Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

altuntasbaris

Öğrenci
Hocam merhabalar. Lisans okurken aynı anda tezsiz yüksek lisans okuyan birisiyim.Lisansın bitiminden altı ay sonra yüksek lisansım bitecek. Üniversite tezsizi kabul ederse deneyim şartını taşıyacağımı düşünüyorum.

Lisans mezuniyetinden sonra iki yıl geçmesi gerekir şartı aranır mı? Yoksa zaten yüksek lisans yaptığım için bu duruma bakılmaz mı?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Ogretim gorevlisi olarak bir meslek yuksek okuluna atamam gerceklesti. Fakat iki ay sonra doğum yapacagim. Göreve basladikladiktan sonra tahminen 1 ay kadar çalışıp ayrilmak durumundayim. Izin haklarimdan yararlanabilir miyim?, sıkıntı cikar mi, süreç nasıl ilerler acaba.

- - - Güncellendi - - -

Ben torpilsiz girdim hocam yakin zamanda. Hic umit yokken ve torpil yuzunden defalarca husrana ugramisken hem de. Istisnayla karsilastim ben sanırım.

- - - Güncellendi - - -

bir üniversitenin myo öğretim görevlisi kadrosuna basvuru yapicam. yl anabilim dali isletme istiyor. benim yl yaptigim anabilim dali farkli. bu sart disinda bütün sartlar tutuyor. hatta acilan kadro alaninda tecrubem de var. sizce sansim var mi? basvuru yapayim mi?

ana şartı sağlayamıyorsunuz maalesef.
anabilim dalı uyuşmazlığı var ise başvurunuz değerlendirilmez.
başvurmanızda bi sakınca yok :) ama değerlendirilmeye alınmazsınız.

Muzdarip11

Öğrenci
Herkese Merhaba, burda yeniyim ve bu yüzden bir kaç sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Myo lara alımda örneğin makine müh mezunu, mekanik anabilim dalında yüksek lisans yapmış olma şartı koyabilirler mi ?

Birde yüksek lisansta üniversite isterse,(2 yıl tecrübe şartı aramadan) tezsiz yüksek lisans yapmış bir kişiyi myo ya kabul eder mi / edebilir mi ? ( Bu arada ben de tecrübe var ama tecrübesiz ve tezsiz yl mezunu birinin benim önüme geçme ihtimali var :( )

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Konu hakkında bir sorum da benim olacak.
Bu kadrolara atanmak için hemen hemen her ilan ales min. 70 istemekte. Ancak acaba bu şart yök'ün genel şartı mı yoksa myo isterse bu sınırı 60'a kadar çekebilir mi? Bunu merak ediyorum.

Muzdarip11

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] Hocam myo yönetim isterse tezsiz yüksek lisans mezunu yapmış birini 2 yıl tecrübe şartını sağlamamasına rağmen öğretim görevlisi olarak alabilir mi ? Tabii sınav vs geçtiği takdirde. Yani bu tamamen myo yönetiminin inisiyatifinde olan bir konu mudur?

akademikkk

Öğrenci
merhaba ben şuan bir devlet üniversitesinde doktorama devam etmekteyim. geçen yıl şubat ayında yeni açılacak olan özel bir üniversitenin sağlık meslek yükse okulunda öğretim gör. sınavını kazandım. fakat okul yökten izin alamadığını söyleyerek sürekli olarak beklememizi hakkımızın 2 yıl geçerli olacağını bölüm açılınca bizi görevlendireceğini söyledi. bu şekilde eylül ayında sadece tıp fak için izin alabildiklerini ve bize beklemeye devam etmemizi söylediler. tıptan öğrenci aldılar ve bizimle aynı tarihte sınavı kazanmış olan tıp öğretim görevlilerini işe başlattılar. önümüzdeki eylül ayına kadar yökten izin alacaklarını ve bizi göreve başlatacaklarını umduklarını belirttiler. bu hafta yökteki ilanlara bakarken bu üniversitenin bizim bölümümüzün mezunlarına smyo öğretim gör için yeni ilan verdiğini gördüm. ilan geçen sene girdiğimiz sınavın ilanından ufak tefek farklar içerse de biz dururken neden yeniden aynı bölüm mezunu öğretim gör ilanına çıktıklarını sordum. bana yökün kriterlerinin değiştiğini ve bölümü açma izni alabilmek için o kriterlere göre yeni ilan verdiklerini bizim gecen yıl kazandığımız sınavların bu nedenle gecerliliğini kaybettiğini söyledi hatta ileri giderek isterseniz yeni ilana başvurup şansınızı deneyin de dediler. kazanılmış hakkın nasıl geçersiz olabileceğini gerekirse hukuki yollarla hakkımızı arayacağmızı söyledik. yapılacak bir şey yok diyerek kestiler. şimdi bu şekilde özel üniversitenin verdiği fakat yökün sayfasında ve resmi gazetede yer almış bir sınav sonucu kazanılan hak fesh edilebilir mi bu konuda hakkımızı nasıl arayabiliriz? nasıl ve ne adla dava açmamızı önerirsiniz ayrıca yeni ilana başvurmamızın bize artı veya eksi etkisi ne olabilir? bunları sormak istiyor çok teşekkür ediyorum.

