Tezsiz Yüksek lisans; formasyon adı altında açılan olursa o YüksekLisans sayılmıyor sadece meb de öğretmen olabilmek için meb'in bir uygulamasıdır. ilgili alanda derslerin verildiği ve bitirme ödevinin de olduğu Yüksek lisanstır. Asla formasyon değildir. bunu öncelikle bilmemiz lazım.
Yüksek lisans Açılan Öğretim görevlisi ilanlarında yüksek lisansın tezli olacağı yazılmamışsa tezsiz yüksek lisans yapanlarda başvuru yapabilir. Ancak 2yıl çalışma belgelerini de göndermek zorundasın. ben tezsiz YL mezunuyum. Yüksek lisans isteyen ilanlara gönderdiğim hiçbir başvuru geri çevrilmedi.2 yıllık tecrübe belgelerini de birlikte yolladım.Tezli-Tezsiz arasında fark sadece tez hazırlamaktır. ama tezsizde de bitirme ödevi vardır.
o da tez gibidir sadece sunum yapmıyorsun. Bir de Doktora yapmak istiyorsan tezli yapmak zorundasın. tezsizler doktora yapamıyorlar. ama fark dersleri verip tezliyi de bitirip doktoraya başvurabilirsin.
ilgili yönetmelik buyrun her şey açıkça belirtilmiş.
1-Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında beş yıl tecrübeli olmak
|
2-Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak
|
3-Lisans mezunu olunan alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak
|
tezli yaparsan tecrübe istemez. tezsiz yaparsan 2 yıl da tecrübeli olmalısın.
kısaca; tezsiz yüksek lisans mezunları 2 yıllık alanında tecrübe şartını da sağlayarak yüksek lisans şartı isteyen öğretim görevlisi ilanlarına başvuru yapabilir.
Lütfen tam araştırarak yorum yapalım. insanları karamsarlığa düşürecek yorumlarda bulunmayalım.