asgari şartlar sadece "2 yıl alanında iş tecrübesi ve lisans mezunu olman" dır. Asgari şartlar dedim dikkat edersen. Kurum yüksek lisans yapmış olmak veya 10 yıllık tecrübesi olmak gibi şartları ilana koyabilir.

S

samet emre

Guest
Tezsiz Yüksek lisans; formasyon adı altında açılan olursa o YüksekLisans sayılmıyor sadece meb de öğretmen olabilmek için meb'in bir uygulamasıdır. ilgili alanda derslerin verildiği ve bitirme ödevinin de olduğu Yüksek lisanstır. Asla formasyon değildir. bunu öncelikle bilmemiz lazım.
Yüksek lisans Açılan Öğretim görevlisi ilanlarında yüksek lisansın tezli olacağı yazılmamışsa tezsiz yüksek lisans yapanlarda başvuru yapabilir. Ancak 2yıl çalışma belgelerini de göndermek zorundasın. ben tezsiz YL mezunuyum. Yüksek lisans isteyen ilanlara gönderdiğim hiçbir başvuru geri çevrilmedi.2 yıllık tecrübe belgelerini de birlikte yolladım.Tezli-Tezsiz arasında fark sadece tez hazırlamaktır. ama tezsizde de bitirme ödevi vardır.
o da tez gibidir sadece sunum yapmıyorsun. Bir de Doktora yapmak istiyorsan tezli yapmak zorundasın. tezsizler doktora yapamıyorlar. ama fark dersleri verip tezliyi de bitirip doktoraya başvurabilirsin.

ilgili yönetmelik buyrun her şey açıkça belirtilmiş.
1-Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında beş yıl tecrübeli olmak
2-Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak
3-Lisans mezunu olunan alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak
tezli yaparsan tecrübe istemez. tezsiz yaparsan 2 yıl da tecrübeli olmalısın.
kısaca; tezsiz yüksek lisans mezunları 2 yıllık alanında tecrübe şartını da sağlayarak yüksek lisans şartı isteyen öğretim görevlisi ilanlarına başvuru yapabilir.

Lütfen tam araştırarak yorum yapalım. insanları karamsarlığa düşürecek yorumlarda bulunmayalım.

S

samet emree

Guest
örnek 1 ) İşletme veya İktisat veya Uluslararası Bankacılık ve Finansman veya Ticaret Hukuku veya Kamu Hukuku veya Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık veya Muhasebe Finansman veya Pazarlama veya Yönetim ve Organizasyon veya İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dallarından birinde tezli yüksek lisans mezunu olmak.

örnek 2 )İşletme Bölümü lisans mezun olmak ve İşletme Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.

yukarıda şuan güncel olan 2 farklı ilan var.şuan bu ilanlar yayında.
birinci ilanda yüksek lisansın tezli olması gerektiği belirtilmiş. buna tezsizler başvuru yapamaz
ikinci ilana tezsiz YL mezunları da başvuru yapabilir. fakat 2 yıllık SGK dökümünü de eklemek gerekmektedir. istenen belgelerde;
Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir)
istenmesi bunu doğrular niteliktedir.

Sensever

Öğrenci
Merhabalar, başlıktaki iletileri baştan sona okudum. Şu anda başvuru sürecinde olan bir ilana başvurmayı planlıyorum ve istenen tecrübe şartlarını sağlıyorum. Ancak şöyle bir sorunum var. İstenen başvuru belgeleri arasında "Özel sektörde çalışanlar için tecrübe taşıma belgesi ve buna ait sgk'dan onaylı hizmet dökümü" belgesi yer alıyor. Sgk hizmet dökümünü direk e-devletten alsam yeterli olur mu? Tecrübe şartını sağladığım işyerinde şu an çalışmıyorum ve ulaşamıyorumda işyeri kapanmış dahi olabilir. Benim son iş yerimden ve ondan önceki işyerimden tecrübe belgesi adında bir belge mi istemem gerekiyor. Ayrıca bu belge nedir nasıl olmalıdır. Yardımcı olabilecek olan varsa lütfen yazsın. İlginiz için çok teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,
MYO'larda öğretim görevlisi olabilmek için ales, lisans genel not ort. ve giriş sınavının ortalamalarının alıranarak toplandığı "cari alımlarda 65 puan şartı" gibi bir durum söz konusu mu?

DGold

Öğrenci
Merhabalar,
MYO'larda öğretim görevlisi olabilmek için ales, lisans genel not ort. ve giriş sınavının ortalamalarının alıranarak toplandığı "cari alımlarda 65 puan şartı" gibi bir durum söz konusu mu?