akademikdeli

Öğrenci
ve/veya

Arkadaşlar MYO'na Öğr. Gör. alınması için Yök'ün yayınladığı yönetmenlik dışında özel şartlar koşabilirler mi?
Örneğin;
Yönetmelikte Lisans mezunu olmak ve alanında en az 2 yıl deneyime sahip olmak diye belirtiliyor
Fakat bir ün. yüksek lisans mezunu olmak ve alanında en az 10 yıl deneyim sahibi olmak diyor.
Başka bir ün. ise deneyimi 2 yıl yerine 3 yıl istiyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yönetmelikteki "en az" açılımı şu: Ya yüksek lisans mezunu olmalı ya da lisans mezunu ise en az 2 yıl deneyimli olmalı. Bunlar ilan değil "ünvan şartlarıdır" yani en az bu şartları sağlamayan bu kadroya atanamaz. Bu şartları sağlayanlar arasından da extra kriterler koyarak seçim yapabilir. RTE üniversitesinin verdiği ilanın altına alınacak kişinin adını yazma skandalından bu yana YÖK devlet üniversitelerinin ilanlarını yakından inceliyor, ilana yazılan şartlar fazla özelse geri gönderiyor. Ama YÖK'te ilanları inceleyen pek çok uzman var, her birinin bakış açısı farklı olsa gerek ki hala çok özel şartlar taşıyan ilanlar çıkıyor.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim
Ben, bir kaç yere şifahen başvuru yaptım fakat bana ilanları takip etmemi söylediler hoca eksiklikleri olduğu halde bana döneceklerini ve ilanları takip etmemi söylediler. Ayrıca ben Gümrük ve Ticaret Bakanlığında memur olarak çalışmaktayım, ön lisans işletme ve lisans iktisat mezunuyum. Ales 70 Diploma notum ise 2.32 ayrıca şuan biri devlet biride özelde olmak koşulu ile yüksek lisans yapmaktayım benim sorum sizce yüksek lisansa devam ederken öğretim görevlisi olabilir miyim ayrıca özel sektörde 2 yıl cost control 1 yılda dış ticaret alanında çalıştım üniversitede eğitim vermek istediğim alanlar 1-dış ticaret 2-lojistik.
Sizce bu kadroların açılma olasılığı nedir ben pek göremiyorum da

biophysics

Öğrenci
Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim
Ben, bir kaç yere şifahen başvuru yaptım fakat bana ilanları takip etmemi söylediler hoca eksiklikleri olduğu halde bana döneceklerini ve ilanları takip etmemi söylediler. Ayrıca ben Gümrük ve Ticaret Bakanlığında memur olarak çalışmaktayım, ön lisans işletme ve lisans iktisat mezunuyum. Ales 70 Diploma notum ise 2.32 ayrıca şuan biri devlet biride özelde olmak koşulu ile yüksek lisans yapmaktayım benim sorum sizce yüksek lisansa devam ederken öğretim görevlisi olabilir miyim ayrıca özel sektörde 2 yıl cost control 1 yılda dış ticaret alanında çalıştım üniversitede eğitim vermek istediğim alanlar 1-dış ticaret 2-lojistik.
Sizce bu kadroların açılma olasılığı nedir ben pek göremiyorum da

Ünvan şartı ; Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında beş yıl tecrübeli olmak

A

Akademik Forum

Guest
Ünvan şartı ; Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında beş yıl tecrübeli olmak
beyefendi ben onu gördüm yönetmeliğe baktım, size sormak istediğim sizce bu bölümlere hoca alınabilir mi alınamaz mı onu sormak istedim sadece.

kamucusdü

Öğrenci
Merhaba.Ben kamu yönetimi bölümü mezunuyum hangi alanlarda öğretim görevlisi olabilirim ve bunun için ne yapmam gerekiyor?Tezsiz yüksek lisans kabul görür mü?yds tecrübe falan gerekli mi?Ş.mdiden çok teşekkürler..

OYPG

Öğrenci
Hocam merhaba,

Bir öğretim görevlisi (MYO) alımında toplamda 3 aday var, kadroyu boş bırakmak maksadıyla yazılı ve sözlü sınavlarda tüm soruları doğru yanıtlayan kişiye 65 puan barajının altında bırakmak amacı ile giriş sınavında düşük not verildiği takdirde, katılan tüm adayların 65 puan barajı sağlanamadığından başarısız sayılması halinde hukuki olarak başvurabileceğimiz bir yol var mıdır? elinizde bu anlamda mevcut emsal kararlar var mıdır? Ocak 2015'te yönetmelik değiştiğinden 65 puan barajı geldiği gözüküyor. Daha önceki yıllarda yazılanları okuduğumda barajın kaldırılmasına ilişkin YÖK tarafından yazılan yazıları gördüğümde içim rahatlamıştı fakat güncel mevzuata baktığımda 65 puan barajının geldiğini görüyorum. Malumatınız var ise bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Sınav kağıtlarının tekrar değerlendirilmesi gibi bir talep söz konusu olacak sanırım en kötü senaryoda... elinizde örnek dilekçe vs. varsa paylaşırsanız çok çok memnun olurum

Şimdiden teşekkürler

Psycholoqist

Öğrenci
Arkadaşlar merhabaa,
özelde çalışan, çalışmış, çalışanı tanıyan arkadaşlar bir yardım edin soruma cevap alayım :)
2016da öğretim görevlisi maaşları nedir? Genel olarak bilgiye ihtiyacım var.. sitelerde söylenenler 2013-14lerde kalmış, çok iç kapatıcı son zamdan sonra özellerde durum nedir bilenlerden yanıt bekliyorum:/
-GEDİK ÜNİVERSİTESİ'nde varsa bilen kesin mükemmel olur.-