Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

murat...

Öğrenci
Bende öğretim üyesi olmak istiyorum napabilirim ?

Bende öğretim üyesi olmak istiyorum napabilirim ? Bu konuda bana nasıl yardıımcı olablrsnz

A

Akademik Forum

Guest
Tek kadro için ilan verilirmi_?

herkese selamlar hocam. Benim sorum myo öğretim görevlisi ilanları belli aylardamı verilir yoksa istenildiği zaman ilana çıkarılabilirmi. diyelim ihtiyaç var ve bi öğretim görevlisi ilanı verilecek , bu ilan bir iki aya kadar ilan edilirmi yoksa yeni eğitim öğretim yılı mı beklenir veyahut bu alana öncelik verilip diğer kadrolar beklenilmeden bu kadro ilan edilebilirmi ? örnek vermek gerekirse A üniversitesi genelde temmuz ve aralık ayında kadro ilanı vermekte. bu durumda dediğim kadro martta yada nisanda verilebilirmi _? ÇOK ACİLLLL cevaplarsanız beni memnun edersiniz hocalarım.. CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM SAYGILARIMLA...

ozaycan28

Öğrenci
Merhaba, MYO öğretim görevlisi kadrosu için kadro derecesini 5 olarak belirtmişler. Teknik eğitim lisans, mühendislik fakültesi yüksek lisans mezunuyum. Kadro şartlarını sağlamaktayım. Kadro derecesi yönünden sıkıntı oluşma durumu var mı acaba? Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
MYO - görevden ayrılmak

MYO'da öğr. Gör olduktan sonra sözleşme bitmeden (örneğin bir yıl dolmadan) kişinin kendi isteğiyle görevden ayrılması mümkün mü acaba?

D

Dr.Samuel

Guest
Yukarıda birçok arkadaş yazmış TEZSİZ YÜKSEK LİSANS yapanlar da Öğretim Görevlisi olabilir mi? diye. Şimdi arkadaşlar öğretim görevlisi olmak için LİSANS mezunu olmanız bile yeterlidir. Yüksek Lisansın Tezli'si belki kişiyi bir adım öne geçirebilir ama bu Tezsiz Yüksek Lisans yapmış birinin öğretim görevlisi olamayacağı anlamına gelmez. Hiçbir ilanda TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLANLAR KABUL EDİLMEZ diye bir madde yoktur ve Tezsiz yüksek lisans yapmış biride akademi olarak tabir edilen 2 yıllık meslek yüksekokulunda öğretim görevlisi olabilir dersler verebilir.
Ancak Tezsiz ile herhangi bir akademik kariyer yapmanız zor yani öğretim görevlisi olabilirsiniz bunda bir sıkıntı olmaz ama yardımcı doçent, doçent, profesör gibi akademik unvanlar almak isterseniz tezsiz pek işe yaramaz. Şimdi 2 yıllık üniversitelere bakın orada çalışan öğretim görevlilerinin tamamı tezli yüksek lisans yapmış yada doktora yapmış kişiler değildir büyük çoğunluğunda tezsiz yüksek lisans yapmış ve öğretim görevlisi olmuş kişileri bulabilirsiniz. Ülkemizde 81 ilde üniversite var yüzlerce ilçede ise 2 yıllık okullar var hepsi tezli yapmış kişiyi aramaz. Tezsiz yapanları da kabul ederler sıkıntı yapmayın, olur.
Üçüncü olarak Tezsiz Yüksek Lisans konusuna birde şu pencereden bakalım: Şimdi tezsiz yüksek lisans var tezli'den farksız, tezsiz yüksek lisans var lisanstan farksız. Formasyon alınsın diye çıkarılan çalışma alanı pekte geniş olmayan dönem ödevinden farksız uyduruk bir proje ile mezun olunan yada uzaktan eğitim ile alınan yüksek lisansın pek faydası olmaz. Ama tezsiz yüksek lisans vardır 10 ders alırsınız iyi bir ortalama ile mezun olup 50 sayfalık içi dolu dolu olan bir proje verirsiniz bu sizi tezli'den daha iyi yerlere getirir. Mesela MBA (İşletme), İktisat, Pazarlama, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi alanlarda yapacağınız tezsiz yüksek lisans size çok iyi kapılar açabilir. Bilhassa MBA dediğimiz işletme alanında yapacağınız tezli yada tezsiz yüksek lisans size hem iş hayatında hemde akademik hayatta çok fazla artı katacaktır bu yüzden kimin ne dediğine bakmayın ben bizzat YÖK'ü arayıp tezsiz yüksek lisans ile öğretim görevlisi olunabilir mi? diye sordum bana evet olunabilir dendi yani olmaz demeyin. Kaldı ki illa tezli isterim diyorsanız da tezsiz'de notlarınızı yüksek tutup iyi bir yabancı dil puanı da alarak tezli'ye yatay geçiş yapabilirsiniz ama bu öyle kolay bir şey değildir biraz efor gerektirir. Tezsiz yüksek lisans diplomanızla özel şartlar (sadece tezli yapmış olmak gibi), ve tecrübe istemeyen her ilana başvuru yapabilir ve olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Tecrübe dediğimiz maddeyi de çoğu zaman yaptığınız yükseklisans karşılamaktadır. Sevgiyle kalın.