24 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" değiştirildi.
buna göre
ALES, Lisans genel not ortalaması ve giriş sınavının ortalamaları toplanarak "65 puan şartı" vardır.

A

Akademik Forum

Guest
24 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" değiştirildi.
buna göre
ALES, Lisans genel not ortalaması ve giriş sınavının ortalamaları toplanarak "65 puan şartı" vardır.

hocam teşekkürler
bir sorum daha olacak, ales ve genel not ort. dışında yüzdesi alınan bir diğer parametre olan "giriş sınavı"
100 üzerinden mi değerlendiriliyor? Bu konuda bilginiz var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, başlıktaki iletileri baştan sona okudum. Şu anda başvuru sürecinde olan bir ilana başvurmayı planlıyorum ve istenen tecrübe şartlarını sağlıyorum. Ancak şöyle bir sorunum var. İstenen başvuru belgeleri arasında "Özel sektörde çalışanlar için tecrübe taşıma belgesi ve buna ait sgk'dan onaylı hizmet dökümü" belgesi yer alıyor. Sgk hizmet dökümünü direk e-devletten alsam yeterli olur mu? Tecrübe şartını sağladığım işyerinde şu an çalışmıyorum ve ulaşamıyorumda işyeri kapanmış dahi olabilir. Benim son iş yerimden ve ondan önceki işyerimden tecrübe belgesi adında bir belge mi istemem gerekiyor. Ayrıca bu belge nedir nasıl olmalıdır. Yardımcı olabilecek olan varsa lütfen yazsın. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Eğer ilanda tecrübe belgesi diye belirtilmişse çalışmış olduğun erlerden bu belgeyi alman gerekiyor. Yok şayet hizmet dökümü derseler e-devlet üzerinden aldığın döküm yeterli olacaktır.

gulcan198

Öğrenci
bir üniversitenin myo öğretim görevlisi kadrosuna basvuru yapicam. yl anabilim dali isletme istiyor. benim yl yaptigim anabilim dali farkli. bu sart disinda bütün sartlar tutuyor. hatta acilan kadro alaninda tecrubem de var. sizce sansim var mi? basvuru yapayim mi?

A

Akademik Forum

Guest
Herhangi bir meslek yuksekokulunda bölüm basina en az kac öğretim elemani olmalıdır? Ornegin grafik tasarimda. Iki tane yeterli midir? Universite üçüncüsünü istediğinde yök un izin vermeme gibi bir durumu olabilir mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Herhangi bir meslek yuksekokulunda bölüm basina en az kac öğretim elemani olmalıdır? Ornegin grafik tasarimda. Iki tane yeterli midir? Universite üçüncüsünü istediğinde yök un izin vermeme gibi bir durumu olabilir mi?
Hayır öyle bir durum söz konusu değil, maksimum öğretim elemanı sayısı diye bir şey yok, ihtiyaç ne kadarsa o kadar olabilir yeterli MYO müdürü kadro talep etsin.

A

Akademik Forum

Guest
en az iki yil tecrubeniz varsa basvuru yaparsiniz aksi halde tecrubeden dolayi elenirsiniz

- - - Güncellendi - - -

Meslek yüksek okullarına son 4 yılda torpilsiz giren oldu mu? Böyle bir şeyin olduğunu hiç duydunuz mu?

- - - Güncellendi - - -

en az iki yil tecrubeniz varsa basvuru yaparsiniz aksi halde tecrubeden dolayi elenirsiniz

- - - Güncellendi - - -

Meslek yüksek okullarına son 4 yılda torpilsiz giren oldu mu? Böyle bir şeyin olduğunu hiç duydunuz mu?

4katı aday çağrılırken giriliyordu. Adamlar istediklerini listeye sokabilmek için 10 katı aday çağırdılar şimdi ilk 10da daha çok torpil oluyor

- - - Güncellendi - - -

ben 4 yıldır takip ederim ve son 2 yıldır çok daha detaylı takip ediyorum ve kesinlikle (ufak istisnalar hariç) üniversiteye torpilsiz öğretim elemanı ya da uzman alındığını görmedim duymadım ve genelde alınan kişilerinde alesi 70-75 arası boşuna aleste derece yapıyoruz.

GAEGM

Öğrenci
Değerli Hocam iyi günler. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Sizinde şahit olduğunuz bu durum bir dostumun başında şu an. Onunda sahip olduğu tecrübe belgesinin bir kısmı lisans öncesi, bir kısmı lisans sonrası. Sizin lisans öncesi tecrübenizi kabul eden üniversite hangisiydi? İlginiz ve Yardımınız için teşekkürler. İyi Çalışmalar Hocam.