Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhabalar,
Öncelikle benim bir kaç sorum olacaktı:
1- Ben 2009 örgün iktisat lisans mezunuyum,
2- 2013 te aöf sosyal hizmet bitirdim ve örgün lisans mezuniyetim düşük olduğu için aöf den 3.sınıftan iktisat okumaya karar verdim ve bunu 2015 te iyi bir derece ile bitirdim.
3- 2014 te ise 2009 diploması ile iktisat yüksek lisans mezunu oldum.
4- 2011 den beri de deneyimim var.

Gelelim nihayete kadrolara başvururken benim diploma notum yüksek olan ile başvurursam Öğretim Görevlisi kadrosuna girme şansım nedir?
Not: İlanlar da şöyle çıkıyor genel de iktisat mezunu olmak ve yüksek lisans yapmış olmak veya 2 yıl deneyim.

EserKUTAY

Öğrenci
Hayırlısı olsun diyelim ama LİSANS mezunu öğretim görevlisi olabiliyor TEZSİZ YÜKSEK LİSANS mezunu öğretim görevlisi olamıyorsa bence buna sebep olanların akıllarından şüphe duymak gerekir. Tezsiz diyorsunuz da 75-80 sayfalık proje hazırlayanlar var, Yazıklar olsun tezsiz'i bu kadar karalayanlara zaten bu son dönemdeki YÖK her şeyi mahvetti. 6 Şubat 2013 sonrası tezsiz yüksek lisansı bitirmek için ellerinden geleni yaptılar Bu konuyu mahkemeye taşımaya kararlıyım arkadaşlar bütün tezsiz yapan arkadaşlardan da destek bekliyorum LİSANS mezunu öğretim görevlisi olabilir de TEZSİZ yapan olamazsa bu işte bir hata olmalı. Bu konuda gereken düzenlemeler yapılmalı tezsiz yapanlara da öğretim görevlisi olma hakkı verilmelidir. Yoksa konuyu kesin olarak mahkemeye taşımaya kararlıyım.

Saygılar.

Ali_33

Öğrenci
hocam nerde yazıyor tezsiz yapan öğretim elemanı olamaz diye. Sadece tezsiz yapan lisans mezunu ile eşdeğer görülüyor ki çokta anormal bir durum değil. 2 yıl ya da 5 yıl deneyim ile öğretim elemanı olabilir.

mucohit

Öğrenci
1-MYO'da öğretim görevlisi olmak için bizi sınava tabi tutuyorlar. Bu sınavı okul mu düzenliyor yoksa Yök'ten,ösym'den veya belli bir merkezden gelen belli sorular mı var?
2-Bu sınava girmeden önce hangi aşamadan geçmemiz lazım. Yani öncesinde belli bir ales, yds puanına sahip olmak gibi falan?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
1-MYO'da öğretim görevlisi olmak için bizi sınava tabi tutuyorlar. Bu sınavı okul mu düzenliyor yoksa Yök'ten,ösym'den veya belli bir merkezden gelen belli sorular mı var?
2-Bu sınava girmeden önce hangi aşamadan geçmemiz lazım. Yani öncesinde belli bir ales, yds puanına sahip olmak gibi falan?
Sınavı ilgili MYO ve hangi programa alınacaksa öğretim görevlisi o programın hocaları düzenliyor. Ön değerlendirmeden geçmeniz lazım, YDS istenmiyor ALES'den en az 70 almalısınız.