alibalmat

Öğrenci
Yukarıda birçok arkadaş yazmış TEZSİZ YÜKSEK LİSANS yapanlar da Öğretim Görevlisi olabilir mi? diye. Şimdi arkadaşlar öğretim görevlisi olmak için LİSANS mezunu olmanız bile yeterlidir. Yüksek Lisansın Tezli'si belki kişiyi bir adım öne geçirebilir ama bu Tezsiz Yüksek Lisans yapmış birinin öğretim görevlisi olamayacağı anlamına gelmez. Hiçbir ilanda TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLANLAR KABUL EDİLMEZ diye bir madde yoktur ve Tezsiz yüksek lisans yapmış biride akademi olarak tabir edilen 2 yıllık meslek yüksekokulunda öğretim görevlisi olabilir dersler verebilir.
Ancak Tezsiz ile herhangi bir akademik kariyer yapmanız zor yani öğretim görevlisi olabilirsiniz bunda bir sıkıntı olmaz ama yardımcı doçent, doçent, profesör gibi akademik unvanlar almak isterseniz tezsiz pek işe yaramaz. Şimdi 2 yıllık üniversitelere bakın orada çalışan öğretim görevlilerinin tamamı tezli yüksek lisans yapmış yada doktora yapmış kişiler değildir büyük çoğunluğunda tezsiz yüksek lisans yapmış ve öğretim görevlisi olmuş kişileri bulabilirsiniz. Ülkemizde 81 ilde üniversite var yüzlerce ilçede ise 2 yıllık okullar var hepsi tezli yapmış kişiyi aramaz. Tezsiz yapanları da kabul ederler sıkıntı yapmayın, olur.
Üçüncü olarak Tezsiz Yüksek Lisans konusuna birde şu pencereden bakalım: Şimdi tezsiz yüksek lisans var tezli'den farksız, tezsiz yüksek lisans var lisanstan farksız. Formasyon alınsın diye çıkarılan çalışma alanı pekte geniş olmayan dönem ödevinden farksız uyduruk bir proje ile mezun olunan yada uzaktan eğitim ile alınan yüksek lisansın pek faydası olmaz. Ama tezsiz yüksek lisans vardır 10 ders alırsınız iyi bir ortalama ile mezun olup 50 sayfalık içi dolu dolu olan bir proje verirsiniz bu sizi tezli'den daha iyi yerlere getirir. Mesela MBA (İşletme), İktisat, Pazarlama, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi alanlarda yapacağınız tezsiz yüksek lisans size çok iyi kapılar açabilir. Bilhassa MBA dediğimiz işletme alanında yapacağınız tezli yada tezsiz yüksek lisans size hem iş hayatında hemde akademik hayatta çok fazla artı katacaktır bu yüzden kimin ne dediğine bakmayın ben bizzat YÖK'ü arayıp tezsiz yüksek lisans ile öğretim görevlisi olunabilir mi? diye sordum bana evet olunabilir dendi yani olmaz demeyin. Kaldı ki illa tezli isterim diyorsanız da tezsiz'de notlarınızı yüksek tutup iyi bir yabancı dil puanı da alarak tezli'ye yatay geçiş yapabilirsiniz ama bu öyle kolay bir şey değildir biraz efor gerektirir. Tezsiz yüksek lisans diplomanızla özel şartlar (sadece tezli yapmış olmak gibi), ve tecrübe istemeyen her ilana başvuru yapabilir ve olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Tecrübe dediğimiz maddeyi de çoğu zaman yaptığınız yükseklisans karşılamaktadır. Sevgiyle kalın.

eyvallah hocam teşekkür ederiz tezsiz yapan bir matematikçi olarak biraz olsun umut doğurdunuz. iyi çalışmalar

A

Akademik Forum

Guest
Bende Tezsiz işletme yapıyorum bana da tezsiz yükseklisans diplomasıyla öğretim görevlisi olur dendi, tezsiz'le tek sıkıntı akademik kariyer yapamamak. Ayrıca MYO hocası olmayı çok fazla abartmayın alanında uzman olmuş bazı lisans mezunu muhasebeciler bile ders verebilir myo'da yani çokta matah bir şey değil. Yükseklisansı Tezsiz yapmak kötü bir şey değil lisans mezununa göre hem iş bulmanız hemde kariyer yapmanız için size büyük avantaj sağlar. Ama arkadaşlarıma şunu da tavsiye etmeden geçemeyeceğim. Adı marka olmuş bir özel üniversiteye 30-40 bin lira verip tezsiz yapmayın o paraya doktora yapmanızı sağlayacak üniversiteler var o parayı gözden çıkardıysanız yabancı diliniz de iyiyse hemen doktoraya başvurun myo'da falan uğraşmadan en iyi fakülteye yardımcı doçent olursunuz.

altnkz

Öğrenci
3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:
a) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak,

yapılan değişiklikle tezsiz tarihe karıstı..biz öğr.görevlisi olamadan tezliyi getirdiler.

alibalmat

Öğrenci
3) öğretim görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:
A) lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak,

yapılan değişiklikle tezsiz tarihe karıstı..biz öğr.görevlisi olamadan tezliyi getirdiler.

malesef hocam tezsiz yüksek lisans ile myo larda başvuru yapmayı planlıyordum ama hayırlısı artık. Değişiklikte ön lisans düzeyi dememiş ama myo larda dahilmidir acaba ?

A

Akademik Forum

Guest
Yönetmeliğin devamında ön lisans düzeyinde de aynı değişiklik var. artık tezsiz tarih oldu. ya tezli olacak yada alanında fakülte için en az 5yıl myo için en az 2yıl tecrübe olacak.

EserKUTAY

Öğrenci
3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:
a) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak,

Hocam zaten Lisans dediğiniz İİBF veya diğer fakülteler oluyor yani buralarda öğretim görevlisi veya öğretim üyesi olabilmek için Tezli YL veya Doktora yapmış olmak şartı aranır. MYO dediğiniz Lisans düzeyi değil Ön Lisans düzeyi bir eğitimdir. Tezsiz Yükseklisans yaparak 2 Yıllık Meslek Yüksek Okullarında öğretim görevlisi olabilirsiniz. Sakıncası yoktur ama Tezli yapmak Akademisyen olmak için şarttır. Öğretim görevlisi Akademisyen demek değildir hatırlatırım.

finduilas

Profesör
Hocam zaten Lisans dediğiniz İİBF veya diğer fakülteler oluyor yani buralarda öğretim görevlisi veya öğretim üyesi olabilmek için Tezli YL veya Doktora yapmış olmak şartı aranır. MYO dediğiniz Lisans düzeyi değil Ön Lisans düzeyi bir eğitimdir. Tezsiz Yükseklisans yaparak 2 Yıllık Meslek Yüksek Okullarında öğretim görevlisi olabilirsiniz. Sakıncası yoktur ama Tezli yapmak Akademisyen olmak için şarttır. Öğretim görevlisi Akademisyen demek değildir hatırlatırım.
Ogretim Gorevlisi Akademisyen demek degildir derken? Akademisyen ne demek oluyor peki?

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Doğru öğretim görevlisi de akademik personeldir ancak ön lisans düzeyinde sadece ders anlatan ve akademik çalışma ve kariyer yapma amacı bulunmayanları ne derece akademisyen sayabiliriz

emreipekci

Öğrenci
Yeni gelen yönetmelikle beraber öğretim görevlisi olarak atanmak için TEZLİ yüksek lisans yapmak gerekiyor. Ya da 2 yıl tecrübe gerekiyor (bu konuda değişiklik yok)

www.emreipekci.com

Damla F

Öğrenci
MERHABA
Geçen gün bir üniversitenin meslek yüksekokulunda öğretim görevlisi kadrosu için bilim sınavına girdim.Benimle beraber sınava iki kişi daha girdi. Sonuç olarak üniversite internet sitesinde hiçbir detay belirtmeden sadece başarılı olan kişinin ismini vererek sonucu açıklamış. Benim merak ettiğim, kazanan kişiyle aramızdaki kriter farklarını (Yani ales ve lisans not ortalaması gibi) , bilim sınavından kaç puan aldığımı ve hatta kazanan kişinin puanının kaç olduğunu öğrenme hakkına sahip miyim?. Çünkü daha önce girdiğim başka bir üniversitenin sonucu tüm bu bilgiler verilerek, hem başarılı olanlar hem de başarısızların puanları açık olarak verilmişti.Teşekkürler

horozigo

Araştırma Görevlisi
MERHABA
Geçen gün bir üniversitenin meslek yüksekokulunda öğretim görevlisi kadrosu için bilim sınavına girdim.Benimle beraber sınava iki kişi daha girdi. Sonuç olarak üniversite internet sitesinde hiçbir detay belirtmeden sadece başarılı olan kişinin ismini vererek sonucu açıklamış. Benim merak ettiğim, kazanan kişiyle aramızdaki kriter farklarını (Yani ales ve lisans not ortalaması gibi) , bilim sınavından kaç puan aldığımı ve hatta kazanan kişinin puanının kaç olduğunu öğrenme hakkına sahip miyim?. Çünkü daha önce girdiğim başka bir üniversitenin sonucu tüm bu bilgiler verilerek, hem başarılı olanlar hem de başarısızların puanları açık olarak verilmişti.Teşekkürler

Hocam özel üniversite ise bir şey diyemem ama bazı devlet üniversiteleri de bazen bu şekilde açıklayabiliyor sonuçları. Önce okulu arayıp bilgi almanızı, istediğinizi elde edemezseniz dilekçe yazmanızı öneririm. Yine bir sonuç çıkmazsa Bimer başvuru yolunu deneyebilirsiniz.

Kadronun torpilli olması yüksek ihtimal gibi geldi bana. Başarılar dilerim.

alibalmat

Öğrenci
MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 7 - (1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
(2) Yükseköğretim kurumlarında tıpta uzmanlık ve tıpta yan dal uzmanlık eğitimi yapmakta olan tabip veya uzman tabip araştırma görevlileri, uzmanlık eğitimlerini tamamladıklarında Sağlık Bakanlığına, uzman olduklarının bildirildiği tarihten sonraki ilk Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonuçlarının, kurumlarına tebliğ edildiği tarihe kadar kurumları ile ilişkileri kesilmeksizin araştırma görevlisi olarak görev yapmaya devam ederler.
(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:
b) Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.

gunes26

Öğrenci
myo ÖĞRETİM GÖREVLİSİ olmak için 2 yıl deneyim veya yüksek lisans mezun olmak yeterli YOK un bu konuyla ilgili yönetmenlik maddesi var. Ünivresiteler ilanlarında 5 yıl 10 yıl vs deneyim sartı koyabilir ama mahkemeler bozmaktadır

- - - Güncellendi - - -

Ben bu konuyla ilgili bir soru soracam yaklaşık bir ay önce X ÜNİVERSİTESİNDE dış ticaret alanında yüksek lisans yapmış olmak şartıyla çıkan bir ilana İşletme ana bilim dalında İhracat ve ithalatın ekonomi üzerindeki etkileri konulu yüksek lisans tezimle başvurdum. Ancak başvurum kabul edilmedi. Ben üniversiteye Eğer ilanınız Dış ticaret anabilimdalında yüksek lisans yapmış olmak ifadesi yer alsaydı haklısınız ancak alan belirttiğiniz için dış ticaret işletmenin altında bir alandır şeklinde itiraz ettim ancak itirazım kabul görmedi. Bu ALAN VE ANABİLİM ayrımı ile bilgisi olan varmı