Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

K

karatam

Guest
üniversiteler arası geçiş...

Merhaba! Ben öğretim görevlisiyim.Memleketime yakın bir üniversitede çalışmak istiyorum. Başka bir üniversiteye geçmek için nakil amaçlı dilekçe yazılabilir diye duydum bu dilekçe ile ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

akademikkk39

Öğrenci
Merhaba.Myo Halkla İlişkiler Öğretim Görevlisi ilanlarında yakın zamana kadar Lisans mezunları için 2 yıl tecrübe şartı aranıp Yüksek Lisans mezunları için mezun olmak yeterliyken artık ilanlara baktığımda '' "Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans ve/veya yüksek lisans mezunu olmak. Belgelendirmek koşulu ile alanında en az 2 (iki) yıl çalışmış olmak.'' şartını görüyorum.Yüksek Lisans tezim bitmek üzere,YDS puanım yeterli olmadığından Myo Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracaktım ama ilanlar bu şekilde sürdüğü müddetçe başvuramayacağım :blue:

gawfusl

Öğrenci
Arkadaşlar "uzaktan öğretim ile yüksek lisans yapmak" öğretim görevliliği için bir engel midir? Bulunduğum şehirde maalesef istediğim bölüm yok.. Ayrıca fakültelerde öğretim görevlisi olmak için yds barajı nedir. Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
öğrtm. Gör.

Herhangi bir MYO' na ya da fakülteye öğretm. Gör.olabilmek için Ales şartı var mı.benim 10 yıllık tecrübe var

selcuk02

Öğrenci
yüksek lisans ta 1 yılım bitti ve 1 yılda iş deneyimim var myo öğretim görevliliği için 2 yıl şartını sağlamış olurmuyum?

A

Akademik Forum.

Guest
Özel bir üniversite ye basvuru yapacagım ama aklımda su soru var iki gun sonra yok seni beğenmedik vs deyip bir bahane ile isten çıkartılır miyim boyle bir soru işareti olur mu ? Şimdiden cevaplarınız icin tesekkur ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim görevlisi alanı hakkında

Merhaba arkadaşlar,

sorum şu; işletme mezunuyum, yüksek lisansımı radyo-tv sinemadan yaptım, yüksek lisans ortalamam da iyi sayılır. MYO'da radyo tv alanından öğretim görevlisi olabilir miyim? yoksa illa ki işletme dalından mı başvuru yapabilirim? Çünkü yüksek yaptığım konuya daha hakimim, işletme daha sıkıntılı geçti benim için çünkü ortalamam da düşük. Yüksek lisans ortalamam fena değil ve bilgim daha fazla. Konu hakkında bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler

finanscı

Öğrenci
Hocam merhaba,

ben 28 yaşında Türkiye nin büyük firmalarından birinde Finans müdür yardımcılığı yapmaktayım son 2 senedir. bundan öncede 2,5 yıllık bankacılık tecrübem vardı. 2 yıllık İstanbul üniversitesi muhasebe üzerinde dgs ile Zonguldak işletme okudum. lisede ticaret lisesi idi. Anlayacağınız bu sektörün içinden geliyorum. Herkes gibi hayalim üniversitede ders vermek idi. Fakat üds, Zonguldak ta ki hoyratlıklar filan derken diploma ortalamsı düşükgeldi o yüzden araştırma görevliliğini pek düşünemiyorum. Fakat sizin sayenizde myo larda şansım olduğunu gördüm. Fakat bazı sıkıntılar var benim için; (bu arada ingilizcem de var yurt dışı tecrübemde var.); öncelikle

*** İstanbul da ki üniversitelerde çalışmak zorundayım. Tüm hayatım bu şehirde kurulu... Şimdi bu kriterler ışığında

1- okul ortalamam 70 puana denk geliyor (2,90-3 arası);bu durumda myo öğretim gör. için alesden sizce en makul kaç almam gerekir ? (70 barajını biliyorum)
2- Gerçekten torpil yapmayı düşünmüyorum bu şekilde girme şansım yok mudur ?
3- Maaş özel de ve kamu da ne kadara gelir ?
4- Çalışma şartları nasıldır ? mobing var mıdır ? Sistemin en altı mı olmuş oluruz.
5- Yoksis.gov tr de ki ilanları hiç anlayamıyorum. örnek bir myo öğr. gör. ilanı gönderir misiniz?

Hocam biliyorum emri vaki gibi sorular sordum hakkınızı helal edin. Cevaplarsanız cok makbule geçer.

A

Akademik Forum

Guest
bn sorularınıza cevap verim.
1- bölümden bölüme torpilden torpile değişir. Sağlam torpiliniz varsa 70 üstü yeter. torpiliniz yoksa bölüme göre değişir ataması az olan bir bölüm ya da özelde iş imkanı az olan bölümse işsiz sayısı çok olduğundan yığılma çoktur mesela fizik,matematik,gıda için torpilsiz bir ilanda en kötü 90'ı geçmeniz gerekebilir. Yani bölüm ve torpille alakalı.
2- torpilsiz doğunun en ücra yerleri ile bazı bölümler hariç imkansız gibi bir şeydir. Genelde önce kişi bulunur sonra ilan çıkartılır. tek tük bölümlerin hala azda olsa şansı vardır.
3- 3400 maaş ortalama yılı aya vurursanız 400-500 sınav gözetmenlik ücreti alabilirsiniz+ birinci öğretim ikinci öğretim ders yoğunluğuna göre ekders alırsınız oda değişir 200-1000 arası değişir. Kendi ekstra işlerinizi yaparsınız zaten vakit bol
4- çalışma şartları rahattır yılda 28 hafta ders yaparsınız oda yaparsanız. yaz okulu açarsanız 7 hafta da öle ders yaparsınız yaz okulu açarsanız ekstra ücret alırsınız. Genelde insanlar eş dost akraba olduğundan pek mobbing olmaz anca yönetim değişirse çok sivri bir insansanız olabilir. Sizden akademik hiçbirşey yapmanız beklenmez meb de öğretmenlik gibi bir durum ne yayın yapın ne proje yapın diye bir beklenti yoktur.
5-mesela işletme yazıp devlet okullarındaki ilk 4 ilanı buraya ekliyorum genelde ısmarlama kadrodur sizde görebilirsiniz.
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42350 en az 5 yıl tecrübe
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=41947 Bankacılık ve/ veya Bankacılık ve Finans Bölümlerinden Lisans mezunu olmak, İşletme Programında yüksek lisansını tamamlamış ve Ankara’da bulunan üniversitelerden birinde Muhasebe Finansman bölümünde doktora programına kayıtlı olmak, Alanında en az 3 (üç) yıl Yüksek Öğretim Kurumlarında çalışmış olmak. Adamlar aşmış artık ankara ünileri dışında istemiyor.
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42180 sürekli eğitimde 3 yıl çalışmış olmak
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42087 bu sanırım gözden kaçmış :) normal yüksek lisans mezunu istemişler sadece. İşte arada çıkıyor ya da bu ilanın sahibinin ekstra donanımları olmadığından yazılmamıştır.

utol09

Öğrenci
Merak ettiğim bi konu var.

İlanda 2 yıl tecrübe veya yl istiyorlar. Fakat kimse o alanda 2 yıl çalışıp bırakıp özel ünide 1500 2000 tl ye öğretim görevlisi olmak istemediği için sanırım sürekli aynı ilanı açıyor üniversiteler.

Benim hiç tecrübem yok bölüm başkanıyla konuştuğumda gel görüşelim demişti. Tecrübe veya yl olmadan da eğer üniversite kabul ederse öğretim görevlisi olarak çalışılabilir mi ?

A

Akademik Forum

Guest
Yardım

arkadaşlar daha önce sorulmuş ama tam detaylı cevap verilmemmiş.myo ilanında 3 yıl hizmet istiyor.benim 3 yıl hizmetim var ama bunun 1 yılı mezuniyet öncesi ve ön değerlendirmede başvuru bu yüzden geçerli olmamış.bu konuya hakim bir arkadas cevap verebilirmi.çünkü ilanda sadece alanında 3 yıl deneyim sahibi yazıyorr.yani benim itiraz hakkım hiç yokmu?

- - - Güncellendi - - -

Öğretim Görevlisi olmak için mutlaka Lisans mezunu olmak gerekiyor öyle değil mi? Evet. Bu da demek oluyor ki mezun olduktan sonraki hizmet yılı baz alınır. Çünkü daha önceki işlerini fakülte mezunu olarak, o ünvanla yapmamışsın demektir mantık bu. Yani örneğin sen Makina Mühendisi isen, mezun olduktan önce mükemmel projeler, mükemmel işler yapsan dahi Makina mühendisi olarak yapmamış olursun. Mezun olduktan sonraki kısma bakılır.

Ayrıca bu alım işlerini bilmeyen arkadaşlara hatırlatmak isterim ki alım yapılacak kişi illaki torpilli dahi olmasa da önceden belirlenir. Yani öğretim görevlisi ihtiyacından kadro açılmıştır ama yetkili kişi müdür veya her kimse daha önceden alınacak kişiyi seçmeye çalışır ve koşulları ona göre ayarlar. İlanlarda da 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl, yok şu kadar ders vermiş olması lazım gibi durumlar buna göre şekillendirilir. İllaki istisnalar vardır ama genellikle bir kadroya başvuruyorsanız umutlu olmadan önce uzun uzadıya yetkili kişilerle bir mülakatınız, kulisiniz olmanız lazımdır.

Örneğin bir meslek dalı ile ilgili öğretim görevlisi alımı icap etti. Yetkili kişi o meslek dalında çalışan lisans mezunu olan kişilerle görüşerek hangisinin bu göreve daha layık olduğunu araştırır. Onun koşullarına göre ilan yayınlatır. Örneğin der ki sektöründe 10 yıl tecrübesi olsun. Tabi bunun yasal olarak limiti MYO'larda 2 yıl veya yüksek lisans. Hatta öyle durumlar vardır ki adamın ALES'i yoksa alımı 1-2 dönem erteleyerek adamın ALES'e girip puan almasını da bekleyebilir.

Tabi ki sırf birileri kadroya girsin diye açılan kadrolar da vardır. Bunun adı torpil. Diğeri ise koşulları işi en iyi yapabilecek, durumu en uygun kişiye göre ayarlamaktır.

finanscı

Öğrenci
bn sorularınıza cevap verim.
1- bölümden bölüme torpilden torpile değişir. Sağlam torpiliniz varsa 70 üstü yeter. torpiliniz yoksa bölüme göre değişir ataması az olan bir bölüm ya da özelde iş imkanı az olan bölümse işsiz sayısı çok olduğundan yığılma çoktur mesela fizik,matematik,gıda için torpilsiz bir ilanda en kötü 90'ı geçmeniz gerekebilir. Yani bölüm ve torpille alakalı.
2- torpilsiz doğunun en ücra yerleri ile bazı bölümler hariç imkansız gibi bir şeydir. Genelde önce kişi bulunur sonra ilan çıkartılır. tek tük bölümlerin hala azda olsa şansı vardır.
3- 3400 maaş ortalama yılı aya vurursanız 400-500 sınav gözetmenlik ücreti alabilirsiniz+ birinci öğretim ikinci öğretim ders yoğunluğuna göre ekders alırsınız oda değişir 200-1000 arası değişir. Kendi ekstra işlerinizi yaparsınız zaten vakit bol
4- çalışma şartları rahattır yılda 28 hafta ders yaparsınız oda yaparsanız. yaz okulu açarsanız 7 hafta da öle ders yaparsınız yaz okulu açarsanız ekstra ücret alırsınız. Genelde insanlar eş dost akraba olduğundan pek mobbing olmaz anca yönetim değişirse çok sivri bir insansanız olabilir. Sizden akademik hiçbirşey yapmanız beklenmez meb de öğretmenlik gibi bir durum ne yayın yapın ne proje yapın diye bir beklenti yoktur.
5-mesela işletme yazıp devlet okullarındaki ilk 4 ilanı buraya ekliyorum genelde ısmarlama kadrodur sizde görebilirsiniz.
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42350 en az 5 yıl tecrübe
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=41947 Bankacılık ve/ veya Bankacılık ve Finans Bölümlerinden Lisans mezunu olmak, İşletme Programında yüksek lisansını tamamlamış ve Ankara’da bulunan üniversitelerden birinde Muhasebe Finansman bölümünde doktora programına kayıtlı olmak, Alanında en az 3 (üç) yıl Yüksek Öğretim Kurumlarında çalışmış olmak. Adamlar aşmış artık ankara ünileri dışında istemiyor.
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42180 sürekli eğitimde 3 yıl çalışmış olmak
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42087 bu sanırım gözden kaçmış :) normal yüksek lisans mezunu istemişler sadece. İşte arada çıkıyor ya da bu ilanın sahibinin ekstra donanımları olmadığından yazılmamıştır.

Merhaba,

cevaplarınız için teşekkürler; şimdi yeni sorularımı soruyorum.

Belli ki devlete girmek epey zor; vakıf için soruyorum;

1- maaş aralığı nasıldır
2- maaşa ek birşey var mı ? sınavda görev almak filan gibi
3- Gün içinde sabah 8 den akşam 10, a kadar üniversitede mi duruluyor ?
4- Cmrtesi pazar ve yaz aylarında çalışma şekli nasıl oluyor.

Şimdiden teşekkürler..

A

Akademik Forum

Guest
Hocam özel için pek bir bilgim yok burada yazan kişilerden okuduğum ortalama geniş bir skala ama 1500-3000 arası diyebiliriz. Bir kaç kaliteli üni hariç klasik özel sektör gibi düşünün aranan adam değilseniz kanınızı emerler.

A

Akademik Forum

Guest
İyi günler arkadaşlar,
Birkaç gün önce açılan Öğretim görevlisi kadrosuna başvuru yaptım.
Şartlar bölümünde şu bölümde lisans mezunu olmak ve alanında en az 2 yıl ders verme deneyimine sahip olmak yazıyordu.
İstenen belgeler arasında da Kamu Kurum ve kuruluşlarından alınan hizmet belgesi istenmişti.
Ben şuan Araştırma Görevlisi olarak 3 yıldır çalışıyorum ve yükseklisansimi bitirdim şuan doktora yapıyorum.
Sizce ben bu şartı sağlıyor oluyor muyum?
4 ünde ön değerlendirme açıklanacak eğer bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam sanırım mersine başvurdunuz muhtemelen kabul etmemişlerdir. Etmişlerse buraya yazarsanız sevinirim.