alibalmat

Öğrenci
Hayırlısı olsun diyelim ama LİSANS mezunu öğretim görevlisi olabiliyor TEZSİZ YÜKSEK LİSANS mezunu öğretim görevlisi olamıyorsa bence buna sebep olanların akıllarından şüphe duymak gerekir. Tezsiz diyorsunuz da 75-80 sayfalık proje hazırlayanlar var, Yazıklar olsun tezsiz'i bu kadar karalayanlara zaten bu son dönemdeki YÖK her şeyi mahvetti. 6 Şubat 2013 sonrası tezsiz yüksek lisansı bitirmek için ellerinden geleni yaptılar Bu konuyu mahkemeye taşımaya kararlıyım arkadaşlar bütün tezsiz yapan arkadaşlardan da destek bekliyorum LİSANS mezunu öğretim görevlisi olabilir de TEZSİZ yapan olamazsa bu işte bir hata olmalı. Bu konuda gereken düzenlemeler yapılmalı tezsiz yapanlara da öğretim görevlisi olma hakkı verilmelidir. Yoksa konuyu kesin olarak mahkemeye taşımaya kararlıyım.

Saygılar.

Hocam Çok haklısın bu düzenlemenin bende takipçisi olacam.MYO da öğretim görevlisi olmak bir nevi ön lisans da öğretmen olmaktır. Akademik anlamda bir değeri yoktur. Akademik kariyer isteyen gerekli dil ve ales puanı ile TEZLİ yapar yoluna devam eder. Ama MYO da tezli şartı getirmek anlamsız olmuş hayırlısı artık

Ali_33

Öğrenci
Hocam Çok haklısın bu düzenlemenin bende takipçisi olacam.MYO da öğretim görevlisi olmak bir nevi ön lisans da öğretmen olmaktır. Akademik anlamda bir değeri yoktur. Akademik kariyer isteyen gerekli dil ve ales puanı ile TEZLİ yapar yoluna devam eder. Ama MYO da tezli şartı getirmek anlamsız olmuş hayırlısı artık

akademik anlamda bir değeri yoksa neden öğretim elemanı olmak istiyorsunuz. öğretmen olabilirsiniz.

Ali_33

Öğrenci
ne güzel hocam işte zaten öğretim elemanlığını akademiden saymıyorsunuz öğretmenlik olarak görüyorsunuz ve zaten öğretmensiniz neden geçmek istiyorsunuz.

Y

Yabancı 1'i

Guest
Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans aynı düzeyde sayılıyor sanırım, Tezsiz ile'de olunabilir öğretim görevlisi, ama Tezli yapmanın çok avantajı olur Doktora falan yapmak için Tezli şartı var. Tezsiz Yüksek Lisansı tamamlayıp Tezli'ye geçiş olabilir.

ertayemre

Öğrenci

Saygılar.

Öncelikle Üniversitelerin önemli bir gelir kapısının kapandığını , Üniversitelerdeki tezsiz programların yavaş yavaş kapanacağını ve üniversitelerin YÖK'e sitem etmelerine en kısa zamanda şahit olacağımızı söyleyebilirim.
EserKutay hocam; Walla çok ama çok çok çok haklısınız.
Tezsizi bitiren de yüksek lisans derecesi alıyor.
Tezsiz yapan da bilimsel çalışma, araştırma projesi hazırlıyor. O zaman bu ayrımcılık neden??
Tek farkın tezsizin Ücretli olması şeklinde düşünülmeli,ayrım yapılmamalıdır.
En azından MYO'lara başvurularda Tezsiz-Tezli ayrımı yapılmamalı, yönetmelik İPTAL edilmeli. Eskiye dönülmelidir.
Tezsizlerin de süresini 2 yıla çıkartabilirsiniz mesela. ya da 1,5 yıllık tezsiz yapana 6 aylık çalışma süresiyle birlikte (2yıla tamamlamış olarak) başvuru hakkı verebilirsiniz. tamamen ayrımcılık yapmaktan,tamamen emekleri zayi etmekten daha iyi değil midir bu yöntemler??
Çözüm üretmemiş tamamen emekleri bitirmişsiniz.
Sen şimdi Lisans mezunu olan kişiye 2 yıl iş tecrübesiyle başvuru hakkı vereceksin ama YÜKSEK LİSANS derecesi verdiğin kişiye sırf tezsiz diye başvuru yapamazsın diyorsun öyle mi??Eğer buradaki sorun tezlinin 2yıl olması tezsizin 1,5 yıl olması ise tezsizi de 2yıla çıkartırsın yada 1,5 yıllık tezsizlere 6 aylık çalışma süresinin olmasını istersin daha çözümlü daha objektif olmaz mı?
Lisansa var ama Yüksek Lisansa yok. çok ama çok garip. Güzel Ülkem ne zaman gelişmekte olan ülkeler sınıfından çıkacaksın??

Son düzenleme:

Ali_33

Öğrenci
Öncelikle Üniversitelerin önemli bir gelir kapısının kapandığını , Üniversitelerdeki tezsiz programların yavaş yavaş kapanacağını ve üniversitelerin YÖK'e sitem etmelerine en kısa zamanda şahit olacağımızı söyleyebilirim.
EserKutay hocam; Walla çok ama çok çok çok haklısınız.
Tezsizi bitiren de yüksek lisans derecesi alıyor.
Tezsiz yapan da bilimsel çalışma, araştırma projesi hazırlıyor. O zaman bu ayrımcılık neden??
Tek farkın tezsizin Ücretli olması şeklinde düşünülmeli,ayrım yapılmamalıdır.
En azından MYO'lara başvurularda Tezsiz-Tezli ayrımı yapılmamalı, yönetmelik İPTAL edilmeli. Eskiye dönülmelidir.
Tezsizlerin de süresini 2 yıla çıkartabilirsiniz mesela. ya da 1,5 yıllık tezsiz yapana 6 aylık çalışma süresiyle birlikte (2yıla tamamlamış olarak) başvuru hakkı verebilirsiniz. tamamen ayrımcılık yapmaktan,tamamen emekleri zayi etmekten daha iyi değil midir bu yöntemler??
Çözüm üretmemiş tamamen emekleri bitirmişsiniz.
Sen şimdi Lisans mezunu olan kişiye 2 yıl iş tecrübesiyle başvuru hakkı vereceksin ama YÜKSEK LİSANS derecesi verdiğin kişiye tezsiz YÜKSEK LİSANS mezunu diye başvuru yapamazsın diyorsun öyle mi?? çok ama çok garip. Güzel Ülkem ne zaman gelişmekte olan ülkeler sınıfından çıkacaksın??

Hocam tezsiz yl mezununu öğretim elemanı yapınca gelişmiş ülke mi olacağız? Orayı ben tam anlamadım.

ertayemre

Öğrenci
Hocam tezsiz yl mezununu öğretim elemanı yapınca gelişmiş ülke mi olacağız? Orayı ben tam anlamadım.

Hocam anlatmak istediğim ayrımcılıkların olmaması, gerçekçi çözümler üretilmesi gerektiği.
Sen yüksek lisans mezununa sırf tezsiz diye başvuru yapamazsın diyorsun ama lisans mezununa 2yıl tecrübeyle başvuru yaptırıyorsun. Eğer buradaki sorun tezlinin 2yıl olması tezsizin 1,5 yıl olması ise tezsizi de 2yıla çıkartırsın yada 1,5 yıllık tezsizlere 6 aylık çalışma süresinin olmasını istersin daha çözümlü daha objektif olmaz mı? emekler de zayi olmamış olur. sen bu şekilde direk yolu kapatırsan çözüm bile üretemiyorsan nasıl gelişmiş ülke olacaksın? anlatmak istediğim direkt kestirip atmaktansa daha mantıklı çözüm getirilmesi.

Ali_33

Öğrenci
gelişmiş ülke olayında neyi kast ettiğinizi anladım. Ben hala direk nerde yolu kapatıyor onu anlamıyorum. 2 yıl deneyimle gelebilirsin diyor. Zaten burada bununla ilgili bu kadar olay neden döndü onuda anlamadım tanıdığım o kadar insan var tezli mezunu öğretim elemanı olamadı ve olmaları da mümkün değil gibi. (tahmin edebileceğiniz sebeplerden ötürü) Keşke o sebeplere çözüm bulunsa. Ayrıca öğretim elemanlığı geçtiğimiz zamdan sonra inanılmaz popüler oldu sonuçta lisans mezunu bir insana ortalama 5 bin maaş veriyorsunuz ( Maaş+ekders+sınav gözetmenlikleri vb.)

alibalmat

Öğrenci
ne güzel hocam işte zaten öğretim elemanlığını akademiden saymıyorsunuz öğretmenlik olarak görüyorsunuz ve zaten öğretmensiniz neden geçmek istiyorsunuz.

evet hocam doğrudur aslında öğretmenlikten memnunum. Niyetim MYO Ların hiçbir vasfının olmadığını dile getirmek değil.. Öğretim görevlilerin akademik kariyer anlamında bir ilerleme olmaması(Buda olumsuz bir durum değil zaten öğretim görevlisi gireriz öğretim görevlisi olarak emekli oluruz. madem bi fark yok o zaman öğrenci kitlesini değiştirmek gerek liselerde durum faciaa hocam :)))

A

Akademik Forum

Guest
..

Merhaba bişey sorcam.. ben matematik bölüm mezunuyum bu yıl yüksek lisansı bitiriyorum Allah'ın izniyle.. şimdi myo gorev alabilirmiyim?

emreipekci

Öğrenci
Deneyimlemediğimiz ya da en azından içinde bulunmadığımız konular hakkında kesin yargılarla fikir beyan etmeyi çok seviyoruz gerçekten.
Myo da öğretim görevlisi olmayı lisede öğretmenlikle eş tutamazsınız. Her anlamda birbirinden farklı konular. Tanıdığım bir çok öğretim üyesinin ilk yola çıktığı nokta öğretim görevliliği.
Eğer ki düşünceniz meb deki öğretmenlik kadrosunun daha garanti olduğuysa onu farklı açılardan savunabilirsiniz. Ben dahil tanıdığım hemen hemen her öğretim görevlisi yüksek lisans ya da doktora yapıyor ki zaten amaçlanan akademik anlamda ilerlemeyi sürdürmek. Bu süreci yönetirken araştırma görevliliği bir diğer seçenek fakat benim tercihim daha esnek şartları sunmasından ötürü öğretim görevliliği oldu. İmkanı olan yapabilen herkese tavsiye ederim.
Akademik kariyer hedefi olan herkese başarılar dilerim.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

apekbag

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Forumda epey bi okudum fakat aklım hala cok karısık oldugu için sorma gereği duydum. Cevaplandırırsanız gerçekten çok çok sevineceğim.

Durumum şöyle; yüksek lisans mezunuyum. 8 aylık araştırma görevliliği ( 7/1) ve 6 aylık özel sektör deneyimim mevcut. Kadro derecesi 4/1 olan bir öğretim görevliliği kadrosuna müracaat ettim. Şimdi ben kadroyu kazanmam durumunda bi sorun çıkar mı? Yoksa tecrübemden dolayı bir sorun mu olur?

Çok teşekkür ederim.

emreipekci

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Forumda epey bi okudum fakat aklım hala cok karısık oldugu için sorma gereği duydum. Cevaplandırırsanız gerçekten çok çok sevineceğim.

Durumum şöyle; yüksek lisans mezunuyum. 8 aylık araştırma görevliliği ( 7/1) ve 6 aylık özel sektör deneyimim mevcut. Kadro derecesi 4/1 olan bir öğretim görevliliği kadrosuna müracaat ettim. Şimdi ben kadroyu kazanmam durumunda bi sorun çıkar mı? Yoksa tecrübemden dolayı bir sorun mu olur?

Çok teşekkür ederim.
İlanın derecesi önemli değil. Aranan şartları sağlamanız lazım. İlanın açıklaması nasıl?

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi